- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lirion
addikt
[OFF]A lambo úgy kezdte, hogy traktorokat készített, aztán a tulajdonosa vett egy ferrarit és nem tetszett neki, mire enzo ferrari elküldte, hogy nem tud vezetni. Hazaérve aztán szétkapta az autót és látta, hogy a váltóberendezés ugyanolyan, mint amilyet a traktorokba raknak, ezen felbuzdulva építették meg az első lambot, ami erősebb lett, mint a rivális. Szóval van köze a Ferrarihoz..
#100: Egy profitorientált cég elsődleges célja az, hogy minél több profitot termeljen, de a SF non-profit alapítvány. Bebukhat, mondjuk abban az esetben, ha a Nokia kilép és nem engedi, hogy a saját tulajdonban lévő symbiant és s60-at felhasználják. Viszont jelent helyzetben az iphone, android és közelgő új wm mellett nem érdeke neki, hogy kilépjen. Egyébiránt a "board of directors" áll az alapítvány élén, ahova minden tag egy személyt küld, így a Nokia épp annyira bír döntő befolyással, mint az összes többi tag. Ez pedig tény, jogilag van szabályozva, nem pedig hit.[/OFF]
-
Dare2Live
félisten
de mire alapozod, vagy miböl gondolod? vagy csak hirtelen kitaláltad oszt beírtad?
A szifon mindent megváltoztatott, az Aplle profit nagy és egyre nagyobb része "OVI" féle dolgokból jön össze.
Én azt látom, hogy óriási pénz van/lesz ebben. Nokia alapvető érdeke, hogy az utolsó pl India parasztgyerek is attól függetlenül, hogy SE/Samsungja van ha "rihanat" akar hallgatni akkor azt OVIn keresztül vegye meg és ne szifon/androiden keresztül.... és a rendszer terjesztésének az egyik legjobb módja az ingyenesség.
szerk: A MINDENT NEKEM inkább a szifonra jellemző szvsz és hát annyira nem nagy bukta az a termék, új symbi 10000* "ingynesebb" "nyiltabb" lesz nála.
-
joey04
titán
válasz
Dare2Live #97 üzenetére
mondom, majd kiderül... lehet igazatok lesz, abban a pillanatban el fogom ismerni!
#98: az, hogy ez mindenkinek milyen jó lesz... szerintem egy cél van a Nokia előtt: MINDENT NEKEM. és én ezért gondolom hogy akár bukta is lehet. ne legyen igazam, vagy úgy legyen igazam, hogy összejön a Nokiának és brutál cuccokat fog kidobni(amit kétlek)
-
Dare2Live
félisten
és ezt miböl gondolod? vmi nagyon durva oka lehet annak, hogyha a Nokia a fél világot átveri.
Hozzáteszem ez lenne az a minutum ami után többé nem épülne se SE, se SAmsung se semmilyen telefon többé symbinra.... márpedig Nokia egyértelmű célja az, hogy megtartsa/növelje a részesedését a piacon és mindenki OVIzzon. -
Dare2Live
félisten
Szerintem sok esetben jó dolog az összefogás.
Az "ingyenességnek" lehetnek/vannak nagyon komoly előnyei.
Az "új rendszer" meg ha jobb mint a régi és jellemzően az új jobbat jelent akkor jellemzően jobb mint a régi. Bár vannak elvakult Windows 3.1/WM5.... rajongók akik szerint az a király és az új az szarabb.A cikk meg durván teli van idióta hülyeségekkel, dabab csak az egyik legtriviálisabbra mutatott rá.
Természetesen lehet, hogy dabab téved és UIQnál örömködnek, hogy csődbement az UIQ. -
dabadab
titán
Ezt a cikket meg milyen marha irta?... Ha mar egyszer forraskent egy Reuters cikkre hivatkozik, akkor legalabb elolvashatna, mielott hetet-havat osszehord.
A UIQ-nak nem az Android, hanem a Symbian opensource-sza valasa (egyebkent a Symbian Foundationnek a SE is tagja).
Ez a legszebb:
"A svéd UIQ-nál koránt sincs világvége-hangulat."
Ja, persze, a csod bejelentese utan gondolom egyenesen pezsgot bontottak.
Jesszusom, ma mar mindenki irhat cikkeket?...
-
Archer
őstag
Szerintem nem volt a UIQ rossz rendszer. Én SE részről tudok nyilatkozni, P990-em volt és ha az ember nem gányolta össze mindenféle alkalmazások össze-vissza telepítésével, nem volt az olyan lassú. Haverom N70-e például sokkal lassabb volt. Mondjuk a P1-be már rakhattak volna valami combosabb hardvert de ez már a SE sara. Ha nem váltogatnának a SE-nál össze vissza a rendszerek között és kiálltak volna a UIQ mellet, fejlődött volna rendesen és egy kiforrott, könnyen kezelhető rendszer lehetett volna. Mondjuk így sem volt rossz. Kár érte.
-
Lirion
addikt
Igazad van, azt, hogy a platfomot majd nyílttá teszik csak úgy poénból kommunikálják a külvilágnak egy fél éve, végülis senki sem fog haragudni rájuk, ha mégse így tesznek.
A "minden eddiginél jobb" meg az egyik céljuk fordítása volt, ha esetleg arra reagáltál volna, de erről már írtam.
-
Lirion
addikt
-
Sőt, kitaláltam egy relevánsabb allegóriát:
Ha egy Trabantba Suzuki motort raksz, és lángmintásra fested, akkor is Trabant marad.Szerk: igazad van (és légyszi hagyjuk az autókat mert nagyon nem vagyok képben velük
), de jelenesetben egyikünk se tudja, hogy igazából mit fognak csinálni. Te elhiszed, amit a marketingesek a folyamat köré kerítettek és optimistán állsz hozzá, én meg egy nagyvállalat fejével próbálok gondolkodni, ezért pesszimista vagyok.
-
Lirion
addikt
Akkor nézd meg a white papert is, amiben az áll, hogy az s60 alapjaira építkező, uiq és moap elemekkel kibővített új rendszert készítenek. "A new platform is then to be formed from Symbian OS and S60 with selected UIQ and MOAP(S) technologies integrated."
Egyébként a marketing nem arról szól, hogy belehazudunk az emberek képébe (amiért mellesleg komoly büntetéseket is kirónak). Az, hogy a reklámokban mondanak baromságokat egy dolog, bár ott is vigyázni kell, hazugságot nem lehet állítani, de semmit mondó kifejezéseket simán. De pl. a white paper és az a sok press release, amiben az új platformról volt szó nem marketing eszköz, hanem PR, PR-ben pedig jajj annak, aki kamuzik. És itt most kitérnék arra, hogy az idézetben az "unparalleled" nem tényközlés, hanem célkitűzés. Vagy megvalósul, vagy nem, de ha nem, akkor sincs semmi, viszont azt biztosra lehet venni, hogy törekedni fognak rá, mivel ez az ő érdekük is.
-
törölt tag
-
"Itt is arról van szó, hogy a meglévő szoftokat egyesítik egy minden eddiginél jobb nyílt platformba. Ezt nehéz úgy értelmezni, hogy az S60-t fejlesztik tovább."
Komolyan, a marketing szóról nem hallottál még? Nem kell mindent készpénznek venni, amit leírnak. Ennyi erővel az S60 a leginnovatívabb platform, mert a Forum Nokia is azzal köszön be, hogy "Driving innovation for mobile application developers". Bah. A mosóporom meg intelligensebb nálam.
A javítást köszönöm, ez a szakasz tényleg elkerülte a figyelmem.
Annyit azért hozzáfűznék, hogy fejleszteni jelenleg is ingyen lehet, és szabadon. Nemhiába kampányolják úgy az S60-at, mint egy nyílt platformot. (Persze ekkor a Symbian Signed-ról nem beszélnek, ofcourse).
Tényleg, arra van tipped, mi lehet majd az előbb említett Symbian Signed sorsa?
-
Lirion
addikt
Nem tudom, te milyen nyelvjárásban beszéled a magyart, de amit én ismerek, abban az új kezelőfelület azt jelenti, hogy új kezelőfelület lesz, nem pedig egy meglévő tuningolt változata.
To achieve this, the foundation will unify Symbian, S60, UIQ and MOAP(S) software to create an unparalleled open software platform
Itt is arról van szó, hogy a meglévő szoftokat egyesítik egy minden eddiginél jobb nyílt platformba. Ezt nehéz úgy értelmezni, hogy az S60-t fejlesztik tovább.(#73) Karma:
"Persze. Ingyen. Haha. És mennyi a tagsági díj? Ez a bajom a nagy "Open Source-szá tesszük a Symbiant!" játékkal is, azt sehol se írják, hogy bárki elérheti majd, csak a tagok. Ahhoz meg nagy cégnek kell lenni."
A tagsági díj 1500$ évente, de mivel tájékozatlanul hamis tényeket írsz, bemásolom a SF idevágó részét:[I]Also, it will commit to moving the platform to open source during the next two years, with the intent to use the Eclipse Public License. This will make the platform code available to all for free, bringing additional innovation to the platform and engaging even a broader community in future developments.
The platform will be free and open to develop on from the start whether you are enthusiast, web designer, professional developer or service provider. To develop on the platform you will not need to be a member of the foundation. [/I]
A lényeg röviden, magyarul: az elkövetkezendő 2 év során nyílttá teszik a platformot, amit bárki elérhet majd és nem kell hozzá a SF tagjának lenni.
-
Persze. Ingyen. Haha. És mennyi a tagsági díj? Ez a bajom a nagy "Open Source-szá tesszük a Symbiant!" játékkal is, azt sehol se írják, hogy bárki elérheti majd, csak a tagok. Ahhoz meg nagy cégnek kell lenni.
Mellesleg a Symbian Signed is ingyen van, ha nem számítjuk a Publisher ID-t, a tesztházak bérét minden egyes aláírásnál, és az ember ideje értéktelen...
-
tilatex
csendes tag
Kicsit mintha kavarodás lenne. Egyrész van a Symbian OS, amiért a gyártók eddig fizettek, hogy használhassák. Most megvette a Nokia az egészet, és ingyen adja a Syimbian Foundation tagjainak. Korábban mindenki olyan UI-t használt hozzá, amilyet akart. Elvileg ma is használhatna bárki pl UIQ-t, csak nincs aki megfizesse a fejlesztését: ugyanis a SF tagok is több komponenst adtak a közösbe. A Nokia pl bedobta az S60-at is, a SE és a Motorola pedig a UIQ-t. Namost míg az S60 fejlesztését pénzeli tovább a Nokia, és az összes tag ingyen megkapja, addig a UIQ-t nincs aki pénzelné, és ezért megy csődbe.
-
tilatex
csendes tag
Igen ez a hivatalos magyarazat.
Az én véleményem szerint:
Az okostelefonok piacán jelenleg négy gyártó (Micrsoft, Apple, Google, Nokia) versenyez, mindenki igyekszik maga mögé állítani a hardvergyártók többségét. A Nokia a versenyben felismerte, hogy csak úgy őrizheti meg vezető szerepét, ha ő is partnereket szerez, és íme, megalakult a Symbian Foundation. -
tilatex
csendes tag
"A UIQ nem volt mindig a SE tulajdona."
1998 Spring: Ericsson Mobile Communications in Lund set up a development lab in Ronneby called Mobile Applications Lab. This was the embryo of UIQ Technology.
"Az S60 is meg fog szűnni, ugyan úgy, mit a UIQ, vagy a MOAP. Az S60 egyébként sem lesz ingyenes, sem most, sem később."
- Jelenleg piacvezető az S60 az okostelefonok piacán.
- A Symbian/S60 márpedig ingyenes. Persze csak a tagoknak, de aki szamít az iparban, az bizony tag. [Symbian Foundation] -
k.
őstag
Félreértetted.
Az egységeset hogy értik hogy lesz egy S60 felület amit minden készülék használni fog.
Az hogy új az jelentheti azt is hogy mondjuk fp3 lesz rajta a mostani fp2-esek helyett.
Azért szüntetik meg ezeket hogy egységes felület legyen-érsd ha symbian akkor egyre gondoljon mindenki.
Legalábbis én így értelmezem. -
"Az S60 is meg fog szűnni, ugyan úgy, mit a UIQ, vagy a MOAP."
Mire gondolsz? Elpárolog a Symbian Foundation? Netán a Nokia leül, kidobja az S60-at, és ír helyette egy jobbat?Az én verzióm a három kérdésre:
1) Nem tudom mire gondolsz.
2) A piaci részesedés miatt egy darabig még a nyakunkon lesz a Symbian.
3) A UIQ és a MOAP megy a levesbe, és kapunk egy újracsomagolt S60-at.Vagy a Qt-vel trükköznek esetleg valamit.
-
"...A UIQ egy par száz fős fejlesztő cég. 2007. végéig SE tulajdonban volt..."
- A UIQ nem volt mindig a SE tulajdona."...Tehat az SE es a Motorola is kijöhet Symbian/S60 telefonokkal, teljesen ingyen..."
Az S60 is meg fog szűnni, ugyan úgy, mit a UIQ, vagy a MOAP. Az S60 egyébként sem lesz ingyenes, sem most, sem később.Köszönjük, hogy csak ezért a hsz.-ért regisztráltál.
-
tilatex
csendes tag
Akkor egy kicsit a UIQ hattererol.
A UIQ egy par szaz fos fejleszto ceg. 2007. vegeig SE tulajdonban volt, majd beszallt a Motorola is.
Fenti allapottal volt egy komly gond. Egyik oldalrol a ket ceg, mint tulajdonosok jelentek meg, es profitot, vagy legalabb vesztesegmentes mukodest koveteltek, mig masik oldalon ugyanez a ket ceg egyre kisebb darabszamban tudta eladni a UIQ-s telefonokat, ergo csokkent a UIQ profitja.
Ebben a helyzetben jott a Nokia, aki eletre hivta a Symbian Foundation-t, beletette a sajat - UIQ rivalis - S60 platformjat es a korabban felvasarolt Symbiant. A tagok - tobbek kozott SE es Motorola - ingyen megkapjak az uj rendszert a telefonjaikra. Tehat az SE es a Motorola is kijohet Symbian/S60 telefonokkal, teljesen ingyen.
Fenitek alapjan van ket tulajdonos, akik a hirek alapjan maguk is nehez helyzetben vannak, es donthetnek az ingyenes S60 es a fizetos UIQ kozott. Mindekozben a mobilipar, foleg az okostelefonok piaca, eppen kifordul magabol. Jon fel a Samsung, LG, esik a SE es zuhan a Motorola. Megerkezett az Android, es tarol az iPhone.
Dontottek, nem kell a UIQ.
R.I. P. UIQ Technology AB
Meg valami. Volt a UIQ-nak magyar fejlsztoirodaja, 40-50 fovel. A mernokok nagyresze mar dolgozik. Sokan eppen a konkurenicianal, de talan csak nehanyan az okostelefonok teruleten...
-
Lirion
addikt
G900-ban csak 65 mega szabad memoria marad, viszont sokat fejlődöt a rendszer, sokat optimalizáltak már rajta. Én pl. majdnem minden alap progit futtatok háttérben meg néhány telepítettet is és még így is van kb 25 megám szabadon, amivel még az opera mobile 9.5 beta is elfut, pedig az csúnyán zabálja a memoriát.
-
Tudjátok mi a szívás?
Az, hogy az SE nem frissíti a telefonjait. Tudom, magamat ismétlem, de van egy új fejlemény, amit eddig még mástól nem láttam: a Curse of Silence a UIQ-n is működik!
Meg minden más Symbian alapú telefon/egyéb eszköz is érintett lehet.Csúnya hiba, csak tudnám, hogy vették észre.
-
Dare2Live
félisten
Nem tudok mást mondani próbálj ki egy E71/5800át. Erősen más a telefon de symbi mind a kettő. És sebességben ég föld.
P1Inek egy azaz egy komoly baja van a sebessége. Olyan mindha az e71et belassítanánk.
Érdekes, hogy én mint P1i user tudom látom mi a baja más meg nem. mind1 ez a téma itt megrekedt. ennyi.
-
Inarus
addikt
A költői túlzások valóban nem igazak a tapasztalatokkal ellentétben.
Ha mindent a httérben futtatok akkor persze hogy gyorsabb, de ennyi rammal ez nem épp előnyös opció. Előadások anyagait én is olvasgattam már rajta nem egyszer és számomra igenis lassú. A háttérben való futtatás pedig semmilyen esetben nem megoldás az emailekhez való csatolás lassúságára... -
Lirion
addikt
Szépek a költői túlzások, kár, hogy nem igazak. Ha a quickoffice nem fut a háttérben, a file-k indítása valóban eltart jó 15 mp-ig, de ha már fut a háttérben, fele ennyi idő alatt betölti (kb mint a windows), a lapozgatással sincs gond, rengeteg ppt-t olvastam el telefonon előadások és gyakorlatok előtt, egyszer sem éreztem, hogy gyorsabbnak kéne lennie. Mellesleg nekem az a tapasztalatom, hogy a file megnyitásának ideje nem függ a méretétől, egy 3 megás ppt-t ugyanannyi idő alatt nyit meg, mint egy 200 kilosat.
Mamuska: az a sokkal lassabb állításod is marhaság, próbálgattam e51 és g900 sebességét a fontosabb funkciók terén és csak 1-2 mp-es hátrányban volt a SE. Sőt, a képek miniatürjeit a fájlkezelőben gyorsabban töltötte be, mint a nokia, a telefonkönyv megnyitása között meg egyáltalán nem volt érzékelhető különbség. Viszont az UIQ előnye volt, hogy a legtöbb menüpontot SOKKAL gyorsabban értem el, részben a főképernyőre kirakható 15 ikonnak+ a today menüknek, részben pedig az érintőképernyőnek.
-
Phoenix0523
tag
Bocs, hgy az egész vita miattam alakult ki...
A Z10 amúgy 2008-as...hát azt hittem még 2007 év végi, de utána néztem és tényleg...
Jó, elhiszem(tudom), hogy a mostani NOKIÁk gyorsabbak, mint pl.a Z10.
Csak...Annyit akartam mondani, hogy szeretem/szerettem nagyon az UIQ-t..bye-byeUIQ!!! -
Coyote2000
őstag
nem tudom mik a pontos tunetek, de elkepzelheto hogy egyedi problemad van, nekem is volt ilyen, kiderult hogy a driver es a hardver egyarant ludas volt. A drivercsere megoldotta a rendszerborulast, kesobb a hardvercserevel a kompatibilitasi gondjaim is megoldodtak. Ez nem az XP-n mulott, hanem az Asus-on... pedig kedveltem a markat.
-
-
joey04
titán
Volt saját(p1) és pár nem saját készülék(m600 P990 P910) ahol bizony erősen érezhető volt hogy kevés a vas.nem volt szétberhelve a rendszer, teletömve szarokkal és mégis.Ez a tapasztalatom.Tudom, neked nem láttam már párszor belinkelve a videódat.ez van.Amikor normális vassal megáldott N82re tértem át, nem a f@rkam lett hosszabb 5 centivel, hanem a hangulatom lett jobb vagy 5 egységgel, hogy egy sms megnyitásra nem kell "órákat" várni, vagy a galériában, vagy egy pdf megnyitásnál.
-
Inarus
addikt
Számomra sem elég a teljesítménye. 500kb-os fájl csatolásán percekig gondolkodik... egy 1-2 megás doc vagy pdf megnyitása szintén kínszenvedés, egy ppt-ben való lapozgatásról nem is beszélve. Nagyon jó kis rendszer lenne a UIQ, de a hardveres támogatás gyengesége szvsz fájó pont.
Mamuska: Kérlek, visszafogottabb stílusban!
-
Igen, a két Z-motorolára gondolok, valamint arra az egyszerű tényre, hogy a UIQ 3.1 és 3.3 béta SDK-ban az alapértelmezett (és a UI design guide szerint elsősorban javasolt!) UI stílus a Softkey-style. Ez jóra nem utal.
Éppen kezdtem válaszolni a második felére az üzenetednek, de aztán bevillant egy örök igazság: do not feed the troll.
Ezt másoknak is javaslom. -
Mamuska
őstag
Ki említette az n95-öt mert én biztosan nem. Én a 6290-et mondtam amiben kurvára más processzor van mint a z8/z10 meg az n95-ben. Kipróbáltam több UIQ telefont nekem meg e51 után lassúnak tűnt a g900, meg a p1. Egyszer sem említettem az n95-öt.
A nokia e63, 5800, 6650, n79, e66, e71, 6210 navigator, 6220c, n78, 6124, e51, 6120c, n81, 5700, 6110 navigator, 5320, n76, 6290 ebben a 18 modellben 369 MHz-es Freescale MXC300-30 cpu van nem a 330mhz-es texa mint az n95-ben, de te persze leragadtál az n95-nél. Azért elég más a kettő, javaslom nézzél utána.
A 40 rongyos 5320-ban dupla akkora a ram mérete mint a jóval drágább z10-ben, és a felsőbb nokiákban sem ritka a 128mb. Szóval számomra kevés.
Gondolom te kipróbáltad az e71-et meg egy s más nokiát azt úgy mondod, hogy gyorsak a SE-ok, vagy akkor megkérdőjelezhető az állításod.
Volt tulajoknak is az újabb nokiák után lassúnak tűnnek a SE okos telefonjai, de neked a NASA úgy látszik föltuningolta.
Legközelebb meg ha belémkötsz, meghívsz egy sörre.
Az utolsó mondatoddal vigyázzál, mert meg ne merjél még egyszer vádolni azzal, hogy hazudok te senkiházi. -
Milyen touch nélküli elképzelést emlegetsz? Azt a két Z-s Moto.-t?
Egyáltalán nem gyengék.
Mi a jó francnak az a sok Mhz? Tessék optimalizálni.
Jaj de kib**** gizda vagyok az én telefonom 3XXMhz-es. Érzem a dákóm is hosszabb lett 5cm-el. Nevetséges!
Inkább gyúrnának a készenléti időre. Nem normális megoldás hogy 1500mAh kell ahhoz hogy egy tisztességes készenléti időt tudjanak produkálni Nokijáék.
-
-
Nos, nem vagyok egyedül azzal az állításommal, miszerint az utóbbi UIQ-s telefonok azzal a gyenge 208Mhz-es processzorral közel N95 sebességgel hasítanak.
A UIQ mellesleg nem egyenlő a Sony Ericssonal, hiszen nem ugyan az a cég.
A Motorola hatalmasat robbantott anno az A9XX-A10XX-M1000-el. A-GPS, UMTS, Symbian alatt. Akkoriban a többi gyártó még csak a GPRS integrálta.
Gyenge, HW a UIQ alatt? A Moto Z szériában ugyan olyan CPU van mint az N95-ben is.
Kevés RAM? Mihez képest?
Gondolom fikázó állításaidat személyes tapasztalatokra alapozod. Ha nem, akkor megkérdőjelezhető a valóság tartalma... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Phoenix0523 #38 üzenetére
Azért egy okostelefon meg egy sima készülék szerintem nehezen lehet összehasonlítható.Főleg sebességre.S60 meg egy megfelelő készüléken elég gyors tud lenni.Nekem az E51-el még nem volt sebességproblémám.Hasít ezerrel
-
Phoenix0523
tag
De...volt/van rajta Smartphone 2003[Csak, hogy tényleg van rajta!]
Amúgy szerintem azt nem mondtam, hogy az UIQ valami nagyon gyors lenne...sőt írtam, hogy még 1-2 frisssítés kellett volna...de akkor is "sokkal jobban tetszik" az UIQ, mint pl az S40(akkor nem Symbian...
)igaz, hogy pl. egy NOKIA 6300(azt használtam egy picit) mindent rögtön megnyit nem kell pl.a képeknél kb. 5-10mp-ig a foglalt feliratot nézni, de az nekem akkor se jött be úgy, mint az UIQ!
-
válasz
Phoenix0523 #29 üzenetére
az Mpx 220-on nem windows smarthphone 2003 se volt?
-
Mamuska
őstag
válasz
Akkor sokkal jobban bejön az mpx220-on lévő buta wm standard, mint az omnián lévő enyhén jobb wm professional.
A nokia n70 az egy 4 éves telefon persze, hogy lassú a maiakhoz képest. Az UIQ telefonok sokkal lassabbak az s60-as nokia és samsung modelljeinél.
A nokia a 2 éves középkategóriájú 6290-et már 369 mhz-es processzorral szerelte, míg a SE mindvégig kitartott a 208mhz-nél. A mostani motorolák is lassúak a nokiákhoz képest, amellett meg használhatatlanul kevés ram van bennük.
Marha nagy baromság egy jó pár évvel fiatalabb z8,z10-et összehasonlítani az n70-el. Kapnál a kezedbe egy mostani nokiát csodálkoznál, hogy mennyivel gyorsabb a motoroládnál. -
Bator92
tag
Nem is csoda, hogy csődbe ment. Az utóbbi időben nagyon gyér volt a felhozatal.
-
HardSanyeee
őstag
válasz
Az S40 nem Symbian. Az a Nokia saját fejlesztésű platformja, olyan mint az SE-nél az A100 vagy az A200.
-
okib4100
aktív tag
válasz
Coyote2000 #25 üzenetére
Hát ez valami enigma lehet, mert a Thinkpademen, amióta megvan, nem volt képes 4-5 hónapnál többet kibírni az XP Pro (a hozzá adott), folytonosan elhasználódik, pedig nem használok sok és spec plusz cuccot.
Közben meg faterom noname tualatinos konfigján 2002 szeptemberétől 2008 májusáig húzta, igaz azon szinte semmit nem változtattunk szoftverileg, a hotfixek, sp-k és updatek kivételével. Amikor vmi .NET framework hiba miatt összehasalt, szinte sajnáltam legórni -
törölt tag
Volt a kezemben pár UIQ modell, de nem tetszettek. Ettől függetlenül borzasztó korlátoltságnak tartom, ha valaki fogyasztóként örül a cég csődjének.
-
Phoenix0523
tag
Hát igen...Nem remélek szoftver frissítés, habár még egy frissítés ráfért volna...UIQ-m van(MOTOROLA)!
Ez a legjobb op.rendszer, mivel ez eredetileg érintőképernyőre volt ezért még nem tökéletes, de lehetett volna folytatni..Még 1-2 frissítés és már tényleg a legjobb.(a Win.Mobile után-saját vélemény).
Akkor addig nem lesz új telcsim míg nem lesz valami használható op.rendszer(Mondjuk a SAMSUNG Omniája nem lett olyan rossz, de az Mpx 220-on lévő Win5.0még mindig jobban bejön-saját vélemény megint csak)
Használtam Symbian S40-t hát...ha létezik sz*r op.rendszer hát azaz!Az S60 se egy nagy szám...(Na a NOKIA N70 lassúságáról meg ne is beszéljünk...-Saját vélemény még mindig...
DE MÉR?NEE!!!
-
nemma
addikt
Kár érte, én imádtam a P1i-met
-
joey04
titán
válasz
Coyote2000 #25 üzenetére
Erdekes modon ha nem agyonhackelt tort verziot hasznal az ember, es a hardver sem egy osszehackelt fos, akkor hibatlanul mukodik a Windows.
Magamból kiindulva még ez sem feltétel... csak ésszel kell használni -
Coyote2000
őstag
megerositem, egyik laptopomon XP Professional angol, legalis, 2 eve mukodik hiba nelkul, tele specialis alkalmazasokkal, napi 8-10 ora kemeny hasznalattal.
Az otthoni laptopomon XP Home magyar, legalis, 1 eve mukodik hiba nelkul, tele programokkal photoshoptol torrentig minden, gyakori hasznalattal, neha 24 oran at megy.Erdekes modon ha nem agyonhackelt tort verziot hasznal az ember, es a hardver sem egy osszehackelt fos, akkor hibatlanul mukodik a Windows.
A Macintosh megbizhatosaga is addig tartott, amig erintetlen volt a hardver, es alig volt ra illegalis szofter. A Linux, es a telefonokon a Symbian szinten - ha nem ugy hasznaljuk ahogy azt kell, akkor mindegyik feladja.
Az UIQ ugyanez a tema, raadasul nem allta meg a helyet a versenyben sem...
-
HardSanyeee
őstag
Sajnálom, jó kis rendszer volt... Bár akik most UIQ-s telefont használnak azoknak szerintem elég jó alternatíva lehet az Android vagy neadjisten az S60 Touch.
-
joey04
titán
válasz
bolondember #13 üzenetére
Most nem azért: "ki" az a sok kárörvendő?
Mert én itt a topicban egy embertől olvastam, hogy örül a csődnek, de még ő sem kárörvendésből hanem mert szerinte ez jót tesz a motorolával(ami egyébként szerintem nagy hülyeség de nem az a lényeg)Egyébként én is sajnálom, de nem csodálom hogy már régen nem megy nekik a szekér pedig maga a rendszer jó volt, ha a SE normális vasakat tett volna alá jobb lett volna mint az S60...
-
mrsanyee
csendes tag
Sajnálom én is, hogy becsődölt ez a platform, bár amióta nem fejlesztik a p990-es szoftját, és feltörték azt, azóta olyan modok jöttek ki, amelyek sokkal használhatóbbá tették ezt a platformot. Jah, persze most is vannak hibái, de melyik oprendszernek nincsenek? Talán ti nem rakjátok újra xp-t évente???hmmm?
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem az elbocsátott fejlesztőket alkalmazhatnák az egységes symbian rendszer fejlesztésénél. Lehet hasznos lenne a tudásuk.
Bár sose használtam UIQ-s telefont azért sajnálom hogy így vége lett.Az meg hogy a Motorolát az UIQ halála mért mentené meg nem értem.
Ha így folytatják velük is ez fog történni...
-
eami
veterán
válasz
bolondember #13 üzenetére
már megint csak magyarorszgából teccik kiindulni keziccsókolom.... nem az itt megjelent telefonokból kell levonni a tanulságot....
-
Nem a UIQ felelős a a telefonok frissítéseiért, hanem a gyártó. Amikor licencelik a rendszert, megkapnak egy általános forráskódot, és azt kezdik fúrni-faragni a kényük-kedvük szerint - ezért is van annyi eltérés két elvileg azonos rendszert futtató telefon között.
A Sony-Ericsson a P1i megjelenésekor bejelentette azt is, hogy többet nem foglalkoznak a P990i-vel és az idősebb testvéreivel, szóval már régóta csak röhögnek a szerencsétlen tulajdonosokon. Elég megnézni az ismert bugok listáját.
A Nokiánál egy kicsit más a helyzet, mivel az S60 a saját termékük.
RIP UIQ, szerintem volt benne potenciál. Csak ne erőltették volna az érintőképernyő nélküli rendszert... (UIQ3.1, 3.3
)
Apropó, Ndruuu és ByB: a UIQ is Symbian.
-
bolondember
MODERÁTOR
gratulálni tudok a sok kárörvendő "zseni"-nek...
Nem tudom, nekem nagyon bejött a UIQ, P910emen szerettem is... Kár.
@eami: szerintem itt eltévesztettél valamit, mert ha jól tévedek 2-3 tapimentes UIQ-s Moto van, inkább a Linuxos zártat tolják. de aztán lehet, h rosszul tévedek...
Az, h a Moto nem volt képes túllépni a V3 sikerszérián, az más tészta, nem az oprencer miatt volt. ne keverd a szezont a f@**ommal. -
eami
veterán
Azért örülök, mert az újabb Motorola telefonok pont emiatt a rendszer miatt voltak halálra ítélve... és ha minden igaz akkor az új motok már android/winmo platformon mennek majd. Na ezért örülök! Szeretem a motorolát sok-sok telefonját nyáztam sokáig de már egy ideje nem képes tartani a lépést.
-
Dare2Live
félisten
RIP
Kárhogy nem rakott az SE alájuk jobb procit, teljesen versenyképes lett volna.
-
ByB
addikt
Kár érte, mert sok szempontból szerethető rendszer, de várható volt. Így is nagy a harc a piacon: Symbian, Microsoft, Apple, Google, Blackberry... Állítólag érkezik az új Palm is, nehéz életben maradni.
sztikac - Tudsz olyan márkát mondani ebben a szegmensben, aki ne így reagálna? Nem egyedi az eset...
eami - Gratulálok, csak így tovább!
-
sztikac
őstag
Nem volt rossz rendszer, csak pl SE barátunk mindig 200 MHz procikat rakott alá amitől gyorsnak nem mondható UIQ felületet kaptunk
+ a SE suppportja hogyismondjam, egy kicsit se user-friendly. Mikor felhívtam figyelmüket a nem éppen olcsó p990 néhány hibájára és érdeklődtem hogy esetleg várható-e frissítés kb. ilyen szintű választ kaptam "így jártál b@zmeg, a lényeg hogy megvetted"Persze szép marketinges mondatokkal leírva de a lényeg ez volt
-
sztem legjobban a 2 gyártó /SE, moto/ okolható emiatt, ugyanis ök nem tettek alá megfelelő vasat, és a döcögőssége miatt nem volt/lehetett annyira sikeres.
-
hemaka
nagyúr
Várható volt sajnos, manapság nem sok telefonban volt már. De van helyette android, majd csak lesz abból is vmi.
-
Kárörvendő Nokia userek...
Kár érte, igenis egy jól kitalált rendszer volt, bárki bármit is mond. A kezelőfelület is sokkal szebb, mint a Symbian felületei.
-
okib4100
aktív tag
Lehet h a kolléga Nokia részvényes
Ha vkinek nincs UIQ telefonja akkor különösebben nem hatja meg a frissítés elmaradása, az állásukat elvesztő emberek meg az adott ország szociális rendszerére tartoznak és nem a mobilaréna fórumozóira
Teszem hozzá, számomra indifferens a hír.
-
Nem tudom miért jó örülni ilyen esetben.
Szerintem nem örömteli, mert:
- Emberek vesztik el az állásukat
- Az UIQ-s telefonokat birtoklók mostmár álmodni se álmodhatnak frissítésről
- Akinek tetszet, valszeg nem tudja lecserélni régi UIQ-s telefonját
...Nem volt rossz rendszer, csak pl SE barátunk mindig 200 MHz procikat rakott alá amitől gyorsnak nem mondható UIQ felületet kaptunk
... egy normális procival esetleg ...
-
Kickass
őstag
Borítékolható volt, csak a tendenciákat figyelve nehogy Motorola meg SE is kövesse...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest