- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
Na jó, látom magas a színvonal
"legég a gecibe"
"kétszeres fogyasztás"
ja a népmesék
nincs ehhez türelmem szori
-
Remus389
veterán
Azért ez nem egy autó, hogy számítson a fogyasztás.
Egyébként ebből a szempontból jelenleg jobban áll az nvidia.
Én nem mondtam hogy teljesen egyformák, előnye-hátránya mindkettőnek van, de nem jelentős.
Az AMD pedig cserébe általában időtállóbb, meg olcsóbb, így kiegyenlítődik. Azt is mondják hogy szebb a képe és nem csalnak driverből.
-
Remus389
veterán
válasz
Johnnyxy27 #35 üzenetére
Mondjuk jelenleg igen elavult VGA-m van, de főleg world of tanks-szal játszom, arra bőven elég.
Meg most a Batman szériát fogom elkezdeni, arra is elég (50-60 fps, utánanéztem)
Részemről a Polaris videókártya lesz a leváltó, RX 470 vagy 480, szeretnék 8GB-osat, az jövőállóbbnak tűnik, bár a felár igen magas még, nekem ráér, addig amíg az 5850 kielégíti az igényeimet addig elleszek
Bár félretettem az új Doom-ot, az új Mirrors Edge-t meg néhány hasonlót...
A batmannel elleszek, meg a tankokkal
Ha tovább akarom húzni, akkor előveszek valami jófajta Need for Speed játékot vagy repülőst
Egyébként jó minőség, nincs Coil Whine, lehet vennék egy új RX videókártyát és ciripelne...
-
Remus389
veterán
válasz
Johnnyxy27 #35 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindkét cég versenyképes termékekkel rendelkezik. Ha vannak is különbségek, ha nem úgy sikerül, azt árazással oldják meg (olcsóbban adják, ha a konkurrencia jobbat nyújt, és akkor mi van?)
Ha AMD-t veszel, akkor is tudsz játszani, ha Nvidiát akkor is.
Ha százezer Forintocskát szánsz rá ( a legtöbb ember még ennyit se akar), bőven vehesz tunningolt RX 480 8 GB-t, vagy GTX 1060-ast. Szerintem egyikkel se jársz rosszul, annyi hogy az RX 480 jobban teljesít a jövő játékaiban (DX12, Vulcan,+ tobb a memoriaja), a gtx 1060 pedig talán jobban tunningolható és a jelenlegi játékokban kicsit jobb (DX11). Mindkettő megéri.
Felsőkategóriában nincs jelenleg AMD, na és? Majd lesz
Vagy lehet kettő RX 480-ast venni, az van olyan jó mint egy darab GTX 1080-as (nagyjából)
-
Remus389
veterán
válasz
Johnnyxy27 #33 üzenetére
Láthatólag nem értitek a gyártástechnológiai összefüggést. Érdemes kisebb chippel kezdeni és utána a nagyobb chipet gyártani. Ugyanis idővel javul a kihozatal. Hol ez a stratégia a kifizetődőbb, hol az amit az nvidia csinál, mondjuk igaz a GTX 1080-as chip-je sem túl nagy.
Nemigazán alsó szegmens a GTX 1060, középkategóriának hívják, ezt még a hülye is tudja.
Az RX 470-asnak pl nincs ellenfele egyelőre.
Persze hogy megtizedelik, de ez oda-vissza működik, az RX 480-as és RX 470-es sikerei pedig megtizedelik az Nvidia eladásait. Persze hogy van konkurrens, ez nyílvánvaló.
Nem is értem mire válaszoltál, mert kb köze sincs ahhoz, amit írtam. Én azt írtam, hogy a középkategória is fontos, úgy mint az autónál, hiába nagyobb a haszonkulcs az S klasse Mercedesen, ha jóval kevesebbet adnak el belőle, mint egy középkategóriás Opel-ből. Ergo akár több is lehet a haszon a középkategóriában. Volumentől függ.
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
#17:
Mindkét cég célja a profitmaximalizálás.
Nem az hogy "leverje a konkurrenciát"
Az AMD sem fogja fillérekért adni az új kártyáit, csak hogy "leverje az nvidiát".
Egyrészt eleget sem tudtak gyártani (tehát akkor meg az lenne a baj hogy a szemfüles vásárlók elkapkodják, mondjuk így is, vagy lenne aki felvásárol többet és magasabb áron továbbadná, mondjuk így is van ilyen, a profit nem az AMD zsebében landol, hanem a nepperek zsebében), másrészt az Nvidia a tőkeerősebb cég, úgyhogy simán alámenne az AMD árainak, jobban kibírnák az biztos, sőt! De nekik is a profitmaximálás a cél.
Ezek nem ilyen gyerekes módon gondolkodnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest