Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SX Wave

aktív tag

válasz Alexios #780 üzenetére

... ha ez így lesz, akkor +1 pont a Nokiának. Nagyon várom a mobilarénán a tesztet.

• SX Wave

aktív tag

válasz Lall #752 üzenetére

Ha beleböföghetek... persze nyugodtan, egészségedre :)
    Tisztázzuk előre a dolgot. Nekem személy szerint a 920 tetszik, a 820-ak meg 4" kijelzőmérettel lett volna értelme.
    Na akkor nézzük sorrendben:
    1.) Innováció. Vezeték nélküli töltés (a technológia nem új, rég a piacon van pl. Palm Prē, csak még a gyártok nagy fantáziát nem látnak benne, nekem nagyon szimpi. Igaz ha az Apple adta volna elő akkor most forradalomról beszélnénk). Klassz, de ha jól értettem nem a csomag része, de ha igen akkor +1 pont. PV nem érdekel a marketing maszlag. Majd ha itt a mobilarénán látom az összehasonlító teszteket más telefonokkal, akkor beszéljünk erről. Kesztyűben tapcskolható kijelző biztos hogy jó dolog (gondolom Szibériában a kesztyű az alapcsomag része lesz :) tudom, tudom, az Apple ezt az évezred újításaként adta volna el)
    2.) Szolgáltatások. Nokia Maps az összes WP használható (Rolly Ugye nem gondolod, hogy semmit mikor az ő térképük lesz benne (nokia maps)? Ezt te sem tudod és én sem, mennyi az annyi) + Szoftverek ez is egy jó dolog, de más WP gyártó tudd és fog is írni + progikat a telefonjaikra, úgyhogy olyan nagy előnyt nem látok benne.
    3.) Az ár na itt komoly gondok lesznek. Csak összehasonlítottam két csúcskészüléket (tudom az összehasonlítás nem teljesen korrekt, mert más platformokról van szó, de azért előremutató) SG III 170e vs Lumia 900 180e. Aki ár/érték arányban gondolkodik, nem kérdés melyik készüléket venné meg.
    És a végére jó hír annak aki régi Lumiat akar venni, csökkentik az árukat. A Lumia 800 konkrétan 15% lesz olcsóbb.

• SX Wave

aktív tag

válasz Oppenheimer #750 üzenetére

A Symbian^3 fázisában leállították. Meego épp hogy fényt kapott, azt ennyi. Meltemi meg esélyt se. Ok, hagyjuk, ne menjünk bele.
    Akkor csak arra kérnék választ, hogy mivel fog kiemelkedni a Nokia a többi WP gyártó sorából? Az árával, technikai innovációival vagy az előbb felsoroltaknak nincs is jelentősége, mert maga a Nokia név eladja a WP-t?

• SX Wave

aktív tag

válasz Blyan #748 üzenetére

...vagy ha igen, akkor az nem Elop hibája - azért a platformok felfüggesztéseben/megszüntetéseben Elop keze nagyon ott van.
    ...hanem a Nokia döntéshozó testületéjé - mindent Elopra kenni nagy hülyeség. Igen ők is ugyanolyan felelősek a kialakult helyzetért.

• SX Wave

aktív tag

válasz Blyan #742 üzenetére

A szemem nyitva.... Ok, fantazmagória vagy lehetőség, mindegy. De a tények: Meego, Symbian, Meltemi ezek léteztek és fejlesztve lettek volna továbbra is, a cég nem itt tartana és ez nem fantazmagória. Most meg ott tartunk, ahol tartunk. Álmodozni azért lehet :)

mukibuci
    és ha wp helyett kis mézeskalács karácsonyfákat csináltak volna, akkor decemberben Joulupukki nagy mennyiségben felvásárolta volna és eljött volna a kánaán
    esetleg a tükrös szív alakúakkal még lehetett volna tarolni a hídi vásárban
    :)) ez nagyon jó.

• SX Wave

aktív tag

válasz azopi74 #702 üzenetére

A rossz döntés nem a felszámolás volt, hanem az, hogy előtte beleöltek több millió euro-t ezekbe a platformokba. - rosszul közelíted meg a dolgot. Miért is volt ez pénz kidobás? Játszunk el a gondolattal, hogy nincs Elop és a Nokia megy a tovább a terveihez hűen.
    2007: iPhone. A Nokia röhög , hogy ez nem is telefon.
    2008-2010: a Nokia a piacra szenvedi az 5800 és az N8. Nem nagy teljesítmény egy ilyen óriás cégtől, de a fejlesztések mennek. Megkésve, de mennek.2012 nagy eséllyel Symbian^5 és Symbian ^6 készülékek a középosztályban(és nem a 2010-s Symbian^3 foltozgatok Belle és Debell ránc felvarrott változatai.) Ezek a készülékek simán megállták volna a helyüket az androidos közép kategoria ellen.
    2011: Nokia N9. Első fecske, utána jön a qwerty-s változat 2012: 3 új meegos készülék. Igaz, hogy ezek a készülékek a felső kategóriában játszanának, de egy biztos, kevesek lennének egy SG III ellen.(de legalább vmi lenne és még ott van a sok lojális nokia felhasználó.)
    2012 tavasz: Az alsó házban meg ott van a lebutított Meego (Meltemi), vagyis minden kategóriában képviselteti magát a Nokia. Milyen lenne a piaci részesedése ezeknek a platformoknak? Nem tudom, de egy biztos, hogy a Meego nagyobb részesedést tudna felmutatni most mint fel tud mutatni a WP jelenleg. A Nokia meg egy meggyengült óriás (és nem haldokló) lenne, amelynek van jövője és választási lehetősége.
    Na akkor most nyissuk ki szemünket, és hol tart most a Nokia.
    Az első WP7 2010 októberében jelent meg, és ma a WP piaci részesedése kb 2,5% és ez a piaci részesedés jóformán a Lumia készülékeknek köszönhető. Elfért volna a Nokiás platformok mellet egy WP? Igen, csak akkor a Nokia is mint más gyártok (Samsung) más prioritással foglalkozott volna a WP. Ha így lett volna, akkor most jó ha 0.5% piaci részesedést tudna felmutatni a WP. Azért durva, hogy azért a bizonyos 2% feláldoztak egy egész céget (Nokiát).Ennyi.

• SX Wave

aktív tag

válasz Alborosie #730 üzenetére

Legális pénz? Igen! Nem értem mi ebben a furcsa?! - ezt én se kérdőjeleztem meg és nem is furcsálltam, ebből kifolyólag ez a bekezdés se nekem szól :N
    Első ránézésre ezek az összegek borzalmas mennyiségűnek hatnak. Viszont, ha levezetjük akkor már teljesen más a szitu! - ez így van, csak én ezt így írtam le - ...Az a pár miliő amit a microsoftol kapnak az még fájdalom díjnak is kevés...
    Ha nem így lenne a Microsoft nem adna egy vasat sem. - ezt nevezzük loyalty cash-nek amit azért kapott a Nokia, hogy a készülékek piaci fogadtatásától függetlenül elkötelezi magát a WP mellet. Na ez utolsó mondatom hülyén hangzik, mert más platform már nincs is a Nokiánál :)

• SX Wave

aktív tag

válasz Alborosie #671 üzenetére

Akkor ez remélem megfelel hivatalos forrásként [link] és itt megtalálok az aktuális infót :)

• SX Wave

aktív tag

válasz Alborosie #669 üzenetére

Ha jól emlékszem negyedévente 250 millió $ fizet a Microsoft a Nokiának egy éven keresztül, de találtam egy erről szóló linket is [link] ,nagyjából megfelel a valóságnak amit ott írnak.

• SX Wave

aktív tag

válasz blackmajesty #663 üzenetére

Egyet értek veled, ez így megy a mai világban egy profit orientált cégnél, de ott van a de.... a sok rossz döntés ellenére(felszámolni készen lévő platformokat amibe több milió eurot beleöltek hogy majd 2010-12 között a piacra lehessen dobni az új termékeket és ezek lettek felszámolva a bizonytalan wp javára) Elop maradt. Itt nem kicsit, hanem vmi nagyon bűzlik.
    Előnyös? Az a pár miliő amit a microsoftol kapnak az még fájdalom díjnak is kevés ami mindent feláldoztak ezért az egy platformért.

• SX Wave

aktív tag

válasz blackmajesty #656 üzenetére

Igazad van. Ez egy egészséges profit orientált cégnél így működik. De itt nem. Nyugodtan végig lehet nézni, hogy az Elop ígéretekből mi valósult meg. Meglepődnél hogy mennyit összehazudott. Minden a válságra és a az átszervezésre volt fogva, közben meg csinálta a dolgát(microsoftos alkalmazottként viselkedett, a nokia érdekei számára mintha nem is léteztek volna). Amúgy volt bevétele is ez idő alatt a cégnek, nem, nem az eladásokból, hanem abból amit az Apple fizetett ki a Nokiának. Azért az szép summa volt, fölég ennek a Nokiának, így kisebb veszteséget tudtak elkönyvelni az aktuális időszakra és persze ígéretek ígéretek hátán megint. Én mondom, ez a fickó egy zseni, ezt nem tudna ilyen művészfokon bárki megcsinálni.

• SX Wave

aktív tag

válasz Blyan #623 üzenetére

a. Elop urat senki nem kérte volna fel, ha nem tudták volna milyen tervei vannak. - csak gondolom úgy indult a dolog, hogy a WP egy plusz alternatíva lehet a sajátjai mellet(mint sok más gyártónál, andro+wp) és senki se gondolt arra, hogy mind a három platform feláldozásra kerül egyért.
    b. Elop urat lehet meneszteni (lehetett is volna), nem mindenható - mint nokia fun, ennek örültem volna a legjobban. És mi az oka annak, hogy így végig tudta vinni a tervét, hát igen...
    Nem mindenható csak egy vezérigazgató aki nagyon ügyesen eltávolította a zavaró tényezőket az útból.
    Szerintem majd néhány éven belül az Elop és Nokia kombináció tananyaggá fogja kinőni magát vagy legalább is kötelező olvasmánya válik, mint a rossz cégvezetés (az még kérdés, hogy kinek rossz) egyik legszebb ékköve. A jövőbeni könyvnek több neve is lehet, pl.: "Lesz ez még rosszabb" vagy "Hogyan vásároljunk fel egy céget bagóért"

• SX Wave

aktív tag

válasz =Mentor= #553 üzenetére

Azért azt mindenképpen el kell ismerni, hogy a Nokia egy éve és főleg előtte rendesen le volt maradva a konkurenciától, ma már ez a lemaradás teljesen eltűnt, sőt még sikerült is pár dologgal előzni őket, szóval ez nagyon jó jel a jövőre nézve...hát csak gratulálni tudok amit itt leírtál. Te most tényleg szívsz vmi anyagot v rozsaszin szemüvegben jársz? Bocs ne vedd személyeskedésnek, de már régóta figyelem a hozászolásaidat a nokiás témákban és például mint most is, elég messze jársz időnként a valóságtól.
    Tudod mit, igazad van, volt lemaradás csak ez az elmaradás megszűnt volna mára ha Elop úr nem végzi ki Megoot, Meltemit és a Symbiant. Az N9-nek lehet hogy most a második kiadását használnám v épp most jelentették volna be ősszel az N9-s harmadik verzióját. Abból kifolyólag, hogy 2012 írunk, a Symbian^6 használnánk a közép-felső kategóriás telefonokon, az alsó-középen meg Meltemi futott volna, amit most töröltek tavasszal. Igen ezek fel lettek áldozva azért, hogy a mai prezentáció ilyen szép felhőtlen legyen a microsoft számára. Mert ha azok a készülékek sikeresek lettek volna akkor ezek a fejlesztések már 1-2 éve ott lenének a Meegos és Symbian^6 készülékekben. Ja, és miben lenne innovativ egy lumia készülék ennek a fényében? Hát semmiben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés