- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckj12
csendes tag
Sziasztok!
Csatlakoztattam az airtaget,de a keresés funkció nem igazán akar működni...
Azt írja jel keresése próbáljon helyet változtatni...Pedig ez a funkció is számomra fontos lenne mer képes vagyok a lakában is elhagyni a cuccom.
Illetve a hang lejátszása se megy mert arra meg azt írja hogy az AirTag nem érhető el.
Mozogjon a csatlakozáshoz...Ilyenkor mi a helyzet?
Köszi -
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
Sokat olvastam utana, de nem talalok konkretumot: bereltem egy targyat, nem az enyem. 3 napog volt nalam, tegnap ejjel jott egy ertesites h ismeretlen airtag van a kozelembe (nekem nincs airtagem). Megneztem, lattam h miota aktiv es kovet, lattam az utvonalat is, eloszor nem tudtam min lehet,, azt hittem h vki az automra tett egyet, hogy pl elophassa. Kerestem, kutattam tobb tiznpercen keresztul, mignem a berelt targyban elrejtve megtalaltam.
gondolom biztonsagi okokbol a berbeado belerakja. Az a baj h errol nem szolt, azaz nem tudtam h kvazi kovetnek, gondolom latjak az airtagan keresztul h merre jarok, stb. Mennyire legalais ez? Berbado ertheto modon vedi a tulajdonat igy, de nem kellene szolnia a berlonek h van egy ilyen a berlemenybe, igy kavzi kovetnek? Nem illegalis igy a hasznalata?koszi!
-
huan
őstag
Sziasztok,
Airtag-ekkel kapcsolatban szeretném kérdezni akinek van, vagy aki jól ismeri (mert sokat olvasok róla, de vannak még kérdéseim vele kapcsolatban)
- ha nincs elveszett módban, akkor is küld jelet a pozíciójáról messziről, amint tud?
- elveszett módban sokkal jobban merül?
- hangot csak manuálisan lehet bekapcsolni rajta?
- autóban elhelyezve a karosszéria leárnyékolja? (a saját autómról van szó)Köszi
-
Peddy789
őstag
Volt aki biciklihez hasznalta ? talalt valaki olcso megoldast valami jopofa rogzitesi modra ami nem feltuno?
-
tl-x
addikt
Ilyen gyorsan lemerült volna az elem?
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Pár hónapja vettem egyet és a kocsi kesztyűtartójában használtam. Tegnap reggel óta nem frissít. Most kivettem nagy nehezen frissült a pozició, de nem tudom megkeresni, nem játszik le hangot. Most itt van telefon mellett és azt írj ki 3 perccel ezelött volt elérhető. Mit lehet vele csinálni?
-
tl-x
addikt
Még egy dolog nem világos. Csak Apple eszközök hálózatát használja? Mondjuk ha a kocsim elviszi egy android készüléket használó ismerős akkor le tudom követni merre jár?
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Gondolkozok rajta, hogy veszek egy 4 db-os csomagot és 2-t átadok az egyik ismerősnek. Ez működhet? Külön társíthatók appleid-hoz? Kocsiba tenném az enyém.
-
htw
tag
Kicsit csalódás a hatótáv keresésnél (12 minivel). Kb 5m szabadban, ha kocsiban volt meg max 3m. Próbáltam másik 12 minivel a megtaláltam funkciót, de nem igazán akart működni.
-
Froclee
őstag
Be is szereztem egy 4-es pakkot.
Egy kis frissítés annak, aki aggódott a 3 napos csipogáson. Ugyebár ha 3 napig távol van a telefonodtól az AirTag, akkor elkezd csipogni. Ez egy biztonsági mechanizmus arra, hogy ne arra használd fel, hogy más embereket kövess vele.
Na most aggódtam, hogy mi lesz ha elmegyek nyaralni ez meg nyivákol majd otthon. De szerencsére csak akkor csipog, ha 3 napig távol van és mozog is. Azaz, ha az asztalodon hagyod akkor nem fog.
Nyilván vannak extrém esetek, mikor a párod elviszi a kocsidat pár napra és a kulcscsomón rajta van. Kellemetlen
Olyankor előtte nem árt levenni róla gondolom..
-
Alex91
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
GreenGoblin #102 üzenetére
Raadasul nagyon kicsi az eselye annak, hogy valaki csak ugy naponta vegigszkenneli a taskajat, ruhajat, nem-e tagelte be ot valaki rossz szandekbol, mert stalker, eroszakolo, vagy emberrablo. Ezt raadasul megtehetne ugy is, hogy fizikailag atnezi a zsebeit, taskajat.
Annak viszont nagy az eselye, hogy mostantol egy autotolvaj leszkennelni a lopott autot tagek utan kutatva. Ezzel megint csak a tolvajoknak kedvezunk. Ha rejtve maradna a tag, rengeteg autot, motort, biciklit lehetne vedeni, megtalalni ilyen eszkozokkel, akar azonnal a lopas utan.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Tigerclaw #101 üzenetére
Pont egy másik topikban hoztam fel a témát és fejtegettük ki.
Lényeg hogy ha elhagyod és elmegy a közelben valaki akinél be van kapcsolva a bluetooth meg van netje is akkor azok által frissülhet a helyzete akár jelezhet is másoknak akik ha megtalálják vagy vissza juttatják a gazdinak vagy sem. Az utóbbinál sokat nem érnek vele mert ha le tiltja a tulaj akkor semmit sem tud vele kezdeni a megtaláló.
Viszont ha olyan helyen hagyja el ahol senki sincs a közelben vagy akik vannak nem kapcsolták be a bluetooth-ot vagy nincs netjük akkor ez bukta volt.
Szóval az autóba elrejtés is rizikós ezek miatt. Az egész koncepció félig öröm csak, de legalább még egy Apple termék ami gyűjt adatot. -
Tigerclaw
nagyúr
Kar hogy az egyik legfontosabb dolog, a lopas ellen nem igazan jo, mert hogy csipogas, rezges mellett talcan kinalja a tolvajnak, hogy scannelje le a lopott cuccot airtagek utan.
Tudom, hogy visszaelesre adna lehetoseget, ha nem igy lenne, de igy hasznos es haszontalan is egyszerre. Ha elhagytad ezzel talan megtalalod, ha elloptak ezzel nagyon kicsi az eselye hogy megtalalod.
Mondjuk egy autoba talan meg igy is megeri elrejteni egyet, valahol nincs arnyekolva, de nehez megtalalni.
Azok a fityegos tartok meg egyenesen a lenyeget olik meg az egesznek. Ha mondjuk a borondomet, laptoptaskamat akarnam tagelni. biztos valami belso zsebbe lennem tarto nelkul, nem a borond fulere, jol lathato helyen.
-
mad823
őstag
Nem teljesen értem. Szóval egy ilyen AirTag - ha elveszve érzi magát, akkor nekiáll az összes, a környezetében lévő iPhone-nal beszélgetni? Na most ha az az én telefonom van a sok AirTag környezetében, akkor azon keresztül fog segélykiabálni mindegyik? Akarom én ezt?
-
TheMarci
addikt
Akkor úgy mondom, hogy jobban tetszik az Apple hozzáállása. Több esetben volt példa rá, hogy fontos cve esetén eol eszközökre is jött ki patch, de jellemzően tovább, mint Android esetén, ott a fő probléma a csúszó rendszerupdatek. Azt az eszközt, amire bármilyen forrásból tudok akármilyen alkalmazást telepíteni, (lásd sms-es ügy nemrég, vagy a hírek, hogy épp melyik app csinál épp zombi hálózatot), nem tartom biztonságosnak.
Nyilván Applenél is vannak remek biztonsági rések, pl AirDrop feltörése, vagy amikor a system hálózati forgalom kikerülte a vpn-t..
Nem vagyok én semmi ellen, bármikor jöhet egy újabb icloud 0day, vagy megnyomják az Apple szervereit, mint a ms exchangeket. -
Froclee
őstag
Ezzel foglalkozol lol
Én is, és? iCloud hack 2014, Apple apologises for allowing workers to listen to Siri recordings 2019
Ezt úgy mondom, hogy nekem is többnyire Apple cuccaim vannak itthon, de nem tudom honnan van a magabiztosságod.
-
TheMarci
addikt
válasz
GreenGoblin #83 üzenetére
Nem, mert en ezzel foglalkozom, te meg valoszinuleg nem.
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
LurkerSheik #81 üzenetére
arra a reszre valaszoltam, hogy lehet peldat venni roluk. erre irtam, hogy nem kell, mert ne maz o erdekuk. ennyi.
-
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
LurkerSheik #79 üzenetére
Akkor nyilvan en dolgozok mas kornyezetben, de ez annyira standard mar, hogy kb senkinek fel sem tunik, csak az ha valaki nem csinalja.
Szoval ismet, ne mondjuk mar azt, hogy az apple valami kulonlegeset csinalt ezzel, mert nem
-
-
Froclee
őstag
Erről hol van több infó? A hivatalos oldalon azt látom, hogy Galaxy Find Network-öt használ. Itt is azt írják.
"Galaxy SmartTag+ is equipped with both Bluetooth Low Energy (BLE) and ultra-wideband (UWB) technology so that it can pinpoint the location with greater accuracy."
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
LurkerSheik #70 üzenetére
Akkor mashogy fogalmazok.
Ez nem az apple talalmanya, hanem egy jol bevett marketing modszer mar egy jo ideje.
Szo nincs itt arrol, hogy elkezdhetne mas is, mert ez mar megy.a draga holmis resznek meg semmi koe az egesz mondandohoz.
-
Froclee
őstag
válasz
CptAdamica #62 üzenetére
"Maximum fáj nézni, ahogy egy kapzsi cég, marhadrágán adja a szarokat"
Teljesen legit, hogy marhadrágák a cuccaik (főleg az iMac-ek és Macbookok, de mondjuk a telefonok egy árkategóriában vannak az Android csúcstelókkal), de miért "szarok"? Például az AirTag miért szar? Van olyan eszköz, ami ebben az árkategóriában tudja ugyanezt hozni? (Samsung SmartTag egyébként koppra ugyanennyibe kerül.)
-
TheMarci
addikt
válasz
LurkerSheik #70 üzenetére
Amugy pont ezt mondtam en is tegnap pajtasaimnak, hogy milyen jo, hogy egy kertben volt a bemutato egy resze, es nem oltonyos faszik beszeltek egy szinhazteremben a kivetito elott.
Es ez az ami jo, hogy valakinek ez jon be, van akinek meg pont nem, es igy nem vagyunk egyformak. De emiatt nem lenezni kell a masikat, hanem elfogadni, hogy neki mas az izlese. (Ez nem neked, hanem mindenki masnak valasz.)
-
Mint olyan a marketing sem ördögtől való dolog.
Marketing vagyis népszerűsítés, lehet egy pozitív dolog mellett is, ahogy a célzott reklám is hasznos(abb) mint vaktába lövöldözni.
Nekem ez az, sőt társadalmilag is, inkább mint a sokadik magos processzor és miegymás.Elkezdhetné a Samsung is vagy bármelyik nagyobb vagy kisebb gyártó is, mégis csak unalmas öltönyös fickók többé kevésbè jó angollal sorolják a tavalyinál nagyobb számokat évről évre.
A drága holmikban nem csak a kézzel fogható (hardvert) kell megfizetni hanem a körítést is, ahogy egy drága étteremben se jobb a jázminrizs 4x annyiért hanem a kiszolgálás, a precizitás, illatok vagyis az apróságokra is odafigyelést többek között.
-
TheMarci
addikt
válasz
CptAdamica #68 üzenetére
Azt, hogy mukodik, es az adataim biztonsagban vannak. Meg a laptopommal, orammal, tabletemmel valo egyuttmukodest.
Nyilvan tulzas volt az elozo hsz-em, csak arra akartam ramutatni, hogy tokre nem vagyunk egyformak, van aki az airtag tokra kolt penzt, van aki ennyiert eszik egy pizzat. -
CptAdamica
veterán
-
TheMarci
addikt
válasz
CptAdamica #65 üzenetére
⸮Hat ezaz, hogy a pont a tobbi gyarto a kapzsi, mert oke, az Applenel kifizeted a telefon arat, mert kapsz erte cserebe valamit, de barmelyik masik telefongyarto hasznalhatatlan kacatjaert tizezreket fizetni kicsit tulzas.
-
CptAdamica
veterán
válasz
#40993792 #63 üzenetére
Mert elolvasok egy hírt, majd az itt szóltam hozzá résznél jelzi, hogy érkeztek friss hozzászólások?
Amúgy persze, ez joker kifogás, hogy: "Ha nem tetszik, akkor miért nézed?" De az Apple kapzsisága ugyan úgy érint engemet is, mert például a 4-500 ezer forintra húzott telefonjainak árazását követi a többi gyártó is...
-
TheMarci
addikt
válasz
CptAdamica #62 üzenetére
Nem hiszem, hogy az airtags kulcstarton fog az apple meggazdagodni.
-
Maxxy10
addikt
16K? Ugyan.
UK-ban Hermès editon 399£ [link] -
Gudy
tag
válasz
CptAdamica #57 üzenetére
Én is most néztem, micsda trükk.... a tok meg kulcstartó meg mittommégmi külön van hozzá.
Már a Belkin megoldását is lehet kapni az Apple oldalán...
De az almás emberben azonnal megindul a " kéne egy ilyen... nem tudom még mire, de kéne" -
Apple AirTag kulcstartó drágább mint maga az eszköz?
[link]
-
Maxxy10
addikt
-
joey04
titán
válasz
CptAdamica #28 üzenetére
na látod!
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
LurkerSheik #16 üzenetére
Ki ne talaljuk mar, hogy a applerol kell peldat venni ezert
Ez egy jo par eve kb minden nagy (es ertelmes kicsi) ceg reszerol is hasznalt tokeletes de kotelezo marketing fogas. Egyszeruen nem tehetnek mast.(ettol fuggetlenul szerintem is fontos, de azert lassunk mar moge, hogy tenylegesen miert csinalja minden ceg)
-
Noukoum
veterán
+Zsolt_72
Az addig ok, csak régebben én már próbáltam ezt és akkor az airpodsomat egyáltalán nem tudta megmondani hogy pontosan hol van (nem nálam volt).
Ezért is gondoltam hogy csak gps alapú, de úgy néz ki hogy egyáltalán nem.
Ha működik akkor baromi jó cucc, nem olcsó de egyáltalán el tud romlani egy ilyen kütyü? Vagy hamarabb elavul. Mert ha bírja sok évig, akkor a technológia miatt már nem is olyan vészes.
Cserélhető elem óriási piros pont. -
Froclee
őstag
válasz
BabMester #30 üzenetére
Érdekes, hogy mindenki “csak emlékezz hova raktad” érvvel jön.
Sokkal hasznosabb ez arra az esetre, ha ellopják valamid vagy egy részeges estén elhagyod. Haverom pl a biciklije ülésében akarja eldugni. Én teszek egyet a kocsiba is. Ezen kívül a pénztárcámba is.
A puszta ténytől, hogy cserélhető elem van benne, szerintem rohadtul megér 12 ezret.
-
TheMarci
addikt
Ja, így oké, igen. Vagy vesz az ember 30 dollárokért ilyet, vagy én mondjuk inkább emlékszem rá, hogy hova teszem a kulcsaimat.
Arra lehet jó, -ami majd a gyakorlatban kiderül-, hogy mondjuk teszek a táskámba, kocsiba, bármibe, és a többi iphone telefon alapján meg lehet találni, ha ellopják.
-
BabMester
senior tag
A legrosszabb esetre felkészülve 1000ft-ért másoltathat az ember pót kulcscsomót, ha annyira siet és trehány, hogy nem ér rá megkeresni/nem tudja hova rakta. Másra GPS híján nem nagyon jó. Ennél nagyobb first world problem nem nagyon van, a Z generációnak tényleg mindent el lehet adni.
-
CptAdamica
veterán
Ja, hogy csak 13 ezer forint? Máris rendeltem 4 darabot, hülyének is megéri.
-
TheMarci
addikt
Mondjuk a Tile, es a Chipolo is ennyibe kerul, cserebe esely sincsen megtalalasra, ha bt hatotavnal messzebb van, szemben az Apple megoldasaval, mert valoszinuleg kicsit tobb Apple eszkoz maszkal szerte a varosban, mint Tile felhasznalo. Masreszt nyilvan jok azok is, amig nem talalnak egy 0dayt valameyik cegnel, vagy partnerenel, es akkor mar a fel internet latja a kulcsodat.
Plusz azoknal sztem nincsen az U1-hez hasonlo precizios kereses. -
DS39
nagyúr
Elképesztő, hogy mindent el tudnak adni, relatív drágán.
-
Schuler888
senior tag
válasz
N.otorious #12 üzenetére
Pontosan, a marketingesek pont az ilyen megkajaltatott userekre lonek. Es lam.. talal..
-
janeszgol
félisten
-
= fém Galaxy SmartTag. Akkor lett volna innováció, ha nem lehet elemet cserélni benne, vagy minimum valami Apple-szabvány elem kell bele.
-
válasz
N.otorious #12 üzenetére
Teljesen jó, lehet róla példát venni. Nincs ebben semmi rossz, nekem szimpatikus hozzáállás bármilyen cég részéről.
-
N.otorious
senior tag
válasz
LurkerSheik #9 üzenetére
Pont ezért csinálják, ez is marketing, és be is talál...lásd önmagad
-
Cr00py
senior tag
válasz
GreenGoblin #8 üzenetére
Elvileg CR2032 van benne, cserélhető. cca 1 évet bír. Gyakorlatban majd elválik.
-
Ősi indián közmondàs szerint;
Akinek nincs esze.... Vegyen AirTeg-et! -
Az ötlet nem rossz, az ára olyan apple-ös, de egy egész jó megoldást találtak a használhatóságra.
Ismét a frankó ökoszisztéma amiben minden mindennel együtt működik.Más: Nem tudok elmenni amellett, hogy milyen figyelmet fordítanak arra, hogy különböző származású, stílusú emberek mutatják be a termékeket.
Az Apple jelenségen túllendülve is rendkívül szimpatikus ez a társadalmi felelősségvállalás! -
GreenGoblin
őstag
Ezeket tölteni kell vagy van benne valami elem?
-
joey04
titán
Nagyon régen pletykálták már, de szvsz nem lesz világmegváltó...
-
M3aN
senior tag
Meg is van a magyar ár, 12 990 Ft. [link]
Rendelem isKulcsra, máshova szerintem hülyeség, ellenben: autóba...
-
Injun
senior tag
Végre valami újítás
-
ForRedGlory
félisten
Vajon hol láttam ezt. Nem is tudom. CopyAlma.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az okos nyomkövető biztonságos, használata pedig praktikus.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest