- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Első ránézésre nagy, de hidd el, 2 hét használat után eszed ágában sem lenne visszatérni a kisebbre, mert elfog a klausztrofóbia...
Az, hogy filmnézésre kicsi-e vagy nagy, attól függ, a látómeződ mekkora hányadát teszi ki. Mivel ezen kisebbek a pixelek is, közelebbről lehet nézni. Sőt, mivel egy tévét kényelmetlen lenne másfél méternél közelebbről nézni, egy monitort viszont átlag 60 centiről nézünk, nagyobb teret fed le a látómezőből, mint egy 40"-es vagy még nagyobb tévé... Magyarán látványra nagyobb!
Jó, hogy szólsz, ezt ki is felejtettem az OSD-s résznél. Beleírtam, lásd a Screen Size lapnál.
-
dezz
nagyúr
A DVI vs. HDMI témához hozzátenném, hogy mindez a monitorok túlnyomó többségénél (pl. kb. az összes TN-esnél) gyakorlatilag nem számít (kivéve a hangot, ha tudja fogadni a monitor HDMI-n).
Illetve, lenne itt még egy dolog (a la Colombo
). A HDMI-nél szabványosan széles tartományban lehet a frissítési freki (24 Hz-től 85-ig, vagy tovább). DVI-nél viszont a 60 Hz a szabványos, más frekik támogatása opcionális: egyes monitorok csak a 60 Hz-t fogadják el (kivéve a VGA Text módot [DOS mód], ahol 70-et), mások többé-kevésbé rugalmasabbak.
-
dezz
nagyúr
Kicsit kiegészítettem a CIE diagramos részt a 4. oldalon.
(#24) koxx:
- CAD: inkább az U2410 (16:10 vs. 16:9, 120 sorral több!), de végülis ez is jó.
- Photoshop: sokkal inkább az U2410 (van AdobeRGB színtér, amúgy is jobb színek), de végülis ez is jó, ha kizárólag sRGB-ben dolgozol, nem profi szinten.
- Filmezés: erre leginkább ezt (nagyobb kontraszt, mélyebb fekete), de az U2410 sem rossz (itt viszont lehet akár AdobeRGB-ben vagy full gamutban is filmezni, itt szerintem valahogy mozisabb feeling is, bár nem tudom, a mozifilmeket milyen színtérrel vetítik a mozikban).(#26) dabadab: Ez nagyrészt igaz, de azért vannak különbségek, főleg a HDMI 1.3-as verziójától. (Amúgy ezt már akartam neked írni korábban, de azárt elfelejtettem.
)
DVI vs. HDMI 1.0
- Először is ugyebár a hang, tehát hogy a HDMI hangot is át tud vinni, ez a monitor tudja is azt fogadni.
- HDMI-nél kötelező a HDCP, DVI-nél opcionális (bár az utóbbi időben minden monitor tudja).
- A HDMI RGB mellett az YCbCr színkezelést is támogatja, tudtommal a DVI csak az elsőt (kis keresgélés után nem találtam erről közelebbit). Elvileg egyes készülékek csak az utóbbit támogatják.DVI vs. HDMI 1.3 (a teljesség igénye nélkül):
- Deep Color (színcsatornánként 10, 12 vagy 16 bit). Az U2410 3x10 bitet tud fogadni (DP-n is).
- xvYCC (= x.v.Color = Extended-gamut YCC): az sRGB-nél 1.8x nagyobb színtér (bár ezt egyelőre nem sokminden támogatja, de a jövőben fontos lehet, elsősorban a szórakoztatóipari szegmensben). Az U2410 támogatja.
- 3D over HDMI. (A későbbiekben fog számítani.)
- Single-link DVI-hez képest 2x-es sávszél. (1920x1200@60Hz fölött számít. Bár DVI esetén ilyenkor "egyszerűen" dual-linket használnak.)(#29): Ha belejössz (megszokod, hogy 1-2 centire eltávolítsd az ujjadat két "benyomás" között), sokkal gyorsabban lehet nyomkodni, a sokkal kisebb "erőkifejtés" (és gyors reagálás) miatt. A két kattintással eljutnit úgy érted, hogy a főmenübe tetted a fényerő/kontraszt beállítást?
BLiNk3r: Végülis, 'csak' kb. egy huszassal drágább, mint a(z) NEC EA231WMi.
-
dezz
nagyúr
Köszi!
Hát igen, nem egy csilivili holmi, de szerintem nem néz ki rosszul. A menü fapadosságán gondolom a kinézetét érted (már 6-8 éve ugyanígy néz ki, kivéve a felsőkategóriás típusaikét), a tartalma azért ott van.
Amúgy lehet, lejjebb kicsinyítem a menüs képeket, most nagyobbak, mint amekkorák valójában.
vilga: Annak a HDCP-s dolognak megpróbálok majd utánajárni.
-
dezz
nagyúr
A fénykép által is mutatott, szokásos módszerrel: klón módban rákötök a videokártyára egy CRT monitort, az LCD mellé teszem, elindítok egy (vagy több) stopper-programot, és készítek az egészről néhányszáz fotót (megfelelően rövid záridővel).
Kiválogatom, ahol mindkét monitoron leolvashatók a számok (nem egy frissítás közben, vagy LCD esetén utána közvetlenül készüt), és elkezdem nézegetni a különbségeket a két monitor között.
ViZion: Az árát az tudja meg, aki figyelmesen olvas.
ps. kösz mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest