- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
Az ingatlan piac, használt autó értéke nem hinném, hogy előre kiszámítható. Persze, ebben a formában védhető álláspont. Ugyanakkor nem értem pl az emberek azon mentalitását, ha kihívják a melóst, az meg már mindjárt drága. Hisz ezen gondolatmenet alapján (építőiparnál és autószerelésnél maradva) az ember értéket növel nekik. A hitel meg kamatai megéri, de kifizetni mondjuk a munkadíjjat meg anyagárakat már nem ok? Akár hitelből, akár zsebből kéne finanszírozni, mindenki hüledezik, hogy mennnnyíííííííí? Mert ő mondjuk csak x összeget keres havonta..... Kit érdekel? Akkor vegyen fel hitelt fenntartani is. Aztán matekozzunk utána, hogy a pillanatnyi helyzeten túl hol megérős a hitel ilyen "befektetésekhez". Csak jelzem, hogy sokan rá fognak b@szni a kamatstop végével, mikor mondjuk hirtelen duplájára nő a törlesztő. Ja és ugye ne a forintot vegyük feltétlen alapul valaminek az értékének a meghatározásakor. Az, hogy most 8 milliót ér az emlegetett verda, nagyban köszönhető az euro forinthoz viszonyított árfolyamának (is). Persze, rövid távon, mázlival kijöhet vele jól az ember. Kb, mint a 3 milliós állami támogatással, aminek a végén az emberek zsebében igazábol egy vassal sem marad több, mert a piac, szolgáltatók -az egyéb körülmények mellett- gyakorlatilag felszippantják. Komolyan elhitte valaki, hogy létezik ingyen ebéd? Én jókat mosolygok magamban néha az emberi naivitáson, mikor megírom az árajánlatot (max 10 napra!), vagy a számlát.... Száz szónak is egy a vége: ritkán biztosan ki lehet jól jönni egy hitelből.... Ezt elhiszem! De hosszútávon? Ha ez mindig igaz lenne, akkor a bankok ingatlanba/autóba fektetnének, nem az ügyfelekbe..... De ugye a bankok jól élnek, az ügyfelek meg olykor a levegőt kapkodják....
Meg hát ugye a tudat nálam, ami tényleg szigorúan véve magán vélemény: Amíg ki nincs fizetve valami, addig az nem az enyém. Egy albérletben lakni, egy banki tulajdonú házban? Autót bérelni kb a banktól, amit még tartsak is karba neki, míg nem lesz az enyém? Köszi.... De még ilyen esetben sem kérek belőle. Lehet, hogy soha nem lesz 10en milliós autóm pl. De én azzal a boldog/birka tudattal ülök bármelyikbe, hogy az az enyém, amiért MÁR megdolgoztam. És ha bedől a piac, nő az infláció, kamatok is max megvonom a vállam, mert nem érint. Másnak a 0 kilóméteres autó a kánaán, nekem pedig az, hogy addig nyújtózom, míg a takaróm érDe ugye én nem is csinálok ügyet abból, hogy van e vagy mekkora display van az autómba.... Erő legyen benne, működjön megbízhatóan, a többi meg nem érdekel. Az hogy nem "trendi"? Mert, mint a kolléga is írta, az ő elektromosa lámpánál aztán mindenkiét..... Őőőőőő, ok. Bár ugye ez is autó függő. Úgyhogy lehet hülyeség is mellé. De mindegy. Ő így érzi jól magát. Te úgy, hogy többet ér az autód, mint mikor vetted (a szavaidból következtetve hitelre, és elnézést, ha tévedek), én meg attól, hogy amim van, az a sajátom. De ugye a világ attól szép, hogy nem vagyunk egyformák.
-
Somatom
veterán
No, igen. Fél év az még kevés. Hidegben a bringám akkuja csak hamarabb merül. Nyáron viszont hazatekerés (hegy) után nem hajlandó tölteni, mert melege van. Ha jól emlékszem, akkor a Leaf -nek is ez a necces pontja. Kétlem, hogy ebben a kicioccóban korrekt hővédelmet kapna az akku. A vezérlő is kényes portéka. Majd kiderül, hogy mit reagál, ha 40 fokban, trepnin felhajtják a Kapy -n.
-
Chereiose
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest