- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magyarországra is megérkezett a Honor X9c
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 4G
- Magisk
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DummyBoy
senior tag
Szép kis vita alakult ki ...
Nekem nagyon tetszik az ívelt kijelző az S7-en, de végül Note 5 lett, mert az jobban bejött, a sok próbálgatás után (Valamint a sok negatív visszajelzés olvasása után ...) rájöttem, hogy az az ív inkább hátrány mint előny.
Nem is beszélve a Note széria az S-pen miatt a szívem csücske, és azért valljuk be töredelmesen, hiába qrva menő a sörösüveg oldalán jegyzetelni, az asztalon kényelmesebb.
Biztos sokan veszik majd meg így is, de ha az S7 edge-nek lenne pontos mása Edge nélkül, akkor más lenne a helyzet eladások terén ... Note is fogyni fog, de szvsz 5-ösről kevesen fognak váltani ...
Life is shor...
-
hunluigi
senior tag
Ez esetben akkor sok év nótázás után itt a vége a dalnak...
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
laci_csk
senior tag
válasz guriga1234 #61 üzenetére
Szerintem a topik a "hajlitott" Note7 telorol szol, es eppen a "hajlitottsag"-ot firtatjuk hogy jo-e vagy erdemtelen, (legyen telo vagy aka'r TV) es ez nem off, csak te latom hogy nem veszed a lenyeget, mindegy, maradj a velemenyednel semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
guriga1234
addikt
Szövegértésből nem jeleskedsz, de ez nem újdonság.
"Csak a buta ember nem fogad el tanacsot mastol, ez eddig rendben van, tudjuk" - ez akkor lenne igaz, ha így írtad volna: Csak a buta ember nem fogad el tanácsot SENKITŐL, ez eddig rendben van, tudjuk.
Én viszont azt írtam, hogy csak hozzáértőbbtől fogadok el tanácsot. Hogy te nem tartozol ezek közé, az triviális volt eddig is.
Befejeztem veled is, mert egy szint alá nem megyek le.Ez a topic nem tévéről szól, hanem a Note7-ről, ami nem tévé. Ne offolj tovább.
[ Szerkesztve ]
-
laci_csk
senior tag
válasz guriga1234 #59 üzenetére
Csak a buta ember nem fogad el tanacsot mastol, ez eddig rendben van, tudjuk. Te miota vagy hozzaerto? A hozzaszolasaidbol nem tunik ki.
Gratulalok a 10 meteres TV-dhez, vagy nem ment at a lenyeg?[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
laci_csk
senior tag
válasz guriga1234 #51 üzenetére
Gondolom nem 10 meteres TV-d van hogy szamitson az iveles vagy hogy nem ivelt. Szerintem fel kellene mar ebredjel mert osszehordtal itt eleg sok suletlenseget.
Az egesz ervelesed csak a suket marketingre alapszik, aminek semmi eredmenye nincs a valos eletben.[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
guriga1234
addikt
válasz tomboy0013 #56 üzenetére
Annak idején, amikor az egyik tantárgyból marketinget akartak oktatni, már akkor sem értettem egyet azokkal a dolgokkal, amiket ott állítottak. Te biztos marketinges vagy, ha ennyire hiszel az ilyesmiben.
Tényleg jobb, ha nem vitázunk, mert ehhez rövidnadrág vagy, érveid nincsenek. Privátra ne is számíts, mert nem ütöd meg az ahhoz szükséges szintet.
Többet nem reagálok rád. -
tomboy0013
veterán
válasz guriga1234 #55 üzenetére
"gyűlölöm a reklámokat, azok nem hatnak rám, mivel nem nézem, nem hallgatom, nem olvasom azokat. Nálam teljesen hatástalan mindenféle marketing, mivel közvetlenül nem találkozom velük"
És naív sem vagy az a lényeg Na jó úgy is feleslegesen beszélek neked, így itt rövidre zárom a dolgot. A szárnyas betétes dologhoz még annyit, hogy én meg te is lehetünk célközönség mert vannak női ismerőseink, rokonaink akiknek simán tovább tudjuk adni a dolgot ha intenzív marketinggel a tudatalattiba jajuttatják az adott márkanevet, így a reklámot nem látó ember is vásárló lehet. Mint mondtam nem poénból költenek milliókat a marketingre. De mivel az idézett szöveged arra enged következtetni, hogy halvány lilád nincs ezeknek a dolgoknak a működéséről így bele sem mélyedek. Mantrázhatod tovább a sületlenéget, de most már nem leszek itt hogy lássam privatot se írj, felesleges. El sem olvasom az ilyenekét.
-
guriga1234
addikt
válasz tomboy0013 #54 üzenetére
"Tudom, hogy fájdalmas ha az embernek rátapintanak a gyenge pontjára, de hát el kell viselni" - úgy látom, rátapintottam a gyenge pontodra.
"Vicces is lenne ha csak azok kedvéért költenének dollármilliókat reklámokra akik már amúgy is ügyfeleik... Ma már szerintem nem létezik olyan, hogy célközönség." - értelek. Ezek szerint te célközönsége vagy a hüvelygomba elleni szernek, a szárnyas betétnek, és még sorolhatnám. Ne gyerekeskedj itt, még érvelni sem tudsz, csak mantrázod a sületlenséget.
PS: gyűlölöm a reklámokat, azok nem hatnak rám, mivel nem nézem, nem hallgatom, nem olvasom azokat. Nálam teljesen hatástalan mindenféle marketing, mivel közvetlenül nem találkozom velük. A marketingeseket is utálom.
-
tomboy0013
veterán
válasz guriga1234 #53 üzenetére
Nekem aztán nem fáj semmi ellentétben veled. Az a baj, hogy a szöveg értelmezése már nem megy. Mindenki azt vesz amit akar, egyáltalán nem erről beszéltem... Csak azokra hívtam fel a figyelmet akik még be is akarják magyarázni mennyire hasznos a görbitett üveg, a marketing jelenlegi áldozatairól. Ennyi. Nem kell tovább gondolni a dolgot ám és támadni. Tudom, hogy fájdalmas ha az embernek rátapintanak a gyenge pontjára, de hát el kell viselni vagy nem foglalkozni vele mert ugyebár ez egy fórum Mondhatod rám hogy köpködő vagyok attól még nem lesz így. Mindenki mindennek a célközönsége egyénként. Épp ezért költenek ennyit marketingre a cégek, hogy akinek amúgy nem felel meg valami vagy haszontalannak tartja, annak is megváltoztassák a gondolkodását. Vicces is lenne ha csak azok kedvéért költenének dollármilliókat reklámokra akik már amúgy is ügyfeleik... Ma már szerintem nem létezik olyan, hogy célközönség. Emberek vannak akik elhiszik a reklámokat és akik nem.
-
guriga1234
addikt
válasz tomboy0013 #52 üzenetére
Ha neked valami nem felel meg, mert alapból elutasítod ilyen-olyan, tökmindegy milyen indokkal, akkor hogyan lennél már célközönség? A mobiltelefonok túlnyomó része nem edge (és a tévék sem íveltek), tudsz kedvedre válogatni. Miért fáj az neked, hogy van edge (és ívelt tévé), ráadásul ez sok embernek tetszik és meg is felel?
Amellett, hogy nem vagy célközönség, a véleményed sem etalon, csak egy, a köpködők közül. -
tomboy0013
veterán
válasz guriga1234 #49 üzenetére
Mindenki célközönség, ez butaság hogy nem én vagyok a célközönség, a cégek ezért nyomják a reklámokat mert mindenki potenciális vásárló. Aláírom, hogy 1-2 esetben lehet minőségi különbségeket találni ívelt-nem ívelt TV-nél is akár még te is tapasztalhattad. De ez a kivétel és nem a szabály. Sík és sík képernyős TV-k között is lehet némi különbség azonos kategóriában. De kijelenteni hogy az ívelt jobb... Hát érzek némi marketing bullshitet a dolog mögött Ugyanez az Edge-es dolog mögött. A ferrari trabant példa meg nem értem hogy jön ide. Használtam már ilyen oldalról becsúszó menüs dolgot, nem adott sok pluszt, több ilyen app-ot is próbáltam. Nem értem miért olyan nagy szám ez az Edge-es dolog, mikor szolgáltatónál dolgoztam nézegettem de ennyibe kimerült a dolog mert ott sem láttam sok hasznát. De a kirakott arany színű példány legalább vonzotta a kisebbséget. Egyébként meg nem akartam senkit megbántani mert a marketing baromságokat mindenki benyeli mert jól ki van találva, csak más-más területeken. A probléma ott van, hogy hiába világosítják fel ezen embereket, sokan így is kardoskodnak a dolog mellett.
-
guriga1234
addikt
válasz eclipse19 #50 üzenetére
Igen, szerintem a görbület miatt van. Ugyanis ívelt tévé esetén, amennyiben az ideális nézőpontból nézed, akkor nincs színtorzulás. Síkképernyős tévé esetén a széleket már más szögben látod, nem pont derékszögben, és ha nem is jelentős mértékben, de színtorzulás van. Extrém esete ennek, amikor oldalról nézel egy LCD tévét, már jelentősen fakulnak a színek.
Nem akarok senkit meggyőzni, mindenki a saját szeme és pénztárcája alapján válasszon. Nekem az ívelt képe tetszett jobban. De ez nem tévés topic, ne ezen rugózzunk. -
eclipse19
senior tag
válasz guriga1234 #49 üzenetére
Már bocs, hogy beleszólok, de ha jól értem azt mondod, hogy az egyébként hasonló kategóriájú TV-ket összehasonlítva, az ívelteknek jobb a képminősége.
Ez szerinted a görbület miatt van vagy attól függetlenül?
Ez a Trabant Ferrari hasonlat szvsz itt nagyon nem analóg ezzel a helyzettel.
[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
guriga1234
addikt
válasz tomboy0013 #43 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy ettől a dumádtól mást (rosszabbat) fogok látni a tévémen és a telefonomon, mint eddig. Az ívelt tévékkel korábban én is elég szkeptikus voltam, de amikor alaposan összehasonlítottam egy ugyanolyan kategóriájú (és gyártójú) ívelt és nem ívelt tévét, meggyőzött az ívelt. Úgy állítgathattam mindkettőt, ahogy csak akartam, mégsem tudtam olyan képet a nem íveltből kicsikarni, mint az íveltből. A design csak egy dolog, nem az volt a kiválasztási szempont.
Igazad van, egy nem edge telefont is elláthatnának olyan funkciókkal, amik csak az edge jellemzői. De ha nem rakják rá, akkor ugyanott vagy, mint ha a trabantos mondaná, hogy Ferrari motort is rakhatnának az autójába, de hát ugye mégse...
Teljesen normális (gyári) tok van a telefonomon. És olyan nem gyári fólia, ami az egész telefon előlapját befedi (természetesen a Home gomb, kamera, érzékelők kihagyva). Számomra tökéletesen megfelel. Hogy neked mi számít normálisnak és mi nem, azzal nem is akarok vitatkozni.
PS: barátkozz meg a gondolattal, hogy sem az ívelt tévék, sem az edge telefonok esetén nem te vagy a célközönség. Eddig sem voltál az.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse19
senior tag
Hol, melyik?
A piac néha csodákra képes, de alapvetően drágább kell legyen, mert gondolom nem olcsóbb egy hasonló méretű, felbontású görbített kijelző előállítása, mint a simáé.
+ még ott vannak az edge kijelzőt "kihasználó" szoftveres extrák, amik csak az edge modellekben vannak (pedig lehetnének a másikban is. Ezeknek így szintén csak akkor van értelmük, ha felárat kérhetnek értük, mert különben nem éri meg a macera (+munka szoftveresen), ami velük jár.
[ Szerkesztve ]
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
félisten
H atényleg csak "Egde" kivitel lesz, akkor sajnos én is kiszállok a Note-sorozatból, amit legfőképp az S-View miatt fogok sajnálni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
laci_csk
senior tag
válasz tomboy0013 #43 üzenetére
Eppen hogy olcsobb az edge mint a nem edge, erre en is racsodalkoztam.
Xperia XZ3
-
laci_csk
senior tag
Mindenben te'vedsz.
Nem azert ronda az edge mert samut ir rajta, es ha mast irna akkor kevesbe pocsek lenne.
Remelem a Sony ne is csinaljon ilyen ocsmanysagot, akkor inkabb mar ne legyen.(#22) A guru te meg magat a samsungot is megcafolod, ez jo.
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
tomboy0013
veterán
válasz guriga1234 #29 üzenetére
"és az ívelt tévém képe is jobb, mint egy nem ívelté"
Az ilyenekről mindig az az iPhone-os videó jut eszembe mikor random emberek kezébe nyomtak 2 db 5S-t és az egyikre azt mondták, hogy SE. Egyből elkezdték mondani, hogy az egyik könnyebb mint a másik, szebb a kijelzője, más a home gomb stb. stb. holott 2 teljesen ugyanolyan telefonról volt szó. Az ember ha valamit el akar hinni, elhiszi, ha szebbnek akarja látni mert ezt hitetik el vele a reklámok akkor magát is becsapja. Ez a helyzet a hajlított TV-vel meg az Edge telefonokkal is. Több a hátrányuk jóval mint az előnyük de a tulajok akik bedőltek a marketingnek ezt persze nem így látják amivel semmi gond nincs mert mindenki ki akar állni a saját igazáért és támadásnak vesz mindent amit az ő ízlése ellen mondanak. Ahogy a fórumon látni hiába az ész érvek, akkor sem akarják elhinni, hogy butaságokat beszélnek mert meg akarnak maradni az álomvilágukba.
De könyörgöm, még egy normális tokot meg fóliát se lehet az ilyen telókra rakni A funkciókat nagyjából bármelyik síkképernyős androidos készülékre rá lehet rakni alkalmazással és cserébe meg is tudom fogni a készüléket normálisan és a többi 60-szor elismételt probléma sincsen meg azoknál. Mi a fene értelme van a dizájnon kívül az Edge telefonoknak? Tudom, kölsőségek a mai világban nagyon fontosak, én is szeretem a szép dolgokat, de hülyét azért nem kell magából az embernek csinálni és foggal körömmel védeni egy olyan "funkciót" aminek semmi haszna, sőt inkább csak hátrányai vannak. Elég nagy hülyeség plusz pénzt fizetni ezért, nem kell még ezt tetézni azzal, hogy próbálják egyesek letuszkolni a butaságaikat más torkán. Az ilyen telefonokat épphogy olcsóbban kéne adni, mert több a hátrány mint az előny (jóval több).Na ezért majd kapok a marketing zombiktól
-
BloodRay
veterán
válasz guriga1234 #41 üzenetére
Én egy Note 4 örökösnek örültem volna, nekem az volt a szinte tökéletes.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz guriga1234 #39 üzenetére
"az első állítás hamis, a második meg hajaz az elsőre?" -> Leginkább itt személyeskedtél...
Az erőn felül vásárlókban egyetértünk, ez egy elég nagy probléma, de te nem ilyen aspektusban "csóróztál" azért ezt tudjuk.
Hagyjuk is a dolgot szerintem. Te örülsz a saját dolgaidnak nekem meg továbbra sem fog változni a véleményem a hajlított kijelzőkről, mindamellett hogy a note sorozat mindig is kedvenc volt."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
guriga1234
addikt
Nem hinném, hogy személyeskedtem, inkább fordítva. Mikor és mit hazudtam?
Egyébként meg nem kevés olyan ember van, aki a lehetőségeihez képest, erején felül vásárol (általában hitelre) olyan terméket (jellemzően mobiltelefont, korábban plazmát), amivel azt próbálja a külvilág felé mutatni, hogy az anyagi helyzete sokkal jobb. Tehát ez nem feltétlenül a csóróságon múlik. -
BloodRay
veterán
válasz guriga1234 #37 üzenetére
Jó lenne nem személyeskedni, főleg hogy kettőnk közül maximum te szoktál hazudozni. De ha attól jobban érzed magad gondold úgy hogy úgy van ahogy írtad...
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
ctvagyok
őstag
Az RGB kijelző az már érdekes lenne, a hajlítás kevésbé. Lehet ismét legjobb kijelzőt avathat a Samsung.
-
dz1989
senior tag
Amúgy személy szerint ami az edge kijelzőnél sokkal jobban aggaszt az ha beépiett aksis lessz és összelessz ragasztva, csavarozás helyett. amúgy marketing.
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
BloodRay
veterán
válasz guriga1234 #32 üzenetére
Lol ez az ívelt pénztárca a legjobb szöveg!
Tipik ívelt tv vevő duma. Mikor ugyan azt vagy jobba tv-t normál kivitelben megkapni akár házon bellül is jelentősen olcsóbban, akkor persze a hülyék azért veszik a hagyományost mert nem tehetik meg... Aha...
Volt, van Samsung termékem ne félj. Azért mert nem veszek meg minden sz@rt, se Samsung hater, se csóró nem vagyok. Csak mondjuk lehet több közöm van pl a tv-khez mint neked...[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz mekka_kola #31 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mire írtad. Nálam nem jelentkezik zavaró dolog.
-
guriga1234
addikt
Nekem nem csillog a hajlításnál, bár ez lehet, hogy a fólia érdeme. Nem kényelmetlen a fogása, de ez lehet, hogy a gyári samu toknak köszönhető.
A tévémet egyedül nézem (mindenkinek van saját tévéje) és az ideális pontból. Vak sem vagyok. De te biztos jobban tudod, hogy nekem mi lenne a jó"nem utálom a Samsungot" - dehogynem! Sugárzik belőled.
PS: nem csak neked: az ívelt dolgokhoz "ívelt" pénztárca is kell. Nem csodálkozom az itteni köpködéseken.
-
mekka_kola
tag
válasz guriga1234 #23 üzenetére
Ööö - beállítod, hogy középen jelenjen meg oszt kész. De nekem spec. ez volt a TV-n a default érték.
-
BloodRay
veterán
válasz guriga1234 #29 üzenetére
Aha, tudom neked nem csillog az edge rész, nem kényelmetlen fogni miatta a készüléket és te nem szoktál véletlenül rányúlni sem arra a részre...
Szoftveres dolgokhoz meg semmi köze a hajlításnak.
Ami meg a hajlított tv-t illeti, hát hogyne lenne jobb képe neked mint egy normálisnak. Csak a tesztoldalak, meg minden látó ember megy szembe a forgalommal...(egyetlen előnye hogy egy bizonyos pontból kellemesebb a képe minimálisan, cserébe mindenhonnan máshonnan torzabb képet ad színre vonalakra, de neked jobb tudom...)
Mindettől függetlenül nem utálom a Samsungot, csak a bullshitet amit el akarnak adni..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
guriga1234
addikt
Az egy dolog, hogy gyűlölöd a samut, de legalább érveid lennének.
Én jobban gyűlölöm a reklámokat, mint te a samut, tehát rám sem az ő, sem mások marketingje nem hat. Én ki tudom használni az edge lehetőségét, és az ívelt tévém képe is jobb, mint egy nem ívelté. Ezt nem mások mondták meg nekem, hanem a saját szememmel győződtem meg.
De mindettől függetlenül utáld csak a samut, engem nem zavar -
törölt tag
Meg én is..
Azt nem értem, hogy ezen a poszteren hol látszik, hogy edge a kijelző. Mondjuk ránagyitva az egyik oldal lehajlik de, hogy az az előlap vagy a hátlap az nrkem nem jön át.A többség nem hinném, hogy az edge kijelzőt hanem a nagyobb akkut látta meg az s7 edge-ben.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Amíg a szerencsétleneknek el lehet adni csinálják csak ilyenre. Míg van más normáis modellje más gyártónak, engem nem zavarnak a "zseniális" megoldásukkal.
Kb pont annyi értelme van, annyira hasznos ez az edge megoldás mint a tv-iknél a hajlított kijelző...
De ugye míg a sok "légy" azt is veszi(mer há a reklámba monták hogy azalegjobb, meg há a szomszédnak is avvan) addig ilyen zseniális dolgokkal újítanak..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Balint1408
aktív tag
Remélem nem csak egy S-penes S7 Edge lesz mert akkor szart sem ér az egész.(Szerintem legalábbis)
A térerő veled van!
-
zsoltti
senior tag
S7 edgeböl több fogyott mint a sima s7, de vajon miért?? Nagyobb kijelzö picivel, és sokkal nagyobb akku. Ezért!!
-
Fejvadi
nagyúr
A sok vacak helyett, ebből kellene lapos kijelzőst gyártani.
-
guriga1234
addikt
Én értem amit ír, de mivel pl. film esetén a lényeges látnivaló nem legfelül és nem is legalul van, így ez a torzítás lényegtelen. Színtorzításról meg samoled esetén nincs értelme beszélni.
És ha már torzítás: rengeteg embert, akinek 16:9-es tévéje van, azt egy cseppet sem zavarja, ha egy 4:3-as arányú műsort úgy néz, hogy széles nagyítás van beállítva, amitől minden ember gnóm törpének néz ki. Ehhez képest az edge geometriai torzítása a széleken jelentéktelen. De akit ez zavar, az nem vesz olyan telefont. Ennyi. -
A guru
addikt
válasz eclipse19 #19 üzenetére
Nem igazán értem mit értesz torzítás alatt. Homályos vagy mi? nyilván ha oldalról nézed akkor a betekintési szög miatt a sima rész az kevésbé kontrasztos és telített mint a lehajló de elmondom neked hogy fél év után nekem ez egyszer sem okozott problémát az edge+-szomon nyilván nem pótolhatatlan dolog az edge screen de jó ha van.
-
eclipse19
senior tag
válasz guriga1234 #18 üzenetére
Egy oldal a Samu supporton:
Itt maga a Samsung magyarázza el, hogy miért torzít a kép az edge részen.
(Én még a szín problémát nem is említettem, csak a betekintési szöget és az ebből adódó geometriai torzítás.)Ezzel azt hiszem le is zárhatjuk a vitát.
Hogy a népek ennek ellenére veszik mint a cukrot, az egyrészt a Samu marketingjét dícséri (és tényleg ), másrészt lehet az sem mindegy, hogy a nagyobb méretből csak görbített kijelzős van...
További jó edge-ezést mindenkinek!
-
-
guriga1234
addikt
-
eclipse19
senior tag
Dizájn témában nem vitatom, hogy jól néz ki, bár én úgy vagyok vele, hogy azért a használat rovására ne menjen.
Hogy a hozzá való "ficsörök" miért nem érhetők el más eszközökön, azt elég jól körül írtam, azt hiszem.
(De például az, hogy ha oldalról behúzod az ujjad akkor történik valami vagy megjelenik valami vagy, hogy a képernyő szélén egy csíkban jelez ki valamit a mobil, már elég régen elérhető különféle alkalmazások formájában és/vagy magában az Androidban is.)A torzításról:
Szerinted mindegy, hogy szemből nézel egy képet vagy pl oldalról 70 fokos szögben (vagy 85 fokban)?
Mert a lehajlított résznél ez a helyzet. Gondolom akkor neked az is mindegy, hogy a TV-t szemből nézed-e vagy oldalról, elvégre akkor az sem torzít.
Lerajzolni nem fogom, de ez triviális.Ha gondolod higgy inkább a marketingnek mint a szemednek.
-
A guru
addikt
válasz eclipse19 #14 üzenetére
A design beli pluszt szerintem bőven megéri és elérhetők a hozzá járó fícsörök más eszközökön? Nem. Innentől kezdve nem kellenek a "ha"-val kezdődő mondatok. És nem nem torzít egyáltalán. És ha nem tetszik ez a megoldás akkor lehet venni a lapos kijelzőjű eszközöket. Úgy sem érted meg amiről beszélek addig ameddig huzamosabb ideig nem használsz egy ilyen telefont.
-
eclipse19
senior tag
Láttam is, fogtam is.
A tükröződés nem "vészes"?
Nem jobb lenne, ha nem lenne?
Cserébe viszont mit kapunk?
Olyan funkciókat, amikhez semmi szükség a hajlított kijelzőre, mert a többin is tökéletesen működne (ha beletették volna, de akkor ugye nem lehetne Edge-et eladni.)A torzításról.
Ha a kijelző széle le van hajlítva az szemből nézve, hogy tudna nem torzítani? A hajlított részen lévő kép szemből nézve olyan mintha oldalról össze lenne nyomva. Ez triviális. Nem is lehetne másképp.Ami anno a Note Edge-nél volt, igaz csak az egyik szélen, annak lehetne értelme.
Ott megvolt a "normál" kijelző, ami sík volt és volt a plusz edge rész oldalt, ami legörbült, de a rendes kijelző képét nem érintette, nem abból vett el és ha tükröződött is az nem zavart bele a "rendes" képbe.
Itt viszont ...[ Szerkesztve ]
-
laci_csk
senior tag
válasz guriga1234 #10 üzenetére
Honnan veszed hogy kisebbseg? 2-bol 2 az nagyon jo ara'ny, 100%. Sot (#11) eclipse19 -vel most mar 3-bol 3
[ Szerkesztve ]
Xperia XZ3
-
eclipse19
senior tag
Akkor el is dőlt: ilyet se veszek.
(Esetleg majd Note 5-öt, ha ez megjelent és az 5-ösnek lement az ára)Komolyan nem értem, hogy lehet ezt a bar*mságot, mármit az edge kijelzőt, felárért eladni bárkinek is.
Régebben a különböző kijelzőknél (TV, monitor) egy magasabb minőségi kategóriát jelentett a sík képcső (nem torzít) és a tükröződés mentesség.
Erre most, hogy már vagy 10 éve minden kijelző sík, kitalálják, hogy görbítsük le a szélét, úgy legalább torzít és ha sehol máshol, de a szuper edge résznél okvetlen tükröződik benne valami.
(Hacsak nem sötét szobában vagyunk, ami egy mobiltelefonnál a felhasználási területek viszonylag kis részét jelenti.)Már alig várom, hogy az ívelt kijelzős televízióknál valamilyen eszement ürüggyel visszahajtsák a képernyő szélét...
[ Szerkesztve ]
-
laci_csk
senior tag
Ez kellett volna cimnek: "Edzsféle Note 7 érkezhet"
Xperia XZ3
-
vodrosjozsi
addikt
Off: "Erősen céloz az edge kijelzőre"..
Merthogy az is lesz. Komolyan néha az agyvérzés kerülget ha a Bone ír valamit.On: várom már az új Note-t, de valami azt súgja,hogy megint nem lesz akkora dobás.
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
Eclips21
őstag
cask én utálom az edge típusokat?
-
atike
nagyúr
Jó az, hogy csak egyféle lesz (remélem nem lesz ilyen proci - olyan proci variáns sem) - na de hogy csak Edge legyen.... Kár érte.
-
Gilberto
aktív tag
És ez a 2-ai dátum mennyire biztos? Mert akkor megvárnám a telefoncserét.
PSN: Gilberto2k10 (PS4)
-
twollah1976
őstag
Tul sok az allitolag a hirben.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
laci_csk
senior tag
Igy felejtos.
Xperia XZ3
-
holozis_HUN
veterán
Aztán lesz a panasz, hogy lecsúszik a cerka a teló oldalán
Note szériánál ez eléggé hülyeség szvsz... A papír széle sem hajlik le[ Szerkesztve ]
El errar es humano y el perdonar, divino.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Apple asztali gépek
- Vallás
- Külpolitika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Napelem
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest