- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
Szép eredmény a 3,8ghz is azért
Régen bezzeg bármelyik Intel procit lehetett húzni, én meg itt vagyok a szorzózáras i5-4460al -
Auratech
őstag
A sulis admin gépem egy msi 7512 platinumra téve egy yorki Q9400. 4G ram, gtx250 ad képet. Tulajdonképpen elvagyok vele. Geekbench alatt 2.6-on kábé annyit tud, mint az AIR2 táblám.
Gyakorlatilag azért komolyabbnak érződik. Olyan jó erős frissebb i3-mas, érzésre... -
650-es tápnak el kellene bírnia egy tuningolt cf-est is.
régen én is mindig tuningoltam mindent, aztán belefáradtam. 100mhz-es cyrix ment 120on, azon már ment a blood akadás nélkül. soros kábelen hálóztunk vele. utána a 366os celeron is ment 566on. fasza kis idők voltak.
borderlands-et több, mint egy évig nem próbáltam ki a grafikája miatt. aztán mégis és kb 600 óra van benne összesen.
a 2. rész közel sem tetszik annyira. a lényeg, hogy a q8200as procival, 2x2 gigam rammal akadozott, mint a fene, hiába húztam 2800-ra a procit. valószínű, h egy tied kaliberűvel sokkal jobb lett volna a helyzet, alapfrekin is, 4ghz-en meg pláne. persze az is gond, hogy a moncsim dupla pixel, mint a full hd.az a baj, hogy hiába kapsz ugyan annyi pontot 3d markban, meg az átlag és minimum fps is csak minimálissal kevesebb, mégis akadozik az egész.
tiszta gáz, hogy átvágtak a táppal. sajnálom és remélem kézre kerül az a moslék! régen erre volt a kézlevágás büntetés. ilyesmi tudnék elképzelni neki is.
-
Nwis86
aktív tag
Én még nem találkoztam olyan játékkal ami akadozott volna, mondjuk borderlands 2-öt nem probáltam, se az 1et, rajzolt grafika miatt nem is fogom....
Nem raktam össze, vagyis ebbe az is szerepet játszik hogy a mostani tápom a CF-hez kicsi 650W vagyis elmenne, de tunonghoz már kevés! ha már össze rakom akkor meg nekem első a tuning, anno 400mhz celeronom óta tuningolok, simán semmit nem használok... szóval ezzel a táppal inkább össze se akarom rakni... pár hete vettem egy 850W-os 40 000es Evga tápot itt az apron, amivel átbasztak, előre utaltam és nem kaptam meg.... az illetőt hamarabb kirakták innen mint hogy én jelentettem volna szóval valoszinűleg mást is átvert... most pár napja van nálam 1 ideglenes táp szóval lehet a napokba már tényleg össze rakom kipróbálni, de ez a táp balhé eléggé elvette a kedvem az egésztől
majd 5.-én megyek is feljelentést tenni!
Amúgy ez lenen a cucc, azért pár kép erejéig így összerakosgattam
[link] -
Nwis86
aktív tag
Sajnos most találtam csak rá ere a tesztre, látom 1 hónapja már senki nem szólt hozzá, na de sebaj, max nem olvassa senki
Én fillérekért raktam össze kb 1 éve 1 ilyesmi gépet 7000Ft-ért Asus p5Q lapot meg Kínából rendelve Xeon E5450 (Q9650) -et 12 000Ft-ért! (Ez simán elmegy 4Ghz-n, így használom) A ramjaim szarok 4x2Gb DDR2 1066-osak de nem bírják 900Mhz-t se, pedig már 1 valag áramat adtam nekik de akkor se
Ekkor egy 7870es kártyám volt és nem volt olyan játék amivel ne tudtam volna FHD mellett max beállításokkal játszani! Bár az is hozzá tartozik hogy nekem bőven megfelel a 30 feletti FPS, nem kell nekem 60, meg 100x-os elsimítás se.
Na de lényeg én rengeteg gépet rakok össze haveroknak munkatársaknak stb... a nyáron raktam össze egyik isminek a következő gépet, lényegesebb cuccok:
Asrock H87 PRO4
Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
i5-4670
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-XJátékokba ful maxon alig 1-2 játékba volt észrevehetően jobb mint az én 1000éves gépem, igaz az enyém tuningolva cpu és a vga is! ez a i5 meg alapon volt, mivel a proci nem k-s, és a lap se Z-s így nem is lehetne tuningolni... (Mivel csajnak kellett és ő nem ért a tuninghoz ezért építettem anti tuning rendszert, olcsóbb volt) Annyira meglepődtem hogy nagyjából egyformán mennek a játékok hogy kiszedtem a 270X-et és átraktam az én gépembe és lefuttattam a 3D mark Fire strike tesztet, cpu persze nálam tuningolva, utána i5-el is lemértem.
Eredmények!
Én cuccaim tuningolva + 270X 5217 pont! i5-4670 +270X 5374 pont!
Részletek E5450 (Q9650 @ 4Ghz) / i5-4670
3DMark Score
5217 / 5374Graphics Score
5981 / 6140Physics Score
6689 / 7077Combined Score
2281 / 2340Graphics Test 1
28.47 fps / 29.13 fpsGraphics Test 2
23.93 fps / 24.64 fpsPhysics Test
21.24 fps / 22.47 fpsCombined Test
10.61 fps / 10.88 fpsSzinte semmi különbség! Vagyis de az én rendszerem 3x olcsóbb volt
Régebbi játékoknál, vagy nem maxon hanem közepes beállításokba viszont már ég is föld volt a különbség! De hát én pl olyan vagyok ha valami nem megy maxon 30fps környékén akkor inkább nem játszok vele így kisebb beállítás nem érint! Meg amúgy is szerintem totál mindegy hogy 720p és közepes részletességbe valami 60 vagy 90 fps
Szóval igen is jól használhatóak még ezek a régi Quadok! Meg is fogadtam hogy pár évig még nem veszek újat max videokártyát... vettem is egy 7950et amivel Fire strike tesztbe 7065 pontot kapok, van olyan haver aki fx-8xxx el nem kap ennyit
Még a híresen szar Ac Unity is elmegy szinte maxon 25-40fps-el! csak a elsimítás van vissza véve minden más maxon
mondjuk maga a játék nem érdekel 1ik részével se játszottam csak direkt a nagy gépigény miatt raktam fel kipróbálni
minden más játék meg abszolút ultrán megy mint a vaj! 7éves alaplap, ram és porcival! (Aztán multiba ez biztos máshogy lenne de én nem multizok)
A poén az hogy időközbe mégis csak vetem új (használt) procit, vagyis 1 komplett gépre való új hardvert itt apron X58-as lapot és tri 3x2Gb ddr3 1600as ramot, és még egy 7950et
Kínából rendeltem i7 xeon X5650 -et (6mag 12 szál) ami mások tapasztalatai alapján elmegy 4 - 4.4Ghz-n így meg simán veri a i7 4770-et 18 000Ft volt postával együtt
(mikor a lapot vettem itt apron akkor elvittem a gyerekhez a xeont, beraktuk a lapba és le lett tesztelve szóval müködik, pedig féltem hogy azért volt olcsó mert kínaiak átvertek de nem) és 2 hónapja állnak az új cuccok a dobozaikba mert nem volt még időm összerakni, meg igazából teljesen jól elvagyok a régi gépemmel, csak hirtelen felindulásból vetem meg a cuccokat, de majd talán most az ünnepek alatt összerakom
-
voltam olyan elvetemült, hogy vettem egy 4790k procit.
gondolom nem kell mondanom, hogy minden vajsíma lett. minden játékban, minden videóban.
szegény q8200 meg jó lesz valakinek családon belül, szöveget szerkeszteni. arra tán még jó.mennyivel jobb egy q9xxx proci ettől a q8200 tól?
-
nemrég megrogyott a 3770k procim. kénytelen-kelletlen, vettem egy c2q q8200 procit, alá valami asus lap, hirtelen nem is tudom a típusát. 2x2giga 800mhz-es memória. a többi cucc ugye maradt. 64es samsung 830as ssd a rendszerek, 256os ugyanilyen típus a játékoknak. a monitor is maradt a zr30w. vidkari 7950. a procit feltekertem 2800mhz-re.
natív felbontás 2560x1600. nemrég felraktam a legújabb cod-ot. nem vagyok cod fan, évek óta egyiket sem próbáltam, nem is lenne erőm már fps játékokhoz.
a lényeg, hogy
a játékban natív felbontás és minden más minimumon, minden látványjavító kikapcsolva az árnyékokat kivéve, de az is a legalacsonyabb minőségen van. kb a játék fele, 2/3-a élvezhető, a többi helyen úgy akad, hogy fogalmad nincs mit csinálsz. az átvezető videók is akadnak, mint a fene.mount and blade volt régen nagy kedvenc. ha ennél visszaveszek majdnem mindent, akkor játszható.
szükség esetén el lehet ezekkel a gépekkel lenni, de igazából eljárt felettük az idő.
youtube 720as videó is meg-megakad rajta. ez persze lehet, hogy a flash player hibája, mert néhány éve a e6320-as c2d-n még akadás nélkül mentek a 720as videók.
az 1080as mkv-kal nem láttam gondot. ugyan olyan jól megy, mint a 3770k-n.néhány éve i5-760-ról váltottam, az 10x körbehugyozza a mostani gépemet.
-
mghltm
addikt
a cikkek es a tesztek celja nem a szeles tomegek meggyozese arrol, hogy a c2q meg ma is mindenre eleg, sot...
nagyjabol 2 eve adtak a ddr3-as ramokat gyakorlatilag ingyen ( 6 x 4g kingston-t pattintottam az x58-asba, mert 25e-ert tudtam megvenni oket ), mar akkor azt tanacsoltam mindenkinek ( meg az ellensegeimnek is! ), hogy erdemes valtani 1155-re, mert szinte nulla ( vagy keves ) rafizetessel lehet hasonlo erossegu de garancias platformot vasarolni. tehat kovetni kell a technika fejlodeset es meg kell probalni idoben ujitani, amig er valamit az ember 2-3-4 eves konfigja.
aki manapsag szeretne jatszogatni ( heti / napi tobb ora jatekido, full hd felbontas, nem kepeskonyv fps szam, kozepes grafikai beallitasok ), annak minimum haswell i3 / sandy i5 ( vagy hasonlo amd ) es amd hd 7870 2gb vram ( vagy hasonlo nvidia ) osszeallitast javasolnam 8gb memoria es 128gb-os ssd tarsasagaban. persze az sem mindegy, hogy csak az nfs-t tolja offline modban vagy 64 fos bf4 szerveren akar hosse valni.
tehat nehez altalanos igazsagot mondani, mert annyi mas tenyezo befolyasolja a jatekelmenyt ( emberek fizikai es biologiai kulonbsegei, win7 vs win8, whql vs beta driver, eredeti vs tort jatek, etc ).
-
Hunter2
addikt
ha csak a cpu-ra vagy kíváncsi akkor elmondhatom hogy az én húzott 1156-os xeonom ami egy i7-860 (talán) az hozza aida cpu tesztekben egy alap órajeles 2600K szintjét. szóval a Core2uad-ok jó eséllyel sehol nincsenek.
Bár az mondjuk tényleg érdekes kérdés hogy mennyire fogja vissza a vga-kat az ennyire régi proci. -
Roba
tag
Üdv!
Ezek a Core 2 Quad/Extreme procik elavultak (nekem is ilyen van: Q9650 & 4 Ghz 1.28V-on), de azért 4 Ghz-re vagy a fölé húzva egy közepes vga-val még elég jól elfutnak a játékok. Szívesen megnéznék egy olyan tesztet, ahol ezek a húzott procik szerepelnek egy GTX 760 vagy HD 7950 vga-val egy alapórajeles i-5 2500K ellenében.
-
Hunter2
addikt
válasz
kicsipapucs #92 üzenetére
a fényév távolság mértékegység nem idő.
-
-
joysefke
veterán
Engedd meg, hogy én válaszoljak:
Elhiszem, hogy azokat az eredményeket írtad le, amit a teszt dobott ki, csak azt vonom kétségbe, hogy egy ilyen teszteredmény, minthogy például: XY játék - min FPS 35 Átlag FPS 45 Max FPS 60 (csak a példa kedvéért) minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az adaott játék jól futott. Mert nem.
Ehhez kellene egy frametime mérés, ami gyenge CPU mellett gyakran dob meglepően negatív eredményt. Ha teszem azt 5mp-ként megakad a játék 100ms ideig, az sok játékosnak még bőven belefér, hiszen az átlag FPS meg a min FPS is rendben van, max az ellenfél lövi le, mert éppen nem tudott a karaktervével gyorsan fordulni. Más játékosok viszont érzékenyek erre és nem hajlandóak állandó mikrolagg mellett játszani.
J.
-
válasz
ebben a formában túlzottan általánosak ezek a kijelentések. az én méréseim szerint single-ben egy i3 nagy vonalakban egy GTX 660 / R9-270 kártya mellé elég - ha a felbontás fullHD. ha WQHD, akkor már egy GTX 770 / R9 280X kiszolgálására is alkalmas, kevés kompromisszummal. nyilván komfortosabb az i5, akár egy belépőszintű VGA mellé is, de az i3 ésszerű kompromisszum egy csomó esetben - inkább azon spóroljon az ember, mint a tápon.
a befenyegetett tesztet viszont érdeklődve várom
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ha felmész az oldalamra, pont megtalálod a konfigon futtatott játékteszteket...
Bár attól félek nem fogsz hinni a tesztemnek
de igaziból 1920X1200-ban maximális(közeli) felbontással gyönyörűen mentek a játékok -
Azzal kezdem, hogy nem vagyok gémer. Csak a gépet tesztelendő játszom, vagy fényévente egyszer, amikor már nem tudok mit csinálni unalmamban.
A tesztelt játékok: Far Cry 2-3, GTA IV, Watchdogs, Race Driver Grid.
Procik: Celerongy G550; i3 2130; i3 3245; E8400 alapon, 4000-en, 4500-on, 5000-en; Q9550 alapon, 4000-en, 4250-en, 4400-on.
A fórum
csicskáktársak persze, hogy azt írják, hogy elég az i3 is, meg a pentijum is, ettől nem lesznek "cikibe' ", hogy nem csúcs procijuk van. Részletekbe nem megyek, mert kapom a bant, hogy ítélkezem.Ha elkap az ideg pro és kontra (elég a q9550 csúcsvgahoz is, mindenre, meg hogy i3 elég mindenre), akkor összedobok 5-6 gépet és processzorszinten lemérem őket. 1 szálon, több szálon, játékban meg szintetikus tesztekben is.
-
joysefke
veterán
Ezzel a passzívgépépítéssel megelőzted a korodat, és ez számodra nem csak jó, hanem hátrány is:
Akkor fektettél sok pénzt egy hosszú-hosszú távra tervezett hűtés/gép építésbe, amikor még bőven volt nagy fejlődés.A C2Q-ok után az első generációs Core i-k illetve az első Core i generáció után a második, Sandy Bridge generáció nagy lépések voltak, és emiatt a mai alkalmazásokban leértékelődött a C2Q teljesítménye. A Sandy Bridge után az Ivy csak 10%-ot hozott, a Haswell meg még 5%-ot. Tehát ha megvártad volna a Sandy-t és egy i7-2600K-ra építettél volna gépet, akkor az még ma, két generációval később is megállná a helyét (mainstream desktop vonalon értelemszerűen) sőtt, ahogy kinéznek a dolgok lehet mégtovább.
Na persze utólag mindig okosabb az ember.
J.
-
Hiába szereted a platformot, meg redundáns az egész, csak magad fogod vissza, gátolod, akadályozod.
Proci: Egy 2/3. generációs i5 (3570k mondjuk) 3600MHz-en 53x körbeveri a Q9550-ed. Mellé fele annyit fogyaszt.
Jövőállóság: A szuper, 72 kilós cpu hűtő monstrumoddal (elismerősen írom, nem lefitymálóan) 4500MHz fölé is juthatnál akár, ahol meg aztán végképp évekig bajnok az Ivy Bridge procika.
Ram: Memóriában óriási plusz sávszélességet kapnál, mellé 8 gigányit apróért be lehet pakolni a gépbe.
Fogyasztás: Ja és sokkal kisebb üresjárási fogyasztással.
VGA: A kazán 480 meg a másik... Egy GTX760 már megveri, teszi mindezt 80W-tal kevesebb fogyasztással.
Tehát oda is vagy elég egy kisebb hűtő, vagy tovább tuningolhatod, nagyon a headroomodRedundancia: Van még 3 másik géped, azok nem elég oda-vissza cserélgethetőek egymással?
Minek írom le: Nyilván semmi foganatja nem lesz annak, amit írok, mert én úgyis rosszul tudom, de hátha...
-
joysefke
veterán
válasz
kicsipapucs #88 üzenetére
Megtévesztő lenne azt állítani, hogy egy c2q proci elég lehet mai játékokhoz, mai csúcskártyákkal, de ugyan ennyire valótlan egy i3-at is ajánlani.
Való igaz, i3-am nem volt (csak kétmagos Pentium és négymagos i5), de több fórumtárs beszámolója alapján egy újabb i3 single player játékokban elég szokott lenni, és én följebb is single playert írtam. Egy Haswell vagy ivy i3-nak az egyszálas teljesítménye tunning nélkül is magasabb mint bármilyen tunning C2Q teljesítménye, mégpedig ez nagyon számít.
Egyébként "csak" 7950-hez ajánlottam és csak single player játékhoz, de igen, hozzá kellett volna tennem, hogy az i3 azért még messze nem optimális. És igen, ha nekem lenne egy ilyen (a saját korában) felsőkategóriás húzott C2Q-om, nem i3-ra cserélném, hanem minimum i5-re, de abból is lehetőleg K-verzióra (ivy vagy haswell).
A Te tapasztalatod némileg ellentmond annak, amit én hallani szoktam, milyen i3-ról és milyen játékról van szó?
J.
-
Annak ellenére, hogy totálisan 775 fanatikus vagyok, egyetértek veled mindenben, tudom mire képes.
Egy dolog viszont nagyon böki a csőröm.Felsőkategóriás kártyákhoz i3-at ajánlasz? Ne haragudj, de az i3-ak még gyengébbek, mint egy Q9550 mondjuk 3,6GHz-en. Igen, utóbbi zabál, melegebb és tuningolva veri csak, de mindkét procit addig OC-zem, amíg tudom. Ergo az i3-at semeddig. A Q9550-ből egy jobb darab meg elmegy 4-4,2GHz-et (egyes Xeonok és csúcs Q9550-ek 4400+ra is képesek 24/7 használatban!)
Megtévesztő lenne azt állítani, hogy egy c2q proci elég lehet mai játékokhoz, mai csúcskártyákkal, de ugyan ennyire valótlan egy i3-at is ajánlani.
Van i3-as gépem, tapasztalatból állítom, amit. Nincs mikrolag. Egész egyszerűen a teljes spektrum lejjebb csúszik, min fps, avg és max is. Procilimit mint atom. Röccenésmentesen fut egy GTX580-on a játék egy BCLK tuningolt (3550MHz) i3 2130-cal. Na ja, csak 30fps-sel, amíg egy Q9550-nel meg recés, de 53FPS jön ki.Szóval az i3 ajánlásod nem értem, de a többi kijelentésed osztom.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #85 üzenetére
Na igen az FSB az nagyon szűk, memóriát is azzal éri el és még a 2+2 mag is azzal van összedrótozva. Meg még a PCIe is azon megy át hozzá. És akkor ráadásul csak egyszerre egy irányba képes adatot mozgatni.
De ezen kívül már maga az órajelteljesítménye meg az órajel amit el lehet érni vele se valami sok.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#90933760 #84 üzenetére
Az a nagy baj a quad-okkal így ezen tapasztalatok alapján, hogy szűk az FSB, pláne, hogy még a memóriához is azon keresztül jut. Ha saját memvezérlője lenne (végül is ezek voltak az első iX-es prockók
), akkor lenne elég. Lassan nekem is váltanom kell. Kezdenek rohadni a kondik az alaplapon. A tápot már ki kellett cserélni. A csere 250W-s FSP meg nagyon határeset egy q9300-hoz
. Igaz csak egy 4670-es kari van mellette.
Most már a videókariért se lenne kár, mert szerintem már intel vonalon is tudnak ennyit a kisebb igpu-k magasabb DX verzió támogatás és kisebb fogyasztás mellett. Annyira meg nem játszom, a google Earth-hoz meg már biztos elégKedvenc szimulátorom.
Tényleg. Q9300-as kell valakinek? -
törölt tag
Attól függ mivel játszik meg milyenek a beállítás igényei, mekkora a felbontás. Eyefinity topikban lehet olvasgatni, de a belépő a három monitorhoz az pont a Q9650 megtépve meg a 6970 kb.
Most ezzel nem azt mondom hogy ez így fasza, hanem hogy ez a minimum. Ennél meg érdemes többet rááldozni, legalább egy elsőgenerációs i5 meg egy 7950. Úgyhogy nem erőltetném én már ezt a procit. Sőt én Sandy i5K meg 7970GHz alá nem is adnám ha tehetném.Bár volt aki 6850-nel is tolta a 3xfHD-t.
-
joysefke
veterán
tehát úgy gondoltad, hogy eme cpu mellé az említett gpu-t berakni pazarlás?
(a viszonylagosság miatt érdekel. mert fordítva is érthető.)Igen: Azt a játékélményt amit az ember egy 7950-tól elvár, tehát hogy FHD-ben röccenésmentesen majdnem max grafikán menjenek a játékok egy C2Q mellett nem fogja hozni neked. Az FPS látszólag meglesz, de állandóan röcögni fog a játék, tele lesz mikrolaggal, tehát amikor két képkocka között jóval többet kell várni mint az átlag FPS reciproka. Ehhez manapság single playerben egy újabb i3, multiban egy i5 kell.
viszont van 3 kijelzőm, és nagyon szeretem a softth féle verziót, amit szívesen cserélnék egy eyefinity, vagy nvidia surround-ra, ha be tudom építeni a hűtőmbe a vga-t.
Ezt nem ismerem, mindenesetre több monitor eggyüttes meghajtása nem tűnik valami CPU kímélő dolognak. VGA kímélőnek meg aztán pláne nem, nem hiszem, hogy egy 7950 megbírkózna több monitorral.
(Én 1150MHz-en hajtom a 280X-et, így egy kicsivel lehet lemaradva egy 7950@1GHz-től, és tudom, hogy az enyémmel nem lenne értelme FHD fölé menni, sőtt nem is minden játékban bírja FHD mellett a max beállításokat.)A másik pedig az, hogy nem tartom jó ötletnek úgy általában erős AMD VGA-t gyenge proci mellé rakni (ebbe úgy általában az AMD procik is beletartoznak), ha a gyenge proci mindenképpen marad, akkor bármekkora AMD fan is vagyok én nV VGA-t ajánlanék: az nV D3D drivere kevesebb CPU-t eszik, ezért valamivel ritkábbak lesznek a mikro laggok.
szerk:
most nézem: nem tudom, hogy melyik gondolathoz szóltál konkrétan hozzá. mert nem válaszként ment a hsz-odtiborandras-nak ment. Ő linkelt HD7950-es teszteredményeket.
J.
-
szab.tam
nagyúr
"Egy 7950 kategóriájú GPU mellé egy ilyen CPU-t berakni pazarlás"
késő is van, lassú is vagyok.
tehát úgy gondoltad, hogy eme cpu mellé az említett gpu-t berakni pazarlás?
(a viszonylagosság miatt érdekel. mert fordítva is érthető.)***
(most nézem: nem tudom, hogy melyik gondolathoz szóltál konkrétan hozzá. mert nem válaszként ment a hsz-od.)
azért is érdekel a téma, és gyűröm, mert a platformot nem szívesen dobom el.
(feljebb említettem, miért.)
viszont van 3 kijelzőm, és nagyon szeretem a softth féle verziót, amit szívesen cserélnék egy eyefinity, vagy nvidia surround-ra, ha be tudom építeni a hűtőmbe a vga-t. -
joysefke
veterán
Mellesleg én is szeretném megköszönni, hogy már többször HW-eket ajánlottál fel tesztelésre melyekről így cikkek születhetnek, remélem ezt a jó szokásodat még sokáig megtartod.
A problémám számomra csak annyi, hogy a korábban mindenhol, de PH-n akkoriban egyébként különösen elterjedt nézetet, miszerint "Játékokhoz erős VGA kell, a CPU alig számít" illetve "ha gyenge a CPU-d, told még feljebb a felbontást majd úgy jobb lesz" csak a közelmúltban sikerült nagyjából kiverni a fejekből. És az ilyen tesztek a tapasztalatlan olvasókat könnyen arra sarkalják, hogy egy gyenge CPU köré építsenek gaming rendszert, mondván ez is elég sok pontot kapott a mindenféle (a frametime-jittert szépen elfedő) szintetikus benchmarkokon.
Akkoriban én egy Pentium G850 mellé raktam egy GTX660OC-t, mondván "úgyis csak a VGA számít, ha egy kicsit kevesebb az FPS az engem nem érdekel". Nah, 1 héten belül repült a G850 és jött helyette egy (igényes) játékra is alkalmas CPU. FPS-ből tényleg nem lett olyan nagyon sokkal több, de a frame-lagg hatalmasat javult, egy csomó játék változott játszhatatlanról majdnem vajsimára.
J
-
joysefke
veterán
Meg vagyok róla győződve, hogy amiket leírtam, azt Te is éppen annyira tudod mint én
csupán azt nem értem, hogy az egyébként remek (bár induláskor méregdrága) CPU-ba miért kell 2014-ben többet/mást belelátni mint amit az tényleg tud.Egyértelmű, hogy 2014-ben ez a proci nem ajánlható olyan minőségű játékra, amilyent az ember egy a példa kedvéért HD7950-től elvár. Ha valaki gyanútlanul lecseréli a C2D-t egy ilyenre és vesz mellé egy közép kat VGA-t, (mint amilyen a HD7950), hogy milyen királyul fog rajta gémingelni, akkor annak nagy pofáraesés lehet a vége.
Ráadásul linkeltél egy csomó szintetikus teszt eredményt, ami a gyanútlan userben azt erősítheti meg, hogy ez a CPU még 2014-ben is alkalmas komolyabb játékra, holott itt a fórumon kb bárki tudja, hogy egy csomó mai játék mellett masszív mikrolaggal hálálná meg a rendszer a belevetett bizalmat.
Értem én, hogy senki nem akar itt senkit átverni, csupán megy a nosztalgiázás, meg próbáljunk minnél többet kihozni a régi vasból, minnél impozánsabb teszteredményeket linkelni, de ennek nem feltétlenül az a módja, hogy olyasmire használjuk amire (már sajnos) nem teljesen alkalmas.
Egyébként nem a személyedet szeretném ezekkel a hozzászólásokkal támadni, peace.
J.
-
joysefke
veterán
Nem értem az erölködést
Egy 7950 kategóriájú GPU mellé egy ilyen CPU-t berakni pazarlás, mert a rendszer nem fogja azt hozni amit egy 7950-től elvár az ember. Lesz mikro meg nem is olyan mikro akadás.
Ez a proci húzva kb annyit tudhat, mint egy szintén tunningolt deneb. Be kell nézni a Tahiti vagy akár a Pitcairn topikba és megérdezni a usereket, hogy mekkora változást tapasztaltak amikor erősebb CPU-ra váltottak. Amit ott olvastam az alapján általában nagyot...
Az olyan szintetikus VGA tesztek amelyek kihánynak egy pontszámot vagy átlag-FPS értéket nem fogják megmutatni, hogy néhol 1-2 tized mp-re a játék mennyire be tud akadni.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy az AMD D3D drivere CPU igényesebb mint a konkurencia drivere, tehát egy közép-felső-kat AMD VGA mellé baklövés gyenge (i3 alatti) procit rakni.
J.
-
-
mghltm
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Szatyor95 #73 üzenetére
Én mindíg is úgy voltam vele, hogy az adott hardver treljesítménye az évek alatt semmit sem csökken.. tehát egy iylen Extreme-el pont ugyanolyan jó mókázni, mint egy mostani aktuálissal, de ez igaz akár egy P4 Extreme Editionra is... Azokat a szoftvereket kell futtatni rajtuk amik akkor voltak aktuálisak és ugyanúgy át lehet élni velük a bődületes telejsítményt
-
Szatyor95
senior tag
Nem semmi konfig, öröm lehetett vele játszadozni.
Ezen a CPU teljesítmény dolgon viszont meglepődtem, hogy egy ilyen egy mai i3-mal sem vetekszik minden esetben. Bele sem gondolok, hogy az Intel P8600-am, és az AMD Phenom 9600 BE-m hol lehet egy mai CPU-hoz képest. Ennek ellenére a "next-gen" cuccokon kívül bármihez elegek még ma is.
-
mghltm
addikt
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Dr. Romano #54 üzenetére
Nem igazán kéne. Én se költöttem többet rá, 1k-t csak, a meglévő hardverekre. Ha költök még +10-et, akkor már i3 ment volna bele.
De mondom, semmivel nem érzem lassabbnak a Pentiumom se, mint az előző Xeon procim, sőt, van ami jobban megy.
A haldokló rendszer az főként a támogatás hiánya miatt van, egyszer majd nem lesz driver, és meghal a biznisz
-
csabika0001
senior tag
Jó teszt volt köszi!
-
joysefke
veterán
válasz
BlackPriest #65 üzenetére
Az egy dolog, hogy mennyiért van fent, az meg egy másik dolog, hogy mennyiért viszik el. Az utolsó jegelt az 15E-ért van fennt, ez szerintem egy jó kiindulási pont. Egyébként megdöbbentő, hogy mennyire jól tartotta az értékét az utóbbi két évben. Ha jól emlékszem akkor (sok telefonálgatással) 17E-ért vehettem volna i3-2100-at. végül egy G850 mellett döntöttem és végül azt cseréltem egy i5-3550-re.
Abban mindenképpen igazad van, hogy olcsóbb venni egy kiszolgált Xeont 10E-ért és azt bepattintani, mint venni egy i3-at meg hozzá egy alaplapot, de azt tegyük hozzá, hogy ha az öreg alaplap megdöglik, aminek az idő előrehaladtával egyre nagyobb az esélye akkor bizony úgyis az lesz a vége, hogy vehetsz alaplapot. CPU-t cserélni egy dolog, az könnyen megvan, de ha alaplapot is kell cserélni, akkor én abból már aktuálisat vennék és ugye ebben az esetben cserélheted a procit is.
Itt nyilván kérdés, hogy kinek mennyi szarakodást ér meg egy kis vélt megtakarítás, saját példámból kiindulva, ha nekem két délutánt szopnom kell Windows telepítéssel alaplapcsere vagy hibakeresés miatt, akkor lazán azt mondom, hogy inkább veszek helyette egy B75/85 alaplapot aztán jólvan, megint elfut egy pár évig.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
BlackPriest #61 üzenetére
Minimálisan néztem el az árát, két éve 11500 Ft-ért vettem G850-et, akkor 17 volt az i3-2100, gondoltam most már lement 12-re, de ezek szerint még mindig pár ezressel több. Lényegtelen, mert az alaplapot meg kicsit felülbecsültem.
J.
-
törölt tag
válasz
BlackPriest #61 üzenetére
Ennyibe a Pentiumok kerülnek....
Én utálom nagyon sok mindenért a 775-öt, viszont azt a tuning feelinget amit az FSB-s bűvészkedéssel és az alaplap kiválasztással, ram állítással, sokféle feszkóállítással, meg összességében mindennel csinálni lehet az kurva jó. Ez az igazi tuning. Ezt imádom benne. Amúgy francnak se kéne többet. Kivéve alsókategóriában még van értelme, mert olcsón összevakarsz netezős, kisjátszós gépet. Illetve fanatikusoknak.
De felette kéne a francnak, leginkább az ára miatt, akkor már inkább a sokkal fiatalabb és kevésbé elavult cuccot venném. Csak sajnos azokból meg kiölték a tuningot már, legolcsóbb tuning a Sandy i5K, de hát azt is tuningolni már vicc az igazi s775höz képest.... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Dr. Romano #57 üzenetére
BalaNce87-nek nyomokban igaza van... Sajna télleg vannak olyan játékok, ahova már sajna karcsú
persze ha nem 2014-es AAA-s nevekről van szó...
-
shteer
titán
válasz
Dr. Romano #57 üzenetére
Ha leülsz játszani, ne csak a pasziánszt indítsd el
-
BalaNce87
addikt
válasz
Dr. Romano #54 üzenetére
Én is imádtam a Wolfdale-t. Könnyű volt tuningolni is, rengetek időt szántam rá.
Azzal viszont, hogy simán játszol rajta nem tudok egyet érteni. Ezek a procik, főleg a kétmagosak már semmire sem elegek ha modern játékokról van szó. -
E.Kaufmann
veterán
Akkor én dúskálok a jóban
Itt van egy halom G31-es Gigabyte lap körülöttem
Söpörjük ki a P4-es és XP-s cuccokat, pár G31 most reinkarnálódik Win7-el és Linux-al.
Vetettem pár 2 magos cerkát 2500 Ft körüli áron az egy magos cerkák helyére, de megérte. És még maradt pótalkatrész is, úgyhogy nem kell félni, ha kirohadnak egyessével, még akkor is marad utánpótlás -
Dr. Romano
veterán
Xeont veszek 10k környékén ebayről. Ennyivel el van intézve a fejlesztés.
Most persze eladhatnék mindent és vehetnék egy új rendszert, de 10k-nál többet kéne rá költsek és idő, energia, mindent meghirdetni, egyeztetni, postázni stb. Kényelmesebb és olcsóbb megoldás ezt fejleszteni (főleg úgy hogy még ennek sem érzem annyira szükségét, de ha lehet akkor miért ne)
Hogy mennyire haldokló rendszer a 775? Számomra semennyire, fentebb írtam hogy meglep még mindig hogy mennyire nem érzem hogy kevés lenne, fut rajta minden ami kell, még játszok is rajta bőven.
-
shteer
titán
egy szép párás reggelen aztán kifekszik a fasza alaplap és vehet bele apróról egy dzsunka G31-et vagy G41-et, azt is túlárazottan, mert más nincs - mindjárt nem lesz akkora a boldogság
lehet így is, nem ördögtől való ez - csak én furcsállom
joysefke: i3 inkább 15k+ és 12 az új lap, de kb ott van a vége ahol írtad
-
kpal
nagyúr
klassz lett
nekem is 285 Matrix volt kb 1honapja sajnaltam is ritka vga . -
szab.tam
nagyúr
így értem.
mert a 3 gépem mindegyike kiszolgálja a feladatát, amikre használom.
nem érzem kevésnek sehol őket.
szerintem ez egy jó darabig még így is lesz.tartalékban is van még pár cucc a 775-höz.
alaplap, ram, proci.minden kompatibilis mindennel.
pl. egy hibakereseés is elég rövid idő alatt megvan.ezekért.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Dr. Romano #48 üzenetére
Az a 8GB DDR2 használtan annyit ér, mint 8GB DDR3. Épp utóbbi a drágább, tekintve, hogy régebbi.
Akármilyen Xeon, ma már jobb alternatívák vannak, mint egy haldokló platform fejlesztése.
-
bacsis
Közösségépítő
na de mi van akkor ha maradt még a 775-ös korszak aranykorából fasza aaplap meg összeválogatott memória?
akkor csak proci csere egy iylen Xeonra, és boldogság.. nem kell a gépet megbontani
Egy msotani közép kategóriás VGA-t limitálja a proci? igen, fogja, de a következő tesztemből ki fog derülni hogy a tesztben szereplő dula GTX285-nek sincs marhára szégyenkezni valója
Jogos amit írsz.. újonnan már nem érdemes 775-be gondolkodni... de még ha van jó alapod, érdemes upgradbe gondolkodni -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #43 üzenetére
Nem mindig jár jobban, egy E5410-em volt, a mostani G2030 megeszi Black Flag, és hasonló újabb játékok alatt. Terméktámogatás már nem igazán van 775-ös lapokra, driverek terén pl, utána meg lehet bűvészkedni, vagy megy, vagy nem. Magasabb fogyasztás, elavultabb technológia.
Meg ha kevés a RAM, akkor a DDR2-őt arany árban mérik.
Én E5410, P41T-D3-ról váltottam, talán 1k volt a különbség, a posta.
-
joysefke
veterán
válasz
MasterDeeJay #43 üzenetére
Nah ezt nem értem:
Egy i3-2100 mondjuk kerüljön 11-12E forintba aprón (nem néztem meg az árakat, de ez lehet a reális), egy B75-ös lap meg 15E forintba újonnan. Memóra meg persze mindenhol drága, ebbe is kell meg a 775-ösbe is ugyanannyi.
A két komponens eggyütt mondjuk 27E forint és ahhoz hogy sebességben meghaladd, elég komoly tunningra van szüksége a C2Q-nak. Ha pedig később kell az erő, még mindig belemegy olcsón egy i7-2600 vagy akár ivy bridge, azt meg semmilyen C2Q-dal nem lehet utolérni.
Játékkal kapcsolatban meg ugyan már ne csapjuk be magunkat. Egy C2Q mellé bűn berakni egy aktuálisabb középkategóriás VGA-t...
J.
-
SRII
őstag
még mindig 775 van nekem is, még mindig bírják, jó kis cuccok ezek még.(sőt ha kicsit jobb akkor még játékra is megfelelő)
-
Foglalkozok én is 775-ös gépekkel, tisztán hobbiból és azért hogy pár kicsi netezős és kisjátszós gépet rakjak össze. Érdekeltek az olcsó Xeon-ok (átalakítóval), hiszen most jó ár érték arányuk van ha 775-be kell fektetni. Kezdetnek vettem egy 6eFt-os kicsi E5410-est, majd sorra a nagyobbakat. Úgy gondolom hogy akinek már van egy jó 775 lapja ddr2 rammal az jobban jár ha vesz bele egy ilyen xeont (kompatibilitásra odafigyelve) minthogy lecserélje olcsóbb mai intelre lappal procival rammal együtt.
A 775-nek amit én fel tudok hozni hibának az hogy túlságosan sokszínű, tuningra meg kell válogatni a chipsetet és a lapon sok múlik. A gyári hűtés és felfogatás brutálisan rossz, ennél rosszabbat én még egy procifoglalaton sem láttam (talán AM1 még ilyen de az nem is egy kategória), de aki ilyen procikkal bűvészkedik az alapból nem a gyári hűtést választja.
Ha már van egy jó ddr3-as lap, és rendes hűtő akkor igen jó vétel egy Xeon E5430-40-50 ami 80w-os és jól húzható.
Azt kell mondjam hogy annak ellenére hogy nagy amd-s vagyok ez a 775 platform így utólag jól sikerült még hibái ellenére is. És pont az ára az ami legjobban megfogott, sokan dobálják ki a 775-ös lapokat igaz a ddr3-asok aránytalanul drágák. Xeon procik nagyon jó áron vannak és nem mellesleg jobbak az asztali társaiknál (szorzózár hátrány talán). És utólag belegondolva jobban jártam volna am2-am3 helyett a 775-ös rendszerrel, mert azért pl egy nagyobb quad 775 simán egy lapon említhető egy denebbel c2c. Csak hát akkor nem éppen ilyen ára volt mint ma, meg ugye amd memóriavezérlője messze rugalmasabb mint a 775 chipseteké. -
shteer
titán
egy nosztalgiagépként még meg is értem - de sose tudnék leragadni egy adott platformnál
komáltam én is a 775-öt - a 478 után
a vízhűtéses móka is jó volt vele
de amint gazdaságosan tudtam váltani 1156-ra, már nem hiányzott - nálam gyorsan múlik a tárgyakhoz való érzelmi kötődés -
szab.tam
nagyúr
élvezettel olvastam a cikket.
hosszú évek óta kizárólagosan 775-ös gépeim voltak, vannak, lesznek...rengeteg proci megfordult nálam, a csúcspéldány konkrétan sosem.
6-os, 9-es qx-ek is.a qx 9650 és 9770 valójában 3. dologra jó:
1. bizsergeti az embert, ha van ilyen példánya.
(fizikálisan érezhető, többször is tapasztaltam.)
2. extrém hűtéssel a szorzózár nélküliség.
3. halmozottan bénáknak, akik nem tudnak az fsb-hez hozzányúlni, így egy egyszerű eljárással, szorzó emelésével tudnak tuningolni.a jártasabbak pontosan tudják, hogy normál lég- és vízhűtésnél maradva egy közepesnél kicsit jobb 9550-ből sokkal több kihozható, mint bármelyik qx-ből.
a rengeteg évekkel ezelőtti screen-ből most 2 a kezembe akadt.
minden bővebb koment nélkül.
sima is, qx is.
aktív léghűtés mindkettő.
a saját 3dmark 06 csúcsom, és egy stabil linx 53 gflops.(a gtx480 erősebb, de nem nagyon sokkal, mint a 2 db. 280. gtx295-öm is volt, erre alapozom.)
****lényeg:
szeretem ezt a platformot, köszönöm a cikket.
és ha nem lesz kötelező, mint a másság, a tetkó, a pirszing és az xp lecserélése, akkor egy darabig még lga775 gépeim lesznek...
***most néztem jobban a 2. képet.
a mostani, passzív konfiggal a 3dmark06 csúcsot biztos nem, de a linx-es gflops-ot valszeg megdönteném.
csak a pontvadászati véna pár éve kihúnyt... -
törölt tag
válasz
steadywarp #35 üzenetére
Nem kevés az, csak a régi Winrarok kevesebbet mutatnak. 4.20 vagy inkább 5-ös verzióval kell mérni, ott kb. 4000 pontot dobna. De lehetetlen megmondani, mert egy enyhe ram piszkálással ami összességében lutri viszont lehet nyerni nagyon könnyen +300 pontot stb. Ezért mondom, hogy a Winrar bench fenntartással kezelendő.
Sőt, még az északi hídra is eléggé háklis, gyanítom P45-tel jobbat dobna, meg DDR2 rammal is. Szerintem az se javít neki, hogy a ram ennyire asszinkronba leosztható az FSBtől. -
steadywarp
tag
Elég kevés amit a winrarban produkál...
-
mghltm
addikt
csinaltam par aida64 merest, remelem segitsegedre lesz!
-
hoffman_
nagyúr
vadállat, óriási! köszi uram megint
nosztalgikus volt olvasni picit, thx
-
janos1988
addikt
Jaj az a crt...
-
BlackPriest
őstag
szorzó növelést nem érte volna meg jobban forszírozni?
-
kkf
aktív tag
válasz
kicsipapucs #26 üzenetére
azért a tiéd ritka jó példány lehet, hogy egy 4600-as validot kibírt
de még mindig nem értem, miért 790-es lapban volt tesztelve. mert asus, vagy mert striker, vagy mert II?szerintem csak azzal simán bukhatott egy 200Hz-et
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kicsipapucs #26 üzenetére
Had ciceregjen, érezd az erőt
-
1. Bacsis oldalán ezt írtam, bemásolom ide is, neked:
"...A QX procira pedig csak annyit mondanék, hogy szerintem az Intel fogta a leggyengébben sikerült wafereket és azokból gyártotta le őket. Tudták, hogy egy Q9550 eladhatatlan lenne mondjuk 130W tdp-vel és óriási alapfesszel, ezért a design módosult unlockolt szórzóra, más id-t kapott, más nevet szitáztak rájuk. És máris büntetlenül lehetett adni a kazán, antituning procikat, nagy fesszel és óriás fogyasztással, ráadásul mindezt 2-3x-os áron…"2. Ez nagyon aranyos!
3. Azért a 4GHz alatti eredmény az még a többi, gyenge eredményhez képest is nagyon rossz. (nem bacsis, hanem a proci hibájából, még mielőtt valaki azt hiszi, hogy fikázódom) 2 üzenettel feljebb írtam, hogy én meddig jutottam az enyémmel, az se egy titán, de ennél kevésbé rossz.
Extrém tuningosoknak jó? Cicereg a lap tőle. Vízhűtést tettem rá (nitrózni még nem sikerült, de a kövi hetekben arra is sor kerül), extrém ventikkel, hűvös pincében. És mégis. Elolvad a lap tőle, annyi áramot felvesz, 4400-on már semmilyen teszt sem futtatható, mert bekapcsol a lapban a túláram védelem és lelövi a konfigot.
Ez a valid is vagy 10-jére jött össze. -
ricsi8800gt
addikt
Köszi a tesztet,nagyon jó volt olvasni hogy a jó öreg 775-mire képes még.
THX
-
Ez a proci még a szar QX9770-ek között is szar.
Az én QX9770-em 4250MHz-en 3D benchekre használható, léghűtéssel. Teszi mindezt 1.40V-tal.
4200MHz-en LinX stabillá tudom tenni. Forrófejű, zabál, de azért ez a 3850MHz-nél halál, ez komoly.
3600MHz-en megy éppen most a procim (épülőben van minden másik konfigom, p5q-deluxe-ba pattintottam a qx-et, rajta egy nagy borda, de lefogatás nélkül, hitványul megzsírozva) 1.2650V elég neki. És erre a procira én azt mondom, hogy gyenge.Bacsis, a nálad lévő QX az egy nagyon kései darab. 2008. 15. hete? Pár hónappal később készült a csoda Q9550-em, ami meg ilyet tud:[link]
Érdekes dolgok ezek... -
kkf
aktív tag
én nem értek hozzá, és nagyon tisztelem a vállalkozó kedvű hozzáértőket, akik publikálnak, de:
1. Anno, amikor még követtem a C2Q procik tuningját, ott rendre Intel chipsetes lapokkal (pl. nagy sikereket arattak a Gigabyte EP45-UDR3-) hozták a magas eredményeket. 790-es Nvidiákról szó sem volt.
2. Csipkebokorvessző
3. Azt még én is megmondtam volna teszt nélkül is, hogy ez (főleg egy Nvidia lapban) 4Ghz alatt lesz, a QX procik köztudottan azoknak valók, akiknek vastag a pénztárcájuk, és nem akarnak CTRL+F1-et nyomni a BIOS-ban, de semmi pluszt nem hoznak, talán extrém tuningosoknak a szorzólock hiánya miatt.
4. Az én Q9550-em nem válogatott példány, de ugyanezekkel az emelt értékkel viszi a 9x425-öt, egy sima Giga EP45 DSR3-ban. léggel.A QX9770 tesztünkben a különösen nem ajánlott plecsnit érdemelte
ezt most kicsit okafogyottnak éreztem, de tökre bírom a tesztjeid egyébként
riszpekk
-
Freel
tag
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen konfig most mennyibe kerülne a használtpiacon ha mondjuk egy nem túlárazott, nem alulárazott összeget kérnének érte, és kíváncsi lennék abból milyen gépet lehetne összerakni és vajon milyen teljesítménybeli különbségek lennének...
-
speed471
aktív tag
Vagy egy i5 760 mint a enyém gtx 770 nvidiaval 6gb rammal minden maxon! Ki kapva a gépből 2gb memot és nincs külömbség.
Mindig vga cserével oldottam meg a teljesítmény növelését. Volt atim de az kakuk kék és fekete halál folyton. Sokáig volt gtx 460... abba elfogyott a kraft. Volt gtx 570 az is kevés lett. A gtx 770 jelenleg mindenre elég.
Érdekes teszt volt.
Thanks! -
én is a game teszteket vártam!
azért utálom ezeket a procikat, mert apróban még mindig 30-40ezrekért adogatják, mikor egy 17e ft-os i5-750 bármikor körbehugyozza mindet.
-
asvald
senior tag
nekem is az egyik nevet a masik sir , mivel azt hittem lesz game is a tesztben , legalabb is a cim ezt sugalta
de , koszonjuk a tuning tesztet
-
Dr. Romano
veterán
Nagyot bizony. Mikor én is hozzájutottam a E8400-asomhoz, brutál teljesítményű volt, ma már csak a belépő Celeron és Pentium között helyezkedik el, még a legendás tuningképessége ellenére is. Viszont meglepő hogy teljesítményére még ma sincs panaszom, pedig nem csak wordre használom a gépet, hanem megy a játék is rajta rendesen.
-
M5Norbi
őstag
Hű akkor jó nagyot fejlődtek a procik mióta kevesebbet foglalkozok a géppel
vagyis mióta megnősöltemKöszönöm a választ mindenkinek
-
Juliuska
senior tag
Már pusztán kíváncsiságból is megnéztem volna, vajon mennyit eszik egy ennyire kihegyezett rendszer...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
E.Kaufmann #12 üzenetére
igen, a Pentiumok szintjét hozza még, az i3-ak már az esetek többségében lehagyják... ott és csakis ot ahol nagyon jól skálázódik a program telejsítménye a magok számától ott azért az i3-as szintjét hozza...
És igen, azért volt ilyen gyötrelmes a tuning, mert a proci mgé első szériás C1 steppinges... a "mezei" Q9000-es Quadokból volt E0-s is, azok mentek 4GHz fölött is
Q9650-el értem el 4,4GHz-et is -
shteer
titán
válasz
E.Kaufmann #12 üzenetére
kb az új Pentium G széria
-
Hunter2
addikt
ugyenilyen körülmények között egy E21XX-et hajkurássz meg. E2140-el garantált a minimum 100% tuning, ezzel a hűtéssel meg bőven fölötte is.
-
Bizzer
újonc
Érdekes, én egy q9550-el alapfeszen hoztam 3,4 - 3,6 körül, pedig nem egy csoda gigabyte p35 ös lap volt alatta. De soha nem fogom kukázni annyira szívhez nőtt az a rendszer és még a mai napig kiszolgálja az öcskös igényeit.
-
M5Norbi
őstag
Hi!
Azt megtudja valaki mondani hogy ez a proci kb milyen szintet képvisel ma?
Kb mi az amivel párban van a teljesítménye a mai felhozatalból? -
toronyhaz
aktív tag
Az igen!
Tényleg jó látni ilyen írást.
Én is elvagyok még a Q9550-el -
törölt tag
Hát én többet vártam, bár a négymagosok mindig is szarabbul futottak mint a kétmagosok a 775nél. Örülök is neki hogy sose váltottam 4 magra annak idején, többet értem el az 500x9-es E8400-ammal.
Azért is futhatott ilyen gyengén ez a 9770 mert ez még C1-es a 9650 meg már E0. Bár azokból se lehet nagyon többet kipréselni, ami a kétmagosoknak laza 4 GHz az ezeknek már könyörgés.Winrarból gondolom valamelyik régebbit használtad, mert azok adtak ilyen kevés pontot, az újakkal karcoltam a 3000 pontot, ennek tudnia kellett volna kb 5000-ret.
Én mondjuk maradtam volna DDR2-nél, Winrar arra is nagyon háklis, az mondjuk mindenre, ezért is kell óvatosan kezelni az eredményeit.
Valami jobbféle ram CL5-ön 1100 körül ment volna ilyen FSB mellett. Magasabb cellafreki, alacsonyabb időzítés a DDR3-hoz képest és az FSB miatt sehogy se tudod kihasználni a DDR3 sávszélét. Sose kellett volna DDR3-as 775 lap.
Mondjuk az egész 775 platform, szerettem is meg utáltam is egyszerre... -
Janus27
tag
Van egy Londonban élő cimborám, akinek szintén ilyen CPU pöfög a gépében X38-as lappal és 2db GTX580-as VGA-val. Én sajnos nem láttam a gépet, de állítása szerint egy komoly a teljes rendszerre kiterjedő vízhűtéssel 4.2Ghz-en stabilan megy a procija. Ki tudja, lehet hogy bacsis mester egy gyengébb példányt fogott ki.
-
Jeollam
aktív tag
Jó teszt volt! Igazi bika ez a masina, tényleg kár hogy csak ennyit bírt. Tiborandrassal jó barátok lehettek
-
Amacs
aktív tag
Öröm még látnom ilyen teszteket. Valóban elég kevés tartalék volt benne, de mégis is csak egy QX9770!
-
osztraksajt
őstag
Egyik alkatrész sem a kedvencem, de azt kell mondjam nem semmi amit így együtt letesznek az asztalra.
-
malomkaorm
tag
Szó nélkül elfogadnám ezt a konfigot, ha dx11-es VGA lenne benne, akár ugyan ezzel a teljesítménnyel. Bitang egy gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ZenBook UM325UA - 13,3" FHD OLED - R5 5500U - 8GB / 512GB SSD - USB-C - SK bill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Xbox Series X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest