Fizetnie kell az LG-nek egy csoportos kereset ügyében

Nem kerülik el a komolyabb perek és negatív visszajelzések a legnagyobb gyártókat, és a sorból, úgy tűnik, az LG sem maradhat ki. Először a G4 tulajdonosok indítottak petíciót telefonjuk bootloop hibája miatt (a mobil végtelenített újraindulási ciklusba került), ami aztán csoportos keresetté duzzadt, és a G5, a V10, a V20 és a Google-lel közösen megalkotott Nexus 5X is csatlakozott. Az LG elismerte: egyes modellek esetében a komponensek nem megfelelő rögzítése válthatja ki a kellemetlen jelenséget, és kérte az érintetteket, hogy forduljanak a helyi szervizhez a megoldás érdekében. Mindez persze nem jelentette azt, hogy az érintettek dobták volna a pert.

Az alumínium hátlap levehető, mögötte cserélhető akkumulátort találunk
Az LG V20 is érintett volt a csoportos keresetben [+]

A hosszadalmas procedúra végül az LG és a felpereseket képviselő Girard Gibbs között megegyezéssel zárult: az érintettek dönthetnek 700 dolláros levásárlás (rebate) vagy 425 dollár kézhez kapása mellett. Aki a keresetben részt vett, egy követelési igazolás (Proof of Claim) kitöltésével és február 12-éig történő benyújtásával bizonyíthatja, hogy valóban jár neki a kártérítés. Meg kell egyébként jegyezni, hogy a G6 vagy a V30 kapcsán nem jeleztek a tulajdonosok hasonló, szélesebb körű problémáról. Az utóbbi termékciklusa egyébként még nem ért véget: várhatóan új taggal gyarapodik a hónap végén induló MWC-n.

Előzmények

  • LG V20 - zene füleinknek

    Hivatalosan nem kapható nálunk a dél-koreai gyártó tavalyi csúcsphabletje, ráadásul lassan kifutó termék, de az ára kedvező, így életképes választás lehet, zenerajongóknak pedig kimondottan ajánlott.

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

  • LG V10 - plusz költség, dupla mulatság

    A dél-koreaiak zászlóshajója anyaghasználat és specifikációk terén is túlmutat az eddigi modelleken, legnagyobb érdekességei közé a dupla kijelző és az ujjlenyomat-olvasó tartozik.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés