Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joey04

titán

Én az ellenkező utat jártam/járom be. A nyomógombos Symbian Nokiák után szétnéztem kicsit WM fronton, meg volt egy SE P1 is. Menekültem vissza a Nokiához. Aztán kipróbáltam az iPhone-t, és lenyűgözött, hogy így kell működnie egy érintőképernyős telefonnak. És le is ragadtam 2008-tól egészen tavaly októberig. Közben persze nem jártam csukott szemmel, volt mellette pár hétig anno még HTC Hero, SE X10, SGS1 (igaz ez csak kölcsönben), LG 2X, HTC One. De mindig visszatértem. Aztán az iOS 7 megjelenése volt a fordulópont. Nem tudtam megszokni a felületet, és voltak egyéb bajok is vele. Így kötöttem ki a Note 3 mellett, és nem bántam meg így több hónappal később sem a váltást. Pedig... Még most is igaz, hogy az iPhone-t megveszed és működik. Ennyi. Persze az android sokat fejlődött teljesen korrekt és használható rendszer, de egy iOS készülékkel jóval nagyobb az ember komfortérzete, feltételezve hogy használni akarja a készüléket, és nem romolni meg törődni vele. Például az iPhone-om 100+ napig ment kikapcsolás nélkül, és csak azért szakadt ez meg, mert egy hálózati hiba után nem volt neki elég az airplane mode on/off, hanem újra kellett indítani. Androidon szűk 30 nap volt eddig a legjobb eredmény. Tehát stabilabb jelenleg is az iOS, és nem csak ez támasztja ezt alá, hanem az is, hogy hetente kb 2-3 alkalommal előfordul a Note 3-on, hogy egy alkalmazásból kilépve úgy tesz mintha lefagyott volna, de egy kijelző lezárás és feloldás után hibátlanul megy tovább. Vagy amikor a legváratlanabb pillanatokban kezd el akadozni, ott ahol eddig nem. De csak egyszer, utána meg olyan folyamatos mint az iOS. És mondom, nem arról van szó, hogy használhatatlan, laggolós szar, csak 5 év iOS használat után tűnik fel. Aztán ott vannak az apró finomságok amik hiányoznak, pl egy csomó animáció, ami elsőre parasztvakításnak tűnik, de valójában a használatot könnyíti meg. Példa erre, hogy sokkal egyértelműbben jelez vissza a rendszer, ha mondjuk egy alkalmazást megnyitok. Droidon rányomok a Galériára, és néha újból nyomok, mert azt hiszem nem reagálta le a rendszer, mert nem volt egyértelmű visszajelzés. Nem lassabb, mert végeredményben kb azonos idő alatt nyitja meg az appot (más kérdés, hogy ehhez a droidnak 4 mag 2.3ghz kell, i5-nek meg 2 mag 1 ghz), de a kezelés ezáltal bizonytalanabb, érzésre pedig lassabbnak tűnik. Pedig ugye nem az. Aztán a fine scrubbing podcast közben jól jönne. Vagy a rubber banding effect. Droid is jelzi (bár nem minden alkalmazás) ha egy lista végén van, de nem olyan egyértelmű ez sem mint iOS-en. Erre is jó példa az ezer review videó bármilyen droidos telefonról, ahol a tesztelő legalább egyszer tovább próbálja görgetni, mire rájön, hogy vége a listának. És van még ezer apró hasonló dolog. Aztán ott a frissítés is, ami még akkor is életképesebb, ha valóban herélt csomagot kapnak a régebbi készülékek. Ehhez köthető még az is, hogy a KitKat pl kijött Note 3-ra de nem teszem fel, mert sorra jönnek az olyan tapasztalatok, hogy ez meg az az alkalmazás még nem kompatibilis az új rendszerrel. iOS-en is előfordul nagy ritkán ilyesmi, de nem ilyen gyakran. Ott volt olyan, hogy i5 iOS 7-en olyan programot használtam, ami nem csak régi designt használt, de még csak retina támogatása sem volt az appnak, de futott és hibátlanul. 3 dolog miatt nem váltok vissza ezek ellenére sem. Az egyik, hogy lehet akármilyen kezes a rendszer, ha olyan (számomra) visszataszító és buzis a külső amilyen lett. A másik, hogy pofátlan dolognak tartom azt, hogy az 5c-t a régi csúcsmodell árának a környékén hozták be, az új csúcsmodell meg áremelést kapott. A harmadik a méret, de nem, nem állok be a sorba, elég lenne a 4" egy telefonra. Remélem is, hogy nem lesz 4,7 meg 5" mert azoknak semmi értelme. Viszont én egy táblára nem vagyok hajlandó pénzt adni, mert nem használnám ki. De néha jól jönne. Így aztán a phablet vonal bejött, bár persze igaz a mondás, hogy mindenre jó és semmire sem, mert telefonnak nagy, táblának kicsi, de számomra ez még egy elfogadható kompromisszum, vagyis inkább ezt vállalom be, mintsem, hogy tabletre is költsek. Szóval részemről maradok iOS párti, de android felhasználó. :)

Új hozzászólás Aktív témák