Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

Hajrá. Össze kell fogni a fejlett országok kormányainak és felülvizsgálni az összes szabadalmat, majd törölni azokat amik nem hordoznak valódi innovációt, tehát egy egyszerű forma, szín, mozdulat, vagy tevékenység ne lehessen védett.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz David75 #32 üzenetére

"Én a wp7 féle metro ui-ról olvasgattam. Nagyon sok munkába telt megalkotni minden apró részletével együtt. Pszichológusok segítségével folytak a fejlesztések és még sorolhatnám. Gondolom az ios dizájnját és a ui logikáját, beleértve a képernyő feloldást."

Egyrészt fogalmunk sincs, hogy tényleg így történt-e, hiszen messziről jött ember azt mond amit akar. Bármelyik nagy cég mondhatja, hogy neki sokcsillió dollárba került egy fejlesztés, 500 pszichológus, kibernetikus, ergonómus dolgozott rajta, persze közösen a NASA-val és több mint 10 ezren vettek részt a tesztelésben is, sőt felvitték az nemzetközi űrállomásra és tetszett az asztronautáknak.

Ebben egyébként csak azért kétkedek, mert a metro ui egy nagyon megosztó felület, amit legalább annyi embernek tetszik, ahány ember idegbajt kap tőle. Anno a story még úgy hangzott hogy az egyik microsoft fejlesztő munkába menet észrevette hogy milyen informatívak az információs táblák és ebből lett az ui, csak azt felejtették el, hogy azért informatív mert nincs 20 db összevissza színű tábla egy rakáson.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz Gadgetfun #38 üzenetére

Azért az erősen gátolja a szabad versenyt, ha egy megtiltják egy vagy több termék forgalmazását több országban. Egyrészt a gyártónak benne van egy nagy összegbe és sok időbe a fejlesztés, másrészt benne van a pénz a már legyártott készülékekben, amiket nem tud eladni, szóval mondjuk fél évig nincs mit a piacra dobni, másrészt óriási veszteséget kell elkönyvelnie, amivel a piacon óriási hátrányt szenved el. A vásárlók szintén akadályozva vannak a szabad választásban.

Aztán ha összenézzük a két dolgot, szerintem sokkal több munka, pénz, fejlesztési idő és innováció van egy 3G-vel kapcsolatos szabadalomban, mint abban hogy azt mondják hogy senki sem gyárthat az enyémre hasonlító külalakú készüléket, mert én már lefoglaltam. Gondolj bele abba, hogy ilyen alapon mi történt volna az autóiparban az elmúlt száz évben. Minden gyártónak teljesen más irányba kellett volna elindulnia, de közben a súly, a merevség, szilárdság, légellenállás, anyag és gyártástechnológia, stb. mind mind korlátozza őket.

Ráadásul nincs olyan idióta, aki véletlenül samsung tabletet vett a boltban, pedig ipad-ot akart, csak olyan egyformák voltak, hogy összekeverte azokat, arról nem is beszélve, hogy a többség apple shopban, vagy netes apple shopban vásárol ipadot, ahol nem sok samsung termék van a polcon.

Mielőtt megkapom a magamét szólok, hogy iPad-om van és nagyon szeretem használni.

• Tigerclaw

nagyúr

válasz maki12 #44 üzenetére

Direkt túloztam, utalva arra, hogy bármiről lehet készíteni videonaplókat, meg hasonlókat. Ők tudják, hogy mit csináltak valójában, mi meg azt tudjuk, amit a marketingosztályon összeállítottak. Egyként nekem a Metro UI-ban csak az nem tetszik, hogy olyan tiritarka színeket kevernek össze, amik pl. a színtévesztést vizsgáló ábrákban használnak. Erős kéket, zöldet, narancsot használnak. Legalább passztelesebb lenne, vagy lennének témák összeillő színekkel.

Új hozzászólás Aktív témák