- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
"Hál istennek" Far Cry 3-ban nincsen számottevő cpu limitem, legalábbis 1920x1080-on minden max és bekapcsolva kivéve vsync persze, ahogy mászkáltam a pályán végig 55 fps-en állt a mutató, ennél lejjebb nem igazán akart menni, talán 1-2xer 48ra, de akkor már sokat is mondtam. Viszont én nagy fps játékos voltam, és iszonyatosan tud irritálni, amikor leesik az fps, és mikor rántanám át a célkeresztet, akkor darabos lesz a játék és a lövés is az fps drop miatt, viszont ez itt nem volt.
Eszerint a teszt szerint nagy átlagban 20%-ot tudnék még kisajtolni a vga-ból, amire egyelőre nincsen szükség, hisz szép folyamatos és akadásmentes:
Az már más tészta, hogy 2013 folyamán milyen játékok fognak megjelenni, ahol már tényleg égető lesz a cpu limit, de majd a 4770k gyógyír lesz erre is.
1 éve meghaltak a ddr2-es ramjaim, aztán 1,5-2xer annyiba kerültek újonnan, mint a ddr3asok... Hajtják az embert mindig az új cuccok felé. Elvileg 2013ban jön a ddr4, az azt jelenti, hogy idén kell majd ddr3as gépet venni, hiszen most lesznek a legolcsóbbak a ramok, aztán 2014től egyre drágábbak.
-
BeZol
őstag
Hát igen, és itt jön a képbe az, hogy ha az F1 játék lenne az életem játéka és érdekelne benne a több fps, akkor gépcsere lenne, ami majd lesz is 4770k-ra ha majd megjelenik. ( remélem az már normális belső pasztát kap )
És akkor most lehetne azt is mondani, hogy ugye egyik játékra ati vga, másikra nvidia vga való, aztán eltelik fél év, változnak a driverek, és már lehet teljesen mások az erőviszonyok. Mostanra elvileg a 7970 GHz edition-ök verik a 680asokat is, holott régen nem ez volt a szitu, csak hát a driverek, és a játékfejlesztőknek tolt kenőpénzek...
Az viszont tény és való, hogy amd procinál irtó rossz a min fps eredmény egy intelhez képest, de mint az F1 is megmutatta, régebbi intel gépecske ide vagy oda ( márpedig a Q9550 4GHz-re húzva még a Phenom II x4 965 Black Edition-öket, amik 4GHz-re vannak húzva, is lenyomja, legalábbis régen így volt, és sok-sok tesztben látom még ezeket az amd procikat ), még így is haladtak annyit előre, hogy úgy írják meg a játék motorját, hogy az a régi procira ne feküdjön? Újabb indok, hogy kidobhassa az ember a régi gépét...Ettől függetlenül nem keseredtem el, hiszen bármit futtatok, megy 60+ fps-sel bármilyen részletességgel, így sosem érzékelhető akadás, belassulás, és számomra ez fontos. Ezek szerint CPU limitem van, és szélsőséges esetben emiatt tulajdonképpen az elérhető fps 60%-a áll rendelkezésemre, csak hál istennek ez olyan, mint amikor far cry 2-re tesztelik a gépeket cpu erőre, ami tényleg kimutatja az erősorrendet, de most 80 vagy 120 fps, tökmind1. Megvan a 60+ és kész. Régen Counter-Strike: Source alatt nem volt mind1, hogy 100+ fps van-e vagy sem, de most tudtommal már nincsen ennyire "kiélezett" játék. Ha pedig 1920x1080-ban minden kutyagumit bekapcsolva is 60+-on leszek, akkor már elégedett lehetek, igaz ezt ezek szerint egy gtx 660-nal is beértem volna, igaz az még nem volt kapható márc. végén. Viszont ezek az élsimítások megölik az egérkezelést, olyan iszonyat nagy utánhúzás lesz, hogy játszhatatlanok. Far Cry 3-ban is mikor felraktam mindent maxra, nem tudtam lőni! Annyira rossz, hogy így utólag tisztítják ezek a vackok a kész képet, hogy rendesen késik az egérkezelés, hiszen később jelenik meg a valós kép. Úgyhogy hozhatják itt a 8 meg 16szoros élsimításokat, de hogy first person shooterekben semmi értelme nincsen, az 1000%. És ezek zabálják le a vga erejét.
Örültem a diskurációnak, további sikerekben gazdag Boldog Új Évet
-
Silenzio
addikt
Az biztos nem igaz, szemmel látható a különbség. Kb. 3x annyit, mármint 3x olyan messze látok mint AMD-n. A kihasználtság a durva, a régi gépemen 80-90% volt, itt 50-60 mindenből. Kipróbálom az F1-et meg a FC3-at, majd írd le hogyan teszteljek ha kérhetem. És pontosan milyen beállításokon.
Legújabb döbbenetem az AvP. Nem tudom hová kapcsolni a grafikát full HD-ben. 1440-ben 5850-en 40-50 fps-t kaptam. Itt full HD-ben 75-140-et. Egy mezei 7770-en. Nem tudom, most a driverek fejlődtek ennyit, vagy ennyire jó a GCN... Komolyan, nem értem. A 7770-nek kéne lassabbnak lennie. Ehelyett itt pl. kb. 2-3x gyorsabb...
-
-
BeZol
őstag
25-én letesztelem, akkor leszek újra a gépem előtt, addig laptopi...
Egyébként aki csak kimondottan 1-2 játékkal játszik, az úgyis azt nézi meg, hogy adott játékra melyik a legjobb vga, és melyik procival nem lesz cpu limit, ha meg netán lenne, akkor a cpu vagy a vga limit okoz nagyobb különbséget. Régen pl hiába volt jó a 7970es ati 1-2 játékban, ha azok tökre nem érdekeltek, míg ami érdekelt (pl. BF3 ), ott meg egyértelmű nvidia győzelem volt. -
-
-
Silenzio
addikt
Közben rájöttem, és át is írtam a hsz-t, elvettem az éléből úgymond, de a lényeget elfelejtettem: hogy ez valamennyire válasz lehet a kérdésedre. Mármint a HT szerepét illetően. Ha valamire kíváncsi vagy, szívesen megnézem neked, hogy fut, feltéve, hogy megvan.
GTA IV-et amúgy most toltam fel teljesen max grafikára. (50-es csúszkákkal!) Eddig mediumon voltak a textúrák. Valami elképesztően fut: 40-50 fps-es átlaggal. Sokkal jobban, mint 3.7-re tuningolt, 4 magos Phenom II-esemmel anno, sokkal szarabb beállításokkal, kisebb felbontásban. Gyanítom, hogy a drivernek is van hozzá köze, ugyanis két hónappal ezelőtt még 15-20 fps-t mértem. Igaz, CF-ben, gondolom nem szereti.
-
Silenzio
addikt
"- a 2 mag most már kevés játszani, ezen nincs mit szépíteni. csináltam egy-egy tesztsort 2, ill. 3 engedélyezett maggal, és az első esetben drámaiak az eredmények."
i3-am van. Mint már tegnap is kértem, légy szíves mutass olyan játékot, ahol nem remekel az i3-asom, mert én hiába tolom a GTA IV-et, BF3-at, Metro 2033-at, Crysis 1-2-t, Far Cry 3-at, NFS MW-t, és még sorolhatnám, nem találtam olyat, ami akár neccesen belassult volna. Értsd: 25 fps vagy az alatt...
Még ha nem full HD-ben nyomnám, dehát abban nyomom... FC3-ban vannak mikroszaggatások, de ahogy olvastam, 4 maggal is...
Vagy ha a stabil 60 fps a cél, akkor azt egy 7770-el úgyis cseszhetem, Crysis alatt meg mindenki cseszheti, ha nincs legalább egy 7990-e.
Vagy kettő. Mellesleg fent nevezettek közül csak a Crysishoz volt kevés a Phenom II-esem (akármennyire tuningolva), pedig 5(!) éves, még nem is létezett a proci, mikor kiadták.
ANW2: ajánlom figyelmedbe két sorral feljebb. Egy 7850-nel is 22 fpst kaptam volna a második pályán a hegytetőn. 3 féle vga-val néztem, CF-fel is néztem, ugyanolyan szar volt mindig. Van, amikor kell az erős proci.
(#63) KAMELOT: akkor nézz utána legközelebb.
A régebbi élsimításoknak négyzetszámnak kellene lenniük. A 2xAA-t mindig hülyeségnek tartottam, mert nem optimális. Kapcsold ki. Másrészt 128 bites memóriabusszal baromság minden AA. Kapcsold be inkább az Edge AA-t cfg-ből és máris tuti lesz. Ja és dx9-ben futtasd (jobbegér az ikonján), a dx10 csak egy magon számol, ezért olyan tetű lassú. 30%-ot nyersz vele. Nálam 35-50 fps max grafikán 7770-nel a Warhead, nem pedig 22. Persze AA nélkül. Viszont most vettem meg a PCG-t a Dark Athena miatt, csodálatosan beszaggat élsimítással. Pedig nem mai csirke.
"Én 2 magosról E5200 4GHz váltottam 4 magosra i5-3450 3,33Ghz és jelentős gyorsulást észleltem minden téren. Nem csak játékra gondolok."
Utóbbi nem csupán 4 magos, de magonként legalább kétszer erősebb. Itt lehet elásva az a kutya.
-
blaca83
őstag
Köszönöm a feltáró részletes tesztet, hasznos olvasmánynak bizonyult!
Azt szerettem volna még kérdezni, hogy melyik Nvidia-driverrel csináltad a tesztet és a physx menüben a teszteknél CPU-ra vagy GPU-ra volt állítva?
Köszi.
Remélem nekem sem kell mostanában a géphez nyúlni mert a Gigabyte 670 OC és az X6 1100 T jó párosnak bizonyult eddig.
Igaz alapórajelen csak 3,3 Ghz-en megy szerintem nem is kell húznom rajta.
(Vagy igen???)
-
proci985
MODERÁTOR
magokhoz: ha van deus ex: human revolutionod, akkor vedd be a tesztbe. tippre két meg kevés neki órajeltől függetlenül.
Zsébernardo: mégegyszer, eyefinitynél megjósolhatatlan, hogy a proci mennyire szól bele az fpsbe, hatalmas a szórás a játékok között, hogy mi válik szűkké. i5-760am van alapórajelen, tuning hatására amit néztem játék nem gyorsult.
a Dunia engine meg szerintem teljesen elfogadhatóan van optimalizálva.
-
-
proci985
MODERÁTOR
"amit az első idézet bekezdésre írsz, az minden bizonnyal úgy van - de ott csak annyi volt a szándék, hogy jelezzem - az 5760x1080-as felbontás nem csak a VGA-ra rak extra terhet, szemben pl. a 2560x1440-nel."
így teljesen tökéletes a megfogalmazás. gyakorlatban előfordulhat, hogy a többi komponens továbbra se lesz szűk keresztmetszet, extrém példának pedig az is, hogy a CPUterhelés a háromszorosára ugrik. utóbbi hála égnek azért eléggé ritka.a másodiknál az a helyzet, hogy nincs általános válasz. fizikát jellemzően akkor is kell számolni, ha offscreenen történik (pl a játékos mögötti fát ellőheti a géppuska Crysisben), kivéve, ha a CPUval számolgatják a képernyőn lévő fákra a szél hatását, mint feltehetőleg a Dirt3ban. Shift1ben a nézőközönségre gyanakodtam. de ez nagyon nagy mértékben függ az implementációtól, pár éve meg jellemzően még nem nagyon nézték, hogy mi lesz bottleneckes 16:9 felett amiatt a pár matrox felhasználó miatt. gyakorlatban simán lehet, hogy továbbra is elég a CPU. az is lehet, hogy az extrémebb GPUkihasználás és a hatalmas FoV miatt (minfps és avgfps sokkal közelebb kerül a gyakorlatban általában) a CPU paradox módon kevésbé válik bottlenecké. meg az is lehet, hogy az 5ghzre húzott ivy bridge is betérdel. implementációfüggő, általános igazságot eléggé nehéz mondani.
következtetés az utolsó indok miatt nincs
. amit lehet mondani, hogy a 660ti már kompromisszumokkal multimonitorozni elég, egy alapórajeles sandy i5/i7 (4 mag fölött kevés játék nyer) pedig valószínűleg ami programokat én néztem, azok alapján szintén jó. de pl battlefield3mam nincs...
egyébként tényleg gratula az íráshoz, korrekt, összeszedett, rendesen alátámasztott. a multimonitoros részbe is amiatt kukacoskodtam, mert több mint egy éve egy ilyen rendszert hajtok és közben felbontást és félkonfigot is cseréltem alatta (16:9 /15:4 / 48:9; q6600@3.0 / i5-760 / i5-760@3.52)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest