- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz
#32839680 #44 üzenetére
Rendben mind ezt elfogadom, csak jeleztem nálam miért van még használatban. Akinek ez nem tetszik mehet panaszkodni a fejlesztőkhöz. Nyugodtan fel is jelenthet, miattam nem készülnek nagy címek, hát hogy ez már tűrhetetlen csináljanak valamit, mert én ki nem veszem a laptopomból amíg nem muszáj.
-
RM007
addikt
Ok.
Ha tőlem akarsz valamit bármikor ide vagy privátba. Megpróbálom bizonyítani az állításaimat amiket tettem akár fogok egy stopper órát és őszintén megmérem mi mennyi hogyan az én értelmezésemben. Figyelem az fps értékeket MSI AB.....és használom a laptopom a magam tempójában azzal amivel miközben megfigyelek dolgokat. Mindenkinél más cucc van, ettől még lehetne az álláspontokat közelíteni.
Van pár játék feltelepítve a laptopomon, azok betöltési idejét megtudnám határozni, vagy legközelebb ha feltelepítek egy játékot akkor talán lemérhetném a telepítési időt és hasonló......de ok értelek és teljesen igazad van.
Nem vagyok már fiatal, régen foglalkoztatnak ezek a kérdések főleg mert nem tetszik a mai trend és amolyan maradi vagyok a megszokott világommal ahogyan eddig használtam ezeket a dolgokat. Túl sok a reklám és a benne rejlő fél igazság szerintem.
-
RM007
addikt
Ezeknek a háttértárolóknak is volt mindig egy fejlődési vonaluk, gondolok itt a gyorsítótárra, vagyis egyfajta fejlődési iránya az idők folyamán. Az a bizonyos dolog ami mindig is fontos tényezője volt a CPU-nak, most nem régtől kitalálták ezt a VGA területén is, mi által alsóbb szegmensben akár sávszélt is csökkenthetnek. Na hát kérdés mit használunk és az hogyan van megírva. Gyengébb hardver is lehet gyorsabb pl dlss 2-3 mellett amit egy mesterséges intelligencia turbó nyújt. Az adattárolók terén sem mindegy az hogyan szerepel, van jelen legyen az ssd vagy hdd. Van olyan nvme ssd-m ami hosszabb másolás alatt jobban belassul mint a vele versenyt futó hdd sebessége, ami legalább egyenletes és ezáltal kiszámítható idő pályán mozog. Az a 128MB cache a hdd esetén egész tetszetős. Játék közben nem úgy megy a töltögetés ide oda mint mikor sok terra adatot húzunk egyik helyről a másikra észrevételem szerint, ott minden sokkal lassabb és ha futtatás közben rátölt annak nem lenne szabad megakasztania a folyamatokat.....optimalizáció. Ami meg szarul íródott annál meg teljesen mindegy, de ezt már megbeszéltük.
-
RM007
addikt
Félreérted! Nincs 2 perc töltési idő. Nem a rendszer fut hdd-ről. Az egy másik lemez a laptopban. Pl most a Dead Island 2 megy nálam arról mikor időm engedi. Még a telepítésnél sem jött le hogy ejnye nem hogy mikor futtatok stb.....
Nyilván a gyártók ügyelnek mindenre, arra is hogy ha akarnád se tudj akármilyen háttértárolót használni, megszabják mi mehet bele, még annak számából is húznak vissza, vagy forrasztott ram minek mérete szándékosan alacsony. Dual channel -re bővítve időhatáros(méret vagy akár élettartam) és lehetne sorolni az idegesítő változtatásokat. Az én laptopomba még belehelyezhető egy hagyományos 2.5 hdd lemez így tudom amit tudok. A teljesítmény összvissz mindenre is elég, csak a rendszert ne arról futtassam.
3 ssd-t és 1 hdd-t használok, ebből 1db m.2 sata(rendszer) + 2db nvme ssd + 1db barracuda hdd amire főleg játékot telepítek a nagy mérete miatt és egyéb más még arról, egy mindenes. -
RM007
addikt
Persze hogy nem mert már évek óta nem is láttál olyat.
6 éve használom laptopban mindenre. Egy nagy átverés terjesztése annak hogy alkalmatlan játéknál. Minden más mellett lehet lassú, ki mihez szokott. SSD mellett kifejezetten szeretem használni még a mai napig, főleg mert a most megjelenő csúcs játékok is kifogástalanul mennek vele, mellette ahogy nézem. Ja hogy van elég ram, meg erős minden más amennyire kell és így nem tudom ráfogni a bajt a szerencsétlen hdd-re, mert minden kifogástalan?
Ja mert fullhd-ben játszom a lapossal? És?
Ha valami jól van optimalizálva annál nem lehet baj. És akkor még nem is beszéltünk arról hogy a laptop és asztali hdd-k mai teljesítménye igen csak eltér egymástól és én persze a laptopról beszéltem. Lassacskán a gyártók már is mindent kezdenek tiltani, megmondani mit hogyan és meddig használhatsz pénzügyi szempontjaik miatt. Meglátjuk hogy halad, hogy hdd-t nem lehet hamarosan használni abban nem hiszek, mint ahogy mindenre találni megoldást, kiskaput. lásd a vga használatom mi tök egyedi, senkinek sincs ilyen, ne is legyen, addig nem figyelnek föl rá, nem lesz bezárva a kiskapu. -
RM007
addikt
Nem vitás a VGA.
A mai napig 4/8-ban megfelelő vga-val szépen elfut bármi alacsony, de még folyamatos minimum 30 fps körüli értéken brutál helyzetben (alig van ilyen) amit csak megkívánok. Tavaly váltottam 8/16-ra, ok szerény gyorsítótár, de ez még sok évre elégséges egy erős VGA mellett kompromisszum nélkül jó hűtés és sok ram mellett. Az hogy ssd vagy hdd az mindegy tapasztalatom szerint, bár az fórumon ezzel valszeg egyedül vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest