- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrYoniko
aktív tag
Sziasztok!
Látom már halott a téma, de egy próbát megér:
Jövőhéten hozok el a cégtől egy ilyen ketyerét (selejtezés miatt), ezért érdeklődnék, hogy megéri-e pattintani bele egy 120Gb-os SSD-t (bár még nem tudom milyen csatlakozó lapul benne), esetleg a ram-ot 2Gb-ról feltornázni 8GB-ra (1 vagy 2 modul éri-e meg jobban), valamint egy új aksit.
Ha jól számolok ~30k-ból ki is jönne, hacsak nem magam kezdek valamit az aksival (mert sima cellát tudok keríteni)
Párom használná sima böngészés, excel-word, receptek nézése stb.
Valamint ki milyen rendszert ajánlana rá, mert gondolom a fentebb írt alkatrészek után a win10 se lenne gond neki.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Nekem a 3300 Vostro van, ajánlom mindenkinek nagyon elégedett vagyok.
-
Barnes
aktív tag
Hello!
Nekem ilyen notebookom van csak i5 es dedikalt videokartya ,valamint 4gb ram es 8cellas akksi van benne.
A gep nagyon gyors, a billentyuzete is jo, valamint a fem burkolat is megfelelo szerintem, az akksija pedig 8-9orat 80%-os fenyero mellett is siman birja.
Ami nekem fel ev hasznalat utan nem tetszik az a kijelzo kepminosege, ez szerintem inkabb atlagos mint jo, valamint a muanyag feluletek kezdenek kifenyesedni, ami azert eleg bosszanto foleg ugy, hogy a majdnem 4 eves toshibam szinte eredeti allapotu volt meg annyi idosen is. -
Chaser
legenda
Mind2-t kezeli a gép, mert a keretben van az átalakító. A mérvadó az, hogy a keret mivel csatlakozik a gépbe. Ha sata-val az átviteli sebesség nagyobb, ha p-ata akkor kisebb lesz. De még az is kb kiszolgálja a leggyorsabb 2.5-es hdd-ket is.
szerk: Ha D600-ról beszélünk akkor nagy eséllyel p-ata csatlakozós az optika, vagy valami spéci mint a régebbi thinkpadeknél, de keretet azokhoz is lehet venni.
-
Chaser
legenda
Az egy kőkemény business gép
Dellnél Lattitude a business kezdete, vostro a business-konzumer átmenet, XPS a multimédia, inspiron a konzumer. A ws-ek meg az üzleti gépek csúcsa kb. Nekem most egy E4300 van, multibay-t kihagyták belőle, Jópézé' csak hdd keretet vagy airbaget lehetne a delltől venni a helyére. Viszont dokkoló és magnézium erősítés az legalább van.
-
-
Chaser
legenda
Mezei notikhoz is lehet általában hdd keretet rakni. Viszont amivel több egy multibay hogy pl akkut is lehet a foglalatba rakni. Thinkpadeknél ultrabay néven fut, amik nekem voltak mind olyanok hogy menet közben csavar nélkül is ki lehet pattintani az éppen benne levő dolgot. Dockolóra is lehet megoldás egy usb dock, de azoknak elég szép ára van.
-
-
-
-
Chaser
legenda
A lényeg ott van hogy se dokkoló, se multibay, se nagy aku, utazóaku biztos nem. Expresscard nem tudom van-e rajtuk, legtöbb business gépen szokik lenni. Oda szánta a HP ahova való, aki jobbat akar egy konzumernél de nem akarja/tudja megfizetni az elitebookot. Kb mint a vostro a deltől. Meg egy műanyag vázat ne hasonlítsunk egy magnézium vázhoz
A legideálisabb megoldás az, ha kívül műanyag burkolati elemek vannak, belül meg magnézium ötvözet váz..lásd Thinkpad.
s- small business, ebben igazad van -
A probook is kapott belső erősítést, mégha műanyag formájában is.
"...de a ProBook szinte teljesen mozdulatlan maradt. Szerintünk ez elsősorban nem a vékony fémbetéteknek, hanem az alsó burkolat alatti, második műanyagváznak köszönhető..."
[link]s : small business
kihagytam, van m széria is -
Chaser
legenda
Annyira átmenet hogy nincs rajta dokkoló port, utazóaku is necces, nincs multibay, nincs megerősített belső váz. Többek között ezektől lesz egy business business belső oldalról. Az hogy a mostani probookok már aluházat kaptak attól még nem lesznek stabilabbak, belül műanyag van. Az előző probookok meg műanyagok voltak kívül is. S- standard, ez a sima probook, b-nél már vannak értelmesebben összerakott gépek is.
Elitebookot nem keverném ide, p professional, w workstation, gyakorlatilag méretben és hw-ben különböznek. -
Hát nem tudom mennyire átmenet,a probook elég masszív jószágnak tűnk nekem, persze nem egy CNC-vel aluból maratott tömb, de azért a consumerek nyeklésétől messze van, főképp a kijelző kávája, illetve a többi alkotóelem.
Külső jegyeiben business, de a többi tulajdonsága sem consumer kategóriás
#74: Probook az is , Probook s/b széria Elitebook p/w széria -
-
Khaal
őstag
Munkahelyemen egy Vostro 3500 van, az számomra óriási csalódás volt.
Papíron nagyon jó: fémes fedlap, matt belső és kijelző, takarékos i3 cpu.
Sajnos fél év használat után a valóság siralmas: a fedlap félelmetesen huppog, a palmrest könnyen karcolódik és a matt felület elleneére látszanak rajta az ujjlenyomatok. A billentyűzet is kezd fényesedni és az alátámasztása is gyenge, könnyen horpad. A zsanér csak elég szerény szögben nyitható, emiatt már szét is van pattanva a gép sarka. A kijelző fényereje jó, de a betekintési szögek gagyik. Az akksi alig bír 2 órát integrált grafikával. És még sorolhatnám....
Összeségében nagyon nem éri meg az árát, inkább egy olcsó konzumer gép, ennél az se lehet sokkal rosszabb. Vagy méginkább egy használt thinkpad vagy elitebook, a legtöbb dologra egy core2 is bőven elég. Persze lehet hogy azóta már fejlődött ez a széria, de ez a 3500-as siralmas.
-
válasz
szabibeni94 #68 üzenetére
Elég csak szétnézni HA, zsír új gépeket lehet találni, de ehhez kicsit bele kell ásni magát az embernek.
-
szabibeni94
csendes tag
Jó teszt jó gép szép külső de drága szerintem! Inkább HP vagy Asus
-
-
-
raper
senior tag
Én amellett a régi monitorkimenet helyett inkább egy harmadik usb-t raktam volna a gépbe, ha már van HDMI.
( Sajna a 4 betű - DELL - a gépen plusz 50.000 Forint ) -
-
-
negyedes
addikt
nem ertem hogy nalatok miert ilyrn draga. itt romaniaba ennyiert mart a nagyobb i5el jon es 1gb dedikalt vga val(hd66xx) es nagyobb vinyo. en a 14"nezegetem de kicsit most eltantorodtam tole.
-
-
tomzero
csendes tag
Nekem is ilyen van, itthon vettem, még tavaly amikor bejött, i5 2520, 4gb, radeon, 8cellás akku, ezek a különbségek és 225k volt akkor és akkor ez volt a bestbuy szerintem. Azóta már lehet kapni i7-el is.
Az előnyöket már sokan leírták, egész jó a gép, számomra két zavaró dolog van, amiről a cikkben nem volt szó. Egyik, hogy ebben csak 1 hangszóró van, tehát fülhallgató nélkül monóban szól, a másik, hogy üzleti gép, de hiányzik róla a num lock, ez egyszerüen érthetetlen számomra, hogy maradhatott le.
-
válasz
rayoliviero #50 üzenetére
Annyiért jó vétel volt
-
Jhonny06
veterán
Csak a kérdés, hogy mivel indokolják az ártöbbletet? Mert a felszereltsége gyenge, az anyagminősége meg szar. A HP-k legalább strapabírók és tényleg minőségi anyagból készülnek, de ezek..
A 150k-s árkategóriában megállja a helyét, itt nem.
-
rayoliviero
veterán
En 166000 Ft-ert vettem a 3550-et. i5, 4 GB, 6 cellas akku, billentyuzetvilagitas, 500 WD Scorpio Black, 3 ev helyszini gari, billentyuzet is magyar.
-
bmollszeptim
aktív tag
Ez baromi drága.Ennyiért felejtős
-
zLk
csendes tag
Nekem ilyenem van csak az i5-ös verzióban, és a nagyobbik akkuval, bronz színben. Nagyon szép, elegáns ez a bronz szín, ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
Őszintén, én nem tudom milyen billentyűzethajlásról beszéltek, de nálam nem hajlik meg semmi.
Szerintem Dell-nek ezek a szigetes billentyűzetmegoldásai messzemenően a legjobbak közé tartoznak. Mivel sokat írok nagyon fontos volt, és direkt "végigpötyörésztem" üzletekben szinte az összes gyártó gépének billentyűzeteit. Nekem nemcsak designban de használhatóságban is a Dell megoldása jött be a legjobban.
Jól használható, nem gépelsz mellé, és a nyomáspontja is jó. És a legfontosabb! Minden billentyű a helyén van!! Nincs "FN" a bal CTRL helyén meg egyéb hülyeségek...
Az, hogy a jobb oldalon kellene legyen az optikai meghajtó stb. ez szerintem nem vészes.. Sokkal zavaróbb, ha a billentyűzetet kell megszokni.
Tavaly júliusban vettem és semmi bajom nem volt a ventikkel sem, nem lett hangosabb a gép.
Egyetlen egy baja van a 3350-nek, amit észrevettem több mint fél év nyűstölés után.
A tapipad alatti jobb gomb mintha megsüllyedt volna, mert mondjuk mikor elhúzom rajta az ujjam, érzem, hogy sima állapotban lentebb van a tapipadnál. Fényes felületvédő fólia még rajta van... Amúgy meg kit érdekel? Nem kajálni kell a notebookon.
Akksi. Nekem a 8 cellás van, és eddig le a kalappal előtte. Kiemelkedően sokat bír és ezt úgy mondom, hogy tényleg használom elég rendesen! A nagyobb akku méretét úgy oldották meg, hogy egyfajta talpat képeztek belőle, és egy kicsit megemeli a seggét. Az elején egy kicsit féltem tőle de nem bántam meg -sőt!- Ez amúgy abszolút előnyére válik, könnyebb gépelni, egyáltalán nem zavaró! Persze egy kicsit nehéz így a gép nagy akkuval, de legalább az anyagminőségét nézve is masszív.
A billentyűzetvilágítás nagyon állat! - Az egy Must have!
Mivel SSD-vel nem lehet kérni, én most egy Caddy-n gondolkozok. [Biztos suhanna a rendszer így egy SSD-n]
Én nem bántam meg, hogy ezt vásároltam, a kis "tapi-jobbgomb" probléma ellenére csak ajánlani tudom! Bár most ahogy elnézem az árakat nemhogy olcsóbb lett, hanem drágább. Gondolom az Euró-Forint szarság miatt.
Ha valaki gondolkodik egy ilyen kis mobil gépezet vásárlásán, hát ne tegye! Nagyon tuti választás!Üdv.
ps.: még vásárlás előtt olvastam külföldi fórumokon, hogy a 14" 3450-nek valami nyűgje van, és azt annyira már nem forgalmazzák.. Már nem emlékszem mi volt a gond.
-
CyberJedi
tag
Ha valakit érdekel, 4 magos AMD CPU-val felszerelve árulok 175e-ért egy Vostro 3555-öt, ezen az áron már kiváló vétel, grafikája 6.5-öt kap a win7 beépített benchmarkjában.
http://hardverapro.hu/apro/olcson_eros_laptop_utolso_db_dell_vostro_3555_4_ma/friss.html
-
stifi
senior tag
ez is rendelhető VGA-val
amúgy a userek kb 80%-nak tök felesleges, HD filmet ez is lejátssza, sőt régi játékokkal is elboldogulna de nem hiszem, hogy bárki 13"-on akar játszani..
feleslegesen drágítja a gépet egy tök fölösleges adalék (ahogy a DVD író is értékes helyet vesz el a hűtéstől, és vastagítja..) -
mepet
addikt
Ez is gyönyörű, de nem cserélném el erre a V13-asomat. Az mégszebb. Mondjuk itt a normális üzemidő hatalmas előny...
-
törölt tag
már annyira nem kuriózum hogy lekapcsol ha nincs terhelés a diszkrét vga és igp-ről fut. ettől még teljesen igazad van, pl nekem se kéne soha olyan noti amibe számomra fölöslegesen csücsül a kártya.
a gép meg szerintem se egy szépségdíjas, a hw egész kellemesen össze lett rakva, de ennyiért számomra inkább probook, kb két hét alatt meg lehet tanulni frankón, szinte hiba nélkül vakon gépelni, úgyhogy a háttérvilágítós felárat se kell kifizetnem már. jóez, csak nem ide szánták, egy kicsit karcsúbb árcédula vagy egy dokkoló ami javíthatna nálam az összképen.
-
-
Lajtorja
aktív tag
Sosem fogom megérteni, hogy 150k-nál drágább gépekbe miért nem tesznek legalább egy belépő szintű vga-t. Nem kell sokra gondolni elég egy 6650+ vagy 520mx+. Főleg mókás mikor a divatos ultrabookokban az i7 mellett az alap vga-t használják.
-
stifi
senior tag
válasz
fondorlatos #35 üzenetére
a dollár miatt érzed így szerintem..
tavaly még 180-on árazták, az most majdnem 20% pluszt jelent... -
lujó55
addikt
válasz
fondorlatos #35 üzenetére
Alapjában jók a Dell Vostro-Latitude cuccok, de a hűtés a fájó pontjuk. Ha valami elromlik, az a venti lesz. Jó lenne majd megvizsgálni ugyanezt a cuccot egy év használat után is. Akkor már lesz hangja
-
stifi
senior tag
szerintem ez a gép csak úgy lehet alternatíva a V131 mellett, ha dedikált videókártyával van.. anélkül a V131 vékonyabb, szebb, frissebb, lágyabb, jobb...
viszont a v131-hez nem kérhető videókártya! -
McCoy20
tag
válasz
IgnisFatuus #34 üzenetére
Na igen, a dokkoló...
-
fondorlatos
aktív tag
Nem jön be; plusz még túlárazott is (lehet,hogy csak nálunk
)
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
Hedgehanter #33 üzenetére
A "céges" üzleti gépek, nálam a dokkoló portnál kezdődnek, szóval a Vostro az félüzleti megoldásnak nevezhető szerintem.
-
Hedgehanter
őstag
A ceges laptopok ilyenek (Core i5) es tok jok.. Bar a CPU fan problema miatt 2 laptopban is volt alaplap meg fan csere az elso heten...
-
válasz
IgnisFatuus #29 üzenetére
A Tecra már nagyon üzleti-ipari noti szokott lenni. Ettől függetlenül jó darabok az biztos!
-
-
Chaser
legenda
6910p-hez hasonlította, ahhoz mérten persze hogy "gagyibb"
Az magnézium ötvözet házas, probook meg műanyag, kapott kívülre egy aluburkolatot. Meg a 6910p a HP egyik legjobban sikerült gépe, ahhoz max mostani elitebookot hasonlítanék. Vagy pont olyan mintha azt mondanám milyen gagyi egy thinkpad edge a T60-omhoz képest
-
-
T_Stark
őstag
237ezerért 2GB RAM fért bele? Meg HD Graphics?
-
Chaser
legenda
Nem is a hw-t kell megfizetni hanem a backlitet - ami 1ébként filléres, de más gyártónál elvétve van
- és az nbd gart. Nálunk drága, más helyen minimálbér fele, ott valszeg nem akkora tétel mint itt, pláne ha olcsóbb is, meg olyan konfiggal rendeled ahogy akarod.
Asztalinál megint más a megvilágítás, meg az se mind1 milyen a bill. Az enyém kb olyan hogy szinte világít ha fény éri, itt nem is hiányzik a backlit. -
-
Hát persze érthető. Én pl szeretek vakon gépelni, mert tanultam is, és megy is, emiatt nálam nem kitétel a backlit.
Csak összeségében nagyon drága a cucc, és a hardver sincs a helyzet magaslatán.
Megjegyzem, a Sandy Bridge piszok erős ( de ezt te is tudod elég csak az asztali G530-at említenem).
Vannak előnyei és hátrányai is ennek a gépnek, a memóriát alapból 4GB-osra tenném, jó az ha van, és tény a billentyűzet világítás is ötletes dolog, de éveken keresztül gépeztem éjjel, asztali gépen, és ott se világított a billentyűzetem. Persze ennyi pénzért már elvárja az ember, hogy kiszolgálja az igényeket a gép, és a gyártó is
-
Chaser
legenda
Ezért kerül többe...akkor mutass olyan gépet aminél van backlit. Nem 3 év garról beszéltem, hanem 3 év nbd on-site - házhoz mennek-előtted javítanak pár napon belül - garról. Nagyon nem mind1.
szerk: Most E4300-asom van, hatalmas fényerővel. Megvilágítja az a kijelzőt, a szemem is kifolyik tőle ha kell, de a backlit egész más dolog
-
fi:zi'k
nagyúr
Valószínűleg nem poénból találták a bill. világítást.
Én pl idegösszeomlást tudok kapni amiért nincs. "Teljes sötétségben", ha csak a monitor a fényforrás, akkor jobb lenne visszavenni a fényerőt. De mivel még csak sok hibával megy a vakongépelés és néha csekkolnom kell, így ilyenkor nem látom rendesen.
Na meg a pupilla is a monitorhoz "igazodik". -
Hát ki, mert nem volt kitétel, meg szerintem egy billentyűzetet kellőképen megvilágítja a kijelző, illetve ha ennek is hasonló a billentyűzete mint a V131-nek, akkor kár volt a világítás, inkább lett volna jobb a minőség.
A gari meg ha jól rémlik a HP-re is 3éves, ha jó helyen keressük
-
-
Prof
addikt
Dicséretes a matt kijelző, de az DELL logo az árból kb. 50ezer ft.és magyar fizetésekhez képest dedikált vga néllkül ez bizony drága.
Az is jól hangzik, hogy létezik hozzá dedikált VGA amúgy. -
Nagyon sokba kerül, és ennyiért vannak olcsóbb modellek más márkánál, szintén fémes, masszív felépítéssel , és ugyanilyen hardverrel
-
Wyco
aktív tag
Jó cucc de Mo-n kva draga. Ebayen vettem egy 3450-est ujonnan, £420. i5, 4G ram, Intel HD (nem a Radeon verzio) - tettem bele még 4G ramot, es egy Seagate Momentus XT-t, baromi jó, és még igy is alig volt £550 ami 203000 ft...
-
kdavid23
aktív tag
A 3550 jobb kicsit. De ez sem kutya.
-
McCoy20
tag
Valaki mondjon már egy "combos" max 14,1"es laptopot?
Mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ebben a szegmensben normális anyaghasználat + összeszerelés mellett nincs "combos" gép.(combos alatt i5 + decent VGA értek, nem intel kotvadékot; és még ha talán az 13akárhányx768-as felbontásól jobb a kijelző az sem baj...)
-
koxminator
senior tag
nem tudom. én tavaly nyáron vettem július elején, akkor még a forint jóval erősebb is volt. ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez nem otthoni szórakozásra való laptop, hanem a Dell kisvállalati üzleti modellje, és 3 év helyszíni! garancia is jár hozzá. tehát ha gondod van, házhoz kijönnek. Nekem sem kellene ilyen otthonra, de mivel a munkám miatt sokat járkálok a városban, nem árt, ha kicsit minőségibb és masszívabb laptopom van (ami még ráadásul erősebb fajta is).
-
Apika
addikt
Köszi a tesztet! Ezért az árért valóban lehet találni más alternatívákat is...
-
MZperX75
addikt
válasz
koxminator #3 üzenetére
A strapabíró házikója miatt ilyen K***a drága?
2G-ram meg I3-HD3000-el?
jó ez az alap+100.000Ft a kaszni ???? -
koxminator
senior tag
nekem a 8 cellás verziója van, amelyben a 2420M-es i5-ös teljesít szolgálatot 8 Gb RAM társaságában és a HDD helyett SSD-t raktam bele.
ez az akku normális használat mellett (tehát böngészés, levelezés, word, egyebek) kb. 7-8 óráig bírja. Nekem a V131 szóba sem kerülhetett volna, mert elég gyakran kell a DVDírót használnom.
én csak ajánlani tudom (ebbe van a háttérvilágítás mellett ujjlenyomat-olvasó is), nagyon kis pöpec gépazt kihagytam, hogy az enyémben van még egy Radeon 6490M is saját 512 rammal
-
Déta
tag
Be' csúf...
-
.mf
veterán
Ez elég kurtára sikeredett, egy alaposabb akku-teszt is beleférhetett volna (engem az jobban szokott érdekelni, mint a képernyő, vagy pontos hőmérséklet-mérés, ezeknél inkább csak a kirívó értékek érdekesek: nagyon jó vagy nagyon rossz). A 250k-s verzióban a RAM-bővítésen felül nincs nagyobb akku is? Még egy verzió van azon felül, abban még diszkrét graf. is van. Egyik munkatársam bő fél-, vagy talán már háromnegyed éve ilyet használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon Forbidden West
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Yettel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest