- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Astroboy #111703 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de emlékeim szerint Amerikában kb nem létezik az a kategória, amit itt Európában hívnak PickUp-nak. Mifelénk ezeket személyautókból alakítják ki és jogilag is személyautónak számítanak. Ami odakint a PickUp Truck, az ott kb a legkisebb laprugós, létraalvázas teherautó, ami jogilag teherautónak számít, egészen más szabályozás alá esnek, mint a személyautók. Ez az egyik legfőbb oka, hogy nem nagyon lehet őket importálni, amit mégis, azt meg használni nem lehet a B-kat súlykorlát miatt.
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #111703 üzenetére
Videó kedvéért, ha csak felmenne unottan akkor senki nem nézné. Kis lendület is kellett volna akkor még könnyebben megcsinálja.
Diffizár kérhető opció a legtöbbször, úgyhogy van, csak spórolnak rajta, mert a herevakarós ülés fontosabb, nem melóra veszik ezek nagy részét.
Szoftveres meg van majdnem mindben ami nem a legalja fapad, csak áttekeri a bizgentyűt aztán fékezgeti az elforgó kereket felváltva, a semminél az is több.Amerikai nagyon hasonlít ránk gondolkodásban, tényleg mint egy magyar akinek megrakták masszívan a fizetését.
-
blp85
senior tag
válasz
Astroboy #111676 üzenetére
Múltkor tankolásnál egy szerencsétlen hapsi ott szaladgált, mint a mérgezett egér, mert sikerült a diesel motorú autóba benzint tankolnia. A kutasok hívtak neki valami szerelőt, hogy lefejtsék a tankból a benzint. Mondjuk még időben észrevette, de nem irigyeltem. Emlékeim szerint a diesel kútpisztoly a benzines nyílásába nem fér bele, fordítva viszont igen...
Lehet azért kellett ennek is hazáig tolnia, mert nem fogyott ki a TDI-ből a benzin.... -
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #111486 üzenetére
Nekünk még volt köralakú tárcsás telefonunk (1986-tól), de imádtam azon tárcsázni
sokkal jobban szerettem mint a nyomógombosat később, persze az volt a menő.
Volt egy Panasonic két kazettás üzenetrögzítőnk amit 1990-ben 31500ft-ért vettek a szüleim (mi sok pénz volt akkoriban), ami nyomógombos volt és állati menő. De a körtárcsás telefonokat akkor is jobban szerettem (még 2001-ben is arról hívtam az akkori barátnőmet), végül a 2003-ban kellett nyugdíjazni ezeket, mikor jött az ISDN. -
Golden9
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz
Astroboy #111486 üzenetére
No meg valamin az unokáimnak is kell majd röhögniük. :D
Mi azon röhögünk, hogy a kisgyerekeknek való Fisher Price játéktelefon a mai napig még a tárcsázós, kagylós. Miközben már a nagyobb gyerekeim sem láttak élőben olyat, nem is tudták, mi az. Nekünk is csak nagyon kiskoromban, kb. 10 éves korom körül lett nyomógombos, tone üzemmódú telefonunk.
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #110502 üzenetére
Hogyne, nagyapám. Nagy Playboy fan volt, meg Kovi VHS-ek Tesco szatyor mennyiségben, meg voltak még német poreszújságok is bár azok hardcore tejföllel meghamisított nénik hasán szétkent végtermékes valamik voltak. Mivel engem kicsit se érdekelnek ezek, hirdetni sem volt kedvem, rendrakásos égetéssel ment minden a levesbe. A rejtvényújságokat meg Magyar nemzet, Magyar hírlap stb. stócokban álltak azok meg befűtéshez jók voltak, mert száraz papír, nem fotós.
Pedig a Playboy meg is szűnt ha jól tudom és eleve már utolsó éveiben punci se volt rajta, szóval egyesek számára nagy értékek lehettek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #110395 üzenetére
Igen, ezt a levezetést én is hallottam. Akár lehet benne valami, Ennek ellenére örülök, hogy végül új bontatlan kártyám lett
Mégiscsak az a legbiztosabb vétel. (jah, bányász kártya kinyúvadt és garba visszajött helyette az enyém, amit már bontatlanul kaptam meg az eladótól).
#110396 koby11h : Ugyanez. Többynire dohos penészes pince, meg volt egy alsó épület (istálló) is. Ezutóbbiba olyan poros volt minden, hogy régészcsoportot akartam hívni a bánya feltárásához
-
kenwood
veterán
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #110178 üzenetére
És ha alkudozunk rajta egy órát valami anyaszomorítóan abszurd árról indulva, teázás, közös nyálas vízipipázással karöltve.
Vagy az egy emberes radiátorokért jönnek fixen öten, ahol csak nagydarab és csak vékony van, közben jojózó szemmel és folyamatosan mozgó nyakizmokkal néznek körbe másodpercenként petabájtokat feldolgozva, hogy mit lehetne még vinni ami nincs is meghirdetve, de az őket nem zavarja, már fejben tudja előre kit fog érdekelni, mennyiért és mindig melléd állva 2 centire próbál győzködni barátiasan, végső esetben zsebből előrántott köteg húszassal és tízessel, hogy neked ugyan nem kell az a rozsdás fűnyíró, se a rozsdamentes mosogatótál, nem jók azok, ma már mindenki üvegszálasat, műanyagot használ azok a legjobbak, nem akarod te azt a rozsdamentest a garázsodba beépíteni, ő már húszat elvitt ilyenből, mindenhol kidobálják mert nem jók.
-
koby11h
őstag
-
Alusky
senior tag
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #109065 üzenetére
Én azt szoktam mondani akinek ronda a lába inkább húzzon rá zoknit.
Ezek amúgy véletlenül bejelölte eset és nem veszi észre vagy mint a hülye PC-nél is, hogy a legelső fájlt kiválasztja mindig automatikusan? Aztán ha legörgetsz és elkezdesz ctrl klikkel kijelölni képeket, bekerül a legelső is ha nem figyelsz.
-
BiP
nagyúr
válasz
Astroboy #109018 üzenetére
Fú, jó kis szettet adtak hozzá.
Nekünk ilyen Bosch van [link], feleannyi nem volt hozzá. De mondjuk kb. 2 fejet használok így is.
kb. 5 éve vettük (58e-ért) azóta a motor megmurrant benne, 28e volt a csere, de most 1800W-os van benne a gyári 900W helyett, és nem lett érezhetően hangosabb.
És ez is felszedi a macskaszőrt nagyjából. -
cidalain
veterán
válasz
Astroboy #109018 üzenetére
Meglesem délután.
A sima gégecsőre nem megy fel, de a pisztolyos cuccra lehet hogy felmegy a teleszkópos fém nélkül (én csak vizet akatram szívni, így nem akartam a pisztolyos cuccot feltenni, na ez nem ment). A rövid vízcső szerintem megoldható házilag, ha veszel egy rövid gumicsövet obiban (kb 290 Ft/m áron) -
cidalain
veterán
válasz
Astroboy #109012 üzenetére
Van hozzá keskeny nedves kárpitszívó fej, igen (bár a billentyűn nem tudom mit értesz
)
Egyszer használtam nedvesség felszívásra csak (pedig amikor vettem az is szempont volt hogy majd évente egyszer a szőnyegeket átmosom vele, hát ez eddig elmaradt...)
Az mondjuk nem tetszett, hogy a nedves szívófejet nem lehet a gégecsőre rátenni, kell a teleszkópos fémcső mindenképpen (a sima fej alul a csövön belülre megy, de a nedves kívülre, és így ugyanakkora az átmérője, mint a gégecső végnek - asszem, de nem 100%, de ha kell megnézem holnap)
Ez mondjuk kocsikárpitnál nem lenne szerencsés (meg így a mosószeres szórót sem tudod feltenni, mert hova tekered azt a hosszú slagot...)
Nekünk nincs macska, csak ez a kivitel volt akkor épp akciós, amikor a régi porszívót el kellett vinnem gariztatni... -
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #109007 üzenetére
A benzinezést én is rühellem, mindenképp ráfröcsög az ember kezére akkor meg 5x megmosva se jön le a szaga fél napig. Mivel én ültetvényben dolgozom vele méteres gazzal így ez jöhet szóba. Amúgy a 4T-k már sokkal jobbak, azt nagyon lávolom, van egy Stihl abból. Ha nagyon gány, akácos is van benne akkor inkább a régebbi 2T Huskyt terhelem vele. Bár én nem dolgozom ezt folyamatosan így annyira nem gond a szag, zaj, vibrálás. A meleg miatt kalap meg szemvédő amúgy is kell, a fülvédő már sokat nem jelent pluszban felteszem azt is, kint a semmibe meg nincs szomszéd akit zavarna.
Itteni háznál van egy önjárós mert ez 1200 nm, a másik 3000 ott már fünyírótraktorral tolom, a többi telken meg szintén fűnyírótraki (egy kisebb Husq 13.5 lovas meg egy nagyobb John D kéthengeres), meg van egy 50 lovas kistraktor a rétekre, ilyenkor tél végén a John-nal végig szoktam menni a réteken is, mert akkor egész télen majdnem golfpálya minőségű lesz a fű, a kaszálógép nem dolgozik olyan szépen.
Én kétévente cserélek olajat, mert nem dolgoznak folyamatosan, cserébe drágábbat kapnak, hogy biztosan bírja két évig. Télre meg 100-as benzin megy bele az utolsó munkánál és akkor nem kell leereszteni, szétszedni a karbit meg minden szar.És én vagyok kb. a leghalkabb a szomszédaimhoz képest akik vasárnap is simán nekiállnak, én péntek délutántól hétfő reggelig nem vagyok hajlandó megmozdulni, úgyhogy tőlem biztosan nem hallanak zajt ebben az időpontban.
Ráadásul meg szoktam várni amíg lábszár középig ér úgyhogy gyakran se nyírom.
-
Trailblazer
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Astroboy #108829 üzenetére
És @all
Beszéltem az egyik ügyvéd barátommal.
Az ő elmondása alapján írtam, amit írtam.
A ptk-ban is le van írva, amit idézett.@Astroboy
Múltkor volt olyan esete, hogy egy papírfecnire volt pár szó felfirkálva. Se tanú, se dátum, a bíróság elfogadta.
Még nem utalta vissza, de AZT A PÉNZT nem is utalhatja vissza, ha csak bele bele nem egyezek.
Ez nonszensz is lenne, hogy két fél egyuttes megegyezése helyett az egyik önszántából utalgatna.
Ennyi erővel, ha megtetszik a szomszéd új elektromos biciklije, és utalok neki egy összeget csak úgy, én is elvehetném tőle, hisz kifizettem? Persze hogy nem.
Ez egyik irányba sem müködik önkéntesen.
Szóval utalgathat bármit, azzal semmit se ér el.
Én alapból minden utalás közleményébe szintén sz ügyvéd barátaim tanácsára mindig beleíron a termék nevét, és a vételár szót.
Ezt kinyomtatva, mellékelve a hardveraprós beszélgetést, teljesen megáll a bíróság előtt.Ha nem utalok, mert jelentkezek a cuccra, aztán egyezkedés közben ír, hogy bocs közbrn elvitték, előtted írtsk, stb, azt én is elengedem.
Csak idén már egy csomó ilyen sztori volt, hogy megegyezés-számlaszám adás-fizetés-ígéret a másnapi postára, aztán egy hét sunnyogás után valami mesét kitalálva visszakozás.
Betelt a pohár. -
Cs1csó
titán
válasz
Astroboy #108757 üzenetére
Még réges-régen voltam egy ismerősnél aki akkor egy MÁV szolgálati lakásban lakott a vasúti síntől kb. 10 méterre. Na az kemény volt amikor az IC elzúgott lassítás nélkül! Persze biztos meg lehet szokni.
Vagy egy olyan ismerősnél is voltam - földszinti lakás - hogy a járda a fal melett kb. bő 1 méter volt és utána már jött is a kétsávos út ami egy fontos összekötő út egy szűk szakasza volt tehát ott mindeni "is" járt. Az jóval rosszabb volt mint a vasutas szolgálati lakás ami a vonatok jövését-menését leszámítva egy csendes helyen volt. -
kelly416
veterán
válasz
Astroboy #108705 üzenetére
A poloska még hagyján. Egyik régi haver címerező táborban kapott "kocka"sajtot a gumicsizmájába. Mivel nem egy koránkelő típus, a melóba viszont 6 körül indultunk, csipás szemmel beleugrott a gcs-be és irány a meló. Esős időt igértek, de hát elbatták, egesz nap felhő sem volt az égen, pokoli meleg volt.
Amikor a táborba vissza értünk, a csávó lehúzta a csizmát a csizmamosónál és 6 méteres tiszteletkör alakult ki 1mp alatt. Oda már a poloskát max. illatosítónak tudtuk volna elképzelni. -
-
-
válasz
Astroboy #108430 üzenetére
Nem, azóta megy...
@kelly416 : "És sajnos nem itt lent (mármint az én szintemen) értik félre az emberek, "
Mindenhol.A betörő ártalmatlanításáért nem fognak lecsukni, főleg ha nem ölöd meg.
"akkor ha kolléganői nem mennek be a női elméről a balesetire,"
Ez teljesen más okból van, mint a túlzott PC, de sajnos nem tudom, mitől. Vesd össze az érdekérvényesítő képességüket, illetve azt kevéssé értem, hogy egy szakmabelinek miért nem jár korrekt ellátás.
Autóeladás, de mákod volt -
válasz
Astroboy #108428 üzenetére
Nekem van TV-m...
Nagy monitornak van használva -
-
Cs1csó
titán
válasz
Astroboy #108322 üzenetére
A "Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő" (Hard Way) (1991) Michael J. Fox, James Woods főszereplésével készült filmben van egy jelenet ahol ha jól emlékszem "DÖGBURGER"-t eszik a Woods karaktere. Na az a jelenet zseniális.
(bár lehet rosszul emlékszem) Jól emlékszem a Port.hu-s linken a hozzászólások között említik a dögburgert. -
kelly416
veterán
válasz
Astroboy #108328 üzenetére
Igen. De a saját korosztályomról is elmondható sajnos. Pont tegnap beszéltük egy ismerőssel, hogy a szüleink minden hétvégén mentek sátorozni, sielni stb... Nem az Alpokba, csak a város széli dombokhoz, de csapatostól. Ha valakinél valamit csinálni kellett, ott gyűlt össze a csapat. Épitettek, festettek, autót szereltek, fát vágtak, gyümölcsöt szedtek, de csapatban, mert az úgy jó buli. Most nem mehetek el haverhoz falat rakni ingyen, mert kijönnek és megbirságolják, hogy feketén dolgoztat. (Mert jó szomszédja mindenkinek akad.) De igazából nem is nagyon megy senki sehová, mindenki csak meló, max. edzés és becsicskul otthon. Az is, akinek nincs gyereke.
Iden teszteltem, ha én nem csinálok kerti partit, akkor családias a hangulat mert más nem csinál. Vagy csak nem hív minket.Nyár elején mondták a srácok, hogy menjünk el valamerre egy hétvégére csak mi fiúk, kapcsolódjunk ki. Azóta is szervezik...
Szóval magunkban is keresni kell a hibát, nem csak az utódokban. Sőt. Talán mi magunk rontjuk el, mert tőlünk is ezt az otthonülést látják. -
-
-
Pikari
veterán
válasz
Astroboy #107100 üzenetére
Annyit hozzátennék még, hogy a használt számítógépek (és egyéb hasonló elektronikai eszközök) cseréjének üteme 75-80%-al csökkent. 2020 óta a lakosságnál. Erről már nincs nyílt statisztikám, amit meg tudnék mutatni, hanem vannak olyan információim (kb 1000 emberre vonatkozóan), amik alapján ezt a becslést tudtam kihozni.
-
cidalain
veterán
válasz
Astroboy #106839 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy nyomkodsz a MP-en, ráböksz egy hirdetésre, és le akarod tekerni a leíráshoz, akkor véletlenül rá tudsz nyomni az üzenet az eladónak gombra, ahova meg ez már előre be van írva. Ott már csak egyet kell bénázni, és ki is ment az üzenet.
Én is küldtem már ilyet úgy, hogy eszem ágában nem volt megvenni a cuccot. Más kérdés, hogy utána egyből írtam, hogy bocs félrenyomtam. -
-
Alusky
senior tag
válasz
Astroboy #106792 üzenetére
Az oszlopon 2D-s van, a kasszáknál 3D-s, az alulról és oldalról is egy tükörről visszaverve le tudja olvasni, azért jobb.
Azt nem értem mit olvasgatnak le a blokkról, gondolom az lenne a célja, hogy a kapu csak annak nyíljon aki vásárolt, ne tudjanak sumákban kilógni ott az emberek. De hát ezért vannak a pultban, látják ki az aki ki akar szökni. Főleg mikor ketten is vannak. Gondolom régi blokkal nem működik, mert tudja a gép, hogy amit leolvas az friss vásárlás. Ennyi erővel a bejáratnál is kimehetek, mert ott is kb. minden második alkalommal látok csak biztiőrt. Fullba van kamerázva minden is amit ráadásul néznek, mert ha valamit leverek és kifolyik fél perc múlva már bemondja, hogy menjen a takarítószolgálat oda.
Ezekkel már régebben is volt gondom, mert ki volt kapcsolva a súlyérzékelés egy ideig, aztán kevesebbet számolt nekem (karton ásványvíznél csak egyet) és mikor kérdőre vontam mi a fenéért nem méri le és szól nekem a gép? Hát mert ki lett kapcsolva. Ja, mert 2022-ben olyan nagy nehézség ezt megoldani, ha lecsippantok egy ásványvizet és ráteszem a mérlegre és az pont 6x súlyú lesz akkor WOW
az lehetséges, hogy azért mert egy egész kartonnal vettem? Valószínű ezt tudja is a gép amúgy, ehelyett kikapcsolják.
-
koby11h
őstag
válasz
Astroboy #106152 üzenetére
Köszi Astoboy, tope! Megnyugtató!
Nem az én cuccaim, eladom őket annyiért, amennyiért gondolom, vagy kicsit engedek, ha nem akar menni.
Előre meg is beszélem a gazdájukkal, hogy mennyiért, miért annyiért, mi a minimum...
Aztán elszámolásnál néha előkerülnek az ilyen nézd már, hogy itt meg gyengébb, fele mégis a duplájáért. Akkor persze én is megmutatom, hogy van jobb is annyiért, meg ugyan ilyen picit olcsóbban is... csak mégis olyan rossz érzés.
Meg hát megúszták a tesztelést, hirdetést, alkudozást és postázást. Igen, én sem a két szép szemükért csináltam, de ezt is megbeszéltük előre... nincs végül sértődés, csak ezek mindig felhúznak kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged