Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#72042496 #90 üzenetére
A Tankos játék eredeti neve Battle City volt, ami meg a Tank Batallion nevű arcade játék folytatása.
Ha lesz Famicom-om akkor szerintem Mario mellett az lesz az első játék amit beszerzek, ez ma már szinte etalonnak számít. Kár hogy Japánon kívül hivatalosan nem jelent meg. -
válasz
#72042496 #90 üzenetére
Szívesen, én is hajtok az ilyenekre. Vannak retro game packek a store-ban, pac-man, galaga is van, meg egy raklap Atari klasszikus, csak azokat én nem "élem" annyira. A Contra baromi jól játszható, engem rögtön elkapott a régi hangulat. Pont úgy cumiztam benne, mint 30 éve! :-D Jó lenne, jobban ráállnának erre, mert persze PC-re ott az emulátor, de na, ez így hangulatosabb. Régi Mario, tini ninja, bomber man, volt az a bokszolós is, ezekért mind fizetnék párszáz forintot újra.
Czeky: tényleg, Battle City. De mocsok jó volt az, meg a Road Runner (vagy Load Runner?). Volt még az a hátulról nézős repülős téma is, valami évszámmal, meg később már egész komoly kis címek: Flight of the Intruder, valami Battle Tank, meg a Hunt of the Red October. Ezekkel baromi sokáig el lehetett lenni.
-
válasz
#72042496 #86 üzenetére
Ejj-ejj.
Az igazi géjmerek legit NES-en, vagy Famicom-on nyomatják!
Akinek meg nem telik/nem tud helyet csinálni neki, az emulátorozik.Elég régóta vágyok egy famicomra a NES mellé, mert japánból azért még mindig olcsóbban lehet játékot szerezni (más kérdés hogy van vám, de olyankor érdemesebb több játékot megvenni egyszerre).
-
válasz
#72042496 #70 üzenetére
"Én se hajlok a hardverekkel a nosztalgiára, mert nem szerettem a korabeli gépeket. Lassú, zörgő rondaságok voltak."
Nana, ma már az ó idők legjobb procijai is olcsón mennek, pláne i486-P4 közöttiek, az azért tud javítani a performanszon, a zörgést meg jóféle hűtőkkel kell megoldani (zalman, noctua és társai... itt azért nem kell korhűnek lenni), a rondaság meg inkább személyfüggő, szerintem igenis vannak igényesen kinéző bézs dobozok.
Nálam mondjuk azért is fontos a korhűség mert van pár játék amely még következő generációs procin se megy a legjobban, POD pl. Voodoo2 meg PII kombóval szinte tökéletesen játszható, modernebb hardveren (legyen az PIII) már el sem indulna. -
GalaHU
addikt
válasz
#72042496 #70 üzenetére
Talán nem sodor el a népharag ha felhozom hogy ma mondjuk egy Amiga 1200-es is tökéletesen hozza a kora 90-es évek hangulatát, utánozhatatlan érzés tapintani és szagolni (!) a korabeli technikát. Ezt egy emulátor sosem adja meg. A zörgèst meg lassú töltést fillérekből korrigálod egy CF kártyás meghajtóval amit ráadásul a régi vinyó helyére tudsz rejteni. Extra hozadék, hogyha nem akarod a világ összes demóját is felhalmozni, akkor jóformán egy kártyára ráfér az összes játék.
De hogy a PC-hez is kapcsolódjon ugyanez a CF-es megoldás elérhető ott is, DOS alatt nincs folyton firkálás a drive-ra, simán bírja a strapát. Van is erre egy projektem, a motyók megvannak, csak a szabadidővel állok hadilábon.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#72042496 #73 üzenetére
Az úgy más, PII előtti rész számomra is ismeretlen terep.
Annak is megvan a maga szépsége azért, de sok-sok tudás kell hozzá és még így tömény cumi tud lenni.Elfuccsolt épített víz ?
Min ment el a dolog ?PII-őt 3 év után egyben cseréltem P4-re - 3 évig, majd AM2 volt 2 évig, végül AM2+, ezt használtam közel 6 évig, csak CPU cserék volt, ram bővítés és később kapott egy HD5670-et amikor a HD3200-as IGP kezdett számomra kevés lenni.
Ezt az AM2+-os lapot nemrég reaktiváltam (BIOS elem csere+4*2 GB ram - a maga idejében 2*1 GB majd 4*1 GB volt benne, ez akkoriban maximálisan elég volt mindenre is), felpolirozom és garázsgép lesz belőle.Épített vízen régóta agyaltam, de mindig elment a kedvem a bekerülési költségétől, több komplett gép árát rá lehetett volna locsolni, inkább fejlesztettem a gépen mindig valamennyit.
#77MaxxDamage: a DOS örök, amíg Windows is van.
Alap szinten ma is tudom használni, néha kell is.
Videoton TV-Computer FDD csatolóján is volt már beépítve egy IBM 2.2 DOS kompatibilis cucc, ott használtam előszőr 1997-ben.
A régi mérőműszerünk is DOS rendszerrel ment, sosem okozott nekem gondot. -
nyunyu
félisten
válasz
#72042496 #73 üzenetére
Már mint a régi szép idők, amikor kb. évente vettél új alaplap+procit 100k-ért, és félévente új VGAt 50-100k-ért?
Vízzel én is így jártam, 2005-2007 között elvertem rá vagy 400k-t, aztán csak megszokásból használtam tavalyig, amikor az új gépemből szándékosan kihagytam.
Mondjuk utóbbi 6 évben meg billentyűzetekre sikerült elköltenem félmilliót, aztán most van vagy 1 köbméter alkatrészem itthon, csak türelmem nincs velük foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest