Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
mondjuk szerintem normál esetben nem kell a hash, nem is default.
ja, valahogy úgy képzeltem, hogy a diffet-incrementet képezni rsynccel, aztán tar és gpg.
az xp saját titkolója volt jó, az tényleg file szinten titkolt. perszer ahhoz kéne egy online titkolt backup is a diffhez.
de nekem még mindig az ilyen extra fájlok problémásak, mint virtuáldiszk vagy thunderbird mail konténer. ott busz mindent, még mindig egyetlen esélyed egy távoli rsync szellem, hogy az ilyen giga fájloknak csak a dirib-darab checksumjait hasonlítsa a hálón át, aztán meg csak a különbséget küldje át.
többek közt ezért maildirelek mbox helyett a saját szerveren, elég szívás még lokál neten is, míg a thunderbird gmail local cache átdarál x gigát 2 új spam miatt.
-
dabadab
titán
"addig nem fognék neki egy ilyen megoldásnak, amíg nem tudom biztosan, hogy az lvm tetszőleges darab fájlon is működik."
Megprobaltam utananezni, ugy tunt, hogy nincs erre vonatkozoan semmi korlat, az LVM1-ben volt annyi, hogy maximum 65536 PE lehetett egy logical volume-ban. Egyebkent az jobban aggasztott, hogy mindegyik file-nak kulon loopback device kell, de ugy tunt, hogy ez se problema.. Ha minden jol megy, akkor ma este ugyis osszerakom az LVM-es reszt es akkor ki fog derulni, hogy beleszaladok-e valami korlatozasba.
"A másik nagy kérdés, hogy mit akarsz backupolni?"
Mindenfelet, pl. a komplett /home-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest