Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raysen623

addikt

válasz Johnnyxy27 #42 üzenetére

Gratulálok! Ismét összehasonlítottad az almát a körtével. Még csodálkozunk ha valaki nem érti miről van szó vagy miért baromság az egész?! :F Arról nem is beszélve, hogy csak DX11 alatt időtálló a 970-es, ami ettől még egy remek kártya, csak ugye az ára az ami döbbenet volt már az elején. Az áremelkedés tendenciája pedig töretlen és ez egy rohadtul undormány piacpolitika a zöldek részéről. 100k foiért nem fogok VGA-t venni a gépbe és ez tény. Ha megengedhetném magamnak akkor sem tenném. A 470 ezzel szemben pont egy olyan kártya mi a 70-80 ezres árával üti a plafont sokaknál. 1060 detto.

• Remus389

veterán

válasz Johnnyxy27 #35 üzenetére

Mondjuk jelenleg igen elavult VGA-m van, de főleg world of tanks-szal játszom, arra bőven elég.

Meg most a Batman szériát fogom elkezdeni, arra is elég (50-60 fps, utánanéztem)

Részemről a Polaris videókártya lesz a leváltó, RX 470 vagy 480, szeretnék 8GB-osat, az jövőállóbbnak tűnik, bár a felár igen magas még, nekem ráér, addig amíg az 5850 kielégíti az igényeimet addig elleszek

Bár félretettem az új Doom-ot, az új Mirrors Edge-t meg néhány hasonlót...

A batmannel elleszek, meg a tankokkal :DDD Ha tovább akarom húzni, akkor előveszek valami jófajta Need for Speed játékot vagy repülőst :D

Egyébként jó minőség, nincs Coil Whine, lehet vennék egy új RX videókártyát és ciripelne... :(((

• Remus389

veterán

válasz Johnnyxy27 #35 üzenetére

Maradjunk annyiban, hogy mindkét cég versenyképes termékekkel rendelkezik. Ha vannak is különbségek, ha nem úgy sikerül, azt árazással oldják meg (olcsóbban adják, ha a konkurrencia jobbat nyújt, és akkor mi van?)

Ha AMD-t veszel, akkor is tudsz játszani, ha Nvidiát akkor is.

Ha százezer Forintocskát szánsz rá ( a legtöbb ember még ennyit se akar), bőven vehesz tunningolt RX 480 8 GB-t, vagy GTX 1060-ast. Szerintem egyikkel se jársz rosszul, annyi hogy az RX 480 jobban teljesít a jövő játékaiban (DX12, Vulcan,+ tobb a memoriaja), a gtx 1060 pedig talán jobban tunningolható és a jelenlegi játékokban kicsit jobb (DX11). Mindkettő megéri.

Felsőkategóriában nincs jelenleg AMD, na és? Majd lesz :) Vagy lehet kettő RX 480-ast venni, az van olyan jó mint egy darab GTX 1080-as (nagyjából)

• Remus389

veterán

válasz Johnnyxy27 #33 üzenetére

Láthatólag nem értitek a gyártástechnológiai összefüggést. Érdemes kisebb chippel kezdeni és utána a nagyobb chipet gyártani. Ugyanis idővel javul a kihozatal. Hol ez a stratégia a kifizetődőbb, hol az amit az nvidia csinál, mondjuk igaz a GTX 1080-as chip-je sem túl nagy.

Nemigazán alsó szegmens a GTX 1060, középkategóriának hívják, ezt még a hülye is tudja.

Az RX 470-asnak pl nincs ellenfele egyelőre.

Persze hogy megtizedelik, de ez oda-vissza működik, az RX 480-as és RX 470-es sikerei pedig megtizedelik az Nvidia eladásait. Persze hogy van konkurrens, ez nyílvánvaló.

Nem is értem mire válaszoltál, mert kb köze sincs ahhoz, amit írtam. Én azt írtam, hogy a középkategória is fontos, úgy mint az autónál, hiába nagyobb a haszonkulcs az S klasse Mercedesen, ha jóval kevesebbet adnak el belőle, mint egy középkategóriás Opel-ből. Ergo akár több is lehet a haszon a középkategóriában. Volumentől függ.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés