Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
zombinyul
addikt
válasz
Gadgetfun
üzenetére
Ez mondjuk jiogos,hogy nem ismerhetjük az előzményeket,viszont ez a Samsungnak hatalmas bevétel kiesést generált,így nem hiszem,hogy annyira félvárról vettek volna egy esetleges fenyegetést.
Azzal tisztában vagyok,mennyi munkát kell belefektetni egy telefonba. Sokezer ergonómiai szempontnak kell megfelelni,mind a külsőt,mind a belsőt ide értve... Nyilván nem egy 10 perces feladatról szól a történet.
Az pedig igaz,hogy egy letisztult,abszolút sallagmentes,minimalista,de mégis "kirívó" formatervet alkottak. Attól függetlenül egy 2G a kisebb kijelzőn kívül semmiben nem különbözik egy laikusnak,mint akár a 4."A Nokia anno valószínű nem jegyeztetett be oltalmat a tervekre, mert szerintem simán pereltek volna ők is.": mert ők nem akarnak annyira "ki ha nem én" stílusban nyomulni. Korrekt gyártóként ismeretes számomra a Nokia,simán lehettek volna olyanok mint az Applenél.De nem voltak,ezért respect.
Agro: elképzelhető. Van egy olyan érzésem,hogy ezt soha nem tudjuk meg...
llaszlo:
"És honnét tudod, hogy nem próbáltak meg először értelmesen szólni nekik? Ha meg a Samu tojt rá akkor nem volt más választás, csak a per."
nyilván ezt balladai homály fogja fedni az elkövetkező néhány évszázadban,de nem hiszem,hogy a Samsungnál akkora nagy balfékek dolgoznának,hogy ne érezték volna a potenciális veszélyforrást az Appleban. Ennyire sosem voltak nyeregben."És szerinted a design csapat az közben nem csinál semmit sem csak lógatják a lábukat???"
Gondolom nem lövök bakot,ha azt mondom hogy RADIKÁLISAT nem alkottak. Nyilván feccöltek munkát minden új mobilba(tekintettel a belső változásokra erre nyilván szükség volt,meg ugye terveztek egy tökéletesen balf*sz helyen üldögélő antennát is,sok léért).Nem téma.David75: sokkal komolyabb nekem sincs,de nem is szükséges. A célnak bőven megfelel.

jer1cho: az alap forma. Más semmi...
-
llaszlo
veterán
válasz
zombinyul
üzenetére
"De azért egy "ejnye bejnye" meglátásom szerint belefért volna(nem kellett volna rögtön pereskedni,le kellett volna ülni a nagyágyúknak,és erről beszélgetni egy sort. "
És honnét tudod, hogy nem próbáltak meg először értelmesen szólni nekik? Ha meg a Samu tojt rá akkor nem volt más választás, csak a per."Maximum fektetett,semmi radikális újítást nem hoztak a formaterven."
És szerinted a design csapat az közben nem csinál semmit sem csak lógatják a lábukat???"Szintén egy olyan pont,melyben egyetértünk. Viszont próbálnék olyan megoldást találni,mely sem a pénzkészletemnek,sem a piacon való versengésnek nem árt. Ez így volna fair,és ésszerű is egyben."
1. pont -
Gadgetfun
tag
válasz
zombinyul
üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy a per előtt milyen lépéseket tett az Apple. Nyilván nem a bíróságra rohantak először, hanem megkeresték Samsungot, és gondolom megpróbálták peren kívül intézni a dolgokat és csak utána mentek bíróságra.
"A Samsung valóban pofátlan volt,de úgy érzem,nem volt túl korrekt lépés az Apple részéről. Ha a Nokia túlélte ezt.."
A Nokia anno valószínű nem jegyeztetett be oltalmat a tervekre, mert szerintem simán pereltek volna ők is. Nem kell ezt olyan lazán venni, mert ez nem egy kis dolog.
Egy formaterv nem a semmiből jön, nem kis angyalok sugdossák az emberek fülébe, hanem kőkemény munka, kreativitás és sok tanulás előzi meg, míg valaki kitalál ilyesmit. Ez egy szellemi tulajdon. Csak az, aki még nem alkotott semmit életében, nem tudja ennek jelentőségét felfogni. Lehet vicceskedni azon, mint ahogy sokat teszik is, hogy "mi az hogy levédetni a lekerekített sarkokat, ilyet mindenki kitalálhat", de ez nem így van. Az Apple fogta a telefont és a végtelenségig lecsupaszította a formát, leegyszerűsítette az addig divatos csillivilli kinézetet, és ezzel adott az IPhone-nak egy jellegzetes, messziről felismerhető kinézetet, amihez remek marketinggel társított egy többcsillió dollárból megalkotott "Apple életérzést" is. EZT nyúlta le a Samsung azzal, hogy lemásolta az iPhone kinézetét. Nem csak a lekerekített sarkokat nyúlta le így, hanem ezzel meglovagolta azt a rengeteg pénzből kialakított képet is, ami ehhez az ismerős formához tartozik... -
zombinyul
addikt
"És akkor hagyni kellett volna, hogy továbbra is az összes cuccát másolja az apple-nek vagy milyen más módszer?"
Én ezt nem mondtam. De azért egy "ejnye bejnye" meglátásom szerint belefért volna(nem kellett volna rögtön pereskedni,le kellett volna ülni a nagyágyúknak,és erről beszélgetni egy sort. Bár nem tartozom azok a körök közé,így nem tudom,ez mennyire kivitelezhető)"Az apple-nek a design ha úgy tetszik a védjegye és rengeteg pénzt fektet ebbe a területbe."
Maximum fektetett,semmi radikális újítást nem hoztak a formaterven."A HTC-nél is látni, hogy egyedi telefonokat gyártanak és foglalkoznak a designnal, bár nekem a régebbi modelljeik jobban tetszettek."
Ebben egyetértek Veled. A HTC-k eléggé kilógnak a sorból,nyoma sincs copyzásnak. De nem is egy kategória árban(igaz,a Sony Ericssonok is eltérnek a többi gyártó készülékeitől)"Én is fel lennék háborodva, hogy ha készítenék valamit ami sikeres és aztán valaki lemásolná a munkámat, kivéve ha ezért fizet nekem.
"
Szintén egy olyan pont,melyben egyetértünk. Viszont próbálnék olyan megoldást találni,mely sem a pénzkészletemnek,sem a piacon való versengésnek nem árt. Ez így volna fair,és ésszerű is egyben. -
llaszlo
veterán
válasz
zombinyul
üzenetére
És akkor hagyni kellett volna, hogy továbbra is az összes cuccát másolja az apple-nek vagy milyen más módszer? Az apple-nek a design ha úgy tetszik a védjegye és rengeteg pénzt fektet ebbe a területbe. A HTC-nél is látni, hogy egyedi telefonokat gyártanak és foglalkoznak a designnal, bár nekem a régebbi modelljeik jobban tetszettek.
Én is fel lennék háborodva, hogy ha készítenék valamit ami sikeres és aztán valaki lemásolná a munkámat, kivéve ha ezért fizet nekem.
-
zombinyul
addikt
válasz
Gadgetfun
üzenetére
Nem,én nem ezt mondom. Először meg kellett volna próbálni úgy elintézni a dolgot,hogy az a versengést ne befolyásolja. Sokkal tisztább lett volna. Ahogy mondani szokták,"ha valaki hülye,nem szabad lesüllyedni a szintjére". Most ezzel a pereskedéssel pont azt tették SZVSZ...:A Samsung valóban pofátlan volt,de úgy érzem,nem volt túl korrekt lépés az Apple részéről. Ha a Nokia túlélte ezt más módszerekkel...

David75 igen,bár én még mindig tartom,hogy rengeteg jobb ár/érték arányú készülék van. Pl. biztos pöpec az a kijelző,a rengeteg(és garitól kívülre eső) pixelhibától eltekintve.
(kb. mintha vennék egy remek 6hengeres Mercedest,amiből nem járna az összes henger. Nagyzolni tudnék,hogy 6 hengeres autóm van,csak gyakorlatilag nem lenne annyira használható,megbízható,élvezetes,mint a többi azonos paraméterrel rendelkező vas)
Különben milyen a kis X3-mas?
-
Gadgetfun
tag
válasz
zombinyul
üzenetére
Te most komolyan azt mondod, hogy amiért az Apple formatervét lenyúlta a Samsung, az ellen nem pereskednie kellene, hanem még Az inkább Apple-nek kellene más telefont csinálnia, hogy emiatt ne veszítsen el vevőket??

Rengeteg Samsung cuccom van, tv, hűtőgép, dvd lejátszó stb... úgyhogy nem vagyok valami hater, de most tényleg arról folyik a vita, hogy a Samsung lopja-e a formaterveket? A pápa katolikus? A Samsung mindig is arról volt ismert, hogy pofátlanul lenyúlta mások formaterveit. A Samut nem a dizájner csapata miatt szeretjük, hanem mert olcsón, jó cuccokat gyárt. Most speciel belefutott egy pofonba, mert egy oltalom alatt álló formát koppintott, na bumm! Majd szépen megegyeznek oszt jó napot.
-
zombinyul
addikt
Hiába vagyok Android fan,a vérblédeseket ki nem állhatom én se. Azok nem az Android rendszert istenítik,csak magában a Blédet. Ami nem penge,azt már elhordják mindenféle sz*r szemét szutyoknak.

Viszont tényleg nagy android fanboy vagyok,de ha valami jobb az Androidnál,azt elismerem. Ide tartozik pl. az Apple hw optimalizáltsága,vagy a WP7 használhatósága. De itt most az Applet akárki akármit mond,pofátlannak tartom.Mod: lehet váltok én is windóózra. Olyanom még nem volt(illetve nagyon rég,Asus P526-ossal,az még szörnyű volt),és most jóárasítva tudnék egy Omnia 7-est.
-
llaszlo
veterán
válasz
Depression
üzenetére
Kulturált ember megkérdezi, hogy berakhatja-e aláírásnak.
Amennyit meg a droidhuszárok ferdítenek. jujjjj Sokkal több droidhuszár* van a fórumon, mint applefan.
droidhuszár: foggal körömmel védi a droidot még ha nincs igaza akkor is és el nem ismerné, hogy ha nincs igaza még akkor sem ha kész tényeket mutatnak neki.
-
zombinyul
addikt
Ebben egyetértünk,hogy a Samsung valóban koppintott. Tiszta sor,nincs is min vitatkozni,aláírom. Viszont amit az Apple csinál,akkor is gusztustalan. Más módon kellene elcsábítani a vásárlókat(flash támogatással(hiába elavult,meg lassan leváltják,nem vitatéma,egyszerűen sokan igényt tartanának rá),nagyobb kijelzővel,meg több alapvető funkció bővítésével,meg mondjuk 1-2 ezrest lefaragva az árból). Versenyképessé kellene tenni a telefonjaikat,tableteiket a konkurenciával szembe,és nem kitiltatni kellene a Samsungot a piacról. Pláne az egyik legnagyobb beszállítójukat,akiknek sokat köszönetnek...(teszem azt,sokan legendásként tekintenek az Iphoneok kijelzőjére.melyet a Samsung szállított be nekik).

David75: mindjárt leskelődök. fogok neked mutatni 1-2 gyártótól példát,miként koppintottak ezerrel. De ez nem csak a Samsungnál lelhető fel,de ezzel Te is tisztában vagy.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem hinném, hogy a németeknél más jogrendszer lenne mint nálunk (római).
Állítólag e miatt is perelni fognak. Le fogják védetni a törvényeket, és akkor csak 1 országban lehetnek olyan törvények, a többiben azokat nem használhatják.
-
fordfairlane
veterán
-
joey04
titán
válasz
zombinyul
üzenetére
A vitában láthatóan nem értünk egyet, de annyit azért hozzátennék, hogy ha elolvastad a kommentem, akkor láthatod, hogy a Nokiát is említettem. Ha anno ők lépik meg, akkor azt is helyesnek tartottam volna. Valamint ha visszaemlékszel, igen sokszor téma volt a Samsung másoló hadművelete a Nokia (és Samsung) topikokban. Ez sem lehet véletlen. De ez már a múlt és OFF is.

-
Depression
veterán
"Talán egy kicsit jobban értek hozzá, mint az átlaguserek, legalábbis valaki ezt írta itt a fórumon"

Bocs, de ez megy aláírásnak.
#64: Minden egyes alkalommal ezzel találkozom, amikor ti az almát véditek, hogy "nézhetjük folrdítva", vagy fordítsuk meg a kérdést, meg iyenek. Tudod ez nem fordítás, hanem ferdítés.
-
kiskaktusz
addikt
engem a kábelem dizájnja sosem ragadott meg annyire, hogy 1 nyílvános fórumon kampányoljak mellette

nem kurvára mindegy hogy néz ki a kábel? nem 1 telefon vagy 1 laptop, tv és a többi...
-
llaszlo
veterán
válasz
Pete55555
üzenetére
Nagyon nem kellett keresni. Te meg próbálod megcáfolni, elég gyengén. Főleg, hogy még egy rakás ilyen cucc van. Nem csak IT területen.
Kábel? Tessék. Aki nem szándékosan másolni akar az tud más designt készíteni/tevezni.
Csak a vaknak meg a vérfanboynak nem tűnik fel, hogy a Samsung már évek óta más gyártók termékeit koppintja. -
Pete55555
addikt
2006: Motorola RAZR vs. Samsung SYNC: Tök máshogy néz ki a két telefon
2006: Motorola Q vs. Samsung BlackJack: BB koppintás mindkettő...
2007: Apple iPhone vs. Samsung Instinct: Közük nincs egymáshoz.
2007: Apple iPhone vs. Samsung Instinct, és Galaxy S vs. the iPhone 3GS: Már a kép is sántít, ugyanis a méretarány nem stimmel, a kijelző alatti gombok meg szerintem egyértelművé teszik, hogy melyik telefon melyik. (még, ha egy ACE-t tettek volna oda...)
Apple iPhone USB cable (2007) vs. Samsung Galaxy Tab USB cable (2010): Tervezz egy vékony kialakítású töltő/adatkábelt, ami máshogy néz ki.
2011: Apple iPad 2 vs. Samsung Galaxy Tab 10.1: Iderakhattak volna mondjuk egy Xoom-ot is, az is kb ugyanannyira hasonlít az iPad-re mint a Galaxy Tab
De látom rendesen ráfeküdtél erre a témára, és direkt ilyen oldalakat keresel, ahol a Samsungot hasonlítgatják, és vádolják a másolással, nemtudom, hogy ez téged személyesen zavar, valami károd van belőle, hogy ennyire rá vagy kattanva a dologra.

-
-
David75
őstag
-
Mennyire hiteles az az oldal ahol fent van az Apple által fotoshoppolt kép amit a bíróságra is beadtak?

Ha egy töltő csatlakozónak a tervezése 100m dollár én k*rvagyorsan kirúgnék valakit.

De azt is aki 5m-ért másolja.
Nem tudom miért nem szabvány USB-t használ a tab, lehet túl nagy benne az akksi.

-
zombinyul
addikt
Mondjuk a töltő dolog jogos,ezzel kár is lenne vitatkozni. Viszont mutass egy gyártót,aminek nincsenek valami másra hajazó készülékei...(amit linkeltél Motorola(j) is tiszta Palm,meg Blackberry...)
És szerintem minden pereléssel kapcsolatos pontot vizsgálnak...
Az eredményre én is kíváncsi leszek,bár hozzáteszem,nem vagyok Samsung fan. De az Apple amit művel,már kinyitja a bicskát a zsebemben... 
-
llaszlo
veterán
A samsung tényleg nagyon egyedi. A kábel nem telefonhoz hanem tabhoz van, viszont attól még az appleről lett koppintva.

És a Samsung tényleg nem másol senkit sem. [link] És ha csak ennyi lenne.
Az apple befektet mondjuk 100millió dollárt a tervezésbe a Samu meg 5-10ből megoldja másolással.
Kíváncsi vagyok mi lesz a vége a vizsgálatnak. Bár nem tudom, hogy ezt a részét vizsgálják-e vagy csak az egyéb technológiai dolgokat.
-
zombinyul
addikt
Természetes hogy micro USB-s töltőcsatija van,hiszen az a szabvány. De azért egy próbát megérd az applefanboyok oldaláról...

"Szerintem az Applenek nem azzal kéne kilógni a tömegből, hogy patent trollkodik, hanem, hogy összetéveszthetetlen minőségi cuccokat gyárt és elkérhet érte egy valag pénzt."
Egyetértek. Plusz azzal,hogy "kicsit" komolyabban veszik a vásárlókat(itt jön képbe,amikor szinte hülyének lettek nézve a térerő problémákkal elégedetlenkedő fogyasztók),ha már ennyi pénzt tejelnek egy telefonért.
-
Mert bénák és nem tudnak megtervezni egy telefontöltőt.

Szerintem hagyjuk abba, mert kezd vicces lenni.Én nem értek a telefonokhoz, de az S2-nek egyszerű microUSB töltője van.
Pont ugyanolyan mint az összes többi telefonnak.Szerintem az Applenek nem azzal kéne kilógni a tömegből, hogy patent trollkodik, hanem, hogy összetéveszthetetlen minőségi cuccokat gyárt és elkérhet érte egy valag pénzt.
-
zombinyul
addikt
Pontosan. Vannak hasonlóságok,ez tény,de szerintem nincs 2db 100%-osan eltérő mobilkészülék. Ha valaki meg annyira analfacélka,hogy nem tud megtéveszteni egy Samsung feliratot az Iphonétól... Az meg is érdemli,hogy rosszat vásároljon(bár nyilván az ilyen "aluliskolázott" egyéniségek beérik 8-10k-s telefonnal is.)
Komolyan? Rettegj Samsung,pergyanús a történet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
David75
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én mikor először láttam az ace-t már akkor is nevetségesnek gondoltam ezt a fajta copyzást.
-
llaszlo
veterán
És miért kell pont ugyanolyan kiegészítőt gyártani? Korábban már belinkeltem egy másik topicban, gondolom te is rá tudsz keresni. Nem hinném, hogy nem tudnád, hogy az iPhone-hoz nem microUSB kábel van és milyen érdekes csak a Samu másolta le az apple kábelét, de még a csatlakozók egyedi formáját is. Vagy miért kell a designt szinte teljes egészében lemásolni? Ráadásul nem ez volt az első eset a Samu részéről.
Mr.Csizmás: Azt ne mondd, hogy senkinek nem tűnt fel. Ez elég nagy fail a részedről, mivel már jóval a per előtt nem egy embertől hallottam, hogy "Ez tök úgy néz ki, mint az iPhone" Ezek az emberek biztos tudták, hgoy az apple perelni fog. Ne röhögtess már. Ezek az emberek még a mai napig azt sem tudják, hogy az apple meg a samu pereskednek.
zombinyul: Te meg mikor fogod már fel, hogy nem arról van szó, hogy Samut vesz valaki iPhone helyett?
-
Látható, tapintható, megkülönböztethető és más színű a kiegészítő.
Mi kell még? Írják rá öles betűvel, hogy "Samsung"? Az is megvan.De most komolyan, "hasonlít a töltő meg a kábel"? Nevicceljünkmár...
A kábelt, hogy a viharba csinálják másra? Ne két vége legyen, hanem három?
(#70) zombinyul: Pont ma jött a hír "térerő hibás samsung"-ról.

-
zombinyul
addikt
Nem értem egy Acet hogy lehet vele összekeverni... Kockás gombok,kicsit vaskosabb kialakítás. Mindkettő érintős,fekete,és egy gomb van rajta(látszólag). Nem értem,akkor hogy mondhatták Rád,hogy jobb szemed van ilyen téren...
Szvsz egy kerek lámpás Zsigulit sem fogok összekeverni egy kocka Skodával,csak azért,mert mondjuk mindkettő piros,és sedan...
Bárhonnan közelítem meg ezt a szituációt,szánalmas amit az Apple csinál. Ne így akarjon plusz vásárlókhoz jutni.
(ha kijön egy térerő hibás Samsung,azért is belesznek perelve,mert koppintják az Applet?
) -
llaszlo
veterán
Nem arról van szó, hogy kézbe veszed és úgy össze lehet keverni, úgy naná, hogy nem. Hanem, hogy a Samsungnál annyira fantáziátlan emberek dolgonak, hogy szinte az utolsó alkatrészig lemásolják az egészet. Az Apple meg dolgozik vele és pénzt fektet a designba a Samsung meg pofátlanul lenyúlja.
Vagy szerinted véletlen, hogy a töltő, a kábel és egyéb alkatrészek is szinte teljesen ugyanolyanok, mint az iPhonenál? Csupán annyi a különbség, hogy fekete,
Ennyire nem is értem, hogy hogy lehetnek fantáziátlanok és pofátlanok. -
Az Iphone elől-hátul üveg, és teljesen más minőségérzetet ad mint a gagyi samu műanyag.
Aki ezt összekeveri az magára vessen.
Ez olyan, hogy a laikus csajok összekeverik az autómárkákat és típusokat is.
Pedig nem kell hozzá óriási megfigyelőképesség, hogy az ott egy Chrysler, az meg egy BMW, az meg egy AUDI.
'szt mégis azzal jön, hogy "fekete és nagy". Hábazze.
A nyamvadt Q betű más. Az ott a típusjelzés. Olyan mintha a Samu nem Galaxy S-nek hívná, hanem Samsung Iphone-nak. Na olyat már tényleg nem szabad.
-
llaszlo
veterán
Nézhetjük fordítva is.
Összetéveszthető? Igen. A megtévesztésig hasonlít rá? Igen. Case closed.
Talán egy kicsit jobban értek hozzá, mint az átlaguserek, legalábbis valaki ezt írta itt a fórumon, de még én is azt mondtam amikor megláttam pl az Ace-t, hogy ez totál úgy néz ki, mint az iPhone. Sőt egyszer össze is kevertem vele.
És nem csak az Apple-t másolta le a Samu több esetben hanem ahogy már Joey is írta a nokiát is. Meg még ki tudja hány gyártót.
Az autóiparban egy nyamvadt Q betű miatt perelnek az ehhez képest semmi. -
válasz
zombinyul
üzenetére
Semmi baj nem lenne az Apple-lel, ha megmondaná nekik az EU, hogy "gyerekek, itt hülyeségeket nem szabadalmaztattok". Pattent trolling isn't funny.
A Samunak meg tessék pénzt adni, ahogy jár neki a tényleges technológiai szabadalomért, aztán mindenki mehet vissza játszani.Komolyan, tiszta óvoda, csak $/€ milliárdokkal játszanak...
-
zombinyul
addikt
"Megkülönböztethető egyértelműen?
Meg.
Case closed.
"Sajnos ezt nem tudják egyesek ennyivel elintézni. Pedig el kellene...

"Engem nem izgat ez a téma ennyire. Bele lehet magyarázni egy csomó mindent, de lássuk be lassan a Rambus kispályás lesz az Apple mellett. Ez meg szerintem nem jó."
Szerintem se. Ideje volna már az Applet megfingatni egy kicsit. Ugyanolyan dolgokkal teszik tönkre a versengést,mellyel más is rég megtehette volna(pl. a régebben sokkal nagyobb szeletet a mobilpiacból magába foglaló Nokia,de no comment). Mégsem tették.
"(#63) joey20:
"Ez így egyben szerintem már nem megengedhető."
Szerencsére annyi beleszólásod van, hogy ezt leírod egy fórumon.
"Ez meg nagyon egyetértés gyanús. Ennyire nem kellene túlzásba vinni az elfogultságot szvsz...

-
Megkülönböztethető egyértelműen?
Meg.
Case closed.
Engem nem izgat ez a téma ennyire. Bele lehet magyarázni egy csomó mindent, de lássuk be lassan a Rambus kispályás lesz az Apple mellett. Ez meg szerintem nem jó.
(#63) joey20:
"Ez így egyben szerintem már nem megengedhető."
Szerencsére annyi beleszólásod van, hogy ezt leírod egy fórumon.
-
joey04
titán
Én úgy gondolom, hogy a Samsung azért lépte át a határt, mert nem csak egy dologban, hanem mindenben megpróbálja lemásolni az ellenfelét. Tehát szoftveresen is sok hasonlóság van, kinézetre is, de ezeken felül a csomagolás, tartozékok is nagyon hasonlóak. Ez így egyben szerintem már nem megengedhető. Aztán meglátjuk mi lesz a vége, ha valaha lesz is vége. Bár a "visszavágás" a Samsung részéről az EU szerint sem korrekt már.
Hozzáteszem, régebben a Nokia sikerkorszakában is érték hasonló vádak a Samsungot, csak a Nokia akkor nem tett jogi lépéseket. Sajnos.
-
llaszlo
veterán
Én nem is a szabadalomnál látom a gondot hanem, hogy a Samsung egy komplett formatervet lemásolt. Míg más gyártók eléggé eltérű design-t képesek készíteni. Nyilván vannak olyan emberek akik összekevernének még egy mákdarálót is egy telefonnal
, viszont a Samsungnál én több embernél hallottam ilyet amit írtam. Fejből tudok legalább négyet akik biztos, hogy mondták. És ez csak a szűk család meg barátok.Viszont, hogy ha komolyabban szabályoznák ezt az egészet az jobb lenne.
-
zombinyul
addikt
Nekem a Telenor One Touchot nézte egy "telefonb*zi" HTC-nek. Tessék HTC,lehet perelni az Alcatelt!
Most komolyan. egyszerűen annyira be van fedve formatervezések lehetősége mobiloknál(kiváltképp az érintőseknél,ugyebár ott kevesebb lehetőség létezik,ergo jobban megvan kötve a tervezők keze),hogy borzasztó nehéz egyedi,vagy legalábbis más gyártó készülékétől radikálisan eltérő telefont farigcsálni. Of course nem lehetetlen,de nehéz.abszolút mértékben felesleges emiatt pereskedni...
A billentyűzár feloldás meg nonszensz. Ezzel az erővel perelhetnék a Nokiát,meg a komplett Googlet.Nem csak a Samsungnál működik így a zár feloldása.Azon nézőpontodnak,hogy miben kellene versengeni hatalmas +1!
Ne pereskedjünk gyerekek(és cégóriások),mással próbáljuk meg elszedni a vásárlókat a konkurenciától!
-
Nálam a ZTE Blade-et nézték iPhone-nak.

Tényleg hasonlít pár telefon, de vannak jelentős különbségek.
Arra hivatkozni, hogy valaki "benézi" és "átverik" egy vicc.
Persze, 10m-ről egy laikust megvezethet vele valaki, de ha leteszed az asztalra mind a kettőt a hülye is megmondja melyik az iphone.
Maga a "szabadalom" is "vicces".A 10.1 betiltását kérni meg szánalom. Komolyan. A Star Trekben évekkel korábban volt "tablet".
Ráadásul le volt kerekítve a sarka. Húúú.Tessék versenyezni szolgáltatással és minőséggel, tisztességesen.
Én tökre megértem, ha valakinek egy 4S kell. Nekem Note kéne.
Szerencsére lehet kapni mind a kettőt, így mind a ketten boldogan élhetünk.
Heppi end.♥ -
llaszlo
veterán
Én úgy tudom, hogy nem formaterv miatt tiltották hanem valami SW miatt. Vagy lehet mindkettő?
A formaterv esetében meg ha abból indulok ki, hogy hány laikus ismerősöm (pontos számot nem tudok mondani, de többen is megjegyezték már) mondta valamelyik Samsung telefonra, hogy "Ez úgy néz ki, mint az iPhone" akkor igenis van alapja annak, hogy az Apple ez miatt perel. Vagy ha csak azt vesszük, hogy minden más gyártó képes más kinézetű telefont és tabletet készíteni csak a Samsung másolta le az Apple designját.
A többi gyártó miért törekszik az egyediségre?
Felőlem azt csinálnak amit akarnak, csupán azt nem értem, hogy ha valaki szándékosan letagadja, hogy bizonyos Samsung telefonok nem hasonlítanak az iPhone-okra.
-
kolosanyi
veterán
Miért van olyan érzésem, hogy a Samsung szívja meg ezt is?
-
7
addikt
Topic ritkítva. Mielőtt még nagyon belemelegednének egyesek, szólok, hogy itt is érvényesek az Alapelvekben foglaltak, így nem szeretnék flame-et, személyeskedést, egyéb csúfságot látni.
-
1. Vette bárki a fáradtságot, hogy megnézze mi is az amivel az Apple szabadalomsértésre hivatkozik?(itt ezen a fórumon)
Keresd meg, nézd meg. Azzal a "formatervi szabadalommal" kb. minden megtámadható.2. A Samsung tényleges technológiai szabadalmakkal rendelkezik, amit egyszerűen fogalmazva "bedobott a közösbe", nyilván nem csak szeretetszolgálati megfontolásból. Innentől más elbírálás alá esik.
3. Az egy rossz vicc, hogy az Apple "lerajzolom, beadom a hivatalba" szintű marhaságát nem hajtották el az EU-nál az első percben, hogy "gyere vissza, ha konkrét és új ötleted van".
Nem a szabadalommal van a baj, hanem azzal, hogy általánosságokat le lehet védeni.4. Az meg egy kész tragikomédia, hogy ilyen marhaságok miatt ténylegesen sérül a verseny.
-
joey04
titán
válasz
Depression
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek lehet saját véleménye. ki is emeltem pedig.

-
Depression
veterán
válasz a másodikra a cikkből: "A szabadalmi leírás szerint elég tág az Apple mozgástere, ugyanis ha egy érintőképernyőn ikon jelezi a feloldási lehetőséget, majd ezt követően bármilyen irányban elvégzett ujjmozdulat oldja fel a zárat, akkor az már védettség alá esik."
Maradjunk annyiban, hogy az alma sosem azt védeti le, amit tényleg megalkotott, hanem csinált valamit, és levédeti azt is, amihez semmi köze.
Igenis övé lett minden érintőképernyő szabadalma:
Ennyi az egész szabadalom, ez alól a 10 éves rezisztív kijelzős kórházi eszközök sem bújhatnak ki.
Továbbra sem érdekelne ez a szabadalmi harcoskodás, ha az apple vagy a ms csak azt perelné, ami tényleg másolva lett. Viszont az alma nem csak a másolókat perli, hanem nyíltan trollkodnak a patentjeikkel.
A legegyszerűbb megoldás ezekkel szemben az lenne, ha a szabadalomba be kellene jegyezni, hogy mikben tér el az eddigi használt megoldásoktól. Ugyanis a különbségeket nem lehetne ennyire általánosan megfogalmazni.
-
llaszlo
veterán
Végre valami értelmes is történik. Az EU besokalt ettől a sok idióta pertől és végre tesznek is valamit.
brabus: Nem ártana tisztában lenni azzal, hogy az NFC-nél mit is védetett le pontosan az apple, mert amúgy max flamelni lehet vele.
-
Gadgetfun
tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Egyrész, én úgytudom, a Samsung csak felvásárolta azokat a szabadalmakat amivel most sarokba szorította az Apple-t, de ez mindegy is mert a másik, hogy teljesen mindegy mennyibe került egy formaterv kitalálása, ha le van védve és azt lemásolja valaki számoljon a következményekkel. Én nem akarok állást foglalni az ügyben, nem kívánok sokakkal ellentétben valami bennfentesként tetszelegni, nem látok be a színfalak mögé, ki kezdte és miért is indult ez az egész, nem is érdekel. Dizájnérként, engem a guta megütne, ha egy sikeres termékemet lemásolná valaki és ezzel letarolná a piacot előlem. Nem kell ehhez valami nagy ötlet, elég ha csak népszerű lesz a forma, és valamiféle életérzést, hovatartozást sugall, és ezt meglovagolva akar valaki kiharapni a tortából. Pl. A Levi Starussnak a mai napig fizet minden farmergyártó, ha szegecseket akar a zsebek sarkára rakni, vagy ha narancssárga cérnával akarja felvarrni a szegélyt, mert ez az ő szabadalmuk. Ennyi.

-
Tigerclaw
nagyúr
Direkt túloztam, utalva arra, hogy bármiről lehet készíteni videonaplókat, meg hasonlókat. Ők tudják, hogy mit csináltak valójában, mi meg azt tudjuk, amit a marketingosztályon összeállítottak. Egyként nekem a Metro UI-ban csak az nem tetszik, hogy olyan tiritarka színeket kevernek össze, amik pl. a színtévesztést vizsgáló ábrákban használnak. Erős kéket, zöldet, narancsot használnak. Legalább passztelesebb lenne, vagy lennének témák összeillő színekkel.
-
fazr
senior tag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A Samsung szabadalma kikerülhetetlen egy mai okostelefon számára, viszont iPad-től eltérő formatervet lehet csinálni (lásd: összes többi gyártó). Ráadásul az iPad 2 megjelenése után a Samsung bejelentette, hogy az új táblagépüket (amiből már elég sokat le is gyártottak) újratervezik az iPad 2 alapján. Mégis mit vártak ez után?
Az autóiparban is vannak ilyen másolós perek, csak azok nem kerülnek ennyire reflektorfénybe, mert kb alig érdekel valakit.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Gadgetfun
üzenetére
Azért az erősen gátolja a szabad versenyt, ha egy megtiltják egy vagy több termék forgalmazását több országban. Egyrészt a gyártónak benne van egy nagy összegbe és sok időbe a fejlesztés, másrészt benne van a pénz a már legyártott készülékekben, amiket nem tud eladni, szóval mondjuk fél évig nincs mit a piacra dobni, másrészt óriási veszteséget kell elkönyvelnie, amivel a piacon óriási hátrányt szenved el. A vásárlók szintén akadályozva vannak a szabad választásban.
Aztán ha összenézzük a két dolgot, szerintem sokkal több munka, pénz, fejlesztési idő és innováció van egy 3G-vel kapcsolatos szabadalomban, mint abban hogy azt mondják hogy senki sem gyárthat az enyémre hasonlító külalakú készüléket, mert én már lefoglaltam. Gondolj bele abba, hogy ilyen alapon mi történt volna az autóiparban az elmúlt száz évben. Minden gyártónak teljesen más irányba kellett volna elindulnia, de közben a súly, a merevség, szilárdság, légellenállás, anyag és gyártástechnológia, stb. mind mind korlátozza őket.
Ráadásul nincs olyan idióta, aki véletlenül samsung tabletet vett a boltban, pedig ipad-ot akart, csak olyan egyformák voltak, hogy összekeverte azokat, arról nem is beszélve, hogy a többség apple shopban, vagy netes apple shopban vásárol ipadot, ahol nem sok samsung termék van a polcon.
Mielőtt megkapom a magamét szólok, hogy iPad-om van és nagyon szeretem használni.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Gadgetfun
üzenetére
Jogos az erveles, de ha emiatt el akarjuk itelni a Samsungot, akkor figyelembe kell venni azt is, hogy ez mire tortent valaszlepeskent. Evekig nem baszogatta ezzel az almat, most hogy az o termekeit tiltatjak be, os iz azzal tamadt vissza ami van. En ezt nem kifogasolnam, csak akkor ha az egesz a Samsungtol eredt volna. Es oszinten remelem, ha van kis gerinc meg az EU-s tisztviselokben, akkor vagy mindekt ceget elmarasztaljak, vagy egyiket sem.
-
Tigerclaw
nagyúr
"Én a wp7 féle metro ui-ról olvasgattam. Nagyon sok munkába telt megalkotni minden apró részletével együtt. Pszichológusok segítségével folytak a fejlesztések és még sorolhatnám. Gondolom az ios dizájnját és a ui logikáját, beleértve a képernyő feloldást."
Egyrészt fogalmunk sincs, hogy tényleg így történt-e, hiszen messziről jött ember azt mond amit akar. Bármelyik nagy cég mondhatja, hogy neki sokcsillió dollárba került egy fejlesztés, 500 pszichológus, kibernetikus, ergonómus dolgozott rajta, persze közösen a NASA-val és több mint 10 ezren vettek részt a tesztelésben is, sőt felvitték az nemzetközi űrállomásra és tetszett az asztronautáknak.
Ebben egyébként csak azért kétkedek, mert a metro ui egy nagyon megosztó felület, amit legalább annyi embernek tetszik, ahány ember idegbajt kap tőle. Anno a story még úgy hangzott hogy az egyik microsoft fejlesztő munkába menet észrevette hogy milyen informatívak az információs táblák és ebből lett az ui, csak azt felejtették el, hogy azért informatív mert nincs 20 db összevissza színű tábla egy rakáson.
-
Gadgetfun
tag
Az ITcafe-n már lezajlott ez a vita hetekkel ezelőtt, ennek a hírnek a kapcsán, de röviden annyi:
Az Apple egy formaterv oltalma miatt tiltatta ki a samut, ami nem gátolja a szabadpiac versenyt mert lehet másmilyen formatervű telefonokat/tabokat gyártani mint azt a példa mutatja is más gyártóknál, vagy akár magánál a Samsungnál is.
A Samsung ellenben olyan szabadalmat (3G-vel kapcsolatos...) nem engedett licencelni az Apple-nak, ami nélkül nem lehet mobilt gyártani és ez viszont akadályozza a szabadpiaci versenyt. Ez utóbbi nem tetszett az EU-nak... Ennyi a különbség.(#35) Robertoq: És ez most hogy is jön ide?

-
.:LoMAX:.
aktív tag
Kíváncsi leszek a fejleményekre, hogy mi alakul így ki

De jöhetne egy új szabadalmi rendszer igazán
-
Gadgetfun
tag
Vicces ahogy a legtöbben reagálnak, mert azt gondolják itt az Appple levédett formatervi oltalom miatt indított perről van szó. Pedig az EU itt elsősorban a Samsung perétől akadt ki, amivel megzsarolta az Apple-t, azzal hogy nem engedte licencelni a Samsung tulajdonában lévő szabadalmakat, hanem kitiltás miatt perelt, ezzel gátolva a szabadpiaci versenyt...
Ja, és ez már egy kéthetes hír

-
David75
őstag
"Attól még szánalmasnak tartom én is magát a tényt, hogy egy ilyet levédetnek, de ami a legszánalmasabb, hogy el is fogadják a levédetést."
Ezzel egyet értek.
"Ez kb olyan mintha anno a Ford levédette volna a slusszkulcsot. Onnantól kezdve semmilyen más autót nem lehetne slusszkulccsal indítani csak a Fordokat? Persze van ezer más megoldás de, miért kéne korlátozni bárkit is abban, hogy a legegyértelmű megoldást válassza egy egyszerü feladatra."
Nem a legegyértelműbb csak azért hisszük azt mert ennyire elterjedt az apple és másolói miatt.
"Konkrétan itt nem egy olyan levédetésről van szó ami mögött több millió dolláros fejlesztés áll vagy világrengető ötletről vagy valami hatalmas technikai újításról. Ez egyszerüen szerintem csak szimplán görény üzletpolitikára utal és a monopoliumra törésről szól nem pedig a verseny szellemiségéről"
Én a wp7 féle metro ui-ról olvasgattam. Nagyon sok munkába telt megalkotni minden apró részletével együtt. Pszichológusok segítségével folytak a fejlesztések és még sorolhatnám. Gondolom az ios dizájnját és a ui logikáját, beleértve a képernyő feloldást.
-
Agro
senior tag
Attól még szánalmasnak tartom én is magát a tényt, hogy egy ilyet levédetnek, de ami a legszánalmasabb, hogy el is fogadják a levédetést.
Ez kb olyan mintha anno a Ford levédette volna a slusszkulcsot. Onnantól kezdve semmilyen más autót nem lehetne slusszkulccsal indítani csak a Fordokat? Persze van ezer más megoldás de, miért kéne korlátozni bárkit is abban, hogy a legegyértelmű megoldást válassza egy egyszerü feladatra.
Konkrétan itt nem egy olyan levédetésről van szó ami mögött több millió dolláros fejlesztés áll vagy világrengető ötletről vagy valami hatalmas technikai újításról. Ez egyszerüen szerintem csak szimplán görény üzletpolitikára utal és a monopoliumra törésről szól nem pedig a verseny szellemiségéről
-
David75
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Lásd wp7. Ott se így kell feloldani a képernyőt de kb 1000 féle hasonlóan egyszerű megoldás létezik.
-
WolfheartGR
őstag
-
Végre. Hasonló büntetési tételeket már a magyar fogyvédben is rég be kellett volna vezetni, röhejesek a telekommunikációs cégek 4-5 milliós bírságai.
-
adrianv
tag
Nyúzzák meg mindkettöt jól!
Van a tatyóban pénz pereskedésre van pénz erre is. 
-
ducsidu
senior tag
Végre

-
Még egész gyorsan reagáltak. Ez sötét felhő lehet a két cégre, mert úgy tűnik, dönteni is akarnak pár hónapon belül.

-
csabibmx
tag
Az Eu felfigyelt rájuk...né má ezeknek mennyi felesleges pénzük van hülyeségeken pereskedni...ebből nekünk is csurran-cseppen valami ha ügyesek vagyunk.

-
Youri
veterán
Tehát várható, hogy az Apple újabb pártucat 4S és iPad2 leírása után a Samsungot elkaszálják. Cseles
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atike
nagyúr

Végre. Jó lenne már kicsit megcibálni a szabadalmi pereket fegyvernek használókat...
Nyilvánvaló, hogy van olyan eset amikor jogos a per, de ami itt ment az már tényleg durva volt...
-
Tigerclaw
nagyúr
Hajrá. Össze kell fogni a fejlett országok kormányainak és felülvizsgálni az összes szabadalmat, majd törölni azokat amik nem hordoznak valódi innovációt, tehát egy egyszerű forma, szín, mozdulat, vagy tevékenység ne lehessen védett.
-
maki12
senior tag
Csoda hogy reagálnak....Tényleg kezdet monopolhelyzett lenni..
11:az EU-nak nem kell semmi szabadalmat átnézni,mivel ezeket a szerencsétlen szabadalmakat csak a birka amcsik adják oda az almának...
[ Módosította: 7 ]
-
Maxentius
addikt
Hmm az egy dolog, hogy az EU területén megszűnik a homokozó, na de az epöl otthonában, az USA-ban is vajon ez fog történni? Ez a nagy kérdés...
-
havenger
tag
Végre lép valamit az EU, bár lehet nem büntetni kéne, hanem a szabadalmazási rendszert és a hülye szabadalmakat felülvizsgálni. Szóval előbb a saját háza táján rakna rendet az EU.

-
törölt tag
Ideje volt.
-
kiskaktusz
addikt
ideje volt már...
-
Zirowe
nagyúr
Épp ideje volt.
Azt hiszem a design szabadalmak nem fognak vmi erős talajon állni.
-
joey04
titán
Brüsszel beleszól a Samsung-Apple háborúba
Az Európai Bizottságnak nem tetszik, hogy a dél-koreai vállalat szabványok alapját képező szabadalmakat használ stratégiai fegyverként.
-
Kaworu
csendes tag
Na vééégre
-
föccer
nagyúr
És ki fogja a pénzt zsebre tenni? Megy be az EU feneketlen kútba?
üdv, föccer
-
VD
őstag
Ideje volt.

-
RaveForce
veterán
muhaha. végre vki a fejéhez kapott
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Őszintén...
(kb. mintha vennék egy remek 6hengeres Mercedest,amiből nem járna az összes henger. Nagyzolni tudnék,hogy 6 hengeres autóm van,csak gyakorlatilag nem lenne annyira használható,megbízható,élvezetes,mint a többi azonos paraméterrel rendelkező vas)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)