- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos már én is találkoztam ezzel! Relatív régen, egy német nyelvű cikkben egy elég rövid leírást is találtam, ami az energia-management-t javasolta állítani. PCIexpress talán? Sajnos hiába túrtam át a netet, nem találom (még), ezért csak tippelek és lehet, hogy butaságokat írok…
-
RM007
addikt
Ezeknek a háttértárolóknak is volt mindig egy fejlődési vonaluk, gondolok itt a gyorsítótárra, vagyis egyfajta fejlődési iránya az idők folyamán. Az a bizonyos dolog ami mindig is fontos tényezője volt a CPU-nak, most nem régtől kitalálták ezt a VGA területén is, mi által alsóbb szegmensben akár sávszélt is csökkenthetnek. Na hát kérdés mit használunk és az hogyan van megírva. Gyengébb hardver is lehet gyorsabb pl dlss 2-3 mellett amit egy mesterséges intelligencia turbó nyújt. Az adattárolók terén sem mindegy az hogyan szerepel, van jelen legyen az ssd vagy hdd. Van olyan nvme ssd-m ami hosszabb másolás alatt jobban belassul mint a vele versenyt futó hdd sebessége, ami legalább egyenletes és ezáltal kiszámítható idő pályán mozog. Az a 128MB cache a hdd esetén egész tetszetős. Játék közben nem úgy megy a töltögetés ide oda mint mikor sok terra adatot húzunk egyik helyről a másikra észrevételem szerint, ott minden sokkal lassabb és ha futtatás közben rátölt annak nem lenne szabad megakasztania a folyamatokat.....optimalizáció. Ami meg szarul íródott annál meg teljesen mindegy, de ezt már megbeszéltük.
-
RM007
addikt
Félreérted! Nincs 2 perc töltési idő. Nem a rendszer fut hdd-ről. Az egy másik lemez a laptopban. Pl most a Dead Island 2 megy nálam arról mikor időm engedi. Még a telepítésnél sem jött le hogy ejnye nem hogy mikor futtatok stb.....
Nyilván a gyártók ügyelnek mindenre, arra is hogy ha akarnád se tudj akármilyen háttértárolót használni, megszabják mi mehet bele, még annak számából is húznak vissza, vagy forrasztott ram minek mérete szándékosan alacsony. Dual channel -re bővítve időhatáros(méret vagy akár élettartam) és lehetne sorolni az idegesítő változtatásokat. Az én laptopomba még belehelyezhető egy hagyományos 2.5 hdd lemez így tudom amit tudok. A teljesítmény összvissz mindenre is elég, csak a rendszert ne arról futtassam.
3 ssd-t és 1 hdd-t használok, ebből 1db m.2 sata(rendszer) + 2db nvme ssd + 1db barracuda hdd amire főleg játékot telepítek a nagy mérete miatt és egyéb más még arról, egy mindenes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Anime filmek és sorozatok
- Bundle topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest