- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodrigez
senior tag
Na abban én sem.
De tetszik, hogy 25", a 27-est most nagyon batárnak érezném mindennapi munkához és tán még Win7 alatt is használható lenne a natív felbontásban. Mondom, most elvagyok mint a befőtt a 22"-al is, ezt a pár hónapot a megjelenésig, vagy esetleg más hasonszőrű monitor felbukkanásáig fél lábon kibírom.
-
rodrigez
senior tag
Nézd, nem írtál hülyeséget, szerintem csak más szempontból vizsgáljuk a dolgokat.
Azt még nem írtad le, hogy Te pl. mire használnád a 27-es UHD-t. Engem frankón érdekel, mert nekem a munka mellett (ahol remekül ki tudnám használni) néha-néha kellene játékra, de ahhoz meg bivalybasznádi gép kellene, hogy natívban meg tudjam hajtani a játékokat. Ezt meg nem akarom .... egyelőre. Mondom, mivel én 80%-ban Win user vagyok az UHD+ felbontásokkal járó megjelenítési mizériák miatt tamáskodok, nem azért mer egy ilyen kijelző szar lenne. Szerintem nekem most tényleg a WQHD lesz a következő lépés. 27"-on a 2560 az majdhogynem arányos a mostani 22"/1920-ammal és én pl. nem vagyok DPI vadász.
Még most is ha nézek egy jóféle FullHD filmet a Lenovo-mon, nem érzem magam szar embernek.
Sőt nagyon tetszik a látvány. Mozi témáján, meg úgysem tudnám meg felelő tartalommal etetni az UHD monitort, nem, hogy a Dell 5k-s szörnyét. Ezért is kérdem, hogy Te mire használnád elsősorban?
-
rodrigez
senior tag
Igen én is meghesszeltem és a magasságállítás tán az egyetlen negatívum, mert az asztalomon az L220x is le van eléggé engedve, de ezt meg kell nézni élőben. Ettől függetlenül panel és csatlakozók terén nincs visszalépés úgyhogy ez remek darabnak tűnik és a 120e körüli ára is pont illeszkedik a tárcám erre szánt keretéhez.
Jó, hogy ezt felvetetted, mert már a 160-as Dell-el ismerkedtem, persze még csak felületesen.
-
rodrigez
senior tag
Köszi szépen! Valahol ekörül van az ingerküszöböm, jobb szeretném kicsit 130 alatt lenne, de nem vagyok telhetetlen. Egyszerűen csak nem értem a hatalmas ugrást árban a IPS FullHD és WQHD között. Azért +80 ezer kicsit soknak tűnik. De ennek a modellnek utána nézek! Hátha be tudom szerezni olcsóbban ismerős révén.
-
rodrigez
senior tag
-
rodrigez
senior tag
Oké ez mind szép és jó, de láttál már 4k-s panelt nem Linux/Osx alatt?
Sőt még utóbbi sem korrekt. Nem az árral van nekem problémám, hanem a hiányzó szoftveres komponensekkel.
Win8.1 alatt csak az a program skálázódik szépen amit az alá írtak. Régi programok meg úgy néznek ki ahogy. Járt irodában egy "sima "4k-s moncsi egy teszt erejéig. Megnéztük rajta a Visual Studio-t, tán 2010-est, aztán bólogattunk, hogy szép moncsi, jó moncsi, de munkára pont a szoftver miatt használhatatlan. Hozzáteszem számunkra. Ha lenne Android OS alá VS akkor már vidáman használnánk, de igazság szerint nekünk nincs is szükségünk ekkora pixelsűrűségre.
Aki ellenben képekkel dolgozik vagy egyéb tervezőszoftvert használ, tök jó lehet. De ahhoz tudni kéne milyen panel is van ebben az 5k-s csodában.
-
rodrigez
senior tag
válasz
antikomcsi #6 üzenetére
Semmi gond nincs sem az OSX-el, sem a Linux-al
Munkára használom is utóbbit. de ott aztán nem lesz nagy gémerkedés, máshol meg - a videókat leszámítva - nem látom értelmét ezen a képátlón. Sőt 69cm-en házimozizni sem egy olyan nagy élmény.
Ha meg játszani akarsz akkor meg kell egy olyan gép ami legalább annyiba kerül mint a monitor.
-
rodrigez
senior tag
Ekkora képátló mozizni még halovány, böngészéshez meg overkill a felbontás. Van ember aki ezt a monitort böngészési célzattal venné? Tervező munkákhoz még megérteném, de szerintem oda is felesleges ez a felbontás, ha nem társul mellé rendes skálázás. LCD-t meg nem natív felbontásban hajtani olyan mint Ferrarit max. kettesben hajtani.
Szerintem meg a 27"-hoz az ideális a 2560*1440. Ki lehet hajtani már játékok alatt is, nincsenek orbitális skálázási problémák ami miatt minden pinduri Win 8.1 előtt vagy Win 8.1-es is régi programok esetében elcseszett szétcsúszó menürendszerek, egymásba folyó képernyőfeliratok. stb. Persze lehet Linux-ot, OSX-et vagy Android-ot használni, annak aki akar. De nem mindenki akar lemondani a megszokott dolgokról. Szerintem marhaság lenne elmenni Desktop vonalon is a PPI hajkurászásba, úgy, hogy windows-os vonalon nincs hozzá egy épkézláb oprendszer.
Bár hozzáteszem, aki meg tudja fizetni azt a Dell moncsit, az meg tudja hozzá venni a kell konfigot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest