- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
#02683648 #426 üzenetére
Hehe, ez jó :-D
Nos nem csak az én felhasználói szokásaimból vettem észre, hogy vége a pc-nek. De ismétlem, én kizárólag a home és a soft irodai munkák esetén gondoltam ezt. Tehát nem gondolom, hogy a paksi atomerőművet majd androidos telefonnal fogják irányítani egy benzinkút kávézójából. De szerintem a home és soft irodai melóból a PC pár éven belül eltűnik. Mégpedig azért, mert az embereknek nincsen szükségük a PC és a windows ilyen széles körű felhasználására. Most a mi kollégáink akik az utcán vannak, mennek ezzel a robotos tenyérgéppel (nem tudom honnan van, de korábban sosem láttam ilyet pedig bújom a tech magazinokat). Futtatja a vállalati szoftvert, van benne internet, barcode olvasó. Vezeték nélkül csatlakozik egy hordozható nyomtatóhoz (kis blokkot ad mint a mávos) és kész. Vaskos a tenyérgép, gondolom nagy teljesítményű akku van benne. Sokkal egyszerűbb kezelni, mint a windows "bonyolult" és keszekusza rendszerét. Azt elhiszem, hogy nektek akik profi grafikusok, vagy webdesignerek vagytok, kellenek ezek a windows féle megoldások, de igen kis százalékban vagytok.
Amúgy a 4 éves laptopomon (amit már nem is tudom mikor kapcsoltam be utoljára) is vettem észre változást, ami azt mutatja, hogy az embereknek már megváltozott az igénye. Először is eltűnt a boot során a ramteszt meg a többi laikus számára érdektelen infó mutatása, de már a windows logó is csak egy pillanatra ugrik be, hogyha valaki elfelejtette volna, mivel dolgozik. Már nem bámuljuk hosszú percekig. Bent a windowsban 4 féle desktopot tudok állítani Win7 alatt. Othoni, munkahelyi, meg mittudomén milyet. Aztán külön van a vga és a 3d gyorsító. Tehát ha csak netezek, akkor ultratakarékosan tud üzemelni, mert fölösben nem megy a 3d kártya. Így a drón sem repül. Számomra ez is azt bizonyítja, hogy nincsen szükség olyan szinten belenyúlni a pc-be mint amit a windows kínál. Évről évre növekszik az internetes vásárlók száma, ami viszont hozza magával azt, hogy szükséges hordozhatóvá tenni a technikát. A windows pedig már nem gyárt normális pda-t. Pedig de imádtam azokat. Csak elavultak mára és windowsosan instabilok voltak. Ez a droidos gép nekem soha nem fagyott le. Egy-egy alkalmazás volt, hogy kiszállt, lefagyott, de a rendszer attól még élt. Nyomtam egy home gombot és minden más ment tovább. Ezeket az instabil alkalmazásokat meg frissítettem, vagy újratettem, volt, hogy csak egy gyorsítótár törlése megoldotta a problémát, volt olyan vacak droidos program is, amit nem tudok kiváltani másikkal, így levelezek a fejlesztővel, hogy kezdjen vele valamit. Nem tagadom én, hogy van ganaj program droidon is, miért tagadnám. Viszont mindig van megoldás. Windowson meg széttártam a kezem és kész.
Na mindegy, majd meglátjuk kinek volt igaza.Ui: Az autókban sem windows van.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
#02683648 #410 üzenetére
Nem egy atomerőmü, az tény. De a vállalati szoftver sem erőigényes. Nyilván ha az ILM munkatársa lennék, akkor nem telefonon készíteném el a Terminátor 7 filmes effektjeit. 4X2300 proc, 2 Gb ram. Sima office használatra elég. Nyomtatni wi-fis nyomtatót használok otthon is. Android 5.0-tól gyári nyomtatókliens van a rendszerben, de feltelepítettem a Samsung mobile print alkalmazást. Ebben látom azt is, hogy menyi por van még a kazettákban. A szkennelt fájlok is egyből telefonra jönnek. Mindig nálam van, konkrétan még a mobilnettől sem függök. Amikor befejeztem a munkát, bontom a blue kapcsolatot, a zene amit hallgatok, megáll. Beszállok a kocsiba, indítok, automatikusan felcsatlakozok az autoradiora, ott folytatom a zenét, ahol abbamaradt a munkahelyen, el se kell indítani mert automatikusan csinálja. Mikor hazaérek, a smartlock érzékeli, hogy otthon vagyok, így a lakásban billentyűzárat se kell kapcsolni. Az otthoni router usb-re kötött HDD-re nyomok egy biztonsági mentést. Aztán dlna kapcsolaton megnézem azt a filmet telefonról, amit meló közben torrenteztem. (Természetesen nem jogdíjas filmről beszélek most, hanem a komám esküvői videója ez, amit torrenten oszt meg velem)
-
Ryoo
senior tag
válasz
#02683648 #393 üzenetére
A 650-esnek igazából csak az ára, ami rossz. Céges telefonnak teljesen jó, szerintem szép külső, prémium hatást kelt, e-mailezésre és telefonálásra tökéletes telefon, cégek szerintem fogják vinni, mivel ők szolgáltatótól úgyis megkapják akár ingyen is (iphone 5S-ek és Ipad air-eket vett a cég, ahol dolgozom másfél éve, előbbit 50 Ft/db, utóbbit 70 Ft/db áron), a sima mezei felhasználó nem fog ilyet venni, mert ennyit így nem ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest