- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- One mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Foglalt név #119 üzenetére
Tudatlan vagyok mester, kérlek taníts!
Viccet félretéve, azon lehet vitatkozni, hogy az ilyen videóanyagok mekkora értékkel bírnak. Számodra semmire, légy erős, számomra se sokra, de emlékeim szerint volt olyan srác aki azért került be a SW1-be mert a haverjai feltöltöttek a netre egy videót ahogy lézerkardozik, az megtetszett Lukasnak, s szerepelhetett a Baljós árnyakban. Mindenesetre ok, hogy Al Caponét is végül adócsalással csukták le, de nem hinném, hogy itt is az lenne a megoldás, hogy a közel nulla értékű videókat szabadalmi jogokra hivatkozva tiltsanak.
A gond tényleg az, hogy nem létezik hatékony tartalomszűrés s így varjuk a felelősséget a szolgáltató nyakába, hagy lehessen szétperelni. Semmi olyan limit, hogy számít a megtekintés, hogy az neki mekkora bevételt generált, a feltöltőnek mekkora bevételt. Ok aktuális filmeket, zenét védjék, azt eddig is megtették. De ész nélkül mindent? Előre fizess sokat, hogy be legyén biztosítva? Vagy menj át felelősségelkerülőbe, hogy ne kérhessenek számon olyanért amiért igazából nem tehetsz?
PH kapcsán eddig csak arról eset szó, hogy majd be kell magát biztosítania, hogyha a normál felhasználók véletlenül jogvédett tartalmat töltenek fel. Vagy ha valaki direkt tölti fel a jogvédett tartalmat, hogy aztán kérhesse érte a pénzt. De magyarok vagyunk, van az a lehetőség is, hogy azért töltök majd fel jogvédett tartalmat, hogy ellehetetlenítsem a konkurenciát. Nagy ám ez a Pandóra szelence.
-
törölt tag
válasz
Foglalt név #122 üzenetére
"hidegrázás kerülget ettől az új rettenettől is, hogy két táblázatot 15 semmitmondó színvonaltalan majomkodás közül kell kivadásznom"
Ezt kifejtenéd bővebben? Ilyennel nem találkoztam eddig, el sem tudom képzelni, milyen értékelés lenne ez. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Foglalt név #122 üzenetére
A táblázatos részt nem értem, de mind1
Az olvasással meg sokra mész pl olyan videó esetében, ahol a figura kb lehetetlen módon játssza végig a játékot
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Végigjátszás videót láttál már? Lehet, hogy ezek is beleesnek majd az irányelvbe, mert a játék tartalma a játékot gyártó cég tulajdona.
Filmet értékelő videót láttál már? Lehet, hogy ezek is beleesnek majd az irányelvbe, és lehet, hogy ehhez még részleteket sem kell mutatni a filmből.
WatchMojo és társai, akik érdekességeket gyűjtenek össze? Valószínűleg ők is beleesnek majd az irányelvbe.Az elkövetkező két év majd megmutatja, ki mit és hogyan értelmez, de valószínűleg szegényebb lesz az internet. Azt persze senki nem fogja hiányolni, hogy ki és milyen részegen csápol kinek a koncertjén.
-
nyisziati
veterán
válasz
Kb. ennyi.
(#115) dabadab: majd meglátjuk a hosszútávú jogalkalmazásból. Szerintem simán belefér a törvények betartatásába ez is, amit írtam.
-
válasz
Foglalt név #90 üzenetére
"Kik?"
Az irányelv kidolgozói és megszavazói.
"Ha pedig úgy is lenne, akkor sem látom, hogy miért nincs más út"
Mert az irányelv ezt írja elő?...
"Feltöltéskor megmondom én, hogy mi van a videóban és ha van benne jogvédett tartalom, akkor csatolom a licenszem"
1. Jogvédett tartalmat licensz nélkül is lehet használni bizonyos esetekben.
2. A feltöltő simán hazudhat, onnan kezdve a felelősség a Youtube-nál van, tehát ez nem megoldás."Ha pedig mindenképpen a 20 éves bmw-m belső kamerás képe alatt szólni kell a tiesztónak"
Mi lenne, ha nem erőltetnéd ezeket a jópofaságokat?... Ha van érved, akkor az ezek nélkül is megállja a helyét (sőt, inkább).
"A hivatalos magyar verzió"
Ez a 2016-os EB-s javaslat, ami elég sok módosításon esett át, a konkrét szöveg, amiről szavaztak az ez: article 13 illetve full text, idézném:
"new online content sharing service providers whose services have been available to the public in the Union for less than three years and which have an annual turnover below EUR 10 million"
Sőt, egy kicsivel később terjedelmesebben is leírják, hogy a három évet azt nagyon kemény határnak gondolták, minden egyébtől függetlenül:
"The modified regime applicable to new service providers with a small turnover and audience should benefit genuine new enterprises and should therefore cease to apply three years after they became first available online in the Union. It should not be abused by arrangements aiming at extending the benefit of this modified regime beyond the first three years. In particular, it should not apply to services newly created or to services provided under a new name but which are pursuing the activity of an already existing online content sharing service provider which could not or does not longer benefit from this regime."
Tehát megmaradva a PH-nál, ez számukra nagyjából azt jelenti, hogy a mostani formában való működés megőrzéséhez licenszelniük kellene előre a világ összes képét és irodalmi alkotását, illetve valamilyen komoly módon előszűrni a felhasználók által feltöltött tartalmakat, hátha tartalmaznak valami olyat, amit mégsem licenszeltek.
Tökre életszerű.
-
Gargouille
őstag
válasz
Foglalt név #94 üzenetére
Nagyjából erről van szó. A GDPR-hez hasonlóan itt is van egy alapvetően jó és támogatható törekvés, amit jogi oldalról most konkretizáltak. Ennek viszont beláthatatlan (és sok esetben betarthatatlan) technikai vetületei vannak. Annak idején a gépészet tanárom hívta "bennszülőtt"- nek az olyan műszaki rajzokat amik bár rajz szempontból hibátlanok voltak, de a valóságban legyárthatatlanok.
A másik fele meg, hogy itt egy konkrét iparág épült rá arra, hogy az elavult és sokszor életszerűtlen jogvédelmi szabályzást kihasználva megszedje magát (és nem csak a szórakoztató iparban, hanem az IT-ban is). Én ezt az élősködő lobbit látom leginkább a törvény mögött, nem a jobbító szándékot.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Foglalt név #94 üzenetére
Csak nehogy copyright claimet indítsd a saját hangodra
-
Foglalt név
addikt
válasz
Most esik le, hogy én is hagytam magam megvezetni ezzel a jútyúbós baromsággal. Itt simán szerzői jogvédelemről van szó. Ergo, ha én beülök a süketszobába a mikrofon elé és felolvasok egy Douglas Adams könyvet, azt is szűrni kell. Minden nyelven.
Ha ez így van, akkor szólni kéne Ralph-nak, mert valaki megint eltörte az internetet -
válasz
(A "nép"-nek szerintem nem volt véleménye, 90%, nem is hallott róla háttérzajnál jobban.
tehát ha a 90% fel sem fogja, akkor lehet olyan döntést hozni, ami szembemegy a hangos kisebbség (aki esetleg kapisgálja milyen hatása lehet) ellenében.
-
válasz
Foglalt név #86 üzenetére
"-Miért baj az, ha csak jogszerűen használt tartalmat használhatsz jogszerűen?"
Ez eddig is így volt, ez nem baj.
A baj az, hogy a "jogszerűség" vizsgálatát egy arra teljesen alkalmatlan, de legalább drága technológiával akarják megoldani."-Miért... Ah, Stochkholm-szindróma."
A személyeskedés nem érv.
A Youtube/Google meg nem fenyeget, hanem elmondja, hogy mi várható. És nem azért, mert "hisztiznek", hanem azért, mert ez következik az irányelvből - ebből kifolyólag a másik "ezer meg egy videóportál" se tud mást csinálni, csak nekik ez még jobban fog fájni, mert náluk nincs meg az a méretgazdaságossági és vertikális integrációs előny, mint a Youtube-nál.
"-Demokratikus választások és szavazások vannak, ha jól emlékszem. Ez pont a többség akaratát igyekszik érvényesíteni és nem feltétlen csak a hangos(sok esetben kisebbségét)."
A demokratikus választások nem feltétlenül szavatolják, hogy a képviselők minden egyes döntése a többséget képviselje (ráadásul jelen esetben - ahogy fent olvasni lehetett - a "többség" valójában kisebbség volt, egy sima félreklikkelésen úszott el a dolog).
"Miért nem kommentel mindenki(én is) anélkül, hogy végig olvasta volna amiről ír?
A prohardver van annyira pici, hogy a startup kivétel miatt rá ez nem is fog vonatkozni."Mégis csak el kellett volna olvasnod: a PH pont nem mentesül, mivel nem érvényes rá a "három évnél nem régebbi" kikötés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest