- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
juliabrilke #99 üzenetére
Bocs nem tudtam, hogy ennyire kötöszködni akarsz. Legközelebb tekinettel leszek erre is.
-
válasz
juliabrilke #97 üzenetére
A cikk itt azért nem igazán hibakeresésről fog szólni szerintem.
Miért szerinted a hackerek mit keresnek?
Ha megnézed azokat a programokat, és esetleg olvasgattál IP csomagokról, titkosításról, akkor sokmindent meg tudsz állapítani ezekkel a programokkal.
Majd megkeresi magának a user ha már egyszer édekli a téma.
Ezt meg külön bekezdésben fejtettem ki. Vagyis bocs, külön elválasztott mondatot írtam erről.A port scanner, és egyéb hasonló programhoz meg jobb ha nem ír a szerző konkrét program nevet, mivel nem biztos ,hogy az adott program futni fog mindenhol. (Jó pár protscannert próbáltam végig és sok panaszkodott hogy ez vagy az a c++ - os dll file hiányzik neki, nem megfelő a windows verzió stb. )Ezt mondenki saját belátása szerint keressen.
Ezeknél a programoknál inkább általánosságban beszéljen, a működési elvről, mire jó, miként lehet felhasználni. -
juliabrilke
veterán
Majd megkeresi magának a user ha már egyszer édekli a téma.
A cikk itt azért nem igazán hibakeresésről fog szólni szerintem.
Viszont az is megtörténhet, ha nem nem lesznek programok megadva, amiket lehet használni, akkor meg a usernek kell majd találnia.
Ha viszont nekiállnak kisérletezgetni, annak nem biztos, hogy jó vége lesz. -
Rover623
félisten
Oprendszere: szinte mindig Linux, OpenSource
Oprendszere: feltört Windows
Szerintem nem kellene hiteltelenné tenned magad már a 0. cikkben... -
válasz
juliabrilke #94 üzenetére
Szerintem inkább az írások alapján keletkező topicnak lesz nagyobb haszna.
Itt le lehet majd írni néhány program nevet, mivel ezek a programok ugyanúgy használhatók jó célra, nem egy és nem két programot láttam már hálózati szakinál amelyek nekem más megközelítésből voltak ismerősek. Amúgy meg gugli.Mivel 1-1 feladatra millió program létezik (pl portscan, traceroute, DoS), így tényleg nem mindenhol van értelme programnevet írni.
Azonban azért vannak elterjettebb progik melyeket előszeretettel használnak hálózat teszteléshez, hibakereséshez. (Ethereal, Nmap, Kismet)
-
domi007
őstag
Megjött a modik válasza:
Lényege: amíg konkrétumokat nem írok, addig szabad kezem van...
Azt ajánlják, hegyezzem ki az ELMÉLETre a hangsúlyt. Így persze más lesz kicsit a dolog, mint amire számítottam. Azért megpróbálom a káposztát is jóllakatni, meg a kecskét is megtartani.
Nemsokára kikerül tehát az ELSŐ rész ;)DOMy
-
MacCaine
őstag
válasz
juliabrilke #89 üzenetére
-
sghc_toma
senior tag
válasz
loszerafin #76 üzenetére
Lehet ezt élesben csinálni teljesen legálisan is: van egy rakat wargame. Ha valakit érdekel a téma, nagyon jó szórakozást nyújtanak.
-
MacCaine
őstag
A "mellékhatás" témáról meg annyit, hogy az igazi hackerek kivétel nélkül okos emberek, kiemelkedő problémamegoldó képességekkel (az okos ember tudja magáról, hogy mit nem tud). Ha valami buta script kiddie hackert akar játszani, és egyből élesben, (lehetőleg .gov domain-el kezdve a pályafutást), akkor megérdemli a sorsát. Ezt hívják természetes szelekciónak.
Ajánlott olvasmány a hackerek filozófiájáról: [link]
-
MacCaine
őstag
válasz
juliabrilke #82 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet, padtárs!
Kék üdv!
És persze még egy voks a folytatásra!
-
juliabrilke
veterán
válasz
loszerafin #84 üzenetére
"Nincs olyan hely, ahova nem lehet betörni." Csak jól kell tudni tippelni a jelszót.
Egyébként ez aranyszabály, amit mondasz.
-
juliabrilke
veterán
Pont ezért vannak nagyon szigorú belső szabályok, amik kellő ismeret esetén megakadályozzák, hogy lerohasszunk a szervereket. Egyébként meg nem az a lényeg, hogy feltörjük, (persze lehet ez is cél) hanem az esetleges hibákat megtaláljuk.
De nem magyarul... Hááát... Azért akad bőven.
Ne értsd félre. Nem az ötletedet támadom, csak az esetleges "mellékhatások" miatt vannak aggályaim.
-
loszerafin
senior tag
Lehet, hogy te is, miután betörsz mondjuk egy céghez, és elküldesz nekik valami belső infót, akkor hasonlóképpen végzed?
Akkor ez a cél? Buzdítsunk másokat arra, hogy nyomjanak fel céges szervereket, hátha valahol így munkát kapnak?
1. azt hittem, állást úgy szerez az ember hogy pályázik/ismerőse van...
2. Nincs olyan hely, ahova nem lehet betörni. Elég akarat és idő kell csak hozzá. Úgyhogy ha vki betör vhova, max azt bizonyítja, hogy több ideje volt felfedezni a lukat, mint másnak a védekezésre. Ezért vennék fel vhova? Ha ott ül majd a cégnél és a tonert cseréli meg tanítgatja excelre a Főnök titkárnőjét, neki se lesz elég ideje, úgyhogy pont úgy fel fogják nyomni, mint annakidején Ő is tette.
-
domi007
őstag
válasz
loszerafin #76 üzenetére
loszerafin:
Teszthálózat? Ahol mindent szabad, mert az ENYÉM? Ott kipróbálhattam, nem? Ki nem próbált technikát bemutatni olyan, mint azok a youtube videók, amikről írtam: a végén kiírja, hogy HACKED!!. Nagyon jó, ilyen programot én is tudok írni...
Vírusirtó/spyware irtó?
Úgy is el lehet tulajdonítani sok mindent, ha mindezekkel rendelkezel....(bár az a "néhány intelem" még megmentő lehet)
A célközönségem: TI. Ti, akiket érdekel a számítógép, jobban értetetek hozzá, mint sokan, és érdekelne ez a téma is (hiszen a nagy Informatika témába ez is belefér). Úgy veszem észre, van, akit ez érdekelne. mert ez is egy téma. Lehet, hogy ez alapján későbbbiztonsági szakértő lesz, és ő írja majd meg a mezei usernek a javítócsomagot, a vírusirtó frissítését, stb...
Javaslom az ordoglakat.info című oldalt. Nézd meg a Sikersztorit..
Más hackerek?
Nekik minek? Itt fogjátok megosztani a "tudásotokat"?Mi ez az idézőjel? A hackerek igenis tudnak valamit...
Vladi:
THX! Azonban elköteleztem magam a mellett, hogy a modikra bízom a döntést. Még mindig várom a válaszukat...nem tudom, még meddig...juliabrilke:
Ha a userer nem akar buta maradni, akkor már régen utána nézett a dolgoknak.
De nem magyarul...
Attól még a szerver működtetője nem biztos hogy örülni fog, mert neki tök mindegy kicsoda rohasztotta le a szerverét. Neki akkor is kára származik belőle. Nem mondja majd azt, hogy "semmi gond, csak próbálkozott."
Lehet normálisan is hozzáállni ehhez (lásd a fentebbi linket, Sikersztori néven).
Lehet, hogy te is, miután betörsz mondjuk egy céghez, és elküldesz nekik valami belső infót, akkor hasonlóképpen végzed?DOMy
-
juliabrilke
veterán
Egyébként az sem lenne rossz, ha egy olyan topikot nyitnánk, ahol meg lehetne tárgyalni a tapasztalatokat, ill. tanácsot lehet kérni, ha elakadunk egy-két dologgal.
Itt olyanokra gondolok, akik biztonsági teszteléssel foglalkoznak vagy szeretnének valamikor.
Egy kis segítség mindig jól jönne. -
Vladi
nagyúr
Van egy olyan érzésem, hogy ez a diskurzus kezd az angyalok szárnyáról szólni.
Valójában csak a EthicalHacking-1. Rész után fogunk többet tudni az írások céljáról. Persze rengeteg múlik a megvalósításon.
Hajrá domi!! -
dabadab
titán
válasz
loszerafin #76 üzenetére
"A mezei userek? Nekik meg minek?"
Hogy ok se maradjanak butak. Raadasul a rendszergazda nem fan no, ok is sima userkent kezdtek.
-
sh1n0b1
csendes tag
válasz
loszerafin #76 üzenetére
Viszont akkor inkább most kapják el, 10 évesen még nem büntethető, ha meg olyan, később is megcsinálja!
-
loszerafin
senior tag
Nem egészen értem a célodat.
Tegyük fel, hogy leírsz egy csomó dolgot arról, hogy lehet betörni vhova meg hogy hogy lehet ezek ellen a kisérletek ellen védekezni. Persze, másodkézből kapott infók alapján, mert Te élesben még nem próbáltad ki ezeket (vagy igen? etikus ez?), sem a módszereket, sem a védekezéseket (hiszen ha nem vagy gyakorló rgazda, akkor milyen támadásokat védtél már ki?)
Ki a célközönséged?
A rendszergazdák? Ők talán ezeket jobban tudják. (hiszen Te mondtad magadról, hogy nem vagy profi.
A mezei userek? Nekik meg minek? Tűzfalat otthonra, spyware/adware/vírusirtót a gépükre és néhány intelem (honnan mit tölthetnek le, jelszóra vigyázni, stb)
Más hackerek?
Nekik minek? Itt fogjátok megosztani a "tudásotokat"?Hackernek készülő usereknek? Tényleg kell ez? Egy cikksorozattól "kiokosított" 10 évest fognak előszőr elkapni...
-
domi007
őstag
válasz
juliabrilke #74 üzenetére
Hát, nem tudom...
Igazad van egyfelől, másfelől....
Az a baj, hogy ezt bárki olvashatja az internetről. Ha meg, mondjuk valahogy levédeném jelszóval, hogy csak a PH!-s közösség láthassa: nem ér semmit, PH!-ra beregelni: 2 perc...Szóval, nem tudom hogyan védheném meg az infót az illetéktelenek elől.
Annak nincs sok értelme, hogy csináljak egy tucatcikket, amiben semmi nem látszik. Ilyenből van egy rakat youtubeon: mutat egy konzolt, semmit nem látsz, amit beleír, aztán a végén ráközelít az utolsó üzenetre: Hacked!Hát, mondhatom, irtóra sokat ér...
DOMy
u.i.: azért én még bízom abban, hogy meg lesz az engedély
Főleg, hogy ilyen nagy az érdeklődés.
-
juliabrilke
veterán
Szerintem nem véletlen, hogy a "vének tanácsa" még meditál rajta...
Nagyon jó az ötlet, de sajnos sok káros hatása is lehet, amiért TE természetesen nem lehetsz majd okolható.Egyébként az szerintem jó ötlet lenne, ha a toolok neveit valahogy kitakarnád. Ebben az esetben meg tudnád mutatni magát a támadást is, de el tudnád kerülni, hogy valaki a program ismerete nélkül valami hülyeséget csináljon.
-
domi007
őstag
Sajna a vének tanácsa még húzza az időt...Hiába, nem is tudom, mit tegyek: ma már az 5. napja van fent az írás, tehát küldhetném a következőt...
De mind1, kivárom..
Ja, és nagyon köszönöm, hogy távollétemben is megvédted a véleményemet/ünket.
THX!juliabrilke:
Nem, a cikkekben az okításra helyezném a hangsúly. Hogy mindenki tudja, milyen védtelen is manapság általánosan használt "biztonsági intézkedés".
Ettől függetlenül lesz majd olyan, hogy Akcióterv!, de ez is csak egy elképzelt támadást írna le, hogy tudjuk, mi várható.
Ahhoz, hogy jól tudjunk védekezni, nagyon jól kell ismernünk a támadó eszközeit. Amikor pl. üldöznek egy hackert (említett film: Takedown), akkor sem biztosan legális eszközökkel teszik azt. És miért? Mert egyenlő feltételekkel illik hasrcolni.
Lásd a filmet. A biztonsági szakembertől, ha ellopnak valamit, és vissza akarja szerezni, mert tudja, hogy a rendőrség nem képes rá, akkor elő kell vennie a "sötét oldal" eszközkészletét.
És majd eldől, ki tudja jobban használni azt.....Amúgy meg normális életben is hasznos lehet, hogy ismered a Linuxot alapszinten. HA valaki cska ennyit jegyez meg a cikkekből, már megérte. Segíthetsz sok mindenkinek már ezzel is.
DOMy
-
juliabrilke
veterán
Én is gondolkoztam már hasonló cikksorozaton, de elvetettem az ötletet a már említett gondok miatt.
Nem nagyon szeretném pl. ha valakit elkapnának, miközben lopja valahonnan a wifis netet vagy scannel egy szervert. (mert egyszer nyílván meg fogja próbálni)
Ugyanakkor nem tudja, hogyan tudják loggolni, meg hasonlók.Ezért kellene csak a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. (szerintem
)
-
Vladi
nagyúr
válasz
juliabrilke #70 üzenetére
Remélem, hogy nem így fog működni!
Gondolom fontosabb, hogy sok mindent meg lehessen tanulni belőle a biztonsgáról.Én e mellett érvelek, remélem a szerző is egyetért velem.
Apropó szerző... Szerző! Mit mondott a vének tanácsa?
-
juliabrilke
veterán
Látom már előre...
Mindenki a cikkek elolvasása után majd azt hiszi, hogy párossával töri fel a szervereket és nagy hacker lesz.
Sajnos nem így fog működni a gyakorlatban.
-
concret_hp
addikt
igény az vóna' rá
-
Mazsika
őstag
engem is érdekelne a folytatás nem biztos hogy kipróbálnám valamelyiket is... csak úgy kiváncsiságból hogy hogy működik ez az egész!
-
csepelball
tag
Nekem nagyon tetszik! OKosabb is lettem már tőle! Sok emberre ráférne ilyesmi! Köszi érte! Várom a következőt!
-
Vladi
nagyúr
válasz
MateusAMD #57 üzenetére
Ha elismert jóindulatú hacker akarsz lenni, tégy fel egy linuxot (Debian melegen ajánlott.) Imerd ki alaposan. Aztán a kódoló tudásodat felhasználva meg segíts be létező projekteknek.
Ha meg rossz szándékaid vannak: végy egy régi gépet, csinálj belőle OpenBSD-s tűzfalat, és próbáld meg feltörni. Szólj, ha sikerült.
-
Vladi
nagyúr
Újabb ötlet:
Ha egy két hacker trükköt leírsz, akkor tedd utána azokat a módszereket, ahogyan a legegyszerűbb védekezni ellenük.Bár lehet, hogy volt már erről szó.
-
azbest
félisten
válasz
Vizibirka #62 üzenetére
Viszont ha a tranzakciókat tárolják, akkor azokból és az előző napi mentésből legenerálható a friss állapot. Tehát akár még lehetséges is lehet.
(#50) Kovács84:
A kiadó oldalán lehet olcsójért első 3 résztegyben ahogy látom, cd-n rendelni (pdf).
Érdekes hogy sokkal olcsóbb mint egy-egy rész külön. Biztos az a trükk hogy a kiadó így megszerzni a postacímedet is, a fizikai adathordozó miattAztán nem kell csodálkozni ha ha beköltöznek a hackerek
-
Vizibirka
csendes tag
Megmondom, ez hol van: MNB. Szerintem abszolút nem meredek.
OTP+memória: szerintem ez így nem állja meg a helyét. Gondolj csak bele: minden adat a memóriában van és csak nap végén írodnak ki disk-re. Mi történik akkor, ha mondjuk egy blade elszáll? Mert ennek a valószínűsége viszonylag nagy. Akkor azoknak az ügyfél(ek) akinek az adataival éppen dolgzott a rendszer az aznapi tranzakcióik elvesznek.
Most vonatkoztassunk el egy kicsit a pc-ről és "pc alapú" nagyrendszerektől. Nézzünk egy mainframe-t. Ott meg lehet azt csinálni, hogy redundáns rendszert hoznak létre és ha kiesik az egyik mainframe akkor a másik onnan folytatja ahonnan az egyik abbahagyta [még a procikban lévő regiszterek tartalma is megegyezik], DE az OTP-nek szerintem nincs arra pénze, hogy két ekkora gépet fenntartson és üzemeltessen. (1 van neki ezt biztosan tudom).
Ha meg feltörik a rendszert akkor meg már úgyis mindegy.
-
elit_hun
őstag
Érdekesnek tűnik
már alig várom az 1. részt.
-
KngAlex
tag
Hi!
Engem is érdekelne. Alapvatően hálózatokkal szeretnék foglalkozni, az egyetem után és érdekel is a téma.
Üdv KngAlex
-
domi007
őstag
válasz
MateusAMD #57 üzenetére
Te aztán nagyon tudsz valamit!
De azért sztem várd meg a következő részt, mert nem mind1, mit szedsz ám le...Azt az OTP-s dolgot nem ismerem, de logikusan, és érdekesen hangzik.
Többet mostmár nem árulok el a következő rész tartalmából, mert már úgy érzem, nagyban nyomjátok itt nekem a social engineeringet.
DOMy
-
sh1n0b1
csendes tag
válasz
Vizibirka #53 üzenetére
Azért ez szerintem így meredek, de lehtséges.. én csak annyit hallottam, hogy pl az OTP Bank az összes adatát memóriákban igyekszik ntárolni, és csak nap végén menti le az adatokat merevlemezekre. Több okból: gyorsabb tranzakciók, nincs töredezés, ha feltörik, nincs adat a lemezeken, memóriákat meg nehéz áthook-olni... de majd jön vmi okos, aztán megmondja, hogy tévedek...
-
MateusAMD
csendes tag
Már töltöm is a Linuxot
Mindig is érdekelt ez a jóindulatú hacker dolog, de nem volt sok időm hogy, középfokú angollal ilyen tartalmakat fordítsak. Meg sok ídőmet vette el mostanában a Pascal, Delphi tanulás, de ha írnál a témában az nagyon jó lenne..
Sok sikert hozzá! -
domi007
őstag
válasz
Vizibirka #53 üzenetére
Attól függ. Nem megyek bele most részletesebben, persze valszeg elkapnának egy idő után. De ha megírom a cikkeket, akkor a támadsái tervből majd minden kiderül...
Kérdezitek, mi ez a feltételes mód?
Mondom:Ma írtam egy PÜ-t az egyik moderátornak, a cikksorozat ügyében. Úgy gondoltam, hogyha legálisan akarom megosztani ezeket a szintén csak legális célra ajánlott infókat. Az illető kedvesen már ma válaszolt, és őszinte volt. Privát üzenetek tartalmát nem adom ki, de a lényeg kb. az: megtanácskozzák, hogy engedik-e. Tehát szurkoljatok srácok az elkövetkezendő 2-3napban!
(ja, és olvassatok ezerrel, talán fölkerülünk teljesen a címlapra
Így is megelőztük a jelenleg fent lévő PS3-at. Így tovább
)
DOMy -
Vizibirka
csendes tag
Egy banknál a crack gomb megnyomásától számítva 15 percen belül kint lenne nálad a helyi rendőrség, utána meg a nemzetbiztonság.
Egy picit tovább megyek. A banknál azt is figyelik, hogy ki lépett be fizikailag az épületbe és ki lépett be a rendszerbe. És ha ez a kettő nem egyezik, akkor RIADÓÓ.
Még egy voks a folytatásra.
U.I.: Az olyan alapokat szerintem nem kéne nagyon részletezni, mint pl MAC cím, alháló/alháló maszk. Szerintem is elég egy link a wikire.
-
-
Kovács84
aktív tag
Bár én még nem láttam a filmet (
torrerent, lassan ezt már nem mondhatom el magamról), de Mithnick szerint a film kitaláció és talán per is volt a dologból, asszem valahol az első könyvében írja.
azbest
: Arra a könyvre már jó ideje rá vagyok izgulva, lehet be is szerzem lassan a abebook's-on
-
domi007
őstag
Bizony, ez hasonlít a Die Hard 4 alaptémájához: sok-sok hacker mind-mind feltöri egy kis részét a hálónak, majd valaki összefogja ezt a sok kicsi részeredményt, és voilá: az USA összeomlik...
#48: A kis scriptkiddie mindenedet
. Hogy ezt megtehesd, nem elég csak a nagy Crack gomb...ahhoz kicsivel több kell...sőt nagyopn speciális dolgoknak kell összeesniük...
De lesz akkor egy cikk, amely leírja egy elméleti támadás menetét....
A nagy crack gombbal csak biztonsági résekkel "ellátott" oldalt tudnál feltörni. Egy banknál azért ez nem valószínű...
DOMy -
moma
őstag
engem az a dollármilliókat leemelni számlákról dolog érdekelne. főleg abban a nagy crack gomb megnyomós változatban.
-
azbest
félisten
Vagy olvasni valami igazán tartalmas regényt
(Angolul több hasonló kötete is van, de magyarul csak ez jelent meg)
"A szerzők az igazi hekkertársadalom tagjai: biztonságtechnikai cégek vezetői, szakértői. Egyesek saját nevükön, mások álnéven szerepelnek. Az alaptéma szerint egy a számítástechnikából kiöregedett, de zseniális szakember elhatározza, hogy az afrikai pénzpiacokon fog jelentős vagyonra szert tenni, majd eltűnik a világ szeme elől. Tervéhez számos más hekkert használ fel úgy, hogy azok tulajdonképpen nincsenek tisztában sem saját szerepükkel, sem azzal, hogy valójában egy nagyobb játszma részét képezik. Minden fejezet kulcsfiguráját egy-egy szerző formálta meg, talán valamelyest a maga képére." -
MItnickről én is szívesen olvasnék, de az egész cikksorozat nagyon érdekel, úgyhogy hajrá!
amíg elkészül, addig pedig mindenkinek tessék szépen beszerezni és megnézni ezt a Kevin Mitncikről szóló filmet (nekem személyes kedvencem, rögtön ez után)
-
sksporky
tag
Bingóó
[link]
Akit érdekel,írja le meddig jutott -
sksporky
tag
Ja és van 1 nagyon jó oldal valahol,csak meg kell keresni,van kezdő,közép,nehéz fokozat,ezeken belül 1x feladat,különböző hackelési feladatokat kell megoldani,nagyon jó csak nemtudom már a címet.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Realradical #37 üzenetére
[link]
A három perccel a fejlövés előtt pedig pont az az időpont, amikor letelt az átlag 3 percem.Az a legszebb amikor hozzám képest 0 hozzáértésű emberekkel találkozom IT vezetői (2-3 beosztott, 250+ calkalmazott, min. net. 4-600k HUF/hó) pozíciókban, mondom ezt úgy, hogy én sem értek igazán a hálózatbiztonsághoz, egyáltalán a hálózatokhoz sem.
-
-
sksporky
tag
A hacker-cracker közötti különbségről lehetne vitázni sokat,de a hacker szervereket tör fel a cracker meg felh. programokat.A cracker leginkább ASM-hez ért,a hacker+ néhány prg nyelvhez és képes önálló hack prg-ket írni,legjobb tudomásom szerint
A cikk jó,jöhet minden efféle!
-
domi007
őstag
Akkor a Tisztelt Ház:
sok-sok IGEN
0 NEM
és X TARTÓZKODÁS (adminok)elfogadta a cikksorozat megírásában feltett kérdést.
Az első cikk várható időpontja:
Amint letelik az az 5-6nap, ami 2 címlapos írás között le kell, hogy teljen.
Addig is Wordben már elkezdem írni.
Üdv:
DOMy -
Realradical
őstag
Magamon kívül két admint ismerek...és fejlövés előtt 3 perccel tudnál kiszedni belőlük admin jelszót.
/ON
Kérekszépen több ilyen cikket. A sebezhetőségi pontok leírása nagyban segíti munkám.mod: Bár az igaz, hogy az elődöm ajtóbecsapással ment el minden jelszó átadása nélkül...végül rájöttem, hogy a rendszergazda jelszavak a 90%-ban 1db enter.
-
Szaszati
tag
Alapok szerintem is jöhentek, végülis ha jól értettem akkor teljeskörű tájékoztatás a lényeg. Esetleg a tényleg nagyon alap dolgokat amiket Te is említettél (IP, MAC, stb.), azokat esetleg lehet csak nagyon röviden egy linkkel megtoldva a részletesebb magyarázathoz (pl. Wikire, vagy ilyesmire).
-
jerry311
nagyúr
Egy átlag rendszergazdából 3 perc alatt húzom ki a jelszavát. 10-ből 9 nem is gondol rá, hogy lecseréli az auktális jelszót egy ideiglenesre, amit aztán majd megint lecserél, amikor végeztem a dolgommal. 10-ből 4 rendszerbe akár hónapokkal később is be tudok lépni, tűzfalat konfigol, belső hálózaton kutakodni... Van köztük kis cég (fóti nemtommilyen alapítvány) meg nagy cég (BT UK) is.
Igaz nem kötődik szorosan a témához, de azért elszomorító a helyzet.
-
intelfan
aktív tag
érdekesnek indúl, már most felvillantotál pár olyan dolgot amit eddig nem tudtam
kifejezetten érdekel, remélem lesz folytatás
-
Sidaries
őstag
Nekem jöhet!
-
Vladi
nagyúr
Írd. De azért készülj fel a téged ért támadások hadára. (Már nem crack.
)
Plusz érdemes "biztonsági" elemeket belecsempészni. Pl: a poén lelövése előtt megállsz. Így aki érti is amit írsz, az tudni fogja. Aki meg csak bohóckodni akar az infók felhasználásával, hát hoppon maradt.
-
domi007
őstag
Hali,
Sracok, koszonom a biztatast, akkor bele is kezdek.
De megint kicsit megzavarodtam, mert ujabb kerdes merült fel bennem. Kezdjük az alapoktol, vagy azonnal vagjunk bele a melyvizbe?
Mondjuk 1 resz mindenkeppen lesz, amiben az eszközöket ismertetem majd.Üdv:
DOMy -
geree@bl
senior tag
Még egy voks a folytatatás mellett.
Támogatom az ötletet, mert akkor nekem se kellene pl máshol keresgélni állandóanRespect
-
MBazsee
tag
Nekem tetszik az ötlet!
Várom az írásokat.Sok sikert hozzá!
-
Ez érdekes. Olvasni fogom, mert a szakdogámhoz és is alámerültem az internetes társadalom sötét világába.
-
sh1n0b1
csendes tag
Tökéletesen!
Szerintem, ha már leírod hogy lehet feltörni, azt is leírhatnád, hogyan védjük le a mai napig széles körben elérhető legmegfelellőbb módszerekkel. Én pl nem kispályáztam, wifi routerem a következőképpen védett (kis paranoia, de ki tudja): MAC szűrés, WPA2+TKIP, jelszó 1x karakter random, portszűrés + szoftveres tűzfal a notin.
-
-FreaK-
veterán
Szia!
Engem is érdekelne minden amit tudsz a témában!Én is remélem lesz majd vagy 10 rész, meglásd nagy sikere lesz
-
Vakegérke
félisten
Még egy voks a folytatás mellett.
-
Kovács84
aktív tag
Nyugodtan folytasd nagyon jó ötletnek tartom, pláne, hogy tegnap vettem ki a könyvtárból a 2 Mitnick könyvet
-
04ahgy
nagyúr
Jöjjön-jöjjön a nép okítása!
HGyu
-
garfield-r
tag
Engem is nagyon érdekelne a téma
-
adalbert1
veterán
Én is feltenném a kezem mint kíváncsi olvasó!
-
Szaszati
tag
Mindenképp érdekes lenne. Szerintem is vágj bele!
-
mv
aktív tag
Kíváncsian várom az írásaidat.
-
CsodaPOK
senior tag
Igen-igen-igen
Főleg a wifis engem is nagyon érdeklne, de a többit is nagyon szívesen olvasnám
-
EQMontoya
veterán
várom én is a dolgot, részemről áldásom rája
-
Senhi
aktív tag
Érdekesnek ígérkezik
jöhet
-
S.J.M.
senior tag
Én is szeretettel várom, remélem az adminok is hagyni fogják.
-
sh1n0b1
csendes tag
engem a notis társadalom által vezérelt wifi crack érdekelne... wardriverségről irhatnál egy cikket.
-
dani0907
csendes tag
Remélem lesz belőle 10 rész
-
Wise
csendes tag
Engem érdekelne.
-
domi007
őstag
Köcce, előre is.
Csak nem tudom, hogy az itteni közösségbe tényleg illeszthető-e ez. Mert ugyan hiába mondom, hogy csakis FehérKalaposság, ha rossz kezekbe kerül..Szóval mondjátok meg, hogy lehet-e iylen összefoglalót írni, amit ugyan összeszedhetne az ember, de sokkal tovább tartana, angolul...stb.. Szóval nem tudom...
Írjatok.DOMy
u.i.: ja, és frissítettem a cikket, javítottam, a mostani változat kiegészült egy-két dologgal, ez a végleges jelenleg.
-
hehehehe
tag
nekem teccik a dolog
folytasd csak nyugodtan szivesen olvasgatom majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mini-ITX
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Konteó topic
- Tőzsde és gazdaság
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest