- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi86
senior tag
Lehetne a neve HD6830 is, ha már ugyanolyan "számkivetett", mint a HD5830 volt, és így talán még többet is tudnának eladni belőle, ha már az nv- nek volt képe GTX 550 Ti nevet adni annak...Nemsoká úgyis eltűnik mindkettő a süllyesztőben
-
RyanGiggs
őstag
Az idő nem téma, mert csak október közepe fele veszek új lapot+procit.
Nekem csak "erősebb" cpu-ra van szükségem. Az igp nem kell.
Talán csak tartalékba ott lehet ha bedöglik a vga. (bár ezért felesleges!?)
Max 50k-ig bezárólag szeretnék választani cpu-t.
Ez jelenleg pont az i5-2500K kategória.
Ha a Bull tényleg ilyen 100k feletti áron lesz,akkor felejtős.
Akkor már csak az a kérdés Llano-t vagy SB-t vegyek!?
Más választásom akkor nem nagyon lesz!? -
LGLuke
őstag
válasz
RyanGiggs #83 üzenetére
Nem szerintem!
Abu85 kolléga szerint! Szinte minden cikkhez leírta már.
Llano és SB lesz a normál usereknek.
Bulldozer és az új Intel LGA2011 valamint a régebbi LGA1366 foglalatos CPU-k mind a High End felhasználóknak készülnek, természetesen nekik megfelelő áraon. 100-200k HUF körül várom a CPU-kat. Mivel a Bulldozer valamikor július, vagy inkább augusztus közepén debütál eleve nagyon drága lesz megjelenéskor, mivel újdonság. Szerintem október-november előtt nem is konszolidálódik az ára. Tehát, ha fontos az új CPU, akkor SB, vagy esetleg lehet várni az Llanora. Kérdés, hogy neked mi a fontosabb, az erősebb CPU, vagy az IGP. -
LGLuke
őstag
Ha a pénz gátat szab, akkor ne várj! A Bull jóval drágább lesz, mint a SB, mivel azt a professzionális szegmensbe szánja az AMD és a szerver piacra.
Mindenki úgy várja, mint a messiást, miközben kb. Opteron utánpótlás lesz.
I7-es árviszonylatban lesz. SB-től biztosan drágább lesz. -
RyanGiggs
őstag
Igen egyre várunk, csak én nem vagyok egyik pártján se!
Volt már AMD-s gépem, most Intel-es van. Aztán lehet megint AMD-s lesz.
Én 100%-ra ár/teljesítmény szempontjából vásárolok.
Jelenleg az SB i5-2500K amivel szemezgetek, 47-50k körül már lehet kapni.
Viszont ha a Bulldozer ugyanolyan vagy esetleg gyorsabb lesz nála,
és olcsóbban fogják adni, mondjuk 40k-ért akkor azt veszem!
De ha gyengébb lesz és elkérnek majd érte 45k-t, akkor SB-t fogok venni. -
kop8
őstag
válasz
RyanGiggs #78 üzenetére
Akkor te is ara vársz amire én
Nekem nagyon csábító a Sandy Bridge 5000mhz-nél jobb órajelei, de a pénz gátatszab a vásárlásnak, meg amd-s vagyok és lehet megvárom a bulldózert én is
Én most amortizáltam le a gépem,
2*2gb ocz 1066-os ramom volt, 4magos phenom II ami vígan ment 4000-en 24/7-ben és HD 6850-em volt ami szintén jól tuningolható volt, csak pénz szűkében voltam és eladtam.Meg ha bejönnek az új amd procik a mostaniak ára lemegy és a kereslet is csökkeni fog a régi cuccokra szerintem!
-
RyanGiggs
őstag
Egyszerre szerintem nem sokunknak van pénze fejleszteni!
Ahogy nekem se. Én úgy csináltam hogy most kb 1 hónapja megvettem a vgát.
2 hónappal ezelőtt meg a 2x2Gb ddr3-as ramot.
Most várok egy picit, mert lóvé az nuku,meg amúgy is várnom kell,
mert szeretném megvárni hogy mit tud az új Bulldozer.
Jelenleg vacilálok hogy milyen rendszerem legyen.
Vagy Sandy Bridge lesz, vagy Bulldozer, vagy Llano!
Az SB és a Llano talán annyiból előnyösebb, ha tönkremegy hirtelen a vga,
akkor is van mi meghajtja a monitoromat.
Viszont jelenleg az egy fölösleges plusz hőtermelés,
azért akarom megnézni még a Bulldozert amiben nincs felesleges IGP!!
Nehéz a döntés, nem tudom mit vegyek!? -
kop8
őstag
válasz
RyanGiggs #76 üzenetére
Ja jó olcsó csak gigabyte 5870 soc-ot szeretnék csak nincs sehol
Meg legelőször új alaplapot és procit akarok majd venni és mindenre nincs lóvém egyszere...
Láttam én már egyébként olyan tesztet ahol a előrébb volt a 6850 az 5850-től.
Nekem utoljára giga 6850 volt és megvoltam vele elégedve
-
RyanGiggs
őstag
A 6850-es semmiben sem jobb mint az 5850-es!! Sőt, rosszabb!!!
Összetéveszted a 6870-esel, az tényleg jobb mint az 5850-es, 1 fokkal.
5870-est akarsz venni?
Az most ugyanolyan best buy áron van, mint az 5850-es boltban!!
Szerintem gyorsan csapjál le rá, mig tart a gyártói akció!!!!
Jelenleg 52k-ba kerül a Gigabyte, 3év garival.
Mondjuk ittX Factor Az 5850-es most tényleg best buy 42k-ért.
Én az MSI T.F.II. vettem 43ért. (ami azért talán 1 fokkal jobb mint a Gigabyte)
Viszont az 5870-es se kutya 52k-ért!!! -
RyanGiggs
őstag
Ez így van!!!
Nem is fogyaszt sokat, ha kell a kakaó,akkor meg jóól meg lehet húzni akár!!
725mhz a mag órajele, de akár ezt 950mhz-re is fel lehet tornászni.
Kell ennél több 42ezer Ft-ért, boltban 3év garanciával???
A válaszom az hogy
Szerintem hülyeség HD6850-et venni 38-40k-ért!!!!
35k-t még ér, ez az új HD6790 meg 30k-t.
Ennyi, mivel a HD5850-est 42k-ért árulják boltban 3év garival.
Én is most vettem!! -
sutyi^
senior tag
Keep calm and carry on.
GTX 550 Ti gyorsan le is ment 130USD-re, úgyhogy ez is mindjárt követni fogja példáját. Az a 20 dollár minusz elég sokat dob az ár/teljesítmény mutatón.
-
MZsoltee
veterán
A ColorFire bios kapcsolós megoldása emlékeztetett a 6950/6970-es megoldásra, valamint valahol az olvastam, hogy a kártya felépítése megegyezik a 6870-ével. Innen jött a gondolat!
-
kop8
őstag
Azért néztem tesztet nem gyenge a videókari csak érdekes a 2db tápcsati...
-
kop8
őstag
Ahoz képest hogy megcsonkolt a gpu a 6850-hez képest, kapott 2db táp csatit, pedig a 6850-eken 1db van csak (van kivétel) és többet is fogyaszt!
Nem értem mi értelme van ennek a karinak
Lehet a selejtes gpu-kat így használják fel -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
itt olyan gyöngyszemeket talál az ember
-
mghltm
addikt
válasz
yakuza.tora #46 üzenetére
lehet egy 6990 bios ezen a kartyan szabadon engedne az fpsfoso allatot
-
LGLuke
őstag
válasz
hackeeeee #26 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mivel vagy tisztába mivel nem, tettél egy kijelentést: "Sztem ilyen ~35k körülig bőven jó lenne."
1. Ha nem vagy tisztában az árakkal, akkor felelőtlen kijelentés volt.
2. Az engem nem érdekel, hogy új termék, és újdonság erejével hat, ezért drága. A lényegen nem módosít. A 6850-es sokkal jobb vétel 40-42k HUF-ért is. Nyilván, aki hosszútávra vesz VGA-t és tényleg játszik, annak szerintem 6850-es alá amúgy sem érdemes adnia. -
RyanGiggs
őstag
Ez a kártya csak akkor éri meg,ha ennél JÓVAL olcsóbb lesz!!!!
-
Apone33
őstag
válasz
-
Televan74
nagyúr
Reménykedjünk, hogy amilyen csendben debütált, olyan csendben el is tűnik a piacról.
25k körül jó árban lenne. -
poj
tag
Ha itthon is 150 dolláros ár lesz, kb 27-28e, akkor szerintem jó kis cucc lesz ez, ár/értékben. Ha ennél drágább, mondjuk 35e, akkor már inkább vesz az ember egy 6850-est 40-ért szerintem.
-
Giot
addikt
Nincs mese a haszon mindenek felett!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Jaj
-
b3Ro
senior tag
Azert en annyira nem irnam le ezt a kartyat, mert ( igaz, h angliaban elek, tehat itteni arakat tudok mondani ) ha a 6850 et nezzuk, az itt 130-140 font, a 6790 meg 105-110, es a teszteket amit olvastam, azokon kb 10-15 % elteres van ( 1280*1024 felbontast szoktam figyelnni, mert en azon jatszok ).
Varom en is a ph-s tesztet, de mar vannak most is tesztek kulfodi oldalakon, ahol en alltalaban a guru3d -t nezem, es ott az utolso oldalaon, ajanlott, mert 105 fontert nem draga, folleg, h a gtx 550 120 font, a gts 450 95-100 font, es ugyebar mind a 2 nel gyorsabb.
A gtx 460 768 mb es egy picit dragabb, de gyorsabb is egy kicsit, de ha mar vennek, akkor 1 gb os kartyat vennek, mert nem jon rosszul az a kis plussz mb-t.
Szoval ez a kartya szerintem, az alacsonnyabb felbontason jatszoknak, 1280*1024; 1366*768 stb egy nem rossz valasztas.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Egy darabig még nem lesz kelendő, de majd idővel lehullhat róla a "számkivetett" jelző. Addig marad
-
mghltm
addikt
a 2x6 pin-t en sem ertem.
a kollega linkelt egy tesztet, ahol 100 watt koruli fogyasztast mertek. akkor miert keszitettek fel akar 225 watt felvetelere?!
-
Med1on
aktív tag
30 alatt használható cucc lenne. 1 "apró" pozitívumot lehet látni a felépítése kapcsán. A HD 6790-nek hasonló előélete van, mint a HD 5830-nak. A specifikációk alapján ez utóbbi fickósabbnak tűnik, de a HD 6790 mégse marad le. Azonos gyártás mellett, sokkal kisebb chipmérettel és ugyanúgy második butítás után hozza a HD 5830-at, esetenként a tesszellátora miatt gyorsabb (Heaven) is.
-
ViZion
félisten
Csak ócón legyen...
És természetesen kellene egy hitles teszt (csak a PH!), 6xxx és pár 5xxx AMD-t összeereszteni némi NV karival. Durva lenne, de hát rajtatok múlik a boltok forgalma, senki nem mer venni amíg nincs egy ajánlott PH! címke a kártya mellett...
Szerk.: Abu, nem erre, bármire! Amíg nincs PH! címke nem kell
GDP rajtatok múlik, irány tesztelni!!!
-
smkb
őstag
Kár, hogy 149$-ért még elég szép számban kapható a GTX460/768... így mind a HD6790 149$-ért, mind a GTX550 Ti értelmetlen, mégha 139$-ra le is ment ez utóbbi ára. Bár lehet az NV örülne a legjobban, ha végre elfogyna már a fránya GTX460/768, mert csak töri maga orra alá is a borsot vele...
-
Cs_Laci
senior tag
Azért ez így egész jó az AMD-nek. A hibás chipeket összegyűjti, mindenből letilt egy picit, így nagyrészt mind menthető, ami így is rossz, azt bezúzza, ami meg így már használható, arra kiír egy VGA-t, hogy így lehet még eladni.
Még referencia kártyát sem kellett csinálni, csak annyit mondott, hogy kb így nézzen ki, többit oldja meg aki lát benne fantáziát, a chipeket meg gyártási áron elpasszolja ergo nincs rajta vesztesége.
-
Peter13
senior tag
OK, tehát akkor a jó barts-ok mennek a 6870-re, a kevésbé jók (12 tömb, a chip egy hetede hibás) megy a 6850-re, ami pedig oda se jó, az ide. Ennyire sz*r lenne a kihozatal? Itt a lapka FELE (!) le van tiltva (legalább a ropikat meghagyták volna valahogy), kivéve a buszt (ha azt is megfelezik, akkor sikerült volna egy jó drága 5770-et összehozni)...
Végülis ha tömegével állnak a 60%-70%-osan sikerült lapkák valahol, akkor megértem hogy el akarják sózni, én csak azt hittem hogy ennyi idő után 40nm-en már elenyésző a selejt aránya (persze lehet hogy tévedek).
-
válasz
Mr.Csizmás #30 üzenetére
Az már megvolt.
Most jönnek a VGA-k azoknak akik eddig nem tudtak dönteni. -
Mr.Csizmás
titán
mikor lesz megint értelmes kihozatal?
-
Med1on
aktív tag
Elméletileg hamarosan jön az NVIDIA válasza a Geforce GTX 560 ("Ti mentesített") személyében. Nem lesz már egy kicsit sok kártya 30-40 ezer forint fele?
-
Ez pont annyira szutyok, hogy az 550Ti-nek pláne ne legyen értelme.
-
Vigneau
félisten
Ezek a mostani "hézagpótló" VGA-k nem túl szerencsés csillagzat alatt jöttek ki a gyártók műhelyéből.
Viszont kissé meglepett, hogy 2db 6 pines tápcsati kell hozzá - vagy túl laikus vagyok mostanában a VGA-k fogyasztása terén. Ha jól emlékszem, a HD 6850-esen csak 1 van. -
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt úgy mondod, mintha tisztában kéne lennem, hogy szinte nap mint nap mi mennyibe kerül.
Mellesleg, hol van 40k alatt? Jó oké, van 39k-ért.. De ettől lehet reális a ~35k-s ár...
Ha azt nézem, hogy nem volt túl nagy különbség annak idején a HD5830/50 között...
Szal ha azt nézem, hogy új termék meg minden, szal nem kizárt, hogy első körben drágább is lesz...
-
Peter13
senior tag
Nem értem ezt a terméket. Az Nvidia kihozott egy értelmetlen kártyát, erre most miért kell az Ati-nak egy (egyébként szintén értelmetlen) kártyával válaszolnia? Ha nem teszi akkor összedől a világ? Az eszem megáll...elvileg értelmes, egyetem(ek)et végzett emberek hozzák ezeket a döntéseket, enegem nagyon érdekelene hogy mégis milyen meggondolások alapján...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Benne van a cikkben, hogy mit jelent az a 150 watt.
-
Angel1981
veterán
Ez tényleg nagyon csendben volt...
Viszonylag gyorsan összehozták.#11 shteer: mikorra várhatóak? Q3-Q4?
-
hackeeeee
Jómunkásember
"Our test system is based on a power hungry Core i7 965 / X58 system. This setup is overclocked to 3.75 GHz"
És így:
Measured power consumption
System in IDLE = 160W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 245W
Difference (GPU load) = 85W
Add average IDLE wattage ~ 19W
Subjective calculated GPU power consumption = ~ 104WSzal, közel sincs ~150W...
-
theartofdota
tag
háát a ti 550 elbaszott egy kártya lett az árazásával másodsorban az nvidia akkor is győz hogyha kikap az atitol
-
ftc
nagyúr
Ez 5770 helyett lenne jó... de ugyanabba az árban
-
Apone33
őstag
Kíváncsi leszek majd a tesztre.
-
Misi 007
őstag
150W? Na egy újabb elb.szott kártya az 5830 után...
Az árára kíváncsi leszek bár szerintem nem lehet majd 35 alatt kapni akkor meg már inkább a 6850! -
flexxx2
őstag
Egyetértek a cikkel, nem éri meg. Mintha nem akarnának lejjebb menni az árakkal, hiába jönnek az egyre gyengébb kártyák, lehet mégis késnek azok a 28nm-es kártyák?
-
Hát valahogy kétlem,hogy sikeres termék lesz.Drága és annyira nem is jó,alig olcsóbb mint a 6850 és azért az nem olyan nagyon rosz
-
frenetik
tag
vajon ezen a 10 dolláron múlik a sikere?
-
MZsoltee
veterán
Akkor lehet ebből jó kari, ha lehet modolni 6870-né, akkor igazán megérős lesz!
-
kenwood3
addikt
Hárt nem lett 1 nagy szám [link]
A link alapján nem is nagyon sikerült neki mindenben az 550 Ti-t legyőznie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest