- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca7601
tag
válasz
csatahajós #57 üzenetére
Ha hívás közben tudod fogadni a másik hívást, az biztosan nem dual standby.
Egyszerű.
Egy S4 minivel szívtam ezzel, amíg bármit csináltam a neten, a telefon nem volt elérhető.
Elég sokat kísérleteztem vele, hogy tudjam, hogy működik.
Amiről te beszélsz, az a várakoztatás, az egy simmel is megy.
A másik kártyát hívd, mialatt beszélsz. Ott lesz nagy némaság.
Maximum egymásra irányítja a két kártyát a telefon, ahogy nálam is tette.
Nem vettem volna észre soha, ha nem céges flotta, és nem kellett volna vagyonokat fizetnem utólag az átirányításért oda-vissza.
Úgyhogy csak lassabban, és nézzetek utána, valójában hogy működik ez. -
csatahajós
senior tag
Nagyon szívesen demonstrálom élőben bármikor a Note 5-ömmel, hogy bármikor tudok bármelyik számra hívást fogadni függetlenül attól h melyiknek az adatforgalmát használom...
Lehet akkor a Note 5 DS az nem dual standby hanem dual active vagy mi a franc az elnevezés korrektül, de nekem évek óta probléma nélkül működik ez, sőt mi több, hívás közben is tudod fogadni a másik SIM-re érkező hívást és váltani ha kell.
-
Laca7601
tag
Ha átirányítás van, akkor igen. A telefon automatikusan keresztbe irányít, ha nem figyelsz rá.
De mivel egy rádió van, nincs olyan, hogy egyszerre kettő van fent.
Márpedig ha az egyiken adat, a másikon gsm megy, az egyidejű kapcsolat.
Nem. Ez csak a vágyak kivetülése. A rögvalóság a dual standby. Egyszerre egy sim. Benne van a nevében.
Rosszul tetszenek tudni.
Én is használtam ilyet. Amíg neteztem, az a kártya nem volt elérhető.
Ezért használok jelenleg két telefont. -
Somatom
veterán
Kb. 4 éve használok dual standby telókat. E tapasztalat alapján állítom, hogy ez nem igaz. Alapértelmezetten a GSM hívás magasabb prioritású, mint az adatforgalom. Ezért, a másik kártyára beérkező hívás mindenképpen kicseng. A legtöbb teló menüjében ez az opció átírható úgy, hogy az adat legyen magasabb prioritású. Ilyenkor dobni fogja a GSM hívást. Túlnyomó részt GSM hívás közben dobni fogja az adatkapcsolatot, de ez sem törvényszerű. Attól függ, hogy milyen adatkapcsolatot használt (2G, 3G, 4G), és milyen adatkapcsolaton történik a "GSM" hívás (2G, 3G, vagy VOLTE). De, a lényeg az, hogy alapértelmezés szerint a másik kártyára érkező hívás mindíg kicseng, ha az egyik kártyán csak adatot használunk.
-
-
válasz
csatahajós #50 üzenetére
Ja hát ez nem probléma.
-
válasz
csatahajós #45 üzenetére
Köszi szépen!
-
Matada2.3
veterán
válasz
csatahajós #24 üzenetére
Ez relatív, de igazat adok neked, mert nekem is elég 64GB. Sokak inkább lokálisan tartogatják az adataikat, mert nem bíznak a felhőszolgáltatókban. Én csak azt mondom, hogy a választás lehetőségét elvenni az kompromisszum, és az ennyiért luxus.
-
csatahajós
senior tag
Külön tudsz állítani mindent, hogy melyik SIM-ről menjen. Hívásoknál fixen számhoz lehet rendelni SIM-et, de ha akarod felajánlja minden hívás indítása előtt h melyikről tárcsázzon. SMS-nél tök egyszerűen íráskor tudsz választani.
Mobilnetből alapból egyidejűleg csak egyet tudsz használni, de kb két menüpont alatt tudod váltogatni, teló újraindítás nélkül.
Okosan és praktikusan ki van találva, elég használható a dolog (~2 éve Note 5 DS-em van).
-
Soha nem volt dual simes telóm mert eddig nem kellett, viszont most jól jöhet a céges szám miatt. Egyébként ez, hogy működik pl a mobilnetnél, hogy van egy elsődleges kártya amit kiválasztok és arról megy minden? Hívás, sms előtt meg megkérdezi melyikről szeretném indítani?
-
joey04
titán
Redmi Note 3-ból volt b20-as és b20 nélküli snapis verzió. Ahogy a Redmi Note 4-ből is van snap 625 b20-al és snap 625 b20 nélkül. És a Mi Note 2 esetében is így van. tehát ha ennyire fillérbaszik a samu is, akkor nem csak a licencdíjjal tud spórolni, hanem az antennával is. márpedig ez a logikus. Így viszont biztos nem éleszted fel semmilyen módszerrel.
-
Somatom
veterán
-
Az egy dolog, hogy a SoC képes rá, de kell hozzá külön antenna is.
Jó példa erre a Xiaomi Redmi Note 3. Az első, Snapdragonos verziónál nem votl tervbe véve a B20 támogatás, pedig a SoC képes volt rá. AZtán végül kiadtak egy B20-as verziót, ami fizikailag nagyobb házba került az extra antenna miatt, pedig minden paramétere megegyezett a régivel (ram, rom, soc, stb.)
-
joey04
titán
válasz
WinstonWolf #34 üzenetére
Amit te akarsz az jó, de sajnos kivitelezhetetlen.
-
WinstonWolf
senior tag
Nem, végül is tök jogos, hogy pletykákra vagy elgépelésre alapozva egyből kiírják címlapra, hogy "Európában is hivatalos lesz a duál SIM-es Note8" ahelyett, hogy utánajárnának. Vagy legalább megpróbálnák.
De végül is ez olyan piciben mint Magyarország. Itt vannak a bólogató félisten jánoskák, aki szerint ezt így tök rendben van. Szóval minden OK!
Szánalom..
-
Somatom
veterán
"én biztos nem bíznám magam egy olyan készülékre aminek módosítottam/feltörtem a gyári korlátozásait."
Nem vagyunk egyformák. Én úgy gondolom, hogy az a helyes, ha a lehetőségeim határait a hardver képességei szabják meg, és nem az OS, vagy a gyártó korlátozásai. Ezek a korlátozások ugyanis a legritkább esetben történnek a felhasználó érdekében. Ezek a gyártó üzleti érdekei miatt történnek, amit nem tartok elfogadhatónak egy sokszázezres flagship -nél.
-
joey04
titán
rendben te tudod. most rákerestem a note 4 dual sim verzióra, és a kódja alapján mindenhol egyező specifikációt találtam, és mindenhol tisztán látható, hogy nincs b20. tehát ha ilyet akartam volna és feltétel lett volna a b20, akkor kb 2 perc alatt le is húztam volna a listáról.
-
Somatom
veterán
Azért pár órát elb..tam, amíg kiderítettem, hogy a dual SIM -es Note 4 nem támogatja a B20 -at. Ne gondold, hogy ezt a netshopok specifikációi tartalmazzák és ha tartalmazzák is, ki tudja, hogy mennyire hiteles az infó. Sőt! A B20 hiány lehet hardveres, vagy szoftveres korlátozás, ami ugyebár nem mindegy. Szóval, ez egyáltalán nem olyan egyértelmű.
-
joey04
titán
Én nem ezt mondtam, hanem hogy teljesen egyértelmű, hogy melyik frekvenciát támogatja, ha már tudod a típust.
Mert te ezt írtad: Még mindíg jobb, mint ázsiából rendelni olyat, amiről nem tudni, hogy milyen frekvenciákat támogat.
De, pontosan tudni, hogy milyen frekvenciákat támogat az ázsiai verzió. Erre utaltam csak. -
primakut
csendes tag
Zárjuk rövidre: https://www.sammobile.com/2017/08/14/samsung-launch-dual-sim-variant-galaxy-note-8-europe/
-
joey04
titán
válasz
WinstonWolf #17 üzenetére
érdeklődjenek egy be sem mutatott készülékről? ráadásul nem is hazai kérdéssel kapcsolatban? "komolyan baszki?"
de ha nem is lenne ilyen nonszensz a helyzet: várják meg mire hivatalos válasz érkezik? addigra már 8 másik témát kibeszél a közösség. mire jön hivatalos válasz már senkit nem érdekel az adott téma. -
csatahajós
senior tag
válasz
Matada2.3 #23 üzenetére
Nem kötekedésből de akinek egy 256GB belső tárhelyes telefon mellé még kell SD kártya az inkább vegyen zsebszervert. Ez egy telefon nem media storage
. OK az alap verzió "csak" 64GB-os (de egy 256-os SD kártya se sokkal olcsóbb valszeg mint a modellek közti árkülönbség). Még szerintem a 64GB is simán élhető SD nélkül, főleg manapság amikor egyre több a korlátlan mobilnet (és ebben a dual SIM még segít is), úgyhogy ott a dropbox/google drive is. Személy szerint ezerszer inkább dual SIM mint SIM + SD ma már, így én nem érzem ezt komoly kompromisszumnak.
-
Matada2.3
veterán
Eléggé pozitívan látszódna szerintem a Note eladásokon, ha tényleg behoznák a DS-t Európába. A hibrid tálca meg a kellő rossz mellé, fura, hogy ennyi pénzért még mindig vannak kompromisszumok. Elleshetnék a Motorolától, hogy hogyan is kell igazi két SIM + SD tálcát csinálni.
-
Soybex
őstag
Yay eu *_*
-
motown5l
senior tag
És ha a szolgáltatók fogják árulni,akkor független készülékek lesznek?
-
WinstonWolf
senior tag
Komolyan baszki? Lehet, hogy valaki a Samsung Ausztriai oldalán elírt valamit, és ebből címlapos cikk lesz a mobilarénán????
Nem illene egy ilyen kaliberű oldalnak megerősíttetni ezt a hazai Samsung képviselettel???
Vagy legalább megpróbálni?
-
csatahajós
senior tag
Vééééégreeee!!!! Ez nagyon jól jött, Note5-nél is iszonyat problémás volt a dual SIm-et beszerezni. Nagyon várós!
-
Akkor jöhet....
-
S e t h
nagyúr
Ha így lenne, jó lenne.
Ha így lenne...... -
MikeWazowski
veterán
Ha igaz, akkor pozitívum.
-
Semmire se asszociáljunk abból, hogy a sógoroknál kapható lesz, mert listázták.
Attól még lehet, hogy az új vasfüggöny megállítja.
Mind a mai napig "kevésbé viccesnek" tartom azt, hogy egy nemzetközi cég itthon bünteti a felhasználóit.
Mint ahogy az sem vicces, hogy pár cég magyarországra nem szállít, nem postáz, vagy csak el sem ismeri a hazai diplomákat.
Úgyhogy csak óvatosan az örömmel. -
.Szaki.
addikt
Ez sokaknak nagyon jó lenne, biztos megdobná az eladást és legalább lenne a tollon kívül +1 ütőkártyája az S8+-szal szemben.
-
u de jó lenne, végre!
s8 ra részben ezért nem váltottam.ha hybrid lesz sem probléma, mert 64 gb mellett már nem vészes ha nincs micro sd
-
leslien
nagyúr
végre és ráadásul sogoréknál... azert is jó mert ha nálunk nem lesz akkor garancia egy év itt utána második évben sem kell nagyon messzire menni...
-
Valahol azt olvastam, hogy hibrid sim tálca lesz, bár lehet hogy csak azért feltételezik ezt, mert az S8 dual simesben hibrid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest