Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI zápor esett a hétvégén
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyar895
csendes tag
Ennél lehetséges olyan, hogy 2 kártyás használat esetén oda-vissza vannak irányítva a számok, és így ugyan plusz költséggel de mindkét számra érkező hívást látom és tudok váltogatni közötte?
-
magyar895
csendes tag
Az sms karakterkódolást azt lehet valahol állìtani ? Egy normál sms-t is 2-3 rèszben akar elküldeni ha pedig hosszabb akkor átrakja mms-be
Mobilnetnèl normális hogy telefonálás közben elmegy a net? Egy simmel használom -
magyar895
csendes tag
na úgy néz ki nekem is előjött egy elég kellemetlen hiba:
az sd kártya számítógépről történő( biztonságos és szabályos) eltávolítás után illetve ki-bekapcsolás után van, hogy elszáll. Kiabál a gép, hogy sérült sd kártya és hogy formázni kell, természetesen ilyenkor minden megy a kukába róla. Elég kellemetlen...
Ki milyen és mekkora sd kártyát használ? Tapasztalat már valaki hasonlóakat?Más:
Aki 2 kártyával használja attól kérdezném, hogy a számok egymásra irányítása megoldható és miután az egyiken befejeződött a hívás gyorsan visszatalál a másik kártya a hálózatra?
-
magyar895
csendes tag
Fentebb írták már, hogy lehet a telefon nincs tisztában azzal ,mekkora aksi van benne
Előfordulhat ez szerintetek?
Ha valaki akinek van 4500-as aksija kipróbálná mindkettővel, hogy 10-%os töltöttségnél bekapcsolja wifit gps-t bt-t (csak ,hogy jó gyorsan merüljön) és mérné, hogy mennyi idő múlva kapcsol ki egyikkel illetve másikkal akkor az közelebb vinne minket az igazsághoz (és sokan megköszönnénk szerintem)
Tegnap ismét nyúztam a gps-t egy kicsit és továbbra is jó véleménnyel vagyok róla,de most valamiért az első jeltalálat viszonylag sokáig tartott (kb 10 -12 perc, igaz ez autóban sűrűbb erdő alatt volt), de utána stabilan és pontosan tartotta
Két negatívumot viszont megemlítek:
- hívásközben ha kihangosítom, akkor ugye elsötétül a képernyő egy idő után és utána sehogy sem tudom életre hívni, hiába nyomkodom a gombokat, teszem az arcomhoz és veszem el tőle, nem reagál semmit, csak a piros fizikai gombra de akkor meg le is rakom azzal a lendülettel, gondolom a közelségérzékelő nincs szoftveresen felkészítve erre és nem tud mit kezdeni a szituációval, mert ha nincs kihangosítva akkor teszi a dolgát szépen-a másik nem köthető egyértelműen a telefonhoz de érdekes: van egy locus pro nevezetű navigációs program, aminek a segítségével (számítógépen való előkészítés után) megoldható, hogy Magyarország egész (vagy amelyik részére épp szükségünk van) turistaút hálózata offline elérhető a telóról ( ha valakit érdekel tudok segíteni benne). Ehhez felmásoltam az sd kártyára egy 3,6 gigás fájlt, majd elindítottam a programot és gyönyörű szépen működött, minden ok volt.
Kiléptem a progiból ment közben a gps log egy másik progival, vissza akarok lépni a locusba és sehol nincs az előbb betallózott fájl. Keresem fájlkezelővel, semmi. Megnézem a kártya kapacitását: 2 giga foglalt amiből 1 giga zene. Valahogy eltűnt az sd kártyáról, hogy a program okozta ezt vagy a telefon az kérdés, de hamarosan újra próbálom.Viszont 3 hét használat után fagyásom még nem volt semmi.
-
magyar895
csendes tag
Na akkor egy kis tapasztalat megosztás:
Ígértem, hogy beszámolok a telefon antennájával kapcsolatban: elég pozitív a tapasztalatom, ahol a főnök lumiája (talán 800) elveszti a térerőt én ott még tudtam beszélni egy kis szaggatás kíséretében. Természetesen nem árt még tesztelgetni de az első tapasztalat elég jó.
Az egyik nap a gps-t is elég jól megizzasztottam. 6,5 órát ment folyamatosan változó terep és borítottságviszonyok mellett az akku 92 %-ról 44% -ra merült és a telefon szerint az akku használat 89%-t a gps tette ki.
Ami érdekes ,hogy a különböző programok pontossága és , hogy milyen gyorsan talál jelet az nagyon változó.
A gps bekapcsolása után a gps status nevezetű appot indítottam el gondolva, hogy ezzel biztos hatékonyabban talál jelet. Mint kiderült ez a progi nem a legjobb. Hazaértem kimentem az udvarra és kipróbáltam a következő: telefon újraindít, gps status elindít, gps be és vártam, hogy jelet találjon, ez olyan 90-100 mp volt. Utána telefon újra kikapcs-bekapcs és ugyanazon a helyen igo elindít, gps be ekkor kb 25-30 mp volt amíg megjöttek a koordináta adatok. Továbbá a gps status szerint a hiba az kb végig 3-6 méter volt de ez szerintem szintén pontatlan adat,mivel egy másik progival rögzítettem a napi útvonalat (aminek a belső gps kezelő felülete szintén ezeket a pontosságokat mutatta) és utána beraktam a google earth alá az útvonalamat, ez már "csak"8-12 méter pontosságú volt.Két érdekesség még: A memória felhasználás elég jó, általában van 450-500 mb szabad memória alap helyzetben.
Azt be lehet állítani , hogy a facebook és a messenger ne fusson a háttérben és zabáljon meg 100 mb memóriát, hanem ha én kilépek akkor ő teljesen lelőjje magát vagy ez csak uninstall oldja meg?
Viszont kétszer előfordult, hogy valamelyik progi (egyszer szerintem egy játék) valahogy beragadt a memóriába, mert a futó alkalmazásokból alig jött össze 400-500 mb memóriahasználat és mégsem volt csak 5-6 mb szabad memória (erősen akadt ilyenkor), de egy restart megoldotta a gondot.
A másik érdekesség meg ,hogy a mytelenor felület szerint nekem egy Lenovo TD900t-m vanAkinek van 4500-as aksija annak mi a tapasztalata? Kapacitással arányosan tovább kitart a telefon vagy csak ugyanezt tudja, mint az alappal?
-
magyar895
csendes tag
A hang az tökéletesen rendben van , ha felhangosítom maximumra akkor az majdnem felér egy kihangosítással, a másik vonal végén meg még senki nem panaszkodott hogy nem hall rendesen. Talán egy nagyon enyhe mértékben torzít a belső hangszóró de nem mernék megesküdni rá (annyit figyeltem én is ,hogy lehet már beleképzelem). A térerő az egyelőre nekem ok, de holnap megyek egy olyan helyre, ami majd megmutatja melyik kategóriába tartozik (a gyenge antennájú telóknak ott nincs térerő a jobbaknak van egy kicsi), megírom majd mi volt a tapasztalat.Bár nekem egyelőre csak 1 sim van benne, nem tudom van-e különbség a jelerősségben 1 és 2 sim esetén.
Ami kicsit zavar,de ez nem a telefon hibája szerintem, az az, hogy van egy outdoor navigation nevezetű app androidra és wp-re egyaránt. Azért nagyon jó ez a progi, mert akár a google hybrid/ satellit térképet is le lehet tölteni a telóra és után offline el lehet érni, túrázásnál (nekem munkánál is) nagyon hasznos tud lenni. Az előző wp-s telón nagyon szépen működött, de itt android alatt nem az igazi. A sima satelit nem jön be a hybridet meg nem engedi lementeni....
Alternatíva még a nokia ovi hybrid és satellit csak ezek bizonyos részeken nagyon rossz minőségűek (és ahol én vagyok ott pont az). -
magyar895
csendes tag
nekem még csak egy hete van meg a készülék én nem tapasztaltam ilyen problémát,
Kipróbáltam pár dolgot és a zöld hívásfogadó gombot nem lehet (szerintem) szoftveresen kiiktatni ha van bejövőhívás előfordulhat, hogy benyomódik a zsebben.
Viszont a piros gombnál beállítható, hogy hiába nyomódik be akkor sem oldja fel a zárat (minta, jelszó stb) tehát véletlen tárcsázásamúgy eddig tetszik a készülék nagyon , bár amikor először megláttam meglepődtem a méretein, meg kell szokni, hogy nem fér el az ing felső zsebében
sokat fogom terepen használni térinformatikával kapcsolatosan, a gps pontos (szabad rálátásnál 2-3 m hiba) és gyorsan talál jelet, raszteres fájlokkat gyorsabban tölti be mint a laptopom, van benne erő
én 74000 ft-ért jutottam hozzá az egyik nagy webáruházban (jóval olcsóbb mint a hivatalos honlapon szereplő 90 e) -
magyar895
csendes tag
1 hete én is beszereztem egy ilyen telót
próbálgatom eddig tetszik nagyon
két furcsa dologgal találkoztam:
-a cikkben írták, hogy kell sd kártya a fényképezéshez, nekem megy anélkül is, sőt egyelőre nem tudtam beállítani, hogy arra mentsen, valakinek ötlet?
- van az a sim eszköztár alkalmazás de nekem nem megy, ha rábökök azt írja már nincs telepítve pedig eddig még semmit nem töröltem a telóról szóval tuti nem én tüntettem el,ez mire szolgál és hogy lehetne visszahozni? -
magyar895
csendes tag
Valaki kipróbálná, hogy fut-e rajta rendesen a quantum gis nevezetű térinformatikai program ?
köszi előre is
itt érhető el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A cseh gyártó várva várt újdonsága nem csupán hardveres téren ígér előrelépést, hanem külsőleg is, hiszen IP67 védettséggel rendelkezik, és még ütésálló is.
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest