- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #118 üzenetére
Valószínűleg ezért van a minimumm FPS is sokszor alatta, bottleneckel egyet a CPU első magja, megzuhan az FPS. Szerintem 1080 TI mellé 6 valós fizikai maggal rendelkező proci kell már,magas órajelen, hiába mond bárki bármit. A felbontás cpu mentesítéséről annyit , hogy itt is látszik,az AC origins-nél, hogy a 7700K már megpadlózik sokszor első maggal WQHD alatt is egy sima( nem TI) 1080 karival, azt pedig 4 K ra nem érdemes azért még használni vagy pedig ügyeskedni kell a felbontás- VGA-CPU megfelelő beállításával játékonként és / vagy magas felbontáson kell tolni akár kevesebb FPS - számmal.
Persze erősen játékfüggő, de ez pl egy elég népszerű cím manapság. -
válasz
t72killer #111 üzenetére
Gyors németajkú körkép: Vega 56: kb 600€, jellemzően 2 hét körüli várakozási időkkel, Vega 64:legolcsóbb refkari (blehh..) 640EUR, ezt se szállítják már idén, mindeközben 1080-asból nem is akármilyen egyedi hűtőset vihetsz haza 540EUR-ért!
Szóval a számomra elérhető piac alapján tényleg nem fair a 1080-ashoz hasonlítgatás, főleg, hogy a használhatóbb egyedi hűtésű vegákért sokszor egyedi 1080 ti árat (~750EUR, pl giga aorus) kérnek.
-
-
hajbel
addikt
válasz
t72killer #100 üzenetére
Ezt eddig nem is láttam. Az általad linkelt Vega 64 megjelenésekor készített tesztben 11% a különbség, ami Press Beta driverrel lett készítve. A Crimson ReLive Edition 17.10.3-ra (amit én linkeltem, a 1070 Ti megjelenésének idején) már 16.7% volt a különbség, legalábbis 4K min. fps-ben. Adrenalinnal nyilván még egy fokkal jobb a Vega, mármint 1-3%-al max.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
t72killer #87 üzenetére
Neked meg b. nek is, nem azt írtam, hogy aláz az AMD vagy szar az NV, hanem , hogy fekszik az AMD-nek. Ahogy látszik nem kulog az AMD az NV után DX12 /Vulcan alatt mint DX11 alatt. Személyes tapasztalat pedig, hogy a gyengébb procikon meg segítenek az új API-k, Vulcan nagyon jó példa erre bármelyik kártyával, ellenben a DX12 alatt nem tom kihasználni a prociterhelés csökkenést az 1050ti-vel (ezért tolom DX11-el
).
-
hajbel
addikt
válasz
t72killer #87 üzenetére
Nem akarok belefolyni a vitába, mert nem vagyok márkab*zi, de PH! Félisten ne linkeljen már guru 3D-t. b. által bevágott grafikonon látszik, hogy az egy ligában versenyző, és egyébként össz játékot figyelembe véve lassabb GTX 1080-ra majd 40%-ot ver min. fps-ben a Vega 64, de az 56 is 33%-ot. Mondjuk valami nem kóser a mérésekkel, mert a 1070Ti csak 22%-ot kap az erősebbik Vegától.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
t72killer #48 üzenetére
A Wolf 2 alatt mindenképpen, ez látszik is, főleg az újabb frissítéssel, ami még tovább javított, mert a PS4-re kiadott frissítések optimalizált PSSL shadereit újrafordították AMD specifikus SPIR-V-re. Azt sajnos nem tudni, hogy ezeket az optimalizálásokat a sztenderd SPIR-V megkapja-e, mivel az GLSL kódokat használ, és azt nem nagyon babrálják. Ez a nyilvánvaló hátránya annak, amikor két eltérő SPIR-V kódbázisból szolgálod ki a PC-t. Ha csak az egyik optimalizálására van erőforrás, akkor az csak a hardverek egy részén ad előnyt.
-
Anaren91
senior tag
válasz
t72killer #42 üzenetére
Igen azt akartam írni csak melóba vagyok és suttyomba kell írni aztán a nagy kapkodasban elirtam🙂
#58: Az a baj az egésszel hogy most elkezdhetné az amd is ugyan azt amit az nv kiberhal mindent a gpu ból és ramegy a dx 11 teljesítményre, meg alacsony fogyasztásra, de így akkor még 50 év múlva is dx 11 nél tartanánk.... Próbálnák szerencsétlen low level apikat erőltetni, de amíg az iparág többsége az nv kezében van és tolja a dx11 et addig mindenki azt fogja venni amin azok a játékok jól futnak és arra is fognak fejleszteni... Szal ez ilyen 22 es csapdája
-
tibaimp
nagyúr
válasz
t72killer #12 üzenetére
Ott a pont!
Sajnos a vega nem lett jó, legalábbis a játékos piacra. Hozott egy csomó újítást, de kb semmi nem használja azokat ki, a fogyasztása meg vicc kategória. Azt nem értem, hogy az amd miért erőlteti az a szar hbm-et a consumer kategóriában. Az Intel meg az nv bezzeg a szerver vga-kban illetve öntanuló csipekben használja csak, ahol megfizetik, a gyártási nehézségek nem okoznak hiányt, megoldható a hűtés, és a gddr5 és gddr5x sávszéle már kevés.
-
cyberkind
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
t72killer #15 üzenetére
Ha így működik egy program, az már rég rossz. Ma már sokkal inkább job rendszerek vannak a motorokban, vagyis elindítanak egy munkát egy szabad erőforráson, az lefut és jön a következő munka. Így a skálázódás állandó, vagyis ha négy magod van, akkor négy magot próbál használni, ha 16-magos a procid, akkor pedig 16-ot.
AZ NV megoldása igazából az API szemszögéből nem rosszabb. Ugyanúgy fog működni egy DX12-es programnál, csak van egy CPU oldali API a meghajtóban, ami elvégzi a GPU helyett a bekötést. Kell egy kis plusz erő itt és nagy hátrányt nem kapsz. Nem kell tehát arra gondolni, hogy ez a fajta emuláció egy halott dolog. Ennél például az is nagyobb probléma, hogy az erőforráshalmaz támogatása limitált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- EAFC 25
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest