Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 12T - egytucat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
Szerintem inkább ne általánosítsunk
A lakásos példája szerintem azt írja le, hogy minek venne valaki olyan lakást, amiből mindenféle kényelmi szolgáltatás hiányzik, mikor ugyanazon az áron megveheti a szomszéd lakást, ami rögtön, a megvásárlása pillanatától kezdve lakható.
-
Giovan!
addikt
Szerintem ez nem az Apple-ről szól nála. Ő konkrétan azt nem érti miért emelkednek a telefonárak. Pedig marha egyszerű a válasz: azért, mert drágábban is veszik. Minek adná bármelyik gyártó olcsóbban a készülékeit, mint amennyiért adhatja, ha egyszer így is megveszik? A profit a lényeg, mindenkinek, nem az hogy randomJoe 700 dollárért vehessen csúcsmobilt. Ez nem szeretetszolgálat.
-
Giovan!
addikt
válasz
#30610944 #54 üzenetére
De szerinted rajtad kívűl más hülye? A teljes piac hülye, csak te tudod az igazságot? Mindenki látja hogy emelkednek az árak. És? Amíg futja rá, veszik. Mikor már nem fogja, nem fogják venni. Mindenki olyat vesz, amilyet akar, és amilyet a lehetőségei megengednek neki.
Amúgy minden fogyasztási cikknél eljátszod ezt, hogy a "drága miért drága?", vagy csak a telefonoknál csodálkozol így rá a világra? -
Giovan!
addikt
válasz
#30610944 #50 üzenetére
Nem uralja a piac kétharmadát, a profit kétharmadát zsebeli be. Nagy különbség.
Bőven van miből választani, nem csak 1000 dolláros készüléket lehet venni. Mondom, a csúcsmobil birtoklása nem létszükséglet, senkit sem fogok azért sajnálni, mert a piac "gyarlósága" (lol) miatt nem futja neki rá.
Nincs kit hibáztatni, mert nincs hiba. Még egyszer, kapitalizmusban a piac így működik, minden annyit ér, amennyit a fogyasztók hajlandóak adni érte, ezen felháborodni értelmetlen és nevetséges.
-
Giovan!
addikt
válasz
#30610944 #46 üzenetére
Tim egy CEO, a részvényesek gazdagítása a célja, nem tudom mit kell ezen meglepődni, vagy háborogni. A teljes mobilpiac hasznának kétharmada az Applenél csapódik le, szóval a dolgát láthatóan jól végzi.
A csúcskészülékeket, mint minden terméket, a piac árazza be. Pl az XR nem fogyhatott túl jól, a 11-et már 50 dollárral olcsóbban adták. A piac döntött. Szóval továbbra sem értem mit kell felháborodni azon, hogy drágábbak a készülékek. Azért drágábbak, mert ennyiért is megveszik. Senkinek semmi sara nincsen, max a vásárlóknak, dehát ők meg megint arra költik a pénzüket, amire akarják. Ha 1000 dolláros telóra, akkor arra.
Nekem sem futja ilyen drága mobilra, ha futná rá sem érne meg nekem annyit, de ettől még nem érzek késztetést arra, hogy a fórumon csodálkozzak rá a kapitalizmus alapvető tulajdonságaira...
A csúcsmobil birtoklása nem létszükséglet. -
Giovan!
addikt
válasz
Emericus Max #43 üzenetére
Mint mondtam, a piac szabályozza az árakat. Ha valaki túl sokat kér, és emiatt nem veszik, akkor vagy csökkent az árain, vagy kihullik a versenyből, és a többi gyártó tanul a példájából, vagy ők is kihullanak. Viszont mikor az Apple elkezdte 1000 dollárért vesztegetni az aktuális csúcsmodelljét, az sikeres lett, annyira legalábbis mindenképp, hogy bejöjjön ez az új árkategória a cégnek, és ezt átvette a többi gyártó is, és láthatóan nekik is gurul a szekér.
Lényeg a lényeg, elegendő ember ad ki 1000 dollárt a csúcskészülékekért ahhoz, hogy megérje őket ennyiért adni. Aki ezt már nem engedheti meg magának, az vegyen olyat, amilyet még igen. Így teszek én is, mivel nekem sincs 300k-m telefonra, de nem háborgok a magas árak miatt (értelmetlen lenne, a piacnak úgysem parancsolhatok), hanem olyat veszek, amire futja
-
Giovan!
addikt
válasz
Emericus Max #37 üzenetére
Mindenre számítottam ebben a topikban, de arra, hogy ezért is az Apple legyen a hibás, pont nem
Mindenki annyit kér a termékeiért amennyit jónak lát, hálistennek kapitalizmus van. Ha neked ez nem tetszik, nem veszed meg és kész. Ha elég sokan nem veszik meg, akkor nem fogja megérni a gyártónak ennyiért adni, és csökkenni fognak az árak.
De ha a népek ennyiért is megveszik, akkor a cég ennyiért fogja adni, hiszen maximalizálni akarja a profitot. Ilyen egyszerű.
-
Giovan!
addikt
Ezek az árak azért még nem hivatalosak ha jól látom, szóval szerintem várjuk meg azokat a bejelentéseket.
Én nem hiszem, hogy ennyire el lenne szakadva a valóságtól a Huawei vezetése.
Ha mégis így lenne, akkor tényleg búcsút inthetnek a nyugati piacokon megtermelt profitjuk legnagyobb részének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A GMS hiánya mellett a magas árak is nehezíthetik az eladásokat.
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest