Elveszett a kulcs? Az Apple AirTaggel könnyű megtalálni

Az okos nyomkövető biztonságos, használata pedig praktikus.

Ha kutyát, kölköt és nagyit nyomon lehet követni, és még az eltűnt iPhone nyomára is rá lehet bukkanni online a FindMy szolgáltatással, miért ne lehetne bármit megtalálni, ha elveszett – feltételezve, hogy előtte a kulcsra, plüss macira vagy csomagra Apple AirTaget aggattunk, darabja 30 dollárért, és bizonyos távolságon belül van készülékeinktől.


[+]

Az okos nyomkövető igencsak apró és vásárolható mellé kiegészítő, hogy könnyen felszíjazzuk mindenféle tárgyra, ha pedig bekövetkezett a baj, a FindMy Network szolgáltatással mobilunkról rákereshetünk. Amennyiben Apple eszközünk U1 chippel rendelkezik, a nevezett app nyilakkal, akár szobán vagy mondjuk egy kerten belül elnavigál pillanatnyilag eltűnt tárgyunkhoz, ezt az ultra wideband technológia teszi lehetővé a GPS találatnál sokkal precízebb pozicionálással.


[+]

Az AirTag teszi ráadásul ezt biztonságosan, így véletlenszerűen nem lehet csak úgy parkban az összes bokorban hagyott értéktárgyra csak úgy rákeresni, a sajátunkat tudjuk megtalálni és megszólaltatni. Az AirTag pozíciójához pedig az Apple sem fér hozzá, így nem lehet rajta keresztül személyt, vagyontárgyat vagy egyéb személyes dolgot követni. Azt viszont a bemutató nem részletezte, hogy ha hatótávon kívül van az AirTag, hogyan találjuk meg (esetleg más, közeli U1 chipes eszközön keresztül továbbítva a jelet a FindMy hálózatra, anonim módon), mobilhálózatra mindenesetre saját maga nem kapcsolódik.


[+]

A rozsdamentes vázra húzott Apple AirTag IP67 alapon por és vízálló, Bluetooth LE kapcsolattal és gyorsulásmérővel is rendelkezik, telepét könnyű cserélni és egy évig bírja, mielőtt lemerülne. Kívánt tárgyunkat, melyre okos nyomkövetőt tettünk a Sirin keresztül is elérhetjük, és ha valaki mindjárt mindent teleaggatna AirTaggel, 99 dollárért négyet helyezhet kosárba. Vagy 990-ért negyvenet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air (2020) - fém testben szép gépet

    Friss stílussal és hardverrel, remek kijelzővel, egyre inkább fejlődő iPad OS-szel és korrekt üzemidővel érkezik az új Air, de persze olcsóbb nem lett.

  • Apple Watch SE - alma mater

    Az olcsóbbik Watch is oktatja az okosóra mezőnyt – előnyösebb ár/érték mutatóval.

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés