- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
veterán
válasz
manchester85 #448 üzenetére
hát most sehol nem találom, de volt egy videó, ahol a tag ilyen karcokat csinált, aztán simán letörölte és nyoma se maradt. lehet, hogy ő a szerencsés kivétel.
késheggyel is kopogtatta, ott megmaradtak a pici lyukak az alu hátlapon.
-
Malachi
veterán
válasz
manchester85 #443 üzenetére
ja, ez tény. ha sérül, akkor annyi neki, ez biztos. egy koccanás és horpad, egy erősebb karc és kopik.
de azért várjuk meg, mennyi lesz egy hátlapcsere, az iFixit szerint eddig ez a legkönnyebben szerelhető iPhone. könnyen kopik és karcolódik, de nehezen törik és már az elején mondtam, hogy inkább egy hátlapcsere 10k-ért, mint egy törött LCD csere 30-ért.
meg olvasd el ezt, tök érdekes. ha jobban belegondolunk, végül is jó irányba mozdultak ezzel az uni fém hátlappal. bizonyos szempontból. talán nem lehet mindent együtt, nem lehet olyan, hogy szép is legyen, meg strapabíró is, meg könnyű is. ha ezek a szempontok.
-
Malachi
veterán
válasz
manchester85 #441 üzenetére
á, ez is olyan, mint az antennagate. ha tényleg könnyen kopik a fekete mindennapi használat mellett, akkor tuti, hogy fél éven belül tömegével viszik majd vissza a boltokba és abból világbotrány lesz tényleg.
de ezeket a kulccsal meg fémpénzzel kapargatom marhaságokat nem tudom komolyan venni. hozzanak ide bármilyen telefont, garantálom, hogy tudok olyan tesztet végezni, amiben megkarcolódik majd, ha erősen vakarom valami vasdarabbal.
-
Malachi
veterán
válasz
greggggg #422 üzenetére
az nem számít. az vesz 20 ezres havidíjas csomagot, aki ki is használja, nyilván. így még vehet mellé 20-ért egy jó kis telefont is. tiszta haszon. engem se érdekelt régen az ikon400 haivi 10-11 ezre, mert előtte 12-13 ezres számláim voltak. váltottam ikon400-ra, és 30 ezerért kaptam egy 3G-t. nekem, akkor, annyiba került a telefon.
szóval a havidíj nem számít bele az árba.
-
Malachi
veterán
válasz
Gadgetfan_ #420 üzenetére
bár van logika abban, amit írsz és bizonyos tartományban igazat is adnék, de összességében szerintem tévedsz.
a legújabb modell drága csomagban oké, kicsit olcsóbban viszont nem arányosan ugrik az ára, hanem aránytalanul sokat. ikon600 20k/hó vs ikon400 12k/hó DE telefon 20k vs 80k. először is.
aztán a régebbi modell ára, azaz a 4s-é jelenleg pontosan ugyanannyi, előfizetéssel, mint az új ötösé. kérdés, hogy az ötös lett olcsó, vagy a 4s maradt marha drága? szerintem mindkettő marha drága.
és még a legrégebbi, gyakorlatilag kifutó telefonért és kérnek pénzt, 1000, 50000 és 130000 forintot, díjcsomagtól függően. ezeket más országokban túlnyomó részt már régóta ingyen adják minden előfizetéshez. plusz poén, hogy az Apple Storeban most 122 ezer a készülék.
többen emlékszünk még rá, mikor a 3G a megjelenés után pár héttel 30 ezer körüli áron ment, ikon400-zal. mi indokolja a majd háromszoros emelést? a havidíj már akkor is 10 ezer volt.
asszem ennél jobban már nem tudom leírni. egyszer magyarázná meg nekem valaki érthetően, miért ezek az árak itthon, mikor 200 kilométerrel nyugatabbra már az osztrákoknál is töredék áron mennek a telefonok, hasonló havidíjú díjcsomagok mellé.
na mindegy.
veszek függetlent, piacról.
-
Malachi
veterán
válasz
Gadgetfan_ #414 üzenetére
akkor nem érted, mindegy.
neked okés, hogy amíg egy 400 ezres minimálbérű országban a legolcsóbb (36font) csomaghoz 40 ezer forint a telefon, addig az itteni legolcsóbb (6000ft) csomaghoz 170 ezer.
ha arányosan változna a készülék ár, még akkor is "csak" 100 ezer körül lenne a normális ár a 16GB-hoz.
ne hozzál több példát, értettem elsőre is, hogy a legdrágább magyar csomagban olcsó a telefon, de egy teljesen átlagos 6-8-11 ezresben pedig rohadt drága. ez van.
-
Malachi
veterán
válasz
Gadgetfan_ #412 üzenetére
én az UK T-s árakat néztem, ott is 36font az alap, mellé a 16GB-os telefon 109font. na de ott ez a legdrágább telefon ár!!! ez a legkisebb csomag. mintha itt ikon200 mellé adnák 40 ezerért, 400 mellé 30-ért, és így tovább, satöbbi.
érted a logikát. nem, egyszerűen felfoghatatlanok a magyar árak, hiába 20k a legdrágább csomagban a telefon, mikor a következő lépcső havi 11k-ért már 80 ezer.
-
Malachi
veterán
válasz
knyitogato #325 üzenetére
ezek a gondok ugye a feketéknél jönnek elő? szóval a kopás.
-
Malachi
veterán
hát, ez a fém unibody ház tényleg nem túl karcálló. viszont van egy másik teszt, amiben a fickó négyszer dobja le a járdán és bár horpad és kopik, de nem törik és nem reped a touchscreen. egy fém hátlapot kicserélni biztosan olcsóbb lesz, mint egy képernyőt. szóval horpadjon és kopjon csak, ha ettől nem törik.
és olyat nem lehet - de ez csak egy ötlet - hogy nem teszel a telefon mellé a zsebedbe semmilyen kemény fémtárgyat? ami koptatja és karcolja a hátlapot? vagy ez lehetetlen?
(mióta van telefonom, azóta soha nem hordok mellette semmit, már tíz éve. mert kényelmetlen és azért is - nahát - hogy ne csessze össze a telefont. szóval ez a szakértő tanácsom - ne tegyél a telefonod mellé kemény fémtárgyakat, ahogy a napszemüveged tokjába se teszel.)
-
Malachi
veterán
remélhetőleg még december előtt érkezik a rendes Gmaps app, addig meg lehet böngészőből térképészni. sajnos tényleg gyenge az Apple féle. talán soha nem éri be a Gmapsot.
a youtube mondjuk jól megrázta magát, nekem jobban tetszik az új app, mint a régi Apple féle.
-
Malachi
veterán
nem akarom OFFba elvinni, de...
"Hardverileg meg tökmindegy milyen van benne" - igaz, és tudom, hogy érted, de nekem a napokban esett le, milyen k*rva nagyot gurítottak ezzel az új A6-tal. 2 mag, alacsony órajel, alacsony fogyasztás és simán a 4 magos bikák szintjén mozog. bekapcsolt LTE, meg wifi mellett kb. 10 óra folyamatos videolejátszás? egy telefontól? ez valami kegyetlen nagy. ja, kisebb méret mellett. ááá...
összességében nem vagyok elájulva az ötöstől, de ez, ez tényleg nagyon komoly. az a kár, hogy ez kívülről nem látszik, specifikációkkal meg nem lehet villantani.
-
Malachi
veterán
értem. én így is sokallom, de végül is havi 10k, két évig...
nem tudom. az jár a fejemben, hogy ha a vadiúj i5 170 ugyanígy, akkor a korábbi modell miért csak egy tizessel olcsóbb...
ha ezt bevállalnád, akkor már nézd meg az i5-öt is, kevesebbet fizetsz be, csak a havi részlet egy 500-assal több. inkább az, nem?
-
Malachi
veterán
hát, akkor mondd meg, hogy ugyanez a T miért töredék áron adja a többi piacon ezt a telefont. nézd meg az osztrák vagy német árakat. sírni fogsz.
meg nem, nem, olyan nincs, hogy a T országonként más áron kapja az iPhone-t az Apple-től. egységes áron jön be nekik, azt nem tudom, hogyan, de az tuti, hogy a további árazásról már nem az Apple dönt, hanem a T. csak gondolj bele, minden Németországból jön, oda megy, itthon nincs semmi, ez csak egy lerakat.
-
Malachi
veterán
hát mondjuk az Apple-nek ehhez épp semmi köze, ez csak a T-s zseniális árazás.
ez az a cég, amelyik ikon400-zal 30-ért adta a 3G-t, aztán 70-ért a 3Gs-t, és a 4-es óta 80-90-ért megy két évvel az alapmodell, a havi 11ezres csomag mellé.
(#124) Digital - figyelj, ikon200 (6000/hó) mellé még a sima 8GB-os 4-es is - kapaszkodj - 130k. 2 év hűséggel. itt az aprón találsz hibátlan állapotúakat 70-80-ért.
-
Malachi
veterán
egyedül az ikon400-az 2 éves ár a "vállalható", ez 80-90k volt indulásnál a 4-es óta kb. 16GB-ra. az ikon600 is oké, de az mondjuk vicc, hogy 70k a difi a kettő között.
a többi nevetséges, erről ennyit. évek óta.
(#80) benczeb - 75-85 körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest