Hirdetés

2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Evolveo StrongPhone Q4 - erődemonstráció

A cseh gyártó várva várt újdonsága nem csupán hardveres téren ígér előrelépést, hanem külsőleg is, hiszen IP67 védettséggel rendelkezik, és még ütésálló is.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Nincs könnyű helyzetben az, aki körültekintően szeretne okostelefont választani. Az biztos, hogy szinte nincs is már olyan modell, ami ne lenne elég átlagos felhasználásra, viszont az a faramuci helyzet állt elő, hogy bizony ezek a készülékek nagyon sérülékenyek, emiatt úgy kell rájuk vigyázni, mint a hímes tojásra. Az Evolveo megalakulása után egyből erre a vonalra ment rá, aztán kicsit nyomultak okostelefonokkal is, végül a két irányzatot vegyítették, s így született meg tesztünk hőse. Természetesen nem csak a cseh gyártó híresült el ilyen eszközökről, hanem például a Caterpillar, a ToughShield, vagy a Sonim is, bár nem mindenki csinálja ezt a műfajt okostelefonnal.

Evolveo StrongPhone Q4
[+]

Az ütésálló telefonok legjava viszont meg sem közelítette a csúcsmodellek képességeit, valamilyen kompromisszumot mindig kellett kötni annak, aki a kettőt együtt szerette volna magáénak tudni. Az Evolveo újdonsága viszont szakít az eddigi "hagyományokkal". A StrongPhone Q4 névre keresztelt készülék nem csak vízálló (hiszen ezt alapvetően már egyre több mobil tudja), hanem a pornak és bizonyos szinten belül az ütésnek is fittyet hány, persze itt most nem egy kamionnal való áthajtásra kell gondolni. A masina tudásilag is rendben van, megkapta a strapatelefonoknál tapasztalt extra funkciókat, és mindezért még annyira nem is kell a zsebünkbe nyúlni, szóval ebből még valami jó is kisülhet.

Evolveo StrongPhone Q4
[+]

Az Evolveótól megszokott csomagolásban érkezett hozzánk a készülék, fekete alapon fellobbanó lángok között láthatjuk rajta a termék képét és megnevezését, és ezen már a gyártó logója is stimmel. A doboz felnyitása után most is a készüléket pillanthatjuk meg először, alatta pedig a leírást tartalmazó dokumentum, a normál kialakítású fülhallgató, a microUSB kábel és a töltőfej fekszik. Találunk még egy kis fém lapocskát is, ami a hátlapon található csavarokhoz kell majd, bár egy csavarhúzóval mindenképpen jobban jártunk volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.