- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
wwenigma #199 üzenetére
Majd csak lecseng ez a bányász láz. Nem is értem, miért kapott most ennyire erőre.Felvásárolnak mindent.
Mikor én vettem az 1060 karimat, a 480 8 GB olcsóbb volt pár ezressel valóban azonos típusban. ( 1060 MSI Armor) Ha jól emlékszem 98K vs 90 K volt.( de viszont az alap 6 GB verzió jött 250$ MSRP-vel az alap 3 GB verzió volt 210$) -
válasz
MZperX75 #195 üzenetére
Nem tudom rányomtál e a linkekre amiket kidob , mert a 98 ezresnél azt írja ki, hogy " hoppá egy kis hiba történt". Én végignyomkodtam a korrektség kedvéért az árgép által beadott kamu VGA -kat is, neked is ajánlom, ha már korrektség a köbön , és meglátod mi az ami valós kapható, mi az ami csak átrázás a klikkelés kedvéért.
Az általad belinkelt kártya 4 GB verzió 117 K ért ,de én 8 GB verziót hasonlítanék a 6 GB verzióhoz, a 4 Gb hoz talán az 1060 3 GB-tot tenném,ami viszont 71 K. A legolcsóbb konkrétan ez [link], tehát 130 K tól kezdődnek az Rx 580 8 GBR3laX : igen , egyértelműen mindenki azt vegye ami neki a legjobb, ez így helyes. Semelyik kártya nem vall szégyent a másikkal szemben, mint írtam is feljebb, ahova nem lesz elég Dx 12 alatt az 1060 ott az 580 se fog elég lenni, és ez igaz fordítva is Dx11 játékokra 580 és 1060 között nincs eget verő különbség teljesítményben, de árban és fogyasztásban azért jelenleg van...
-
Te írtad, hogy 3 Gb van 100 ért, ezért linkeltem be neked. 70K tól van.. 102 ért 6 GB van.ott a link. 570 és 1060 6GB közül egyértelműen az utóbbit választanám , ehhez erős elkötelezettség kell, és nem éppen objektivitásról szól,hogy valaki 117 K ért inkább egy 4GB 570 kártyát vegyen.Az azért vicc kategória ezért az árért, ,majdnem 2x ár a valós értékéhez képest.
Mindenki azt vesz ami neki tetszik, csak szeretem , a korrektséget és nem annyira csípem a költői túlzásokat.Te meggyőződésből beszélsz én meg észérvekkel, tehát úgy érdemes csak ezt az eszmecserét folytatni, ha kizárod az elkötelezettségedet, mert ha pusztán a tényeket nézzük akkor bizony nem jó vétel se az 580 se az 570 most az árazása miatt. de az 1060 kártyáknak is 20% -kal magasabb az áruk, mint volt. -
Ipon: 1060 3Gb [link]
6 GB[link]
580: [link]
de a legolcsóbb 580 is 116 K árulereső szerint,de ott nem kapható, 130 K tól láttam az első elérhetőket. Kb az 570 van egy árban az 1060 6 GB kártyákkal.
Én is akkor vettem a kártyámat, amikor az 1060 még 90K volt, de annyiba került a 480 is szval... bányászat ide vagy oda akkor is ennyi az ára.
De úgy látom jobb ha befejezem veled, kezdesz elmenni fanboy troll irányba , ilyenbe nincs kedvem belefolyni.További szép napot. -
hagyjuk már ezeket az elborult dolgokat, lassan az 1080 at is beéri.Pont ez a probléma látod? mire jó ez? feljebb linkeltem egy tesztet,[link] az 580 még mindig az 1060 ellenfele, 2 % kal gyorsabb annál 27 játék alapján és 30 K val drágább. Egy 580 nem ér meg 130 K-t .580 helyett inkább vennék 100K ért 1060 kártyát. vagy 150 K ért 1070 et. Jelenleg a legrosszabb ár/ értéket hozza a középkategóriában.1070 pedig átlagban 20% kal gyorsabb nála.[link]
90 K környékén best buy volt pár hete, de most.... -
válasz
janos666 #145 üzenetére
Nem túl igazságos aza dolog, hogy vegyük az AMD nél a gyári értékeket, NV nél meg a húzott tuningolt meglazított stb értékeket. Gyári értékekről van szó ahol az 1070 még ritkán sem nyal bele a 300 wattba.FE edition 200 watt alatti átlagot hoz 100% terheltség mellett.
belinkeltél egy képet, amin az látható meddig mehet el a kártya....és?
1070 alap:Biztos vagyok benne, hogy a másik oldalon is ugyan így megnő a fogyasztás tuning esetén. Minden kártyának meg van az, hogy milyen teljesítményt mekkora feszültségnél ad le optimálisan. ezeknél a VGA nak valahol 40% kal alacsonyabb lenne a teljesítményük, ha optimálisan az arányos áramfelvételhez lennének belőve, ami fokozatosan romlik a feszültség növelésével.Valami ilyesmiről olvashattunk az Nv Max-Q beharangozásánál is..
-
válasz
nemlehet #130 üzenetére
Itt egy teszt 27 játékkal. van benne magasabb felbontás is.[link] nézd meg ezta " jelentősen jobb " dolgot.
az 1060 párja a 480 volt, az 580 egy ránctalanított konstrukció. Az ellen jött volna a 2060,de feleslegesnek tartotta NV a fél generáció kihozását kihoztak egy 1060 9Gbs verziót. 27 játék tesztje a 2 modell közül, az 580 nem gyorsabb mint az 1060 továbbra sem,( 2%) hanem kb.egál a két kártya, egyik sem ad előnyt a másikkal szemben, ahol az egyik nem használható legyen az- Dx 11 vagy 12 - a másik sem lesz az. DE ezzel szemben az 580 22% -kal többet fogyaszt, mint a gyárilag húzott EVGA 1060. Azért a 2 % mínuszért bevállalok 22 % kal kevesebb fogyasztást.
JÓl sikerült az 580 is jó az 1060 is ennyi. ha valakinek szempont a fogyasztás egyértelmű a döntés, ha meg nem akkor meg ízlés kérdése. persze ha lehetne kapni a boltokban 580 kártyát.és nem tudom nézted e az árát de 170 K egy 580 kártya, ami vicc kategória, ezzel szemben 1060 6 Gb verziót kapsz 100K ért, tehát mostani árazás szerint az 1070-1080 -nal kellene versenyeznie az 580 karinak.
Az, hogy kinek mi fontos, had legyen már a felhasználók döntése, nem feltétlenül csak a pénzről szól és nem feltétlenül kis tételben kell gondolkozni. ja hát amúgy meg AMD oldalon is fontos lett a fogyasztás a Ryzen megjöttével, ugyan az igaz ott mint amit te leírtál itt az NV ellen. Mellesleg a fermi óta jó pár év eltelt és azóta ilyen téren csak a nyomát lehet ütni Nv nek. -
Az egy átlag magyar háztartás egy havi aramszamlaja.
Nővéremnek havi 11000, enyém 16000....
Sok embernek fontos ez a dolog a márka hűség mellett is.
Kifejezetten zavar,hogy Intel procimnal a Ryzen kevesebbet eszik és többet tud és nem csak a második része a lényeg,hanem a két dolog kontextusa.
A bányászat sajnos brutális méretekben folyik,nem elhanyagolható ez a dolog manapság.
Mindkét nagy cégnek fontos kellene,hogy legyen ez a dolog, ezert nagyon jó dolog az,hogy AMD bevezeti ezt a profilozas dolgot,bár ez eddig is megoldható volt. -
lehetséges, ezt a Chillt- annyira nem ismerem,. nincs hozzá VGA-m, de az Enhanced Syncet nem tudom elképzelni hard versenysportban még, esetleg 10 % alatti latencyvel már talán.
nem háborúnak szánom, de akikkel én játszom, szintem mindenki NV kártyával tolja, van lemaradása a régebbi népszerű online FPS játékokban AMD nek, OW, CS,PUBG stb..lehetséges ezért is gyúrnak rá a témára. -
Nézd, eltérő véleményen vagyunk ebben.latency a reflexek és az igazi versenysport legnagyobb ellensége.
Én évtizedek óta játszok, kizárólag pörgős FPS online játékokkal. Tényleg nem dicsekedni akarok, csak azért írom ezt le mert szeretném ha tudnád, hogy van némi rálátásom a versenysportra.
aki annak idején játszotta Wolfeinsteint vagy Enemy Territoryt, Quaket-t az tudja hogy ki az a CsibEee, magyar válogatott is voltam, nemzetközi versenyeken és LAN -on is voltam a Logitech szponzorálásával. találkoztam élőben Johnathan Wendel-lel ( alias Fatal1ty, így szerintem többen ismerik ) és játszottam is vele.
Hidd el, hogy a szponzorok kedvéért sok mindent be lehet vállalni, meg lehet ajnározni, de a legtisztább eredményt a minimális latency-vel, minél kevesebb külső program segítségével lehet elérni. Magas,de fix FPS szám kell a monitorod frissítéséhez megfelelően megtalálni, ami nem feltétlenül 60 fps egy 60 Hz monitor esetén, ez csak mese. nagyon szép eredmény, amit elért az AMD , meg jó a smooth játékélmény, de +20 % latency még mindig sok és a töredezettséget ki lehet vasalni a képfrissítés többszörösével futó FPS számmal..
ha látnád, hogy én konfigban miket kapcsolok ki, rá se ismernél sok játékra, hogy néz ki a z eredetihez képest.... -
Idézet tőled :
"Bár a két konstrukció eredménye majdnem ugyanaz, a működésük némileg eltér."
A két megoldás eredménye szinte azonos, csak nagyobb a késleltetés NV féle megoldásnak, míg AMD félének kisebb, de létező, 20 % körüli.
A másik részére:
Már ne haragudj, ez nettó hülyeség mind az hogy sokkal kedvezőbb a lag, mint az , hogy a profi playerek chillt használnának. Nem használnak. Az , hogy van támogatás az egy dolog, ilyen már ezer éve létezik a VGA történelemben. Kell támogatás és a pénz a játékkészítőknek.
Légy szíves ne magyarázd meg , hogy egy bekapcsolt enhanced sync kedvezőbb latencyt biztosít, mint ha nem lenne, mert maga az AMD slide is 20 % hátrányt ír az offolthoz képest. A sima Vsynchez képest óriási az előnye és ennyi a lényege, profi játékra nem való, csak azok szerint, akik nem játsszák.
Ha valakinek bevállalható az a plusz 20 % és lát benne segítséget, használja, de CS. pl nem ilyen játék. -
Ez nagyon sok mindentől függ, a monitorod válaszidejétől, a konfigodtól, a játék konfigtól,( attól főleg),hogy mennyi FPS-t tudsz ebből kisajtolni. Egy 144 Hz monitoron 144 FPS-nél nem fogsz olyan dolgot tapasztalni, amennyiben a hardvered simán ( értsd erőlködés és FPS drop nélkül) ki tudja magából préselni ,de 60 Hz monitoron is megtalálható az a fix max_fps ami segíti a te általad tapasztalt problémák kiküszöbölését. egy profi player még azt is észreveszi, ha 250 ms az USB frekije 1000 helyett, bár sokat szerint ez urban legend, pedig nem az szerintem sem.
nekem annál zavaróbb nincs, mikor a késleltetés miatt nem tudok HS-t osztani. sokszor nemzetközi versenyeken 100+ ping szerveren játszol, az mellé még bevállalni + 20% latency-t nem lehet. -
Ennek ugyan az az eredménye, mint az NV féle Adaptive V-Sync, csak hatékonyabb, de soha nem hozza azt a minimális közvetlenséget, mint amit kikacsolt bármilyen Vsync . A legjobb online FPS játékra a hardver ezt izomból megugorja, lebutított grafikával vagy maximumon futott teljesítménnyel, vagy a kettővel együtt.
Még a saját slidejukon is közel 20 % van az Offolthoz képest, YT . videókon 25 % körüli , ami jelentős Profi szinten.
Persze lehet , hogy egy próbát megér, de 15 év online FPS után azt mondom, hogy szép teljesítmény, előrelépés, de nem profi szintre való még mindig. -
A működésében azt írják, hogy lockolja a max fps-t,ha magasabb az FPS mint, a képfrissítésed, dinamikusan változtatva a működését és a monitor maximum képfrissítése alá beeső FPS alatt kikapcsolja magát.
ne korlátozza ő nekem , hogy mennyi FPS sel akarok játszani a 60 Hz-s monitoromon, arra ott az Enginében a max_fps.
Multi játékra ez nem való. Singlében biztos van haszna. -
Azért , mert a profi játékosok a maximum FPS értékeket a játék engineben, configban korlátozzák, nem pedig egy külső program segítségével. Annál jobb, hogy magában az enginében lekorlátozod a maximumot és a hardveredhez belövöd a grafikát, hogy maga a játékmotor mindenféle külső segítség és képkocka berakása nélkül megjelenítse a monitorodon a képet az általad megszabott FPS -értékekkel nem létezik és nem is létezhet.
-
Mert konkrétan miféle hírnek kellene repkednie NV -nél? van valami gondjuk?
Abu85(#11) Ez sajnos konkrétan azok véleménye,akik nem játszanak online FPS- játékokkal. 60 FPS szorzatai ( azaz 120 illetve 119) is jelentős előrelépés a folyamatos játékélmény terén a 60 hoz képest egy 60 Hz-s monitoron.de pl sok engine 76-128-333 Fps-sel adja a legfolyamatosabb képet pl 60 hz monitoron. Lásd Doom, Quake.
Enhanced Sync-et pedig egy profi játékos nem tud és akar használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Macbook White 13" unibody
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest