Új hozzászólás Aktív témák
-
rodrigez
senior tag
Nézd, nem írtál hülyeséget, szerintem csak más szempontból vizsgáljuk a dolgokat.
Azt még nem írtad le, hogy Te pl. mire használnád a 27-es UHD-t. Engem frankón érdekel, mert nekem a munka mellett (ahol remekül ki tudnám használni) néha-néha kellene játékra, de ahhoz meg bivalybasznádi gép kellene, hogy natívban meg tudjam hajtani a játékokat. Ezt meg nem akarom .... egyelőre. Mondom, mivel én 80%-ban Win user vagyok az UHD+ felbontásokkal járó megjelenítési mizériák miatt tamáskodok, nem azért mer egy ilyen kijelző szar lenne. Szerintem nekem most tényleg a WQHD lesz a következő lépés. 27"-on a 2560 az majdhogynem arányos a mostani 22"/1920-ammal és én pl. nem vagyok DPI vadász.
Még most is ha nézek egy jóféle FullHD filmet a Lenovo-mon, nem érzem magam szar embernek.
Sőt nagyon tetszik a látvány. Mozi témáján, meg úgysem tudnám meg felelő tartalommal etetni az UHD monitort, nem, hogy a Dell 5k-s szörnyét. Ezért is kérdem, hogy Te mire használnád elsősorban?
-
TTomax
félisten
Na az igazén nagy marhaság,hogy megvegyél most egy ilyen monitort csak hogy legyen de ne natív felbontásban használd... "később nem kell monitort cserélni" persze igaz akkor jóval olcsóbban kapnál...
Szerk: Most nézem az elsőt amit írtál...jó sok hülyeséget össze tudsz hordani...
-
rodrigez
senior tag
Oké ez mind szép és jó, de láttál már 4k-s panelt nem Linux/Osx alatt?
Sőt még utóbbi sem korrekt. Nem az árral van nekem problémám, hanem a hiányzó szoftveres komponensekkel.
Win8.1 alatt csak az a program skálázódik szépen amit az alá írtak. Régi programok meg úgy néznek ki ahogy. Járt irodában egy "sima "4k-s moncsi egy teszt erejéig. Megnéztük rajta a Visual Studio-t, tán 2010-est, aztán bólogattunk, hogy szép moncsi, jó moncsi, de munkára pont a szoftver miatt használhatatlan. Hozzáteszem számunkra. Ha lenne Android OS alá VS akkor már vidáman használnánk, de igazság szerint nekünk nincs is szükségünk ekkora pixelsűrűségre.
Aki ellenben képekkel dolgozik vagy egyéb tervezőszoftvert használ, tök jó lehet. De ahhoz tudni kéne milyen panel is van ebben az 5k-s csodában.
-
rodrigez
senior tag
Ekkora képátló mozizni még halovány, böngészéshez meg overkill a felbontás. Van ember aki ezt a monitort böngészési célzattal venné? Tervező munkákhoz még megérteném, de szerintem oda is felesleges ez a felbontás, ha nem társul mellé rendes skálázás. LCD-t meg nem natív felbontásban hajtani olyan mint Ferrarit max. kettesben hajtani.
Szerintem meg a 27"-hoz az ideális a 2560*1440. Ki lehet hajtani már játékok alatt is, nincsenek orbitális skálázási problémák ami miatt minden pinduri Win 8.1 előtt vagy Win 8.1-es is régi programok esetében elcseszett szétcsúszó menürendszerek, egymásba folyó képernyőfeliratok. stb. Persze lehet Linux-ot, OSX-et vagy Android-ot használni, annak aki akar. De nem mindenki akar lemondani a megszokott dolgokról. Szerintem marhaság lenne elmenni Desktop vonalon is a PPI hajkurászásba, úgy, hogy windows-os vonalon nincs hozzá egy épkézláb oprendszer.
Bár hozzáteszem, aki meg tudja fizetni azt a Dell moncsit, az meg tudja hozzá venni a kell konfigot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- E-roller topik
- OpenWRT topic
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- SAMSUNG (LS32BG850NUXEN) 32" 4K CSÚCS GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS43CG700NUXEN ) 43" 4K 144HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Macbook White 13" unibody
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest