Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #33907968


#33907968
(törölt tag)

Lol, az amazfit megeszi ezt reggelire. ~20e Ft, GPS és 2-3 hetes üzemidő vs 74e Ft, nincs GPS 2-3 napos üzemidő...

(#2) rep3at


rep3at
(őstag)

Brutálisan jó teszt lett! _O_

Forward thinking. كرر

(#3) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

Jobban át kell gondolni a termékeket ebben a szcénában, ezek nem mobilok hogy szinte végtelen a piaca.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#4) majdnemkocka


majdnemkocka
(kvázi-tag)

A Standard és a Special Edition között itthon csak az extra (amúgy nagyon szép) textil óraszíj a különbség, az USA-n kívül minden óra bekapcsolt NFC-vel érkezik. (Mondjuk a Fitbit Pay-t itthon kb 2040-ben fogják támogatni a bankok.)
Két kiegészítés a cikkhez:
1, fórumok és saját tapasztalat alapján a nem-szupportált telefonokkal is elketyeg a Versa, de lesznek funkciók, amik nem elérhetőek (nekem az LG G4-emen pl nem megy a zenelejátszás vezérlése a telefonon, amit a Pebble-jeim csont nélkül tudtak)
2, nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a világ egyik leghülyébb eszköze a töltőbölcső: egyrészt simán befogadja az órát mindkét lehetséges irányból, így csak onnan jössz rá, hogy rosszul van rárakva, hogy nem tölt, másrészt a gyári, kissé merev szilikon szíjakkal csak az oldalára fektetve lehet tölteni, vagy úgy, ha a bölcsőt leragasztom az asztalhoz (a cikkben szereplő kép szerintem így készült).

...viszont örömmel átom, hogy a Nothing Special watchface nem csak nekem tetszik. :)

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#5) Bone123 válasza majdnemkocka (#4) üzenetére


Bone123
(HÁZIGAZDA)

Köszi, az NFC-s részre gyorsan ránézek!

(#6) bkiky01 válasza #33907968 (#1) üzenetére


bkiky01
(senior tag)

Amazfit Bip-re gondolsz?

(#7) majdnemkocka válasza Bone123 (#5) üzenetére


majdnemkocka
(kvázi-tag)

"Fitbit Pay is available on Fitbit Ionic, Fitbit Ionic: adidas edition and Fitbit Versa Special Edition in the Americas; and on all Fitbit smartwatches in APAC and EMEA."
Forrás: Fitbit Versa sajtóközlemény, 14. lábjegyzet
Fitbit Pay = NFC (mert kell hozzá, de amúgy ezen kívül másra asszem nem is lehet használni az NFC-t rajta)
EMEA = Europe, the Middle East and Africa
APAC = Asia-Pacific

[ Szerkesztve ]

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#8) Matada2.3 válasza bkiky01 (#6) üzenetére


Matada2.3
(PH! kedvence)

Az ár alapján csak arra gondolhat. Azért a Versa több funkciót kínál, mint a Bip, nem is egy kategória a kettő.

Finn the human --> S8

(#9) ibenny


ibenny
(senior tag)

Én megvettem az eszközt megjelenéskor, de egy hét után fájó szívvel vissza kellett adnom, mert két nagyon lényeges dolog érthetetlen módon hiányzik belőle:

- riasztás szívproblémák, anomáliák esetén: tök jó, hogy folyamatosan méri a plulzusom, de ezzel semmit nem csinál azon túl, hogy nézhetem, ha a nyugalmi pulzusom vmi furcsa tünetet mutat, igenis riaszthatna (ha jól rámlik, 3 éve kérik a gyártótól, nem sikerült még implementálni)
- smart alarm: akkor ébresszen, ha éppen jó alvási fázisban vagyok, amikor kipihentebben ébresztene (ha jól rámlik, 5 éve kérik a gyártótól, nem sikerült még implementálni)

Ezek miatt nagyon csalódott voltam, mert az elsőről fel sem merült hogy nem tudja, annyira triviális a folyamatos monitorozás mellett, a másodikat vásárláskor is tudtam, de gondoltam pár hét, és meg is jön, mint új funkció. Éveket ilyesmire nem várok, ha egyáltalán várható is lenne valamikor, így sajnos visszaadtam.

(#10) majdnemkocka válasza ibenny (#9) üzenetére


majdnemkocka
(kvázi-tag)

Alvásmonitorozás/smart alarm: Igen, legalább a telefonos app tudhatná (imádtam a Pebble+Sleep As Android kombót) -- a Versa rezgetésére nem ébredek fel. Ha tippelnem kéne, akkor energiatakarékossági megfontolásból nincs smart alarm. (Amúgy egyre kevesebb órában látok ilyet, fura.)
Szívritmus-anomáliák: ezek a csuklószenzorok egyszerűen nem alkalmasak erre, hogyan döntse el az app, hogy kimaradt egy szívdobbanás vagy csak elmozdult az óra? Illetve nem is folyamatosan mér (azt csak edzés alatt), hanem pár percenként néhány másodpercig, az alapján hogy figyelmeztessen bradycardiára?

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#11) ibenny válasza majdnemkocka (#10) üzenetére


ibenny
(senior tag)

A kérdésednek van alapja, de az Apple Watch megoldja, hogy különböző szívproblémákra felhívja a figyelmet.

(#12) Timer


Timer
(őstag)

Tök jó, hogy a cikk kiemeli, hogy pontatlan az eszköz, ez igaz is lehet, ugyanis Fitbit Flex / Fitbit Charge 2 felhasználóként én is úgy látom, hogy zötyögős úton vezetve simán megtéved, így én eleve 20 százalékkal nagyobb napi célt állítok be.

Az viszont már nagyon nem korrekt, hogy ellenpólusként nem jegyzi meg a teszt, hogy az alvásmonitorozás viszont atom pontos, nemrég egy nyomtatásban megjelenő havilap tesztelte a nevesebb versenyzőket e téren egy alváscentrumban, és magasan a Charge 2 nyert ebben. Több, mint másfél éve használom már a C2-őt egyébként, és simán hiszek az adatainak, a kipihentségem vagy épp fáradtságom minden esetben tükröződik a grafikus logokban. Ráadásul, még javaslatokat is tesz az app, hogy min kellene változtatni a jobb alváshoz, teszi mindezt közérthető módon.

Az a helyzet, hogy a fitbit eszközei nem hibátlanok (az Aria 1 például pontatlan, az első mérés rendre pontosan 2 kilogrammal többet mutat, így már alapból kétszer méredzkedek), de ami hibátlan, az a szoftver, és a mögé rakott szolgáltatások köre.

Egyébként OnePlus 5T-vel a Charge 2 nem tökéletes, de működik, a hármassal tökéletes volt, most pedig hatossal használom, és itt is elég stabilnak tűnik. Feleségem P9 Lite 2017 készülékével viszont nem megy, és a fórumok alapján a Huawei-t úgy összegészében nem igazán szereti...

Akinek kapcsolódási gondja van, az állítson a bluetooth prokollokon (már ha tud, ugyebár), állítsa át aptx-re vagy aptxhd-re, és jó lesz. Ezt charge 2-nél tapasztaltam ki, de szerintem igaz lesz a versára is.

[ Szerkesztve ]

(#13) majdnemkocka válasza ibenny (#11) üzenetére


majdnemkocka
(kvázi-tag)

Ha jól olvasom, az Apple Watch is csak a megemelkedett pulzusszámra tud riasztani (Elevated Heart Rate Notifications), ráadásul egy előre, a felhasználó által beállított határérték alapján. Nem állítom, hogy ez teljesen haszontalan, mert persze van, akinek fontos lehet, de nem a tömegeknek.
Ha a Stanford Medicine-nel közös Apple Heart Study-ra gondolsz, az egyrészt csak az USA-ban elérhető és egy kutatás, nem pedig egy diagnosztikai eszköz.
"The purpose of the Apple Heart Study (the "Study") is not for medical treatment. The Study and the App are for research to determine whether the App and similar tools (such as the Apple Watch) can accurately identify irregular heart rhythms. "
Mondjuk az igaz, hogy ha kiderül, hogy az arrhytmiát/pitvarfibrillációt is megbízhatóan tudják detektálni, az tényleg elég nagy szám lenne.

[ Szerkesztve ]

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#14) KFORboy


KFORboy
(fanatikus tag)

Újabb drága elektronikai hulladék... :(

Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

(#15) #33907968 válasza bkiky01 (#6) üzenetére


#33907968
(törölt tag)

Igen arra.

Matada2.3: persze hogy nem egy kategória a kettő, az amazfit bip köröket ver erre harmad ennyiért :)

Ennek a sportórának az égvilágon semmi értelme, mivel nincs benne GPS igy mindig vinned kell magaddal a telefonodat. A telefon meg a pulzusmérésen kivül mindent tud amit ez, ha meg kell a pulzusmérés, ahhoz már pár ezer forintért lehet venni pulzusmérőt, egy tizesért már pántosat is.
Szóval ennek az órának nincs létjogosultsága, az árát figyelembe véve meg konkrétan a pénzégetés kategória.

Ezzel szemben az amazfit bip önmagában telefon nélkül tökéletesen megállja a helyét sportolás közben, méri a pulzust, a lépést, az összes gps adatot (megtett táv, emelkedés, koordináták stb), AGPS van benne (15 mp alatt jelet talál), és saját tapasztalat több mint két hét üzemidő (napi 30-40 perc aktív gps használat, percenkénti pulzusmérés, éjszakai alváselemzéssel stb). És majd szinkronizálod az adatokat a telefonoddal amikor végeztél a sporttal.

De persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja, nekem nem fáj ha valaki kerék nélküli biciklit vesz autó áráért.

(#16) g@bo válasza #33907968 (#1) üzenetére


g@bo
(PH! nagyúr)

pedig pofás darab a tesz béli cucc, említésedre berendeltem egy xiaomi amazfit gps darabot, majd harmad ár... első okos órának tesztre, kíváncsi leszek. :U :B

(#17) szebe válasza ibenny (#9) üzenetére


szebe
(őstag)

Riasztásra:
Az optikai pulzusmérés pontossága köszönőviszonyban sincs egy orvosi műszerével, így egyszerűen nem várható el ez a funkció.
Mellkaspánt esetén talán, de arra se mernék fogadni.

Amazfiteseknek:
Az oké, hogy akinek van, az tudja melyikről van szó, de nem ártana konkretizálni melyikre gondoltok, mert van Cor, Bip, Pace, Stratos. Nyilván itt a Bip-ről van szó, de szerencsésebb lenne itt a Pace/Stratos-t összehasonlítási alapnak venni.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#18) Jabby válasza #33907968 (#1) üzenetére


Jabby
(senior tag)

+1!
Pontosan, még a Bip is megeszi reggelire! Miközben Szlovákiából nettó 17 ezer vs. 74 ezer forint az ára!

A mérete sem világos a cikkből:
"...a sarkainál kerekdedebb forma, a 24,075 milliméteres szélesség és magasság, valamint a 23 grammos órarész roppant kecsessé és a karon észrevétlenné teszi a Versát, amit sport, munka és alvás közben is kényelmes viselni."

24 cm széles és 24 cm vastag???? Brrrrr.....

(#19) ctrlshift


ctrlshift
(lelkes újonc)

Most adtam el az elődjét, a Fitbit Blaze-t. Nagyon akartam szeretni, de idegtépően esetlegesen működött a hivatalos oldal által támogatottnak jelölt Huawei telefonommal. Amazfit Bip lett helyette és azt kell mondanom, ég és föld a különbség a Xiaomi javára. Ez a Fitbit-féle töltés meg még mindig egy vicc...

Az Amazfit Bip állandóan a kezemen van, heti 4-5 alkalommal 30-120 perces aktivitást végzek GPS-szel és legutóbb a 24. napon töltöttem, mert akkor már "csak" 5%-on volt a töltöttsége.

(#20) g@bo válasza Jabby (#18) üzenetére


g@bo
(PH! nagyúr)

szlovákoknál hol 17?

(#21) peter_k válasza #33907968 (#15) üzenetére


peter_k
(tag)

Nem akarok offolni, de azért a Bip-nek is vannak hibái. Nekem a pulzusmérés bringázás közben nagyon fura adatokat dob ki és a magasságmérés is használhatatlan. A Gps viszont pontos és az üzemidő parádés. Az meg fantasztikus, hogy a kijelzőt mindig látod, nem kell nyomogatni, ami bringázás közben elég nehezen kivitelezhető lenne. Ha tripla áron adnának egy olyan változatot, ami min. 50 méterig vízálló és jól működne a magasságmérés meg a pulzus, már rohannék is megvenni.
Mondjuk így is három Bip van már a családban. :D

(#22) ctrlshift válasza g@bo (#20) üzenetére


ctrlshift
(lelkes újonc)

EUstockról például nem egészen 17-ért vettem EU adószámommal.

(#23) batai15 válasza ctrlshift (#22) üzenetére


batai15
(PH! félisten)

Én még annál is olcsóbban :)

"A tűzoltó nem azért rohan be az égő házba, mert rettenthetetlen, hanem mert az elhivatottsága erősebb a félelménél". John C. Maxwell******* Redmi note 4 eladó!

(#24) kchris78 válasza peter_k (#21) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

biciklin MINDEN optikai pulzusmérés vacak. Vibráció ami a kormányon jelentkezik az pont a mérés legnagyobb ellensége. A magasságmérés szimplán nyomásméréssel meg lehetetlen, mégpedig azért mert a nyomás az időjárással együtt is változik úgy hogy közben egy centit sem mozdultál se le se fel. Nem véletlenül pl az iPhone nem ír ki magasságot csak a megtett emeleteket számolja, arra használható, kész vége.

(#25) g@bo válasza ctrlshift (#22) üzenetére


g@bo
(PH! nagyúr)

kicsit több volt az alza, majd legközelebb... próba. :K

(#26) domel


domel
(tag)

Ha már mindenki a BIP-nél tart. Hát igen, a BIP magasra tette a mércét, mindig látható kijelző, és hónapos üzemidő.. Csak sajnos van egy olyan érzése az embernek, hogy az óra szoftwerét összecsapták, mintha a mérnökök új feladatot kaptak volna félúton:
A menük csúnyák, a gps-es aktivitás-mérés nyersen veszi a gps koordinátákat, pl az erdőben cikk-cakkot húz, megálláskor gombóc keletkezik a futás útvonalán (ha belenagyítassz a térképen) és simán többet mér fél kilométerrel is. Van pár dolog mint a pulzusmérés 1-10-30 perces állítás és az auto pause on-off, amiket hiába állítassz, azt nem fogadja el, csak úgy, hogy a telefonban törlöd az eszközt (BIP-et), óra reset, telefonban újra hozzáadod az eszközt..
Pozitívum, hogy lehet rá fúrni-faragni saját óra-skint, egy kis photoshop, egy kis json birizgálás, és úgy néz ki az óra ahogy én akarom (meg persze lehet letölteni százával a watchface-eket)
A telefonos applikáció szintén egy összecsapott valami, az edzéseket nem lehet kiszedni belőle, az csak ott létezik, meg az órában.
Ami a szenzorokat illeti, sajnos made in china, ki kell fogni, van akinél szarul mér, van akinél jól, nekem szerencsém volt.

(#27) peter_k válasza kchris78 (#24) üzenetére


peter_k
(tag)

Pulzusméréssel kapcsolatban igazad lehet, azonban a barometrikus magasságmérés
egy jól működő technika. A bringás VDO órám 1000 méter szintet 10 méteres pontossággal mér.
A Bip is 2 méter eltéréssel mutatja, hogy milyen magasan vagyok. Többször csekkoltam és halál pontos volt.
Csak az adatokat nem képes átadni a programban. De ezt annyira elbénázza, hogy hiába tekerek fel 850 méter magasra, a grafikon max. 150 méterig mutatja. Ha kell küldök mentést. :)

(#28) kchris78 válasza peter_k (#27) üzenetére


kchris78
(PH! addikt)

érdekes :). lehet akkor pontosít a GPS alapján és utána relatív számolja a difit. vagy az időjárás alapján nem változik annyira a nyomás. Viszont többekhez is kérdésem akkor: szerintetek melyik óra jobb ajándékba?
Ez biztos hogy nem oké mert brutál drága, de a Band2 Pro volt eddig de most a BIP-pel elbizonytalanítottatok.. Úszást legalább pulzus alapján képes valamelyik lekövetni?

(#29) mikej95


mikej95
(fanatikus tag)

Jó tudni, hogy a Bip szoftveresen ilyen ramaty állapotban van.

Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

(#30) majdnemkocka


majdnemkocka
(kvázi-tag)

Nem tudom, hogy ki tervezte, de íme egy, az eredeti bölcsőnél jobban használható töltő: http://www.dx.com/p/smart-watch-charge-box-for-fitbit-versa-515002
Figyeljük meg, hogy
1, nincs rajta a teljesen indokolatlan talapzat,
2, az USB kábel oldalról csatlakozik
A gyenge pontnak a rápattintható tető csatja tűnik.

A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.

(#31) morcogi válasza majdnemkocka (#30) üzenetére


morcogi
(újonc)

kerdes, hogy muszaj-e rapattintani a tetot, vagy tolt siman anelkul is :)

(#32) pixelblondie


pixelblondie
(senior tag)

Nagyon zavaró a GPS hiánya. Könnyű, szép, letisztult kis cucc, kedveltem, de a ghost steps szitutól megőrültem. Vissza is vittem még másnap.

Van amúgy valami Bip féle, ami éjjel nem világít a karomon? Megfordult már nálam az összes nagy gyártó összes órája, de mindegyikkel volt valami gondom. Nagyok, nehezek egy nőnek, még a Huawei woman féle watch is.

[ Szerkesztve ]

| HM20P | SGTab S3 |

(#33) ctrlshift válasza pixelblondie (#32) üzenetére


ctrlshift
(lelkes újonc)

A Bip nem világít, mivel beállíthatsz intervallumot (pl. 21:00-tól 7:00-ig) amikor nem kapcsol be a kijelző háttérvilágítása.

(#34) pixelblondie válasza ctrlshift (#33) üzenetére


pixelblondie
(senior tag)

Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

| HM20P | SGTab S3 |

(#35) pixelblondie válasza pixelblondie (#34) üzenetére


pixelblondie
(senior tag)

már csak a vízállósággal van bajom. :D mindegy.

| HM20P | SGTab S3 |

(#36) gusthy


gusthy
(PH! kedvence)

Hát a fitbit jól megszívatta a jónépet a legújabb app frissítéssel, nem megy a live kijelzés. Szégyenszemre fel kellett rakni egy régebbi apk-t (2.74.2).

(#37) gusthy válasza pixelblondie (#32) üzenetére


gusthy
(PH! kedvence)

Már javult a ghost steps, tényleg csúnya baki lehetett. Szerencsére nekem kimaradt.

(#38) gusthy válasza #33907968 (#1) üzenetére


gusthy
(PH! kedvence)

Ami az üzemidőt illeti, van az 5-6 nap is.

(#39) MaddeNNNN


MaddeNNNN
(senior tag)

Ennyire nem használ senki ilyet, vagy van más topicja ami felett sikerült elsiklanom?

It's what you do in the dark that puts you in the light.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.