Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
madkiller
őstag
[link]
Ehhez tud vki vmit fűzni? -
s912
aktív tag
ez fake?
http://www.youtube.com/watch?v=qtIp_jHVKhI
0:27-től Spider Mastermind és Heavy weapon dude-ok?
-
persil
nagyúr
válasz
speed471
üzenetére
Ebből a hsz-ből szerintem 10-ből 9 olvasónak csak az derült ki, hogy botrányos a helyesírásod, nem tudsz fogalmazni és nem értesz az informatikához.
"a japán technika nem erre vajaz."
Ezt pedig egyszerűen már kommentálni sem tudom.A warez meg tilos, az egy dolog. De, hogy még büszkén hirdeted is...
Egy szó, mint száz: szerencséd, hogy nem vagyok moderátor és valószínűleg nem is leszek, mert ezért az egyetlen írásodért végleges kitiltás járna az én mércém szerint.
-
_Szasza_
tag
A Doom 3 úgy volt anno beharangozva, hogy tökéletes grafikájú játék. Ez meg hogy következő generációs hardverekre. Kíváncsi leszek.
-
kpal
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
eltoltam,na

-
speed471
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nyilván nekem is van magán életem és inkább fektetem bele abba... mindenkinek van hobbija. Én nem dohányzom nem költök bulikra 30 000ft-kat... Inkább a barátnőmre ill ránk + kutya kirándulások és stb...
Az igazi fő okot nem akartam ide felvetni. Én se tartok sok mindent helyesnek de sajna a véleményemmel még a világ nem változik. A kiadókkal szemben be ismerem nem szép dolog. ugyanakkor szerintem ez nem erről szól.
Én 500ft-ot sem költenék játékra mert az a utolsó az életemben de ugyan akkor mivel az ember nem tehet meg dolgokat bizonyos okokból így hát maradnak az autós szimulátorok.. egem kikapcsol szívesen ülnék rally autóba de szerintem sokan mások is, ill csinálnának olyan tevékenységet amire nincs pénzük.
Viszont butaságnak tartok egy olyan konzolt ill eszközt amelyben nagyon nehezen vagy sehogy nem lehet alkatrészt cserélni. Már rég sokkal fejeltebb dolgaink lenének ha másra összpontosítanának.
Elég nehéz röviden tömören leírnom miért rosszak bizonyos dolgok és ez a én véleményem....
de úgy gondolom mivel foglalkozom elég sok dologgal általában sajnos igazam szokott lenni sok mindenben, és először mindenki le szól vagy lehurrog mert csak az első pár sort olvassa el vagy nem hallgat meg és amikkor igazam van akkor is én vagyok a rossz
(ma is volt egy vitám és igazam lett de az illetőnek teljesítettem a kérését majd mikkor rá jött hogy nem egészen úgy van csak nézett.....nem részletezném. 
De ez nem ide tartozik.
Ha megfelelő lenne a fizetésed akkor mihez kezdenél vele? én biztos nem játszanék.Emlékszem mikkor olcsóbb volt a benzin és több volt a fizum akkor minden hétvégén be ültünk az autóba és csak mentünk... hol Szlovákiába hol máshova. Ezt ma már nem tehetem meg hiányoznak azért a régi szép idők

Nagyon sok hobbim van és ebből kevéshez férek hozzá.Egyébként a logikai játékokat imádom csak egyre inkább értelmetlen gyilkolászós logikátlan butaságokat adnak ki... de persze sokan zabálják így hát.....ez maradt. tiszteletem a kivételnek.
Sok helytelen dolgot csinálnak a kiadók és más is ezért vagyok kicsit ellenük.
Biztos ismered a 10ft érő dolgot adjuk el 15000ft ért..
Most ez enyhe túlzás de azért lehetne csökkenteni azokon az árakon.... egyébként nem szeretek valamire várni.... nagyon türelmes vagyok de azért 1,5 évet nem várnék egy játékra amit én is végigjátszom aztán leves.
egy két kivétel van.....nem akarom elrontani a topikot téma doom4......ha beszélgetni szeretnél írj rám egy privátot

-
Dilikutya
félisten
válasz
speed471
üzenetére
Érdekes dolog, amit mondasz. Nem, nekem sem csak eredeti játékaim vannak. Ellenben nem is azért nem veszek meg valamit 10 ezerért megjelenéskor, hogy utána csúcs PC-be fektessem, inkább elköltöm az életemre. De tegyük fel, hogy megvennék mindig mindent új áron, ami tetszik, és az életem mellett (munka, barátnő, barátok, szórakozás,munka mellett levelező főiskola) időm is van végigjátszani. Rögtön nem 100.000Ft lenne ez az összeg, hanem 30-40, maximum. De új játékot sosem vennék, értelmetlen, mikor 1-2 év múlva harmadáron, vagy még olcsóbban is meg tudom venni. 1500-2000Ft-ot meg már megér egy AAA kategóriás cím, de még egy kevésbé sikeres, de jó B közép is sokszor. Extrém esetben 3-4 ezret is. És 1-2 év múlva meg is veszem, ami érdekel. Ami meg nem érdekel, az 1-2 pálya, 1-2 óra játék után törlésre kerül, ritkán szenvedek végig olyan játékot, ami nem köt le. De csúcsgépem továbbra sincs, mert felnőttként indokolatlan, mivel nincs időm annyit játszani, hogy megérje, 18 évesen pénzem nem volt rá, vagyis lett volna, de akkor másra nincs. Én azt mondom, akinek drága, felső kategóriás gépe van, az vegye csak meg, amivel játszik. Xbox-ra, PS3-ra ugyanez vonatkozik, a konzol sem olcsó, és a méretes LCD TV sem - régi katódoson meg nem móka.
Amit minden platform esetében viszont helytelennek tartok, az a kiadók hozzáállása a használt játékok kereskedelméhez. Miközben ott tartunk, hogy a konzoloknál is igyekeznek minél jobban eladhatatlanná tenni a fiókhoz kötött hozzáférésekkel mindent, már a Windows 8 is eladható, átruházható... -
kpal
nagyúr
Régeni szép idők voltak az igaziak .
-
speed471
aktív tag
ja és így utólag hogy is jön ki egy faja gép ára.:
most ne menyünk bele törésekbe tudom hogy lehet tört játékokkal játszani és tudom hogy van rgh nekem is az van.... de!
ha meg kell venni a játékokat vegyünk alapul 10 000ft.
10 játéknak az ára 100 000ft.
honnan van nekem boxom meg jó pc-m?
a képlet egyszerű én még soha az életben nem vettem meg eredeti gamet.
így hát biza lehet gyűjteni gépre.
Én neten nem játszom arra nincs időm. néha öcsémmel ülök le... mivel jelenleg van 2 melóhelyem + amik bejönnek mellékesbe....így hát nekem nem kel eredeti game bár éppenséggel tudjuk hogy vannak tört szerverek amik jól működnek.
-
speed471
aktív tag
nincs ideje kiforni.... nézd meg pl a telefonokat... ahogy megveszed a 2 magos kis okos telefonod ki adják a 4 magosat... utána pedig a hajlítható képernyős telefont....
pc m nekem még nem szált el úgy hogy ment minden.... ezért lehet tenni. nem árt hozzá egy free relé és egy jól földelt hálózat a lakásban nem beszélve arról hogy mindent meg fog védeni nem csak a drága pc-t.
ha ez meg van akkor nem szál el a gép 10 éve van pc-m még egy sem szált el pedig saját hibámból sütöttem ki tápegységet... csak az ment el.

konzolt már 3 vittem szervizben annak ellenére hogy + hűtés és normális környezetben volt tárolva nem beszélve arról hogy nem voltak agyonhasználva. de ha mind ez meg is lenne oldva!, akkor azért nem kellene mert nem tudok rajta normálisan levelet írni a smart tv ami otthon van az okosabb nála.... nem tudok rajta dolgozni elég sokat dolgozok pc-n. és nem tudok rajta zenéket válogatni vagy legalább is elég pöcsölősen max... nem tudok rá letölteni filmeket olyat amilyet én akarok.
1 szónak száz a vége...... én maradok a pc-nél.. még a laptopokat szeretem és éppenséggel azok még szervizelhetők... tudom mert foglalkozom vele

akár milyen dobozban lévő szuper gépet adnak ki ha nincsenek benne slotok akkor azt csak úgy hívjuk.: lebutított gépek.... és egy ilyen gép eléggé korlátozott. nem arra kéne törekedni hogy ús ps-t meg boxon hozzanak ki.... hanem a pc-t és egyéb technológiát fejleszteni mert avval más is fejlődik körülöttünk.. pl a zsebedben lévő mp4 lejátszó, vagy telefon
vagy amit már rég tudunk.: elektromossággal és levegővel működő autó 
egyébként nem tudom milyen pc-d van de ha kapnál egy olyan gépet amin maxon megy minden és én reálisabb leszek (mert nem mondok 7 évet mert ez túlzás.. a legjobb boxok is 3 évig húzzák azért olyan olcsó.... tisztelet a ritka kivételnek) szóval 3 évig menne nálad fejlesztés nélkül és utána csak egy kis ráfizetéssel még 3 év ez pedig kizárólag a vga. ugyan is a játékokat 2-4 magos procira írják. súgom tovább hogy 4gb ram bőven elég nem fog rosszabbul menni a játék mint eltúlzott 16 gb rammal.. volt szerencsém nem egy gépet tesztelni! ami számít a vga!
egy szóval 4gb ramal 4 magos kizárólag intel procival (gépekkel is foglalkozom hagyjuk hogy miért intel nem téma) és egy 1 gb karival amely minimum 320 bites! lazán maxon megy minden és hozzá tenném hogy nem kell 1000w táp elég a 550+-os. de ha kell egyik nap nagyon szívesen csinálok egy videót a gépemről már rég gondolkodom rajta.. mert sokan nem hiszik el hogy biza a én gépembe két brutál vga volt és elég volt a táp.... na mind1 nem is lényeges...
szóval egy jó számítógéphez nem kel minden alkatrészre 100 000ft kiadni..... a nélkül is megy a gép jól....... és még ssd-m sincs. érteni kel hozzá. Annyira pedig meg lehet tanulni nem nagy dolog... én legalább is ilyen vagyok. akinek meg az kel hogy haza viszi a gépét bedugdossa és megy... egészségre. pedig a japán technika nem erre vajaz.

-
válasz
speed471
üzenetére
A konzol költséghatékonyabb. Egyszer megveszed, 7-8 évig játszol vele.
Szállt el már nekem lap mindenestől, ott is nagyon sok minden ment a kukába. RRoD-re pl 3 évre meghosszabbították a garit.Minek nincs ideje kiforrni? Pont a PC-t nem használod ki, azért vannak még mindig zömében DX9-re írt játékok, mert az X360 csak azt az API-t támogatja...
-
speed471
aktív tag
teljesen mindegy milyen grafikát nyújt egy konzol amikkor olyan gyorsan fejlődnek a műszaki cikkek hogy a pc mivel cserélhető a pl vga így mindig is szebb képet nyújt.... így hát mikkor ki adnak egy konzolt nincs ideje kiforrni mert jön egy új technika...... ezért pártolom a pc-t. nem beszélve arról ha konzol bedöglik akkor az egész kuka.. a javítás részét hadjuk van tapasztalatom nem kevés... ott esetlegesen 100 000ft buksz.
pc-n azért nem így van..... emlékszem mikkor cserélgettem az alkatrészeimet 50 000ft ért adtam el a használt gépem és + 50 000ft raktam össze egy újat.összerakott dobozok ha bedöglenek te magad nem tudsz vele mit csinálni. a pc vel igen stb.
-
válasz
speed471
üzenetére
A #125-ben írtam, érvényes ide is:
Nézd már meg milyen grafikus gyorsítók voltak amikor az x360 megjelent. A múltkor kikerestem valakinek, Radeon x1000. Teljesen igazad van, ez fasorban sincs az x360 technológiájával, ami még ma is relatíve szép grafikát tud renderelni. -
speed471
aktív tag
a konzolon hát elég csúnya a grafika és eléggé korlátozott!
az ár csökkenés semminek a rovására nem menne ha normálisan irányítanák a dolgokat és nem eladnák de igazad van hagyjuk!
Mint említettem nekem van mind kettő és a pc a nyerő.

Mindenben! Grafikában kihasználtságban...... Ha csak boxom lenne nem lennék megelégedve viszont ha csak pc-m avval nagyon.... Engem zavar az egér hiánya is.. egyébként van vezeték nélküli xbox karom pc hez...ugyan is wii-zek pc n bunyós gameket játszok ill autósakat.szóval pc-n mindent meglehet csinálni

-
válasz
speed471
üzenetére
Sok év óta először van dedikált videokártyám, a Diablo meg a Starcraft miatt vettem.
Ha lemenne az ára, az valaminek a rovására menne. Ennek nem örülnék. Ki vagyok békülve a mostani árakkal, sőt, aki játszani akar, vegyen konzolt. Én is így fogok tenni, csak már ebbe a generációba nem szállok be. -
speed471
aktív tag
még az jutott eszembe így utólag hogy nem a Magyaroknak kéne vándorolni, hanem a kormányunkat kéne egy lakatlan szigetre kirakni és nem lenne semmi gond

Ha pedig jön még egy ilyen banda akkor őket is....előbb utóbb csak megunnák.......

-
speed471
aktív tag
nincs igazad és sehol sem adják az ember kezébe a kolbászt. az hogy mennyit dolgozol a beosztásodtól függ. én is ismerek olyat aki 6 napot dolgozik és ottani árakhoz képest szárul keres de ez hamarosan változik mert meló helyet vált. és ismerek olyat aki 5 napot dolgozik és nem dolgozik hétvégén.
sőt van három csajszi kb 3 év alatt egy nagy kéglit vettek. aki lusta az üljön a fotelba a kanapéján és ne mozduljon semerre az a legkönnyebb.
aki kiment és kicsit értelmesebb figura az megállja a helyét kint! maradjunk ennyiben.Kedves Jaka! a kormányunk szeret nagyot mondani ezt már észrevettük szegény pancser banda

Már bocsánat ha valakit megbántok evvel a mondatommal de én legalább nem vakítom magam

A rage tényleg jó game volt bár nem a legütősebb számomra most a Borderlands 2 a nyerő...
-
válasz
speed471
üzenetére
Mert kinn kolbászból van a kerítés. Majd hazajönnek, amikor megismerik a német munkamentalitást.
Ott nagyon nem herevakarászás van 8 órán át.
Egy közeli ismerősöm most volt kinn mosogatni. 12 órát dolgozott heti 6 nap. Ezt nem fogja bírni aki azért is sír, mert dolgozni kell a segélyért cserébe. -
Suker10
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Pont ezt akartam írni. A kreativitás hiányzik, ez Romero óta nincs meg. Ő olyat tudott, amit más nem.
Egyébként az utóbbi években csak a Rage volt saját játék, összességében magas értékelést kapott. Azért átlag feletti játékokról van szó. -
KG.
tag
Aztis veddhozzá, hogy oké hogy jóval kevesebbet adnak el, de minden egyes VGA-val, procival, duplán megfizeteted a játékok árait, míg pénze lesz a hardvergyártóknak a PC-s játékiparból, addig jönni fognak a nagyobb címek PC-re is, emlékszem anno mennyire fájt kifizetni a 8800GTX-et a Crysis miatt, de így visszagondolva minden eggyes forint megérte!

-
Jakesz
addikt
-
speed471
aktív tag
utólag.: És rengeteg Magyar van kint!
nem is értem miért 
-
speed471
aktív tag
Látod erről írok... ezek pont nem érdekelnek nem nagy játékok számomra!
Ritkán látok jól összerakott gamet.!
infláció ide vagy oda... kint külföldön dolgozik Bátyám és másik két rokonom. nevezetesen Londonba és Németországba.
Kint mai napig jó a fizetés nem romlott! csak nekünk szar a ft...... kint alap bér átszámolva forintba egy raktáros munkával.:
heti 75 000ft.. * 4= 300 000ft= 1 havi fizu.
- lakbér kaja útiköltség ha nem térítik! .: 200 000ft (ebből a lakás bérlése 100 000ft de éppenséggel Londonon kívül csal 70 000ft egy órási lakás 1 hétre ahol biciklizni lehet a szobába.... no mindegy)maradt 100 000ft! ez mint úgy hogy alap dolgozó bért számolta semmi extra és költöttünk ügye bár mindenre.... a normál fizetés 500 000ft
a jó fizetés 1 000 000ft ill fölötte. de átlagba 400 000ft-500 000ft-t keresnek kint 1 hónapban.Akkor miért is kerül egy vga 100 000ft ba? és kinek is drága?
nekünk... akikkel én szoktam beszélgetni mindig újítanak valami műszaki kütyüt most épp egy 300 000ft környéki gépet amelyet nem összerakatnak hanem kompletten megveszik és a belső tárhelye 2 tb... a többi is stim pl vga és stb..............szóval csak minket szivatnak meg egy két országot de pl Németbe, Londonba, Svájcba, Kanadába elég jól élnek. Nem számít kel a konzol és a nép butítás és még egyszer mondom úgy hogy van konzolom!

De utólag inkább még egy gépet raktam volna össze belőle hasznosabb.
-
Dilikutya
félisten
Esetleg azt is figyelembe veheted, hogy akkor nem full HD-ban kellett a képet megjeleníteni, 1024*768 és 1280*1024 felbontáson ma is hasít egy 30000Ft-os videókártya maximális részletességgel.
De tényleg más ma, mint akkor. A mozibevételeknél is kihangsúlyozzák, hogy a Titanic 1 milliárdját jóval több néző hozta össze, mint A sötét lovagét. -
Def26
félisten
válasz
Dilikutya
üzenetére
"Amúgy odakint is mást ér 200 dollár ma, mint akkor."
Én ezt nem így tudom, de ha van is ilyen mondás nyugaton , hogy "bezzeg évekkel ezelőtt még csak 1 dollár volt a kenyér, most meg már 1,19 dollár",
akkor sem a duplája.
Egy a lényeg, 14 éve 200 dollár volt a csúcs vga, most meg 400-500 dollár. Ennyit nem romlott a dollár, max. csak a mi képzeletünkben, mert mi hozzászoktunk, hogy szar a forint (pff)
-
Dilikutya
félisten
Miért hiszi azt mindenki, hogy a konzolok fejlettebbek megjelenésükkor, mint a PC-k? Eléggé rokon technológiát használnak (konkrétan hekkeléssel asztali operációs rendszert is fel lehet tenni), a velük egykorú PC mégsem tudja évek múlva ugyanazt megjeleníteni, amit egy konzol. Szerintem inkább szoftveres háttere van ennek...
-
válasz
Rocky100
üzenetére
Jó, telefonra is PC-n fejlesztesz. Pixar rajzfilmeket is PC-n csinálják, mégsem zárja ki hogy moziban nézd meg.
Nézd már meg milyen grafikus gyorsítók voltak amikor az x360 megjelent. A múltkor kikerestem valakinek, Radeon x1000. Teljesen igazad van, ez fasorban sincs az x360 technológiájával, ami még ma is relatíve szép grafikát tud renderelni.
-
Archer
őstag
válasz
Rocky100
üzenetére
Tényleg nem kötekedés vagy bántás képen, de mi az, hogy te Gamer vagy (nagybetűvel)? Mostanában annyira felkapott lett ez a szó, mindenki meg minden "gémer" aminek kicsi köze is van a videojátékokhoz. Aki csak Simset játszik az még nem gamer de aki virtuálisan lövöldöz az már az?
Sry csak szerintem nem kéne itt túlmisztifikálni a dolgot, hogy valakit érdekelnek a videojátékok. -
Rocky100
csendes tag
Hát mindenesetre én abszolút PC párti vagyok.Még akkor is hogy a játékipar szokásához híven a konzolokhoz húz

Egyszer voltam x360 tulaj.Gyorsan túladtam rajta.Nem az én világomMellesleg tecnológiailag (szintén szokásához híven) next gen vagy nem next gen úgy vélem továbbra sem lesznek fasorba sem a konzolok a PC-hez képest.Az más kérdés hogy könnyebb rájuk írni a gameket.Igaz azokra is PC-n fejlesztenek szóval ennyit erről

Én mindenre pc-t használok pl.Tv-m sincs.Egyszerűen nem tudom értékelni ezeket a "konzervdobozokat"Ingyen se kéne konzol pedig Gamer vagyok.De ez ÉN vagyok és ez az én személyes véleményem
-
speed471
aktív tag
sziasztok! nekem éppenséggel mindkettő van! van egy slim xbox 360 és egy csúcs pc amivel maxon megy minden...
Xboxot csak autós gameknél élvezem másra nem valók... na jó meg bunyós gamekre.
de a pc-t jobban élvezem egyszer kell jól összerakni és szebb jobb élményt nyújt.boxhoz van kinetic is.... az akkor jó ha sokan vagyunk.
összességében a baj mind két dologgal az hogy ritkán hoznak ki értelmes gamet... ott a doom hát uncsi....
sok gamet hoztak ki mostanában és nem is értem miért nem lehet úgy kiadni a játékokat hogy szuperáljanak patch nélkűl, meg hogy legyen értelme is.Mostanában ami kijött game és dicsérhetem és nem zombis uncsi idiótaságról szól ( én nem vagyok parázós kinőttem belőle ) az a Borderlands 2 és a Hitman: Absolution..
Az új generációs konzoloktól semmit nem várok el nem tud többet mutatni mint egy pc. és szerintem nem is lehet belőle kihozni annyit. sosem lehetett. minél bonyolultabb valami annál többet tud. minél butitotabb annál butább

Szóval nem konzolokat kéne kihozni hanem próbálkozni jó és új szebb gamek megalkotásával.. olyan gyönyörű játékokat tudnának csinálni pc re már most! olyan brutális vga-val amit sokan nem tudnak elképzelni. csak hát nem konzolokat kéne fejleszteni meg butaságra törekedni..... és persze nem csillagászati áron árulni egy vga-t...
Képzeljétek el a minecraftot ultra grafikába.... már csak a minekraftnak a sok oldalúsága én csak logikai kapcsolásokat építettem benne de azért jó pár játékot leköröz.. és csak milliárdos lett belőle a jó ember.

-
mephi666
nagyúr
válasz
Televan74
üzenetére
igen, meg laikusok is hipphopp megtanulják kezelni... nem kell rá operációs rendszert/eszközöket (újra)telepíteni, kevés vele a macera... időnként frissül magától a fw, ha neten van a gép és a játékokhoz is lejönnek maguktól a frissítések: nem esik bele abba a páciens, hogy szív, ha az adott vga-driverrel bugzik egyik-másik játék... pár alapvető dolgot kell csak megtanulnia az embernek és mehet a játék
attól sem kell félni, hogy a gyerek beleturkál és a fél rendszert legyalulja... sokkal "hülyebiztosabb" a konzol, mint a pc 
...mondom ezt úgy, hogy van pc+konzol is a háztartásban, de mindkettő másra van és használom/használjuk is elég sokat...
#113: akkor a voodoo3 azért felső kategóriás kártyának számított
én speciel nem is álmodoztam róla soha... elég volt összegyűjteni 5ezret kb '98-99 körül a voodoo1-emre, majd 2001 elején lett csak voodoo2-m 8ezerért
emlékszem, milyen király kártya volt a v3 (a 16bites megkötés ellenére is) meg a 32megás tnt2 ultra -
Televan74
nagyúr
Nagyon sok konzolos van aki megveszi a konzolt és csak játszik rajta, hiszen erre is való. Bár most már van saját hálózatuk és működhetnek media playerként is.Kell ennél több egy nappaliba.
Nem is tudja ,hogy konzolon is meglennének a kiskapuk. Meg tudná is, nem olyan könnyű a hardveres védelmet kijátszani. Pc -n a szoftveres védelmet jóval egyszerűbb megkerülni.
És igen azt a játék kiadók is tudják. A konzolos játékokból jön a nagyobb profit.
A konzol népszerűsége onnan fakad , hogy egyszerű kezelni. A csak konzolos címek is segítenek az eladásban.És írom ezt úgy hogy nincs konzol a háztartásomban. De pc van több is.
-
Def26
félisten
A baj az, hogy lehetne jóval nagyobb pc eladás is, ha mérsékelnék a hardvergyártók az árakat. Emlékszem anno, 30k -ért vettem egy akkor csúcs 3dfx voodoo 3 3000 -es kártyát. Most a csúcs kártyák meg tudjuk milyen áron mennek... persze, hogy szépen lassan átszoknak az emberek a konzolokra.

Komolyan mondom, ha teljesen hivatalosan érkezne egér támogatás a nextgenekre sztem nem sokan maradnának pc -nél.
-
Def26
félisten
válasz
Rocky100
üzenetére
Arra összpontosítanak amiben pénz van. Ilyen eladások mellett, sztem egyértelmű merre vezet az út.
Call of duty Black Ops 2 [link]
XBOX 360: 11.21 millió
PS3: 9.22 millió
PC: 0.84 millióBattlefield 3
XBOX 360: 6.65 millió
PS3: 6.22 millió
PC: 2.33 millióElég alaposan elverik a konzolok a pc -t.
-
Rocky100
csendes tag
Érdekes...
Egyébként mit gondoltok?(csak úgy viszonyításképp) Ezekkel a majdani Nextgen játékokkal hogy fog megbirkózni egy most felső kategóriásnak számító Nvidia gtx 670 vagy 680?
Kell aggódni, vagy azért a jelenleg ilyen szintű kártyák még bőven kiszolgálnak egy 2évig legalább?(persze ha fos optimalizálatlan konzolátiratokat kapunk majd az más tészta)
Átböngészve a hozzászólásokat nekem az jött le hogy a mostani Nvidia kepler generáció nem lesz egy hosszútávú befektetés.Vagy tévednék és az van amit már fentebb említettem?(mármint hogy mindez annak a függvénye e hogy mennyire fogják megint le**arni a pc-seket)
-
Findzs
addikt
a raget véleményem szerint elcseszték és biztos tanultak belőle ezért a doom 4 -et oda fogják tenni (remélhetőleg)
teljesen igaza van cormack bátyónak több évtizede használjuk már a monitorokat ideje lecserélni őket egy okos megoldásra (legalábbis játékok terén)
-
Yeffy
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
"Kíváncsi vagyok, hogy ha Romeroval nem váltak volna szét az útjaik, miket adott volna nekünk a két John, mert ők együtt voltak az igaziak, külön-külön egyikük sem muzsikál úgy, ahogy az ideális lenne.
Ha nem vette volna meg őket a Zenimax, akkor valószínűleg már nem lenne id, mert mintha a '90-es évek második felében ragadtak volna."
sajnos, bármennyire is elfogult vagyok, egyet kell értenem ezekkel a kijelentésekkel...

ha Romero nem száll el agyilag, szerintem kegyetlen jó játékokkal kápráztattak volna el minket, akár D3 is jobb lett volna, meg minden egyéb.
valóban ketten együtt adták az igazi, "teljes egészet", amire van ugye régről jó pár példa (DOOM 1 mondjuk)...
kár, h fasírtban vannak, ezt már sosem tudjuk meg, mi lett volna...
-
s.bala31
őstag
Én eddig minden Id soft. játékot végig toltam, nekem mindegyik tetszett, hangulatosak, szép grafika stb. A Quake 3 Arena Excessive modját kb 6 éve folyamatosan játszom multiban, nincs még egy olyan pörgős fps mint az. A konzol vs Pc témára: Az fps-ket egér+billentyűzetre tervezték anno.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez az egészben a tragédia, hogy nincsen mellette egy olyan játékdesigner vagy designer csapat, akik képesek az általában zseniális motorral igazán jó játékot csinálni - szemben például az Epic-kel.
Carmack ráadásul sokszor magát kényszeríti a motorjával bizonyos zsákutcákba - ilyenekre gondolok, mint pl. a Rage-ben a teljesen statikus környezet a földre szegezett tárgyakkal. Hiába gyönyörű a játék, ha egy rohadt lámpát nem tudok lelőni az asztalról, vagy egy széket véletlenül odébbtolni. Ettől az egész olyan halottnak hat nekem.
De nem szeretném az egészet csak a Rage-re kihegyezni, a Doom3 óta látom igazán súlyosnak a problémát.
-
Chp
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Értelek, teljesen korrekt amit leírtál. Valójában hiába írunk 2013-mat, nekem még mindig a Quake első és második része a kedvencem, számomra van bennük egyfajta hangulat, ami kifejezetten megfog. Nos, valóban nem olyan a Rage mint amilyennek - talán - lennie kellett volna és sokaknak már a Doom 3 sem tetszett, mindenesetre nekem mindkét játék nagyon élvezetes volt, bár a Rage-ben már nem éreztem azt a hangulatot, mint a 90-es évek id Software alkotta játékokban. John Romeroról annyit, hogy sokan mondják, hogy butaság volt az Ion Stormmal bűvészkednie, valóban felmerül a kérdés, hogy mi lett volna ha marad... A Doom 4 pedig egyelőre rejtély.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nézd, én rettentően tisztelem őt, az id korai játékai igen fontos mérföldkövek játékos életutam során, de ő mindig is szigorúan technikai oldalról közelítette meg a játékokat ("Story in a game is like a story in a porn movie. It's expected to be there, but it's not that important."). Lehet akármilyen überbrutál motor egy rossz játék alatt, az nem fogja kompenzálni a játékdesign-beli hibákat és hiányosságokat - erre a legutolsó példa éppen a Rage volt, és az még jobban sikerült az utóbbi évek id eresztései közül. Kíváncsi vagyok, hogy ha Romeroval nem váltak volna szét az útjaik, miket adott volna nekünk a két John, mert ők együtt voltak az igaziak, külön-külön egyikük sem muzsikál úgy, ahogy az ideális lenne.
Ha nem vette volna meg őket a Zenimax, akkor valószínűleg már nem lenne id, mert mintha a '90-es évek második felében ragadtak volna.
Ui.: Természetesen a fentiek szigorúan a magánvéleményemet tükrözik.
-
Chp
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Azért ez így igencsak erős volt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szegény Carmack technikai dolgokban nagyon jó, programozni nagyon tud, viszont játékot nem tud csinálni.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
teljes mértékben egyetértek!

szerintem kb a legnagyobb DOOM-fanok egyike vagyok, szívesen olvasgatok néha a játékról, a "születéséről", háttérinfókról. számomra is az egyik legjobb játék marad, a többi (más kategóriában is) egyszerűen már nem érdekel.
de ez... ez valahogy mindig magához láncol...

nemrég pörgettem ki a 2-t, majd az egyet is, most jön a 3, aztán kis pihi - nehogy bnő megorroljon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval, bár tény, hogy az 1-2-höz képest a 3 nem feltétlen volt akkora durranás játékmenetileg, de szerintem technikailag, illetve kinézetileg igenis a toppon volt. mégha kicsit részlehajló vagyok is...
szóval én nagyon-nagyon várom a D4-et, Mr. Carmack

-
olbaidhun
őstag
Nem írnám le a szakma legelismertebb emberét. Aki egy egyedi műfajt alkotott. Az hogy sikerül egy másik cégnek néhány szempontból (optimalizálás) jobb engine-t készíteni mint amit Carmack évtizedek óta önerőből saját kutatások után (szem vizsgálata, stb) letesz, csak egyet jelent: több százan ki tudnak dolgozni néhány főt és az "öreg motorost". Soha nem volt híres arról az említett fejlesztő, hogy elzárta volna felfedezéseit és a technológiát. Bárki szabadon módosíthatta a játékokat és persze sokan jobb üzleti érzékkel nagyobb tőkére hajtanak.
Az unreal 1 is igen nagy felhajtást kavart a grafikával és(gépigénnyel) pár apró újítással, de a quake 3 arena következményeként máris az unreal tournamentet erőltették. wiki
Mindent összegezve, piacvezető cég az id. de bizonyos mennyiségű tőke bevonásával, százak(ezrek?) már kiváló minőséget tesznek napjainkban az asztalra. Igaz ez már koránt sem egy várva-várt új lépés, csak tömegtermelés és ipar.

-
mephi666
nagyúr
szerintem az is lehet a gond, hogy millió hw van, évente lemegy 1-1generáció vga-kból és baromi nehéz úgy optimalizálni/fejleszteni, hogy nagyátlagban jól fusson és gyönyörű legyen a végeredmény... ha pl úgy állnak neki, hogy csak a minőség a cél és látják, milyen irányban mennek a fejlesztések és a játék megjelenésekor 100ezres vga kell ahhoz, hogy leessen az ember álla, annak sírás a vége... régen azért eltelt pár év voodoo1-2-3 között és ők is haladtak rendesen a munkájukkal... quake2/idtech2-nek elég volt egy 4megás voodoo1, hogy hasítson 3dfx glide-ban, quake3/tech3-nak meg már illett minimum egy voodoo2
konzoloknál azért más a helyzet: ott van pl a 12éven át forgalmazott ps2, a szintén nem épp fiatal xbox360 és mindkettő fix hw... ha ők esetleg most ismerik az xbox720 felépítését, akkor előnyben vannak azzal, hogy robbanthatnak egy nyitócímmel
meg persze utána tartja magát legalább 5évig a generáció és licenszelhetik a motort millióan (ha jól sikerül)én megértem őket
nem olyan egyszerű egy motort fejleszteni, hogy felkelnek egy reggel, aztán estére összepakolják, majd mindenki boldog... egyre nagyobbak az elvárások, amit jobb esetben teljesíteni akarnak, jönnek sorban az új hw-ek, amiben még több a lehetőség és simán belekeveredhetnek egy ördögi körbe, ha nem elég gyorsak... (fejlesztünk->majdnemkész->erősebb hw-ek jönnek sorban/konkurencia szebbet dob piacra->kidobjuk->újraírjuk->fejlesztünk->majdnemkész->stbstbstb) biztosabb és kifizetődőbb, ha egy x éven keresztül adott hw-re gyúrnak rá és annak próbálják az összes lehetőségét kiaknázni -
s912
aktív tag
Most lehet páran meg fognak kövezni, de legyen

Annak idején (doom 3 előtti korszak) Carmack bácsi olyan grafikus motorokat készített, amit az akkori videókártyák nem tudtak kihasználni. Sőt.. Maguk a videókártya-gyártók keresték fel Carmack bácsit és kértek tőle szakmai segítséget.. Talán még az is lehetséges, hogy a motort kihasználva fejlesztettek egy (vagy több) videókártyát!
Ebből kiindulván elképzelhető (mert ha jól rémlik, talán még a Microsoft is kacsintgatott Carmack bácsi felé) hogy kötöttek valamilyen exkluzív szerződést, aholis a next-gen konzolok hardverei a programozók számára már elérhetők, így tudnak már rá fejleszteni.
Lehetséges, hogy a Doom 4 lesz a legeslegelső next-gen játék?
Amikor tavaly felbukkantak a Doom 4 "New York" képek (mind a mai napig úgy gondolom, hogy azok vagy egy Rage concept/art-work, vagy egy Rage 2 concept/art-work képek.. miért? mert az egyik képen látható a doom 3 logo és id a saját ugyanazon játékának reklámját nem teszi bele ugyanabba a játékbe.. rage-ben lehet doom vagy doom-ban rage, de doom-ban doom vagy rage-ben rage SZERINTEM nem) nagy lázban "égtünk".. Az egyik "összeesküvés-elmélet" szerint amint kikerültek az internetre és a FAN-ok meglátták és jogosan nem voltak lenyűgözve (mert mind a doom3, mind a rage szebb volt) egyből lefújta Bethesda a játék "fejlesztését", amit aztán cáfoltak, mert még hivatalosan (a bethesda) be sem jelentett. Aztán mikor erre "felhördült" a nép, Matt Hooper rendet tett, hogy "már pedig azok nem a Doom 4 képek és ha majd hivatalosan bejelentik, döbbenetes lesz"..
Valószínűleg a next-gen-ekhez is sok köze van igenis Carmack bácsinak, mert ha titoktartási szerződést írtak alá pl.: a microsoft-tal, akkor egyértelmű, hogy azért nem mutathatnak képeket/videókat, mert leleplezik mind a next-gen konzolt, másrészt pedig akár a konkurensnek/riválisnak, azaz a Sony-nak adnak ki "információkat"..
És mivel Carmack bácsi amúgy is már elhintette, hogy szerinte az XBox360 a legjobb platform.. továbbmegyek..
sajnos megvette a microsoft..
amivel nincs baj, csak ha Doom, akkor PC (IS).. de mivel pénz beszél, továbbra sem értem Carmack bácsit, hogy minek neki mégtöbb, amikor már így is teli van? (költői kérdés)..
-
blaca83
őstag
A 3. -rész egyáltalán nem tetszett és abszolut nem hozta (Nekem) a régi játék hangulatát sem.

A sisak jó lenne és már többen próbálkoztak hasonlóval... A BF3-at is lehetett már játszani sisakban, egy kb: 8 méter átmérőjű görgőkkel ellátott gömbben.

A sisakot felhúzva bármerre mehettél a pályán és az "alattad mozgó" görgők segítségével végtelennek lehetett érezni a teret.
Sajnos ezek az eszközök még nagyon távol vannak a végleges megoldásoktól mert ami tényleg jó és hatalmas élményt biztosítana az olyan irreálisan drága, hogy hétköznapi emberek nem tudnák megfizetni.
(katonai,kiképzési célokra viszont már használják
)Polgári használat még kb 10 év!!!!!

-
barisj
aktív tag
hehe
a régi doom 3 kódjait még mindig fejből vágom
örök élet,örök töltény stb..
régi szép idők
edit: akarom mondani doom 1 v 2

-
Angel1981
veterán
Teljesen egyetértek, sőt továbbmegyek!
Carmack már kicsit hiteltelen számomra, a Quake 3 óta nem tudott igazán nagyot alkotni; a Doom 3 szódával elment, a RAGE viszont egy trágyadomb, főleg technikai értelemben, pláne ha a fejlesztési időt is belevesszük!
Lehet itt másra mutogatni, hogy "a hardverek így nem fejlődtek, meg úgy nem fejlődtek", "programozópápa"-ként akkor ezt figyelembe kellett volna mennie menet közben is!
Őt tartják az FPS atyjának (talán tényleg az is), azt az utóbbi időkben minden különösebb gond nélkül nekiáll kontrollerrel demonstrálni (itt is) - WTF?
Ez a sisak meg....... először csináljon fotorealisztikus grafikát, aztán gondolkodjon ilyesmikben!
Hiába a kiterjesztett látótér, meg az interaktivitás, ha ugyanazt a ronda "műanyagos" ID grafikát fogom benne látni, nem fogom tudni magamat úgy beleképzelni a játékba, mint anno a Crysis, vagy a Metro 2033 esetén - pedig azokhoz nem kellett ilyen szemüveg se... -
KAMELOT
titán
Remélem hosszú és jó game lesz. Grafikailag is!

(#74) danikollar: Jól írod. Én pl. az all in one híve vagyok. Tehát PC-s. Konzolos irányítás nekem nehéz. És nem fogok senkit sem győzködni, hogy a PC a legjobb.
Kinek mi esik jól! -
danikollar
őstag
Mindig ez a meddő konzol vs. pc vita megy már mindenhol. Én hosszútávon a konzolok mellett döntöttem. Volt egy gamer pc-m, mellette az xbox360 meg a ps3, de aztán eladtam a gamer pc-t, lett helyette egy htpc.
Ez ember függő, hogy ki mivel játszik és hogy az neki melyik eszközön vagy platformon esik jól. De hogy ezen ennyit vitázni, és próbálni esélytelenül meggyőzni a másikat a saját igazunkról, az teljesen felesleges, idő- és energiapazarlás. Szerintem. -
Fücsök007
őstag
Szerintem emberfüggő kinek mi éri meg jobban: aki hajlandó a grafikai kompromisszumokra, és 4-5 évente vesz 40-50k között vga-t, annak nem kerül többe a PC. (Pláne ha minden játékot 1-2 évvel később vesz meg). Ma már az ehhez szükséges erős procik(nem S2011!) és hozzá való alaplap+ram trió emberi áron van, vga húz csak vissza lényegében mindig(AC3 pl. kivétel, de ez a programozók hibája). Persze akik nem bírnak ennyit várni, azoknak így nem éri meg, de ettől még sokan így oldják meg a dolgot.

-
bartucc
addikt
Nagyszerűen megoldják hogy legyen idejük fejleszteni. A Sony biztos nem fogja még 1-2 évig leváltani a PS3-at várhatóan, az XBOX 360-nál jobban rezeg a léc, képességeket tekintve. De igazából lényegtelen, nem az én műfajom.

-
Tbs82
tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Szerintem pár ázsiai gyerek kontrollerrel is tudna egy PC-snek újat mutatni.De általánosságban valóban nem egy a kettő

-
Mister_X
nagyúr
Ja, szemét Sony meg Microsoft, hogy merészelik, most is kénytelen voltam előrendelni PS3-ra a DmC-t, hogy rohadnának meg

De valóban a konzolok körül forog minden, ettől függetlenül zavar amikor valaki hőbörög és elküldi a búsba X kiadót az egész konzoliparral, mert az YZ nem jön PC-re, az adatlapján meg ott vigyorog az i5 konfig... El kell fogadni, hogy itt éri meg a fejlesztőknek, hiába van Steam, ott csak akciósan vásárolnak.
-
mephi666
nagyúr
nekem is hasonló bajom volt: horror áron mennek a középkategória feletti vga-k, arról nem is beszélve, hogy miben van a platformváltás, stb... így marad a pc a régebbi játékokra meg diablo3-ra, aminek nem kell méregdrága konfig... a konzol meg minden egyébre: forza4, mk, kinectes cuccok
egyben költöttem rá kb 60ezret anno és azóta semmit... ennyi pénzből nem sokat tudnék fejleszteni a gépen és akkor is akadna pár olyan cím, ami megsiratna... engem is taszított először a kontroller+fps/tps gondolata, de a lustaság győzött és rájöttem, milyen kényelmes a fotelban eldőlve sörözgetni és nagyban játszani a tv-n 
-
Def26
félisten
Engem nem érdekel kinek mi tetszik. Ugyanaz lesz mint a gta V -nél. Biztos kijön pc -re, de abban nem lesz köszönet az tuti. Egy olcsó áriratot kaptunk gat iv -ből is, annak meg semmi értelme. Ezért is vettem anno xbox -ot, mert fa** se kíváncsi rá, hogy egy 100k -s videokártyával is játszhatatlan (a többi játékhoz mért minőségben és felbontásban) a játék.
Ilyenkor mindig kicsit úgy érzem, hogy mint a birkákat terelnek minket a konzolok felé, vannak akik birka módra mennek és vesznek egyet (mint pl. én) és élvezik ott a játékokat/szolgáltatásokat és vannak akik már csak azért sem vesznek. Ők meg javarészt hőbörögnek, hogy a szaros konzolok miatt van mindez. Röviden ennyi a véleményem.

És igen, régebben elképzelni sem tudtam, hogy konzolon játsszak, de ma már azt nem tudom elképzelni, hogy pc -be fejlesszek annyiért amennyiért egy konzolt veszek. Éves szinten megveszek kb. 10 játékot, ezeket javarészt olyan 8-10k -ért. Ennyi belefér. PC -n éves szinten jó ha vettem 1-2 db-ot, már magamon is látom, hogy mennyivel többet keresnek a mocskok a konzolokon, de hát ez van.

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Igen, tudok ezekről is, bár ugye megint jönne azzal a sok PC-s, hogy Dreamcaston alig lehet irányítani, csak egy analóg kar, bla bla. Pedig tudom, hogy ott virított igazán, még DreamArena is volt.
Saturnon meg aztán élmény lehetett kvékelni
@Def26: az ilyen kijelentésekkel vigyázz, mert ez egy zömében PC-s fórum, még szétkapnak. De azért +1, ketten menjünk a paradicsomba
-
Def26
félisten
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nekem van egy eladó dreamcast -em quake 3 -al. Ha nosztalgiázni támadna kedved.

Én azt gondolom, hogy teljesen felesleges kiadni a játékot pc -re. Még régebben nyilatkozta is az id, hogy sokkal több pénzt lehet keresni konzolon. PC -re nem éri meg kiadni, mert ha eleve konzolokra fejlesztenek rengeteg meló pc -re konvertálni. Ha pc -re meg csak egy átiratot adnak, akkor a puffogás megy megint. Egyszóval én kihagynám a pc verziót, na.

-
Fitzgerald
veterán
Quake 3 is volt Dreamcast-ra, Quake 2 volt PS-re, Quake 1 Sega Saturnra...

Tehát lényegében az összes Kvék megjelent konzolra.
Dreamcast-os Q3 még szebb is volt a PC-s verziónál + volt a kontrollerben egy minijáték is.
Nagyon sokat játszottam vele vagy 12-13 éve. Akkoriban nem nagyon készült a Q3-nál jobb port PC-ről konzolra, de konzolról PC-re meg aztán végképp nem. -
hunbi
tag
válasz
DIESELPOWER
üzenetére
Ha már erre terelődött a szó, úgy hallottam konzolra is van egér és billentyűzet. (láthatjátok mennyire képben vagyok! lol
(bocsesz rosz gomb)
-
DIESELPOWER
aktív tag
Biztos jó game lesz, Doom-ot szeretjük

-
zsolt200
tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ha leszednéd véletlen újra, semmi féle képen nem ajánlom a szinkronos verziót, mert teljesen elrontja a játékélményt. Mi több egyenesen zavaró. De mindegy már a felénél tartok, tegnap kezdtem el, de tényleg nagyon gagyi vele.
-
Nofret
csendes tag
Hű, ez mekkora játék volt.
Kíváncsian várom a legújabb verzióját, bár a végigjátszást inkább a fiúkra bízom, én ehhez időközben túl parás lettem.
-
Jakesz
addikt
Konzol vs PC vita fákkje!
Egyébként tavaly vettem egy Xboxot, fél év után adtam is el, főleg a kontrolleres irányítás miatt. Próbáltam hozzászokni és megszeretni, de képtelen voltam. És ez nemcsak FPS-eknél, hanem TPS-eknél is így volt. Kegyetlenül lekorlátozta a mozgásteremet, amíg a kezemben tartottam azt az eszközt, nem az volt a célom, hogy élvezzem a játékot, kutassak a pályákon, hanem hogy jussak már tovább és legyen vége ennek az egésznek. A másik gondom meg az volt, hogy ott is szaggatnak szép számmal a játékok, szóval a lényeg, amiért megvettem a konzolt, hogy normálisan mennek rajta a játékok, az is füstbe ment. Szóval Isten áldjon konzolvilág! -
Blood Mage
senior tag
kezdetben tényleg rettentő kiábrándító kontrollerrel fps-ezni.. sőt még idővel is megmarad a hőbörgés
DE még több idővel meg lehet szokni!
Én COD 4től 7ig minddel játszok PC-n és PS3on is. Viszont PS3-on csak az offline multi miatt meg zombi h 2-3-4en közösen toljuk, poén ennyi. de amúgy a pc-sek röhögve elvernék a kontrolleres bandát, ha össze lehetne ereszteni őket
(persze ez nem újdonság) Na jó ha nem is röhögve (mert tényleg lehet kontrollerrel is irányítani), de a pc-sek akkor is handicappel indulnak ergo még egál esetén is ott a pont 
és h ne csak off: Doom3at lehet ki kéne pörgetnem már, de anno amikor játszottam nagyon megtépte az idegeimet, ráadásul elakadtam valahol körbe körbe mászkáltam aztán inkább abbahagytam mert nagyon para volt a játék
Mindezt anno vmi gagyi géppel amin össze vissza szaggatot, volt ahol 14 fps-re le. új gépre visszaraktam, vitte vaj simán 60 fps-el. Ott meg már elég uncsi volt, szóval nem érdekelt h tovább vigyem mint ahol elakadtam. Sztem kifejezetten dob az élményen ha szaggat a horror 
-
Chp
őstag
Számomra az a félelmetes, hogy már egyáltalán - bár csak egy aprócska mondat erejéig -, de felmerült az, hogy nem biztos a PC verzió... Borzasztóan elkeserítő ez a PC "sorvasztás".
-
Mister_X
nagyúr
Kedvenc példám a Battlefield: mennyire tudod egérrel kezelni a vadászgépet? Hogy csinálsz 180 fokos fordulatot a tank tornyával?
Quake pont az a példa, ami konzolra nincs (ha nem számoljuk az eldoomosodott negyedik részt), Counter-Strike meg echte PC-s, GO ide vagy oda. Ettől függetlenül szerintem nem lehet egyik platformot sem kihirdetni győztesnek, de PC-n a warez példánnyal ellenem játszók zavarnak, akik az esetek többségében csalnak is...
-
dfdfdf
őstag
kényelmes egy kontroller hát kinek a pap kinek a papné mindenkinek az a jó amit megszokott de fpsre és stratégiára az bill egér páros sokkal pontosabb és gyorsabb játékot tesz lehetővé. Szerintem esélytelen lenne egy "pcPROt" egy "konzolPROnak" megverni egy pl egy q3ban,CSben etc. egyszerűen a fizikai korlátok miatt.
De a mai játékok inkább már arról szólnak hogy időben nyomj meg az Xet vagy At és úgy nyírod ki az ellenséget ... -
Mister_X
nagyúr
Trollmode: látszik, hogy ez sokak értelmét meghaladja
Nem próbálgatni kell, hanem nap, mint nap használni, utána az ember észre sem veszi, hogy nem kontroller van a kezében - ami azért sokkal kényelmesebb, mint egy bill.+egér páros. Igen, olyan precíz sosem lesz, ez igaz, nem lehet esés közben 180 fokos fordulatból, bevillanógránátozva, precíz headshotokat adni.
-
Ryder62
őstag
Jah mint a rage esetében. Unalmas, szürke, tipikus hent játék volt, még a pálya dizájn és felépítés is ótvar (ugyan azon a mapon végigmenni 2-szer csak másodjára visszafelé omg micsoda eredetiség, újrahasznosítás powa)
A motor meg hát... nos ... milyen botrányt kavart már.
Szvsz egy darab ficsör sem volt benne ami kicsit is kiemelkedővé tette volna a játékot a többi shooterrel szemben.
Így ezek után kételkedve várom a D4-et.
-
s.bala31
őstag
Azt nem értem, egyáltalán, hogy terjedhettek el konzolon az FPS-ek. Próbáltam boxon játszani valamelyik CoD-al de nagyon kiábrándító volt kontrollerrel irányítani.
-
Thodeus
aktív tag
Van egy olyan érzésem, hogy az mmo műfaj is tiszteletét teszi majd a köv. genen. Nem hiszem, hogy a hagyományos értelemben vett fajták, de szerintem nem hagyják ki most már ezt a platformot sem.
Fps-t játszani kontrollerrel meg teljesen szokható. Mondjuk ez már csilliószor ki lett vesézve. Persze quakezni nem az igazi.

-
Archer
őstag
Érdekes, hogy ha a korosodó U3 motorból is ki tudnak hozni élvezhető, sikeres játékokat, akkor miért kell az id-nek állandóban a 30 évvel később megjelenő gépekre fejleszteni? Állandóan elb.sznak egy csomó időt a motorra (ami valljuk be, a Tech 3 óta csak nem akar akkorát durranni mint amilyet szeretnének), a játékra meg nem marad idejük. Nem hiszem el, hogy pénzügyileg kifizetődőek lennének az ilyen 5-6-7 éves fejlesztések. A mai világban évről évre változnak az aktuális trendek, közel sem biztos, hogy ami mondjuk 4 éve korszerűnek és eladhatónak számított, az mára is az lesz. Az állandó módosítgatással meg folyamatosan tolódik a megjelenési idő.
-
Vistaboy
veterán
Ezen nem veszünk össze, végül is ebben a tekintetben igazad van.

Mindenesetre, most nem kell új motort fejlesztenie Johnnak, így nyilván egy-két évet levonhatunk abból a 6-7-ből, ameddig a Rage készült. Elméletileg idén már komoly fejlettségi állapotban kellene lennie a játéknak, ha tényleg nem akarnak vele annyit dolgozni, mint azzal.

Majd kiderül. Ha mást nem, bejelentik, hogy majd a QuakeCon 2014 már a DOOM 4 jegyében fog zajlani...

-
Mister_X
nagyúr
válasz
darkarthur
üzenetére
Hogyne vélekedne, amikor ugyan olyan jó FPS-ezni konzolon, ha nem jobb. Ráadásul nekünk olyasmi kis piti címeink vannak, mint Halo, Resistance, Killzone...
Amúgy én konzolon 95%-ban csak FPS-ezek.RTS-ek maradhatnak, nem a legjobbak konzolon, de el voltam a Red Alert 3-mal is. MMORPG, na az tényleg PC-s privilégium, de most szedem PS3-ra a DC Universe-t, a Free Realms se olyan rossz, a Final Fantasy XIV meg majd jön.
-
-
Cyberpunk
félisten
Az jó rész volt, párszor nekem is felugrott alatta a pulzusom. főleg amikkor mentem mentem, aztán potty le. Körülöttem meg zombik. Aszem valahol a láncfűrész megszerzése után volt ez a rész. Pedig alapjában véve nem vagyok egy ijedős típus. Ez után már csak a Condemned tudta a frászt hozni rám.

-
Tbs82
tag
Jöhet a játék, várjuk Mr Carmack

-
törölt tag
Egy FPS-t igazítani a konzolokhoz? FPS és stratégia szerintem inkább PC-re való az összes többi meg jó konzolon is

-
oriic
HÁZIGAZDA
-
zsolt200
tag
Vajon mennyibe fog kerülni egy xbox next-gen + mellé egy ilyen szemüveg? Tuti lesz vagy 150 ezer

-
zed1983
őstag
John-t nem szabad leírni!

Nagyon várom már a Doom4-et! -
Vistaboy
veterán
Idézet a linkelt cikkből:
"A játékot még a 2007-es QuakeCon-on jelentették be, tehát három éve készül, és 2011-ben fog csak megjelenni."
Egy játékon nyilván annak bejelentése előtt elkezdenek dolgozni, de attól ez még nem téves információ. Általában a bejelentéstől a megjelenési időpontig szoktuk számolni a fejlesztési időt. Az pedig, hogy Carmack már jóval azelőtt elkezdett dolgozni magán a motoron, szinte minden játékuknál így volt és ezután is így lesz, feltéve, ha lesz még új motor. Jelenleg csak továbbfejleszteni akarják az id Tech 5-öt, a 6-os verzió még egyáltalán nincs tervben.
Itt egy cikk 2007-ből, amikor hivatalosan is bejelentették a Rage-et.
MOD: A közeljövőben kérlek, máshogy fogalmazzatok, ha esetleg némi pontatlanságot láttok, nem kell mindjárt úgy írni, mintha szándékosan vezetnélek félre benneteket.

-
Cyberpunk
félisten
Részemről egy új Quake is jöhetne. Szerintem jó volt a 4 is, sokat játszottam vele anno.

Jim Tonic: szerintem a Doom 3 máig az egyik legjobb horror FPS. És ehhez nem csak a hangok tesznek hozzá, ha nem a fény/árnyékok is. Persze lineáris meg minden...
-
Meg kell várni a következő gen konzolokat, mert annyira sz@rul sikerült optimalizálni. Reméljük, nem lesz akkora röhej, mint a BFG.
Amúgy a DOOM 3 szerintem csak a hanghatások miatt maradt emlékezetes, minden másban 0 volt. Hangban viszont hatalmas lett, ehhez azonban Carmacknak vajmi kevés köze volt. -
Dilikutya
félisten
Az id Wolfensteint utoljára a 90-es években készített. A RtCW-t a Gray Matter, a 2009-es új részt meg a Raven csinálta, az id csak a motort adta.
Ha jobban belegondolunk, az id játékmenet tekintetében 20 éve ugyanazt hozza. Sosem ezzel, meg a sztorival voltak erősek (bár régebben ütősebb volt ez a formula), hanem a valóban előremutató technikai megoldásaikkal. A maga idejében mekkora korszakalkotó engine volt a Doom alatt, majd a Quake igazi 3D-je. Az idTech3 sikertörténetére meg jól emlékezhetsz te is. -
FAR
tag
Az téves információ a cikkíró által h 4 évig dolgoztak a játékon. Maga Carmack mondta h 6-7 évnél tovább még egyszer nem szeretne egy játékon dolgozni, hiszen már a Doom 3 után dolgozott a Rage-n. Tehát van ido még a Doom4 elérkeztéig, bár egyre kevesebb..
-
dave666
aktív tag
Remélem PC-re is elérhető lesz

Várom
-
Jakesz
addikt
Ez nyilvánvaló volt, mivel ha idén jelent volna meg, akkor már rég csepegtették volna az infókat a játékról. Jövőre meg már biztosa kint lesznek az új konzolok.
-
Dyingsoul
veterán
Hát én szemüveg nélkül is befosok még mai napig a doom3-tól. A doom4-et sem fogom bírni végigvinni valószinüleg

-
banhammer
veterán
Carmack rendesen megőszült.
-
Mister_X
nagyúr
Az új konzolok sokkal erősebbek lesznek, mint a mostaniak. A jelenlegi generáción is lehet villantani, a következőn is lehet majd. Ki kell ismerni a vasat, a megjelenéstől számított 1-1.5 éven belül már tudnak majd produkálni is a fejlesztők.
-
RROD360
tag
Remélem a Rage-nél valami nagyobb dolgot tudnak felmutatni , no meg egyre jobban úgy néz ki , hogy a 360 ideje lejárt

-
Jinxb1rd
addikt
Kíváncsi leszek rá, tekintve, hogy a Doom 3 olyan unalmas lett, hogy végig se játszottam.
-
Male
nagyúr
A sisakhoz: A célzás és a nézés külön van választva? Mert szerintem erre szükség lenne. (főleg az autós mintánál, de a többinél is igazából)
-
Televan74
nagyúr
"Meg persze PC-re, hacsak nem kötnek exkluzivitási szerződést a konzolgyártókkal, de erre reméljük, hogy nem kerül sor."
Vagy fél éves késéssel. Ahogy azt néhány játéknál már tapasztaltuk.
-
Fücsök007
őstag
Remélem játékmenetben is jó lesz a Doom4, mert a Rage alapján jogos bárkitől a kételkedés.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(ma is volt egy vitám és igazam lett de az illetőnek teljesítettem a kérését majd mikkor rá jött hogy nem egészen úgy van csak nézett.....nem részletezném. 
Most ez enyhe túlzás de azért lehetne csökkenteni azokon az árakon.... egyébként nem szeretek valamire várni.... nagyon türelmes vagyok de azért 1,5 évet nem várnék egy játékra amit én is végigjátszom aztán leves. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

attól sem kell félni, hogy a gyerek beleturkál és a fél rendszert legyalulja... sokkal "hülyebiztosabb" a konzol, mint a pc
emlékszem, milyen király kártya volt a v3 (a 16bites megkötés ellenére is) meg a 32megás tnt2 ultra