- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomalak
csendes tag
Más oka is lehet annak, ha az ember nem akar egy fixhelyes 20kg-os gépet :D
Én speciel két hetente megyek ide oda 3-7napokra és a laptop nyújtotta komfort, olyan mint az a kényelem amiről nem tudjuk hogy mi szükség van rá, de ha megtapasztaljuk nem akarjuk elengedni.
De egyébként úgy tapasztalom, hogy a 3050ti laptopok a legjobbak ár érték arányban, és 1080p-ben dlss el még mindig több mint használható cucc.
A cikkben szereplőt is meglehet már venni sok garanciával 200ért (ha szerencsés az ember 180ért is) amiért cserébe egész jó teljesítményt kapsz.
Asztaliba ennyiért kapsz egy 10400f-et, egy 3060ti-vel ami persze erősebb a szóban forgó laptopnál, de ebben még nincs benne a 144hz-es kijelző, a hangszóró és a periféria sem, amik ügye a laptopnál adottak. (jó a touchpad böngészésre, és körökre osztott játékokon kívül másra nem igen jó)
-
Tomalak
csendes tag
válasz
noPublicFG #33 üzenetére
Ott még csak a processzor maximális teljesítményével játszottam, csak 99%-nál a turbo boost egyből off. Na de lényeg az, hogy amikor így beakad a parancs egy ULTIMATE - STANDARD GPU profilt szoktam oda vissza cserélgetni, amivel megjavul egy időre, amit nem értek, de legalabb jó lesz egy darabig
-
Tomalak
csendes tag
válasz
noPublicFG #25 üzenetére
Örülök ha tetszett.
Úgy vettem észre, hogy nagy általánosságban a NEM Mux switches laptopoknál van jelen ez a probléma. (már mint hogy a teljesítmény jobb egy külső kijelzőn)
Vannak gyártók, melyek szoftvere tudják vezérelni intelligensen, hogy éppen melyik GPU-t érdemes használni. Ez mondjuk Asus Armory-ban Standard/Optimized opcióként van feltüntetve. Amikor az a GPU,, használati" séma van aktiválva, olyankor az Nvidia az integrált megjelenítőt nem tudja vezérelni. Ez több problémát is okoz, de hogy egy elég durva példát mondjak a G-Sync nem állítható.
A másik séma az ULTIMATE, mely aktiválásához újra is indul a gép és onnantól még a beépített megjelenítő frissítési rátáját is növelhetjük. Korábban egy FX507ZV4 4060as laptopon komoly 6hz-et tudtam húzni a kijelzőn (144hz-ről 150hz-re)
Mondjuk ennek a MUX switchnek is van hátránya, legalábbis én annak tudom be a hibát, de ha tévedek kérlek titeket mondjátok el. Szóval a probléma a következő amivel szoktam találkozni:
ULTIMATE séma, azaz kizárólag a dedikált GPU-ról megy minden,, mód", akkor úgy vettem észre, hogy néha (főleg ha mondjuk 5 percig nem nyúltam a géphez) egy 3 másodpercre megtorpan a feladat melyet kiadtál a gépnek. Ez egy SPACE lenyomása esetén egy videó alatt annyit jelent, hogy kb 3seccel a lenyomása után beakad a parancs és úgy érzékeli, hogy lenyomva tartod a gombot, azaz elkezdi indítani es leállítani a videót mind addig, mig egy új parancsot nem adsz ki neki.
Emlékeim szerint, kizárólag kapcsolható üzemmódos laptopoknál találkoztam ezzel a hibával, lehet hogy tévedek, de nem találtam még erről infót.
Remélem valaki nálam többet tud erről és mondjuk arról, hogy mi okozhatja, vagy mivel orvosolható a hiba
-
Tomalak
csendes tag
Forza Horizon 4-5, COD WZ játékoknál okoz például problémát,(akad, ergo tölti az adott assetteket) az igen nagy térkép miatt.
Továbbá a Cyberpunk-ban például van is rá opció (HDD mód) , ami gyakorlatilag kikapcsolja a járműveket mikor száguldozol a városban.
Nem azt mondom hogy használhatatlan a HDD, annyit mondok, hogy vannak címek amik élvezetesebbek SSD-vel és nem csak a töltési idő csökken. Szerencsére most már elérhető áron is vannak.
Egyébként vannak olyan területek, ahol a HDD szükséges. Ipari területen 1 év alatt meghalna egy SSD a napi több terrás adatforgalom miatt.
-
Tomalak
csendes tag
Értelek, elsőre is értettem. Annyit mondok, hogy van pár, jó pár (és egyre több lesz) program/játék ami összecsinálja magát egy HDD alatt. Mondjuk bár ez lenne a legnagyobb problémája a pc iparnak, amikor egy olyan tükröződéshez RT kell egy mai játékban, amit már a Half Life 2-ben megcsináltak. (Legalábbis látszólag, nem hiszem hogy számít hogy amit látunk az illúzió vagy valós ha élethű és jól néz ki)
-
Tomalak
csendes tag
Az új konzolok megjelenéséig úgy gondolom teljes mértékben igazad van, ha nem érdekel hogy 10sec vagy 2perc a töltő képernyő akkor mindegy volt hogy melyiket használod.
Azonban a mostani generáció él a gyors töltés adta lehetőségekkel, mint a Ratchet-ben dimenziók közti ugrásokkor.
Az viszont igaz, hogyha az optimalizáció olyan jó lenne mint régen, akkor még mindig elég lenne mindenhez szinte a HDD.
Ezt bizonyítja például a Ghost Of Tsushima, ami PS4en is konkrétan töltőképernyők nélkül futott. -
Tomalak
csendes tag
Jogos. Képek készültek a presetekről csak végül annyi kép összejött, hogy túlzásnak találtam. Eredetileg sokkal részletesebb lett volna ,csak maga a forma nem állt össze így első cikkre, viszont köszönöm az észrevételt.
High Preset volt a COD-ba és Ultra - RT nélkül a CP77-be. Balanced dlss volt mindkettőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Anime filmek és sorozatok
- Bundle topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest