- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megvan a Pixel 9a premierdátuma
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juveman
tag
válasz dreamdancer #58 üzenetére
Mi van?!Nem oké!Nokia offline miért is Bécsig navigál csak el?Magyarázd már el!Leszeded egy ország térképét,az rajta van a KÉSZÜLÉKEN.Készülékben benne van a GPS.Pont.Hálózat,ország független.Műholddal kommunikál.Ennyi.Ha mész mondjuk Réunion-ba(ránéztem egy ismeretlen afrikai országra a térképletöltéseknél,a világ összes országa letölthető)leszeded itthon Réunion térképét,ki is veheted a simet,a TELEFON meg a SZOFTVER elnavigál abban a világhatalomban is,mivel műhold van ott is a fejed felett.A Nokia navigáció tényleg offline oké!!!Legalábbis a lumiákon.Hallottam,hogy googli csak ilyen térképrészleteket ment gyakorlatilag,de ne keverd össze.A Nokia navi offline,ja meg a Nokia mobilcég,nem egy internetes kereső.
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
válasz sing1ep1ayer #63 üzenetére
Hátha olvassák ezt a fórumot!
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
válasz sing1ep1ayer #55 üzenetére
Alapvetően nincs vita köztünk, én is támogatom a fordításokat. A Nokia egyébként igyekszik is e téren. Pl. Nokia Térképek, Nokia Vezess (Autóval), Névjegyáttöltő (vagy mi), meg egy csomó alkalmazás van, amit az utóbbi időben lefordított a Nokia.
Egyébként ennek az alkalmazásnak már az angol címét se nagyon értem, illetve nem tartom túl jónak. Lehetne pl. Nokia Places, de perce lehet, hogy ezt már használja valaki. Magyarul mindenképpen javasolnám a Here helyett a Nokia Helyek kifejezést. Igaz, nem szó szerinti fordítás, de legalább hangzik valahogy.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
Macccy
senior tag
válasz dreamdancer #58 üzenetére
"A térkép meg kellő elterjedtség mellett ugyanolyan potenciális hirdetési bevétel, mint a kereső, a Google sem szívjóságból faragja az iOS-appot."
Így így ... !
-
Macccy
senior tag
Aaazzttaaajóóéletbe ...
Vannak azért problémák - most épp nyelvi - a mobiltelefonok és a szolgáltatások körül, nem semmi!
Eszembe nem jutott volna a Nokia HERE kapcsán az a bizonyos ivarszerv, szerencsére viszonylag ritkán villan fel a szemeim előtt, segítendő az asszociálást. És éppen ennek ne menne a kiejtése miközben a többi mindennapos szittya ősmagyar szavunk (lásd "styleist") már az Anyátok Köztből is folyik?here : [hɪr]
-
dreamdancer
őstag
Adnak bőven angolul is hülyén hangzó nevet, pl. az összes 'S' ('ass') nevű telefon a Samsungtól a HTC-n át a Sony-ig. Amúgy meg komolyan, ennyi jó kis herés poénkodást, öröm olvasni a sok releváns hozzászólást. (Irónia.)
A térkép meg kellő elterjedtség mellett ugyanolyan potenciális hirdetési bevétel, mint a kereső, a Google sem szívjóságból faragja az iOS-appot.
Maga a HERE amúgy szvsz pont ott erős, ahol az Apple Maps gyenge: pontos, részletes, a tömegközlekedéses rész kiváló. Viszont amiben az Apple jó, abban a Nokia gyenge, autós turn-by-turn, kezelőfelület, látványosság, gördülékenység - technikailag gyengébb.
Valódi offline navigáció meg egyikben sincs, oké, Bécsig elvisz adatforgalom nélkül, de ez a max. És a WP-s Drive sokkal jobb, nyilván. De majd úgyis előkerül még ez a téma, ahogy a cégek fejlesztik a térképeket meg az appokat.
Nem a lényeg a fontos.
-
ZooLee
senior tag
Milyen reklám?Hogy nem kell Nokiát venned ha adatforgalom nélküli navigációt akarsz?Maradhatsz az ios-nél,meg a droidnál.Nagy reklám!!!
Nagy reklám, mert az igazán előnyös és elvárt tulajdonságok nagy részét csak Nokián tudod elérni/kihasználni. (Pl. offline mód nem elérhető, mert csak egy 10MB-os részt tud letölteni, és azt nem vektoros, hanem raszter módban teszi, vagyis elég kevésre elég) Ha meg megtetszik, és tényleg ezt szeretnéd használni (mert Nokián egyébként tényleg nagyon jó a szoftver) akkor viszont be kell ruháznod egy Nokiába.
Mondjuk mész Bécsbe,azt nem akarsz horror összeget fizetni a mobilnetért,itthon leszeded Ausztriát,azt kint ki is kapcsolhatod a netet a telefonon,akkor is elnavigál,persze a teljesség igénye nélkül.Csak azért írtam le hogy tisztában legyünk ez miért jó,szerintem ezt csak a Nokia nyújtja ingyen,de javítson ki valaki ha nem így van.
Pontosan így van. Ezért tényleg nagy reklám. Bár a jelenlegi állapotában még nagyon gyengusz, van mit polírozni rajta, de tényleg jó szoftver lehet iOS-re is. (Mondjuk én eddig az új Maps navigációjában nem nagyon találtam kivetnivalót, teljesen jól navigált, az extrák azok, amik fájó módon hiányoznak, mint 3D sok helyen vagy leginkább a forgalomfigyelés)
-
Kasya
nagyúr
Ha nem is megvizsgalni minden nyelven, de 2 percet szentelhetne a tolmacsuk arra, hogy legalabb a G.translatort vegigpotyogteti az osszes nyelven. Mellesleg pont a Nokia szokott minden szir-xart leforditeni, pont csak epp azt nem, amit kellene.
Azert eltudom kepzelni, hogy edesanyamnak a T-mobilban majd ugy akarnak telefont adni, hogy "ingyen elerheto a Nokia Here". Mert sajnos, vannak ott is olyanok, akiknek nincs megfelelo angol tudasok. -
sing1ep1ayer
őstag
Egyrészt nem kell minden élő nyelven megvizsgálniuk, mert nem kerül minden busman törzshöz a termékeikből. Másrészt nem nekik kellene vizsgálgatniuk. Pont erre jó lenne mondjuk a Nokia Magyarország, hogy dobjon egy fülest. És most komolyan: akkora költség átírni valami másra az Alkalmazásboltban a nevét? Majd amikor a süldő paraszt találkozik vele, bekapcsolja a Moszkvicsban és azt látja, hogy "No ki a here?", akkor mit gondol? Hogy "Az apád töke, az a here!". A fiatalok maximum jót röhögnek, mert úgyis tudnak angolul.
"Egyébként meg magyarul is tök hülyén hangzik az, hogy Nokia Itt."
Hát ja, kábé mint angolul a Nokia HERE. De bármilyen név adható - mi magyarok a filmek címénél is igen kreatívak szoktunk lenni.Na jó, nem rugózok ezen tovább, de szerintem akkor is nemtörődömség. Pont ezért tart ott a Nokia, ahol.
-
Misály
addikt
Kis érdekesség, a lumia a spanyoloknál cigány eredetű szó és valóban a luvnyából jön
-
Bambalazs
senior tag
A Mitsubishi Pajero nem véletlenül nem terjedt el a spanyol ajkú területeken, mert a pajero recskázást jelent. Ehhez képest a HERE elég visszafogott.
-
csab2
veterán
válasz sing1ep1ayer #48 üzenetére
Ezt most komolyan gondolod? Minden egyes élő nyelven vizsgálják meg, hogy mit jelent egy-egy név és annak megfelelően módosítsák?
Egyébként meg magyarul is tök hülyén hangzik az, hogy Nokia Itt. A magyarban nehezebb elnevezni a dolgokat. Küszködik is vele a Nokia. Lásd: Nokia Vezess, majd Nokia Autóval.Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
nagyúr
Amikor megjelent a Sony, akkor is volt elégedetlenség, mert a son ny japánul értéktelent jelent...
Azóta tudjuk, hogy ez igaz! /CD felvevőm - füles - mobiltelcsi.../
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz sing1ep1ayer #48 üzenetére
Vagy az angolt átírni:
"We've got BALLS!"
-
sing1ep1ayer
őstag
Szerintem felesleges játszani a menőt. Nyugodj meg, 99%-a a fórumozóknak tud annyira angolul, hogy tisztában legyen azzal, mit is jelent a HERE. Viszont magukra valamit is adó cégek oda szoktak figyelni arra, hogy a termékeik neve szalonképes legyen lehetőleg minden nyelvterületen és ha kell, ennek érdekében akár egyetlen országban is képesek azt megváltoztatni. Komolyan olyan nehéz lenne a Storeban átírni ITT-re, vagy Nokia Maps-re / Nokia Térképre? Igen, én fenn akadok azon, hogy ennyire trehány a Nokia.
-
Juveman
tag
Na igen,próbálna az ember eszmét cserélni a Nokia navigációjáról,erre egyesek ezen lovagolnak.Tényleg olyan mintha kiskamaszokkal beszélgetnék,de én kérek elnézést,ezek szerint ez a szint. Sziasztok.
[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
A Here elnevezés csak annak furcsa aki nem tud angolul, tanuljatok nyelveket!
A 42 hozzászólásból 30-at törölni lehetne, de ugyebár ahol élből utálják a Nokiát ott a trollok is zavartalanul rombolhatnak...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon jól szórakoztok, de a Nokia térképe az egyik legjobb...
Igaz bő egy éve Androidom van, de előtte 12 évig Nokiám volt, és az okostelefonjaiban lévő GPS és térkép és navigáció tökéletesen működött, offline módban is. -
nagyúr
válasz sing1ep1ayer #40 üzenetére
Ja, meg a Hyundai Getz!
És ott van a jobb napokat megélt Tungsram-GE ami egyszer csak hipp-hopp "Gecis" lett!
Hoppá!!!
Tárgyaláskor sokan röhögtek teli torokből, hogy a kedves tárgyaló fél a gecis-től jött...
Egy egy "gecis" üzletkötő mondta.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
sing1ep1ayer
őstag
HERE kliensszoftver.
A hazai képviselet nem szólt az anyacégnek, hogy ezt nálunk nem ártana átnevezve forgalomba hozni? Legalább az AppStore-ban úgy jelenjen meg, hogy Nokia ITT, ha kis hazánkból keres rá valaki. Vagy szóltak, csak a finnek legyintettek rá, mint annak idején az Androidra?
-
Juveman
tag
Azért írtam,én csak ajánlani tudom,még férfi vagy női magyar hangot is leszedhetsz ingyen,meg gyakorlatilag a föld összes országát(csak annyi nem fér a telefonra). Van WP-re is G-Maps,leszedtem le is töröltem,jobb a Nokia szerintem.Persze androidra,meg ios-ra lehet nem teljesen olyan mint a sajátra,vagy nem minden ingyenes pl. beszédnavigáció.
-
iHave
csendes tag
válasz zsirfecske #5 üzenetére
Pont ez jutott eszembe, nekünk kicsit vicces pláne csupa nagybetűvel kiemelve. Lehet kipróbálom, de nem csípem a Nokiát..
-
nagyúr
Nem tudom mi a bajotok szegény megboldogult Nokiával?
Lesz egy térképes cég belöle. Oszt? A telefonok úgy is windows névre hallgatnak már!
A Lumiára is azt mondták, hogy spanyolul k..va! (lúnya!)
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Juveman
tag
-
AkosAkos
aktív tag
Droidra lesz? Vagy tudtok valami jó ingyenes offline térképet a zöld robotra?
-
Juveman
tag
Itt a kulcsszó az offline ingyenes.Térképet letöltöd a telefonra,na meg a hangot is,azt akár sim nélkül is működik,elnavigál.Akkor hasznos ha nincs,vagy korlátozott az adatforgalmad,nem használja.A GPS meg a telefonra mentett térkép és hang navigál.Vagy ha külföldön vagy,azt nem akarsz horrorszámlát a külföldön használat miatt,de tájékozódni szeretnél mondjuk Bécsben.A googlinak kell a net.Ez a lényege.Nyilván offline pl. nincs dugófigyelő stb.,de ingyen van minden tekintetben.Na meg ez nem Ovi maps,használtam külhonban,elnavigált offline.(Ez nem 5800,hogy kamu,szépen használható)Mondjuk mész Bécsbe,azt nem akarsz horror összeget fizetni a mobilnetért,itthon leszeded Ausztriát,azt kint ki is kapcsolhatod a netet a telefonon,akkor is elnavigál,persze a teljesség igénye nélkül.Csak azért írtam le hogy tisztában legyünk ez miért jó,szerintem ezt csak a Nokia nyújtja ingyen,de javítson ki valaki ha nem így van.
-
félisten
Minden ház egy csöcs lenne, és lehetne játszani köztük. Lenne egy "fegyver", amivel lehetne lőni rájuk.
Ééééés, a csempéket is lecserélnék CSÖCSökre, melyek animálódnának amikor rájuk pöccintesz. És be lehetne állítani a menüben, hogy miylen színű és formájú csöcsöket szeretnél.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
HuMarc
veterán
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tsomogyi94 #25 üzenetére
Lehetne "Nokia Csöcs" is. Növelné az eladásokat szerintem.
-
Tsomogyi94
csendes tag
Asszem nem számoltak azzal hogy Magyarországon a HERE mit jelentXD
-
vince
őstag
Emlékeztek a régi Gálvölgyi jelenetre?
- Állj Titi!!
- No ki a'?Egy csomót kerestem, de nem lelem sehol, aki megtalálná, ne tartsa magában! Ha minden igaz, a '91-es szilveszteri műsorban ment le...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
feliks
senior tag
Hihetetlen gagyi lett. Most próbáltam, ha egész budapestet le akarom tölteni, akkor nem lehet elég mélyre zoomolni, hogy az utcanevek is látszódjanak..:S Így csak arra jó, hogy az apple mapsot helyettesítse, amíg az ember nem szerez be egy igot..
[Be Happy]
-
<Adamsky>
nagyúr
Jogos, bár akkor ott a gMaps. Itt a Lajtától keletre szerintem egyébként is el lehet felejteni az ingyenes cuccokat, mert a térképek lefedettsége elég gyengécske. Én anno fater Nokia-ján próbálgattam az OviMaps-et (asszem ez volt a neve) de nagyon hiányos volt. Az M31 pl. hosszú hónapokig (1év?) nem volt benne.
-
vince
őstag
a szerencsétlen névválasztás témáját itt már alaposan tárgyaltuk
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
HuMarc
veterán
Hát még mindig nem találom túl előnyösnek ezt a nevet itt Magyarországon... De korrekt lépés a Nokiától, várjuk Androidra is!
-
félisten
Hogy bezzeg a nokia tud térképet csinálni, biztos megéri tőlük telefont venni.
Elég hülyeségnek hangzik ez a módszer elsőre, de régóta alkalmazzák a cégek és elég jól beválik a tömegek körében. Nyilván, a tudatosés/vagy hozzáértő felhasználó immunis minden reklámra és marketingfogásra, de belőlü(n)k kevés van.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
nokia HERE? ez komoly cím
-
Juveman
tag
Csak azt nem értem,ez miért jó a Nokiának.
-
Rav3n02
senior tag
Ez igen korrektnek tűnik, le is teszteltetem valamelyik iOS-s kollégával droidra vajon mikor fejezik be?
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Firefly 16 G10 16" FHD+ IPS i7-1355U RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest