- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #51 üzenetére
Akkor nálad valami nagyon nem jól ment...
Far Cry 3, Assassins Creed 3-ban átlag 1.2-1.5GB VRAM használat 60-100% GPU-terheltség közben. Intel és AMD rendszert igy nem szerencsés hasonlítgatni. AMD-s gépemen FC3 (1.02 patch) 1920x1080-ban MSAA nélkül stabil 60FPS-el megy mikrólag, akadás nélkül. Catalyst 12.11 béta11 driver hozott pár FPS-t. Olvasom sokaknak Nvidiával és Inteles gépükkel csak úgy tudnak akadásmentesen játszani, hogy tuningolják a CPU-t, VGA-t. Az optimalizálatlan Dunia Engine kiegyensúlyozására hatásos lehet a 2500K 4GHz-re húzva.
-
ANW2
tag
válasz
ricshard444 #60 üzenetére
Csak szólok hogy pont erről van most szó hogy milyen cpu kell egy vga alá nem arról hogy minimum grafikán a phenomon fut 120 fps-el a kórájhéten meg 200 fps-el mert annak semmi értelme. Meg aztán én is nehezen ismerném be magamnak hogy feleslegesen vettem egy 80 ezres procit ami majdnem ugyan azt tudja játékokban mint egy 20 ezres amd.
(#61) mrhitoshi: És most képzeld el ha az i5 árából inkább veszel mellé még egy 7850-et szerintem a legtöbb játékban nagyobb gyorsulást érsz el mint ha marad az egy 7850 és i5 lesz mellette.
(#63) KAMELOT: Nálad is ugyan az a baj vettél egy viszonylag drága procihoz egy hoki vga-t. Sztem húzd fel a procit 5 Ghz-re talán gyorsulni fog még vagy 1 fps-t de biztos az a baj hogy nem hatja ki igaz-é?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
ricshard444 #62 üzenetére
Ez esetben ne negatív kritikaként fogd fel, hanem megerősítés képen.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Nyilván nagyon nem éri AMD-t venni.
Mérlegelni kell. Nekem speciel van egy olyan tulajdonságom, hogy nem érzem a kis FPS különbségeket. Ha átlagban megy egy játék 40-50FPS-el, akkor én tojok a VGA kihasználtságra. Nyilván erőforráspazarló így a játék, borzasztó, hogy BF3 multija alatt FHD felbontásban a VGA kihasználtság leesett 90%-ra, 64-es szerveren.
Szóval van akinek megéri, van akinek nem. Lehet nem vagyok hardcore játékos, de nekem nem éri meg most egy teljes platform csere csakis azért, hogy a szarul optimalizált játékok (AC3 és társai) minimum FPS-ei növekedjenek 10-el. Ez számomra abszurd.
Mint mondtam BF3 multija alatt csináltam pár tesztet 1440x900-as felbontáson és FHD felbontáson max grafikai beállításokkal, tuningolt CPU-val, és számomra sebességben nem volt különbség, már pedig számok szerint markáns különbség volt. Ha ezt nem tudom felfogni akkor kétség kívül azt sem, hogy ha a 7850 mellé bedobnék egy i5-2500-at.Az emberek különbözőek, főleg az igényeket tekintve.
A teszt nagyon jó volt, kellemes volt olvasni, közérthető, és a váza az egésznek nagyon jól rendezett, áttekinthető. Le a kalappal.
-
ANW2
tag
válasz
Időközben olvastam ezt a hozzászólásodat is. Azért azt a 2x annyi fps-t kicsit sokallom de ha így is van akkor sincs baj mivel fele annyiba kerül a processzor legyen fele olyan lassú az árát megéri nálam elég folyamatos az f1 min 49 fps az átlag 58 a benchmark szerint. Nekem ez elég most menne intelen 120 fps-el akkor be kéne kapcsolni a framelimitert!
(#56) Osynho
Nekem sajnos kimaradt a csere nem volt annyagi erőforrás rá de szerettem volna én is egy jobbat e5200, e5300 stb. Van benne valami lehet kipróbálom majd egy erősebb procival a régi gépet egyszer
Persze hogy néztem vga terhelést kint van OSD-ben az afterburner és metro meg például sleeping dogs alatt a 470 100%-on dolgozott végig néha lejebb esett jellemzően mikor az fps szám 20 alá csökkent. GTA 4 alatt olyan 70% környékén volt terhelve a 470 de a gta alá erős proci kell. Meg úgy volt azért hogy lesz majd benne egy quad mikor a 470-et vettem csak elmaradtJó volt ez így is
-
ANW2
tag
válasz
ricshard444 #50 üzenetére
Na végre köszönthetünk egy hozzáértőt is!
Figyelj ez csak az én véleményem/tapasztalatom meg a tesztek többségéből ez derült ki számomra. De vevő vagyok minden infóra ha van konkrét teszted vagy valami tapasztalatod egy amd vs intel akkor szívesen fogadom. Egyébként én úgy vagyok ezzel mint a vga-kkal hogy értsd mire akarok rávilágítani. Tehát van egy adott vga, ugyan azon gyártónál van egy másik ami mondjuk kicsivel gyorsabb mert az a csúcs vga de az nem kicsivel kerül többe hanem sokkal drágább. Akkor azt veszem amelyik a legjobb ár/teljesítmény arányt nyújtja. Ennyi! A CPU-knál szerintem még nagyobbak a különbségek árban és még kisebb játékteljesítményben mivel én csak ezt nézem. Remélem így már érthető.
-
válasz
ricshard444 #50 üzenetére
Szintén csak azt tudom leírni,hogy volt X6-m 4GHz-en és i7 860-am szintén annyin,mikor megláttam,hogy F1ben,Just Cause-ben és sok más helyen majdnem 2x annyi fps-em lett és annyi a minimum mint eddig az átlag nem volt okom többet ránézni az AMD-re. A minimum fps is drasztikusan megnőtt,a játék meg olyan sima lett,hogy öröm nézni,nyílván egy 6950 kaliberen ezt nemnagyon érezni,mert a vga a gyenge tényező,de felette nagy felelőtlenség JÁTÉKRA Amd-t venni...,mert úgy mennek a dolgok,mintha egy jóval olcsóbb vga lenne a gépben. Igen vannak kivételek,mint a Crysis vagy a Metro,de azok után is van élet,sőt...
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
ricshard444 #48 üzenetére
Csak a magam nevében válaszolhatok: fórumozgatunk vagyis megvitatjuk a dolgokat, de normális hangnemben, szóval szerintem nincs baj a hangulattal. Erről szól a fórum és mindenki kulturáltan szólt eddig hozzá. A téma pedig adott.
Indulnom kell, estig nem fogok válaszolni semmire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest