- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Ja, hát ezek szutykos laptopok, érted. Ilyenekkel nem foglalkozik a kutya sem. Helyes meglátás.
Hopkins95: Nekem garin belül is szépen elromlik mindenem. Én mondjuk esélyt nem adok ezeknek, mániákusan garin belül cserélgetem a nagyobb értékű cuccaimat. Amikor nem tettem, akkor rá is fizettem vastagon. Pedig nekem az ilyen javításos témakör beker áron megyeget
-
Tikakukac
titán
A billzet csak egy része. De ezt nyilván napestig tudnám sorolni. Amikor a szemed előtt vágják a földhöz a 200k-s gépet, mert már harmadjára küldik vissza 1-1 hónapos szerviz után hibásan, akkor kicsit jobban megérted a témát. Mindenki másnak mehet a nullsupportos ÁFA csalt gép kintről
Hopkins95: Akkor megrendeled az angol vagy német lokalizációst és nem lesz felárad. Hol van itt a gond gyerekek?
-
Tikakukac
titán
Ja, nem, én azon kevesek egyike vagyok akik ügyfél oldalról próbálnak jót tenni, nem pedig nonstop azt nézem mi lenne jó nekem a pult másik végében.
Nyugodtan lehet árakat faragni, amúgy tudsz kérni más lokalizációt is, legalábbis 3 nagy márkánál igen. Olcsóbb lesz, mert nincs magyar billzet, olcsóbb lesz, mert a disztri általi extra garikat nem rakják rá, olcsóbb lesz, mert szépen bevárják az alkatrészedet 10 másikkal sötöbö.
Mikor 1 hónapig nincs valakinek gépe, de úgy, hogy nem is tudják elérni a javítót, akkor hidd el, nagyon átgondolja mindenki, hogy vajon nem-e lett volna jobb kifizetni a "semmiért" a felárat. Nagyon fájdalmas kifakadásokat láttam már.
Hopkins95:
Senkinek. Ja, ú basszus, hogy ez olyan szinten alap, hogy egyes XPS és AW notiknál sziszegnek, hogy jézuska, ez nem magyar? Hát, ennyire.
De nem kell magyar, abszolút nem. Csak akkor légyszi ne hazai listaáras honos gépekhez mérjük a kinti konfigokat, mert ez nettó hülyeség.
-
Tikakukac
titán
Van már rajtuk magyar bill. vagy már megint almásat és körtéset játszunk? Nekem vannak pontos számaim, mikortól éri meg a magyar bill és mennyibe jön ki egy reg. kódra a gyártás.
Ilyen kis finomságoktól szoktunk mindig eltekinteni ha összehasonlítunk, pedig ez csúnya dolog
-
Nem olcsóbb rendelni annyival Kínából, mint hogy pl. Gearbestről rendelj. Az egyik kínai haverom - aki Bécsben lakik -megnézte az árakat Kínában és végül jött hozzám, hogy rendeljem meg neki Gearbestről. Egy Xiaomi Mi Notebook Air volt és 660 Euróba került MX150-el és 256 GB SSD-vel. Viszont még úgy is rohadtul megérte, gondolkodtam rajta, hogy magamnak is rendelek majd egyet.
Hozzáteszem, mutatta nekem Kínából ugyanazt a laptopot, talán 30-40 Euróval volt olcsóbb.
-
Tikakukac
titán
Wöhöhöhöhöhöö... Külföldről volt már valakinek olyan hogy lebeszélték visszaküldte és a képébe röhögtek ,hogy köszi de ezt nem??? Nem tudok ilyenről...
Több százat tudok. Ezeknek a többsége nem is indult el az országból, mert már az itthoni szakvélemény kiállítása után sem lépte meg a disztri vagy ügyfél, hogy kiküldi a gépet. Van amikor engedékeny a képviselet és lesz garid. Megvetted a magyarra szitázott billzetes csodagépedet amit sufiban toltak át, nem ám külön SN-es téma és az eddigi magyar billzeted szlovák lett, mert régiókód és SN alapján az a gép valójában szlovák. Így megy ez
Utána meg az a baj, ha garizás van.
Aki szeretné küldözgetni kifele a 300k-s cuccát, tegye. Én már Óbudára kivitetni is neccesen szeretem őket.Nyugodtan jöhetnek az egyének akiknek igen... Itthon magyarba meg kb egyre többet olvasok kb lószart se akarnák már garizni csak a kifogások...
Megveszed az ÁFA-csalt gépet kintről meg a szürkéset itthonról átszitázott billel, behozod és csodálkozol ha már munkalapot sem írok róla?
Ezeknek a kifogásoknak a nagyon-nagyon-nagy többsége amiatt van, mert egyes userek nem értik meg, hogy ezeket nem fogja begarizni senki. Tudok pokoli olcsón obikat és vázakat. Meg fogom venni az ázsiai régiós cuccokat? Nem. Maximum az angolt, amit számla ellenében itthon is gariznak. Mert gondolkozom és felfogom, hogy a support az így megy.
(hálistennek a 1996 óta létező "függő" pályafutásom alatt csupán egy db hwem romlott el...a legeslegelső akkor még 8 GB-os HDD-m sajnos már nem érzékeli a gépem
)
Én mivel szervizelek elég sokat látok. Nem garis cuccom ritkán van, monitorból a csúcs Delleket nézve minden cuccom legalább egyszer garis volt. Laptopomból nem hibás nos, szerintem sosem volt. Legutóbbi 3 gép 1-1 alaplappal indított. Nagyjából ez a standard, fogyasztás van, a tartós cikkek ideje lejárt
-
Tikakukac
titán
Külföldi gari egyetlen hátránya időidényes semmi több.... és inkább kintről 300k-ért mint itthon szarabbat drágábban.
Whöhöhööööö
Mekkora merítésből és hány márkából áll ezen bölcsesség bevésése az internet kőtáblájába? Gyorsan átfutottam fejben melyik az a márka, ami egyforma kondíciókkal garizik minden országban, bármilyen is legyen a forrás, de nem találtam, pedig elvben ezzel foglalkozom többségében
Mint minden ilyen hírre és árakra, most is bemondom: majd mikor lesz ehhez is hazai szervizelés, alkatrész ellátás és support és persze vásárolható is lesz úgy, hogy az maximálisan megfelel azoknak a feltételeknek amikenk a konkurencia is, majd akkor tessék árakkal dobálózni. Addig kénytelen vagyok ÁFA-csalós cégen kimosott gépekhez mérni, amikhez képest meg drága
-
macilaci78
nagyúr
1440$ napi MNB középárfolyamon 365k, az aprót kerekítve. Igen, ebben már 1060 van, nagyobb SSD, több ram, stb.
hülye aki máshonnan veszi a méregdrága áfával... - ezt figyelmen kívül hagyva nettó árakat írtam.
A külföldi gari hátránya, hogy drága pénzen kell visszaküldeni és tudni kell idegen nyelven kommunikálni. Amikor valakinek a hazai címre fáj visszajuttatni egy garis terméket (ledes topik tele van ilyenekkel), vagy az anyanyelvén nem tud kommunikálni (bármely topik tele van ilyenekkel), akkor nem meglepő, hogy lepra dolog a külföldi gari.
Mindenre van garancia nem tudom te hol élsz. - garantálom, hogy ez nincs így.
(De aki ennyire szemellenzős, az nem vitapartner.)
-
hajbel
addikt
Én az amerikai árakat néztem, azzal hasonlítottam össze, mivel ezek áfa nélküli árak. Majd ha annyiért lesz otthon, amennyit mondasz (megsúgom, drágább lesz), visszatérhetünk az összehasonlításra. Bár még akkor is mérlegelnie kell az embernek, hogy bevállalja-e garanciális nehézségek miatt. Ha kínából hozatod, nyilvánvalóan fizetsz rá vámot és még garanciád sem lesz.
-
macilaci78
nagyúr
itthon ennyiért - gondolom, a hazai, számlás, garis, 244-365k nettó árú gépre gondolsz, mert szerinted ezt a hazai kereskedők haszon és vám nélküli nettó áron fogják kínálni. Ilyen aspektusban ennek valóban nincs linkelhető alternatívája.
A cikkhez: a színskála lefedettsége pedig 72% - 72%, ezt már demózni kell gémer kijelzőnél?
Hűűűű!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest