- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Procit nem tudom tuningolni mert csak sima van azaz max 3,7GHz-t megy. 3,33GHz-n használom.
i5-3450 + HD7970 és i7-3930K + HD7970 között van kb. 5FPS különbség.
Mielőtt vásároltam alaposan végignéztem kb. 30 tesztet amiből megállípítottam, hogy i5-3450-nél erősebb CPU-t felesleges vennem. Talán a i7-3770 lett volna ideális számomra a progik végett, de akkor ez volt a legolcsóbb.
HD7770-et nem mondanám hoki VGA-nak mivel szépen megy rajta minden 1080p + full grafon, max a szűrőket veszem lejjebb vagy kikapcsolom teljesen.
Én 2 magosról E5200 4GHz váltottam 4 magosra i5-3450 3,33Ghz és jelentős gyorsulást észleltem minden téren. Nem csak játékra gondolok.
160euro a prociért nem volt drága, ha mondjuk azt veszem, hogy a 3770K 310euro -
-
Osynho
addikt
Volt nekem e2180-as procim 3ghz-en és nagyon szerettem. Viszont amint cseréltem egy e5200-re, amit 3,3on járattam, megtáltosodott a gép játékok alatt és ez csak egy Ati 4830 mellett volt. Az E2000-esekben 1mb cache volt, ami nagy limitáló tényező, szerintem. Ezért gondolom a gtx470-et óriási overkillnek egy ilyen cpu mellé.
Néztél vga terheltséget játék közben?
-
VateRicsi
aktív tag
A "nem hajcsa ki" hozzáállás tényleg hülyeség, de szerintem inkább az a lényege a cikknek, hogy ha veszek egy 100 ezer forintos csúcs VGA-t, akkor már ne spóroljak a CPU-n se. Persze nem kell Core i7, egy erős i3 vagy normális i5 megteszi, főleg az újabb generációból és ez a játékon kívül is meghálálja az árát.
Mellesleg az Intel-AMD és GeForce-Radeon vita is nevetséges, csak fanatikusok szidják egymást. Az igazság az, hogy mindegyik megoldásnak meg van a célközönsége, különben nem vásárolnák. Néha ilyeneket hallok, hogy "az NVIDIA kártyák vannak játékra". Akkor egy HD 7990 mire van?
Szóval az AMD-nek és az Intelnek is megvan a létjogosultsága, más kérdés hogy én inkább rászánok 1-2 tízest és Ivy Bridge-t veszek.
-
-
VateRicsi
aktív tag
A hsz-od alapján Te a cikkíróval ellentétben viszont AMD fan vagy. Szerintem mindenkinek a saját igényeit kell néznie, ezért nem lehet egyértelműen igazságot hirdetni. Legutóbbi asztali gépembe szinte féláron sikerült vennem I7-2600 CPU-t és nem hinném hogy bármelyik AMD processzorral jobban jártam volna.
Más kérdés, hogy azzal egyetértek, hogy a VGA-ra érdemesebb költeni, de ettől függetlenül legközelebb már egész biztosan Ivy Bridge i5-öt veszek. Nem a kihajtás miatt, mert játékra azért jó egy erősebb AMD is, hanem mert az IvyBridge nagyságrendekkel jobb mindenben az AMD processzoroknál és csak egyszer kell megvenni, ráadásul nem olyan horror az ára. Ez az én véleményem, de nem véletlenül ad el annyi CPU-t az AMD is, sokan másképp gondolják...Az integrált VGA meg hiába jobb bizonyos AMD processzorokban a HD4000-nél, normális játékra egyik sem elég.
-
Sajnos nagyon kevés dolog van, ami pl. az AMD APU-k igazi erejét ki tudja használni (pl. hogy az integrált VGA-t befogja valami passzentos számolásra). Az még odébb van, hogy arra komolyan fejlesszenek a sw cégek
Pedig megfelelő szoftver esetén nagyon menne az az architektúra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged