- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Korrekt megfogalmazás. Én is így gondolom.
Egy bizonyos szintig az "üzletrontás" egyes normális formái bizony egy rakás csalót kiszűrhetnének és egy rakás vevőt megvédhetnének az átbaszástól.És "jogok" ide vagy oda, de akinek nem tetszik az hirdessen az apródon vagy a vaterán... De egy idő után szépen minimálisra szorulna az ilyen jellegű csalások száma, ami magának a weboldalnak is nagyobb látogatottságot eredményezhetne egy idő után.
-
-
zolee5016
őstag
na igen...de most én pont az ellenpéldával szembesültem....
eladó cucc..csúcskategóriás procihűtő...ma is ,bár 3-4 éves....
Ráírok vinném..erre a válasza.:.okés postát is állom,és ha ma utalnám még - 2 k....(ugye igy meg már gyanús lehetne csalásért is) megnézem: 5 éve itt van rengeteg piros...belemegyek....lám 3 nap a cucc itt lapul,hiánytalan,tökéletes állapotú..... -
Dany007
veterán
Teljes mértékben egyetértek veled.
Ha ugyanezt mondjuk az E-Digital oldalán láttam volna biztos eszembe nem jut szólni érte.
Szerintem sem probléma ha a boltok között van párezer forintos különbség."Mindezt írom annak ellenére, hogy én is inkább boltból veszek újat ha ugyanannyiba kerül, de még akkor is ha picivel drágább ott."
Erről van szó. Ennyi volt az én mondandóm lényege is amit trollkodásnak / üzletrontásnak vettek. Egyszerűen kíváncsi voltam arra, hogy én mint potenciális vásárló mivel járok jobban ha apróhirdetésből veszem tőle drágábban a terméket, mintha pár ezerrel olcsóbban mondjuk a PCX-ből vagy az iPon-ból. Miért lenne jó az nekem?
De ugye erre nem kaptam választ és v.színűleg nem is fogok. -
Dany007
veterán
Háhá és kaptam érte ma egy 30 perces bann-t!
Mármint gondolom azért, mert az egyik hirdetéshez mérgemben odaírtam hogy magyarázza már meg valaki, hogy miért kerül többe, mint a boltban!Szóval ja. Durva árak vannak. Persze szó se róla, azért kilehet fogni 1-1 tényleg jó ajánlatot, de azokat igen gyorsan el is kapkodják. Azért szomorú hogy ide jutott ez az apróhirdetéses eladási dolog.
Régebben azért jobb volt, mert ha az ember nem akart annyit költeni és megelégedett egy kiváló de használt darabbal féláron kitudott jönni a pénzéből.Most is, hogy gép upgradeleés előtt állok átnéztem a hardveraprót mi lenne ha egy nagyobb cserét hajtanék végre a gépen, alaplap, proci ilyesmi... Mert ugye elsőre összeraktam a kívánt konfigot az ipon webshopjában. Aztán mondom ez k...va drága, valami 150k-ra jött ki. Mondom nézzük meg mennyi lennek mindez használtan. Már nem emlékszem pontosan a végére, de valami nevetséges összeggel lett mindössze olcsóbb. 150 helyett 120-125k talán... No mindegy a lényeg megint az, hogy ekkora összegnél nincs értelme kockáztatni a használt termékeken ennyit. Mert azt mondom ha 150k helyett mondjuk 75-85k-ból kijöttem volna a használt cuccok vásárlásával akkor rendben. Igen, ekkora különbségnél már megéri kockáztatni. De mindössze 10-20%-kal kevesebb pénzért már egyáltalán nem.
És, hogy saját példát is mondjak. Ritkán én is szoktam árulni cuccokat a hardveraprón. Csak néha.
De konkrét példa, hogy 1,5 éve adtam el egy 28 colos 1080p-s monitort. Gari már nem volt rá, de kiváló, hibátlan állapotban volt. Mikor én vettem már szintén használtan, de még alig használtan, akkor 120 ezer volt a bolti ára. Én meg megvettem 75 ezerért. Azt hiszem ez korrekt volt nagyon.
Aztán használtam kb 2 évet, tehát max 3 éves lehetett a monitor és eladtam 45 ezerért! Akkor olyan 75-80 ezer volt újonnan. A srác aki megvette nem akarta elhinni, hogy hibátlan és ennyiért adom.Itt tesztelgette nálam vagy egy órán keresztül.
De én hasonlóan vagyok bármilyen más termékkel is. Első körben beáraztatom a topikjában. Utána teszek rá egy picit, hogy lehessen alkudni és meghirdetem. Ennyi. -
800.henrik
senior tag
Van másik is:
[Hibás-hiányos!] MSI 9800 GT eladó GPU nélkül.
Mivel elkezdett anno csíkozni, ment helyébe egy AMD 5770, majd bevágtam a kacatjaim közé. Most hogy szanáltam a vackokat, előkerült, és rájöttem hogy micsoda szépséges kulcstartó lenne belőle, ezért finoman lemelegítettem róla a GPU-t. A többi alkatrész sértetlen, ha eléggé elvetemült vagy veszel rá egy GPU-t 20 Dodóért ebayen, és felballozod
Ha viszont csak a stuffok kellenek róla, nekem úgy is jó...
1GB ram is van rajta...Hol lehet GPU-t venni?
-
-
Van még....
Eladó 2DB Ag Neovo X-17 60 000Ft/DB
Megnéztem, egy törhetetlen üveglap van előtte (itt a PH teszten eltörték
), 25 ms, 2003-as....
Azt is megnéztem, hogy az árnál is 60.000-et ír meg a címben is, így nem is mertem rákérdezni hogy nem írta-e el egy nullával mert megsértődik.
bónusz:
nincs hozzájuk meg az eredeti táp, de adok hozzájuk egy más márkájút. -
-
bullseye
addikt
Ha még bontatlan, akkor szerintem ez az egész nem is kell, hiszen az kb. olyan, mintha elmenne a boltba valaki a barátjának venni egyet... Akkor elég a számla, meg a DVD+matrica. Max az a kérdés, éppen lehet-e OEM-et venni magában (mert már voltak idők, hogy nem)
Szerk: Ill, ahogy Traxx írta, ezek szerint egy adásvételi is elég számla helyett.
-
Traxx
őstag
Nekem ehhez elég volt 1 levél is
Ezt írtam:
"Lenne lehetőségem egy Windows 7 professional rendszer vásárlására, és ezzel kapcsolatban szeretnék Önöktől állásfoglalást kérni. Az említett rendszert magánszemélytől vásárolnám (én is az vagyok, tehát nem céges keretek között szeretném használni), viszont az illető nem tudja mellékelni az eredeti számlát, mivel az elkallódott, és az üzlet is megszűnt utód nélkül. Maga a rendszer bontatlan, a termékkulcs állítása szerint nem volt aktiválva vagy regisztrálva. Ennek ellenőrzését pedig szeretném a vásárlás előtt ellenőrizni az Önök telefonos ügyfélszolgálata segítségével.Több helyen olvastam azt, hogy fontos, hogy rendelkezésre álljon az eredeti számla, viszont a fentebb felvázolt okok miatt ez nincs. Megvásárolhatom-e így a rendszert? Illetve ez kiváltható-e pl. adásvételi szerződéssel, más megoldás híján?
Ez a kérdés nekem azért okoz fejtörést, mivel (a bontatlanság miatt) ha feltelepítem, akkor az eredetiség vizsgálaton nem bukna el, valamint ugye rendelkezem a gépházra felragasztandó matricával is. Magyarán az értelmezésem szerint jogtiszta rendszerem lenne ebben az esetben. Jól értelmezem? Vagy így nem vásárolhatom meg a rendszert?"
És a válasz:
"Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Microsoft Ügyfélszolgálatával.Tárgy: Windows 7 vásárlás
Ahhoz, hogy egy termék jogtiszta legyen, szükség van a számlára, vagy egy adásvételi szerződésre. Tehát ebben az esetben, ha írnak egy adásvételi szerződést, akkor az adásvételi szerződés megfelelően biztosítja a termék jogtisztaságát."
Bár végül úgy alakult, hogy mégsem vettem meg, de van a kezemben egy hivatalos állásfoglalás
-
bullseye
addikt
Ha jól sejtem ő az OEM:
A MICROSOFT SZOFTVERLICENC-SZERZŐDÉSE SZÁMÍTÓGÉPGYÁRTÓKKAL, ILLETVE SZOFTVERTELEPÍTŐKKEL
"Átruházhatom a szoftvert egy másik felhasználóra?
Ön a szoftvert kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhatja át közvetlenül egy másik felhasználóra. Az átruházáshoz át kell adnia a szoftvert, a beszerzés igazolását (ha kapott ilyent a számítógéphez, az eredetiséget igazoló Windows-címkét, például a termékkulcsot is tartalmazó eredetiséget igazoló tanúsítvány („Certificate of Authenticity” vagy „COA”) címkéjét. Ön nem őrizheti meg a szoftver vagy bármely korábbi verzió példányait. Bármely engedélyezett átruházás előtt a másik félnek el kell fogadnia, hogy ez a szerződés vonatkozik az átruházásra és a szoftver használatára." -
-
proci985
MODERÁTOR
2900xt úgy 2008 május-június környékén volt annyi. addigra új 3870ek ára leesett 40 alá, a 2900xt meg hiába volt gyorsabb, a brutális fogyasztás és hang miatt csak hatalmas bukóval mentek el.
saját észrevétel: nem kéne, úgy általában. 200Wos vidkari megbízhatatlan táppal, ki tudja milyen feszeket kaptak az alkatrészek.
(#1968) gban: 256os ddr2őt lehet kapna annyiért. vagy ddr1et.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
csibe1
addikt
"Boltból vásároltuk kb. 1 éve, nem tudom, hogy törött össze, nem az enyém."
Most akkor kié lehet a cucc?
Lehet ő vette a szomszédnak?"A kijelzőcsere a magyarországi szervízben 12e HUF (plusz járulékos költségek), így inkább eladnám alkatrésznek, vagy aki akarja megjavíthatja.
A töltő kábele törött. A gép egyszer már javítva volt."A végén azért csak megállna 20-25-ből.
-
horush
addikt
Kétlem, hogy efelett belátható időn belül el lehetne adni ide írókat. Esetleg 3k-ért, hogyha valami közeledben lakónak sürgősen kell, s nem akar messzire menni érte, de erre meg nem lehet alapozni.
Egyébként beugrottam múltkor valami noname kis pc boltba Pesten, hát, hogy ott milyen horror árak voltak használt cuccokra (új nem nagyon volt, szal gondolom valami bontó); ismerősnek kellett volna egy floppy olvasó, valami ezeréves dokumentum elérésére, azt mondta a boltos, hogy 2500Ft-ért tud adni nagyon jó minőségű, alig használt példányt
Az mindegy, hogy aprón kb. 100Ft az értéke.
-
-
djculture
félisten
Akinek kell régi gépbe annyiért röhögve elviszi, haver 10db-ot vett és 5ezerért 2 hét alatt az összes beleköltözött az ügyfelek gépeibe. 1 éve hiánycikk az ide dvd iró, de az ide vinyók is betyár árakon mennek. Még wd-t lehet szerezni de olyan áron hogy 250gigás ide vinyó árán lehet venni simán 1-2T satás vinyót.
-
djculture
félisten
-
föccer
nagyúr
Abból tudod mekkora palotaforradalom lenne, ha valakinek a hirdetése alatt megjelennének mások, hasonló hirdetése? Sokan még azt is neheten fogadják el, hogy google hirdetések vannak az oldalon (ami ugye illeszkedik az adott oldalon megjelenő tartalmakkal), de az, hogy egyéb HA-s hirdetések legyenek.. Hát hogy is mondjam, igen durva lenne a közönség legnagyobb részének.
üdv, föccer
-
Megnéztem, mi van a barátunkkal a hibás monitort illetően, de még kommentet sem kapott, ez már gondolom mindenkinél az ááááá, inkább hagyjuk - kategória.
Közben találtam egy még ütősebbet:Dell 14"-os szines monitor (még jó hogy színes, az illető melyik világban él?) - 5000 Ft.
És 2 éve uppolja, de így sem jön rá hogy valami nem frankó.
Van még neki 26-ért video8-as kamerája, annyiért új modernet veszek, de használt modernebbet mindenképp olcsóbban. -
csibe1
addikt
Egen,vannak érdekes mókusok.Szintén gammer gép hirdetés:
"Alaplap: GA-MA790X-UD4P ( http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma790x-ud4p_10/ )
Videokártya: ATi Radeon HD 3870
Proci: AMD Phenom II X4 965 Black 4x3.4ghz Edition 125W Boxed ( http://www.argep.hu/product_1081138.html )
Táp: Gigabyte 450 Watt
Ram: 2x1 Gb Kingstone 800mhz
HDD: Samsung 320GB 16MB 7200rpm SATA2 HD322HJ
50 pénz
Alatta a hsz:
"Az AMD gép nemnagyon jó én az Intelt jobban szeretem nekem az van."
A cuccai:
"Asus alaplap,4GB DDR3 ram 1333mhz-es,320GB vinyó,22-es tft monitor,512mb videókártya,intel cor2duo E4500"Kicsit elkapott a röhögés, így korán reggel.
-
Elsőre rákérdeztem, hogy hogy kell érteni hogy Pentium 4,3200-as, 2.01 Ghz
Jött a válasz: Bocs pettium 4 es és 3200-as.Rákérdeztem, de akkor mi az a 2,01 Ghz?
Válasz: Kétmagos.
És lejavította, 2,00Gb RamNehéz úgy kommunikálni (meg főkéánt bizalomgerjesztő), hogy nem értik a kérdést, ami azt kéri hogy mondja meg hogy hogy értette amit leírt
-
csibe1
addikt
Azzal szerintem nem nagyon vagy kint a vízből; mert Te sem tudod igazolni, hogy hivatalos forrásból származik a szoftver, mert neked sem igazolták semmivel.
(#1684) westcoastog
Ránéztem,és 18:33 óta nem lépett be.Lesz majd neki meglepi,hogy mennyire népszerű lett.
Regisztrált
2013-05-14 13:51, azaz 4 napja ― újonc(#1685) netpeti98
A matrica a gépházon az elég kevés,de majd kijavítanak ha tévednék.
Akkor viszont a lomiból vett Xp matricás gépházban lévő gépen futó Xp is legális,mert a matricáról lett beírva a serial? -
csibe1
addikt
Alakulnak a dolgok,a végén még így a hirdetésekből összejön az "Év legsikeresebb kereskedője" meg az
"Év legjobb újonc vinyójavító szakembere" is ha így halad.
Az is lehet,hogy erre a Winchester-re gondolt. -
cskamacska
addikt
Csak nem 18000 forint?
Kattintottam eggyel tovább, és lám:
"Komplett Gamer Számítgép
Alaplap : Gigabyte H67MA-USB3-B3
CPU : Intel(R) CoreTM I5-2500 CPU 3.30GHz
RAM : Corsair XMS 3 DDRIII 2GB KIT
HÁZ : Cooler Master HAF 912 Plus
TÁP : Chieftec 450W
VGA : ASUS ENGTX 275 869MB DDR3
ASUS Guide Track CD / DVD olvasó és író
Kérésre teszek bele Winchestert is . Az alaplap támogatja az IDE-t is. -> Hitachi SATA 2.0 500GB ( +10ezer Ft )
A házba építve vörös ledekkel szerelt orhűtő, és a végében szívásra felszerelt kis ventilátor, tábra és alaplapra egyaránt köthetők. Továbbá két vörös neoncső.
BIOS : Award Modular Dual Bios V6.00
Természetesen a gépre van garancia. A videó kártyára én vállalok garanciát ! A kártya az iponnál vásárolt természetesen minden tartozékával illetve papírjával.
A gépnek minden leírása , papírja meg van !"165 500 Ft
Most az IDE kompatibilitás, az orjahűtő, a hihetetlen garanciális feltételek, vagy a rendkívül fejlett BIOS miatt kér ennyit érte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest