Új hozzászólás Aktív témák
-
SX Wave
aktív tag
válasz
=Mentor= #553 üzenetére
Azért azt mindenképpen el kell ismerni, hogy a Nokia egy éve és főleg előtte rendesen le volt maradva a konkurenciától, ma már ez a lemaradás teljesen eltűnt, sőt még sikerült is pár dologgal előzni őket, szóval ez nagyon jó jel a jövőre nézve...hát csak gratulálni tudok amit itt leírtál. Te most tényleg szívsz vmi anyagot v rozsaszin szemüvegben jársz? Bocs ne vedd személyeskedésnek, de már régóta figyelem a hozászolásaidat a nokiás témákban és például mint most is, elég messze jársz időnként a valóságtól.
Tudod mit, igazad van, volt lemaradás csak ez az elmaradás megszűnt volna mára ha Elop úr nem végzi ki Megoot, Meltemit és a Symbiant. Az N9-nek lehet hogy most a második kiadását használnám v épp most jelentették volna be ősszel az N9-s harmadik verzióját. Abból kifolyólag, hogy 2012 írunk, a Symbian^6 használnánk a közép-felső kategóriás telefonokon, az alsó-középen meg Meltemi futott volna, amit most töröltek tavasszal. Igen ezek fel lettek áldozva azért, hogy a mai prezentáció ilyen szép felhőtlen legyen a microsoft számára. Mert ha azok a készülékek sikeresek lettek volna akkor ezek a fejlesztések már 1-2 éve ott lenének a Meegos és Symbian^6 készülékekben. Ja, és miben lenne innovativ egy lumia készülék ennek a fényében? Hát semmiben. -
Alexios
veterán
válasz
=Mentor= #608 üzenetére
attól hogy valami új még nem lesz innovatív.
pl. a térkép egyáltalán nem az, attól hogy belerakják gyárilag, a city lens pláne nem, korábban is voltak már ar programok. A kijelzőről sokat még nem tudni pontosan, de attól hogy hangzatos a neve még nem feltétlen jobb a konkurenseknél. A videónál a képstabilizáló tényleg jó, bár ez is inkább csak mobil fronton újdonság. -
hemaka
nagyúr
-
MobMan
csendes tag
válasz
=Mentor= #354 üzenetére
A 4.5"-os kijelző valóban kisebb mint számos konkurensé (pl. a 4.7"-4.8" kijelzővel rendelkező telefonok), de maga a készülék nem igazán kisebb, még a sokszor "letepsizett" Samsung Galaxy S3-nál (SGS3) sem, nézzük a tényeket összehasonlításképpen:
Nokia Lumia 920:
Képátló: 4.5" (114,3 mm)
Vastagság: 10.7 mm
Szélesség: 70.8 mm
Magasság: 130.3 mm
Súly: 185gSGS3:
Képátló: 4.8" (121,92 mm)
Vastagság: 8.6 mm
Szélesség: 70.6 mm
Magasság: 136.6 mm
Súly: 133gKülönbség számokban NL920 vs. SGS3:
Képátló: az SGS 3 kijelzője 0.3"-el (7,62 mm) nagyobb
Vastagság: az SGS3 2.1 mm-rel vékonyabb
Szélesség: az SGS3 0,2 mm-rel keskenyebb
Magasság: a NL920 6,3 mm-rel kisebb a magassága
Súly: az SGS3 52 g-mal könnyebb, azaz a NL920 gyakorlatilag 40%-kal nehezebb!A Note-nál valóban kisebb.
Igaz, az is tény, az eladási adatok azt mutatják, hogy az emberek a nagyobb telefont veszik jobban jelenleg: pl. 4" alatti vs. 4.5" körüli.Még mielőtt vád érne, nem Samsung telefonon van, éppen azért írtam azt példának!
Szvsz az esemény kritikán aluli volt, felesleges hasonlítani is egy Apple vagy Samsung bemutatóhoz/bejelentéshez.
Nem tudom, ez elég lesz-e a Nokia 18 hónapja várt feltámadásához.Én úgy emlékszem a Samsung az SGS3 bejelentésekor több olyan dolgot muatatott be, ami más telefonon még nem létezett. Most hirtelen 3-4 dolog jut eszembe: S Beam, Smart Alert, Pop-Up videó és Smart Motion funkciók.
A kamerára kivácsi leszek, bár ez nem a 808-as 41 MP-es PW kamerája (és nem is a pletykált 21MP-es vékonyabb verzió), ez csak egy fejlesztett 8.7MP-es kamera, ami a PW sikereit próbálja kihasználni marketinggel, ugyanazt a fantázianevet használva.
A Nokia még mindig a konkurencia után lohol a legtöbb paraméterben, a 2000-es akksi sem nagy szám, pedig nem a vékonyabb telefonok közé érkezett meg.
Az külön gáz, hogy se ár, se megjelenési dátum -> nem tanul sem az Apple-től, sem a Samsungtól ilyen téren sem. Csak mire megjelenik, több új (még be sem jelentett) iPhone-t fognak eladni, mint amennyit ebből a 2 telefonból valaha.A Nokia navi ingyenes offline térképei hasznosak lehetnek azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak utólag telepíteni a számos elérhető offline program közül, fizetős vagy nem fizetős variációban.
A City Lens-re kiváncsi leszek, hogy tud-e többet, mint a már elérhető AR megoldások.
A WP8-ban csak a 3 platform (desktop, tablet, phone) szorosabb integrációját látom lehetséges előnynek, más valódi előnyt nem látok az iOS-sel és Androiddal szemben, kérdés ezt pozitívabban fogadja-e a piac, mint a WP7-et, ami nem hozta az elvárásokat sem Nokia, sem MS oldalon. Én drukkolok, mert addig jó, amíg nemcsak 1-2 valódi alternatíva van.
Én jelenleg telefonnak Androidot, laptop-tablet terén 2 in 1 combi készüléket (hogy csak 2 eszközt kelljen használni/cipelni, ne hármat) Win 8-al (nem RT) preferálok, csak legyenek már kaphatóak az utóbbiak..
-
-
ClioRS
őstag
válasz
=Mentor= #344 üzenetére
Hát pedig, Nokia szerető (lehet, hogy csak ex, mert mostanában egyre jobban nem tetszik amerre haladnak) ember létemre ez konkrétan elég gyengére sikerült.
Semmi hú meg há, mint mondjuk volt az N9 bejelentésekor, formát, UI-t tekintve, semmi olyan, mint amikor a 808 41mp-ét harangozták be. Max annyi, hogy jó színekben lehet majd kapni, bár a kéket hiányolom, szerintem eddig az a legjobb.
Ez a Puremotion is necces, meg kell nézni egy iPhone-t (nem szeretem az Apple-t), hogy mennyire sima a görgetés, mindez nélkül.
Mint régi Nokia fan, engem nagyon nem sikerült lenyűgözni... Inkább ez az oké, kijöttek valamivel, ami nem rossz, de itt vége is van a történetnek.
Ja igen, 13%-ot esett a Nokia részvényárfolyama.
-
válasz
=Mentor= #344 üzenetére
szerintem most csak éppen mutattak valamit (remélem), mert még amit hiányolok nokia részről:
- igazi PureView kamerás mobil (a 920-as vicc pureviewnak hívnimax 2-3 mpx-es fényképeknél ...)
- tablet ha már mindenki winrt tabletet ad ki a nokia nem próbálkozik meg vele?
- olcsó wp8-as telefon
- új wp7.8-as szuperolcsó telefon ...ha megérzésem nem csal akkor most érdemes nokia részvényt venni a nokia world-ön csak bemutatnak pár jó telefont még ... ha nem akkor szívás, s akkor egyetlen dolog miatt lesz a következő telefonom nokia az offline navi miatt ...
-
virkir
veterán
válasz
=Mentor= #311 üzenetére
Nem értem abszolút miért esnek a részvények.
Mert a piac nem hüjje.
Nagyjából jól beárazta mennyire fontosak azok a ficsőrök amiket most bemutattak és mivel a legtöbben nem a vasra hanem a szoftverre lettek volna kíváncsiak, arról meg ugye nem sok szó esett ez még lökött rajta egy jókorát. -
Brutális eb
addikt
válasz
=Mentor= #134 üzenetére
Nokia City Lens -Hmm ez nem valami nagy szám van alternatíva más rendszerekben is dögivel.
Offline navigáció-
Szintén van alternatíva de ha nem lenne pl ott a google maps minimális adatforgalommal és már külföldön is csökkennek a roaming árak tehát ez sem akadály nem beszélve a sok ingyenes cuccról.Ki keres talál.
Wireless töltés sok más gyártó készülekéhez is elérhető igaz nem gyárilag ezért jár a piros Bár nem halok bele egy 10 grammos kábel hazsnálatába sem.
Sokaknak bejöttek az eddig látottak de,hogy ki lesz vásárló majd a kiderűl.
Izgalmas félév jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Macska topik
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.