- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
VateRicsi
aktív tag
Ebben milyen igazad van! Persze ettől függetlenül általában a grafikai számítások jelentenek kihívást egy mai gépnek, a többivel általában elboldogul a processzor. Talán ezért van szó mindig az FPS-ekről. Persze vannak kivételek is, mint ahogy az említett Supreme Commander.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
ricshard444 #48 üzenetére
Csak a magam nevében válaszolhatok: fórumozgatunk vagyis megvitatjuk a dolgokat, de normális hangnemben, szóval szerintem nincs baj a hangulattal. Erről szól a fórum és mindenki kulturáltan szólt eddig hozzá. A téma pedig adott.
Indulnom kell, estig nem fogok válaszolni semmire.
-
VateRicsi
aktív tag
A "nem hajcsa ki" hozzáállás tényleg hülyeség, de szerintem inkább az a lényege a cikknek, hogy ha veszek egy 100 ezer forintos csúcs VGA-t, akkor már ne spóroljak a CPU-n se. Persze nem kell Core i7, egy erős i3 vagy normális i5 megteszi, főleg az újabb generációból és ez a játékon kívül is meghálálja az árát.
Mellesleg az Intel-AMD és GeForce-Radeon vita is nevetséges, csak fanatikusok szidják egymást. Az igazság az, hogy mindegyik megoldásnak meg van a célközönsége, különben nem vásárolnák. Néha ilyeneket hallok, hogy "az NVIDIA kártyák vannak játékra". Akkor egy HD 7990 mire van?
Szóval az AMD-nek és az Intelnek is megvan a létjogosultsága, más kérdés hogy én inkább rászánok 1-2 tízest és Ivy Bridge-t veszek.
-
VateRicsi
aktív tag
A hsz-od alapján Te a cikkíróval ellentétben viszont AMD fan vagy. Szerintem mindenkinek a saját igényeit kell néznie, ezért nem lehet egyértelműen igazságot hirdetni. Legutóbbi asztali gépembe szinte féláron sikerült vennem I7-2600 CPU-t és nem hinném hogy bármelyik AMD processzorral jobban jártam volna.
Más kérdés, hogy azzal egyetértek, hogy a VGA-ra érdemesebb költeni, de ettől függetlenül legközelebb már egész biztosan Ivy Bridge i5-öt veszek. Nem a kihajtás miatt, mert játékra azért jó egy erősebb AMD is, hanem mert az IvyBridge nagyságrendekkel jobb mindenben az AMD processzoroknál és csak egyszer kell megvenni, ráadásul nem olyan horror az ára. Ez az én véleményem, de nem véletlenül ad el annyi CPU-t az AMD is, sokan másképp gondolják...Az integrált VGA meg hiába jobb bizonyos AMD processzorokban a HD4000-nél, normális játékra egyik sem elég.
-
VateRicsi
aktív tag
Már elnézést, de a teszt összegzésében is szó szerint az szerepel, hogy
"igencsak meg kell nézni, hogy milyen processzort tesz a PC-tulaj a drága videokártya alá. Az Intel legutóbbi két generációjának négymagos tagjai fenntartás nélkül ajánlhatók (bár a 3 GHz alatti példányokra ráfér egy kis emelés - az a 400 MHz is elég, amit a turbo funkció segítségével tudunk nyerni). A régebbi quad Intelek, ill. az AMD négymagosai is rendben vannak a Phenom II-ig bezárólag, bár itt nem árt a 4 GHz körüli órajel. A kétmagos CPU-k kora viszont most már tényleg leáldozóban van - hyperthreading ide vagy oda, aki gyors videokártya mellé új CPU-t vásárol, csak annyit tudok javasolni: 4 magra fel!"
Tehát gbors vagyis a cikk írója szerint is fontos a CPU fajtája és nemcsak a tuning a lényeg. Ha nem így gondolja, majd kijavít.
Ráadásul szerintem (és a tesztből is ezt olvasom ki), alacsony órajellel igenis tud lenni gyenge láncszem a CPU. Legalábbis nekem nem mindegy hogy 25 vagy 33 a minimum fps a Crysis Warhead-ben. A VGA sokkal fontosabb, ez nem is kérdés, de egy csúcs kártyához illik egy jó processzor is.
-
VateRicsi
aktív tag
Gratulálok! Nagyon jó, összefoglaló cikk, teljesen egyértelművé teszi a CPU-VGA kérdést. Mondjuk fura is lenne, ha valaki egy felső kategóriás videókártyát C2D processzorral szeretne hajtani, de most már egyértelmű hogy Sandy vagy Ivy Bridge kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óvodások homokozója
- Horgász topik
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged