- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
geolang
tag
válasz
#06658560 #12 üzenetére
A cpu lapping magyarosított változata a polírozás, de ez nem csak a hagyományos értelemben vett fényesítést jelenti, hanem a felületi egyenetlenségek eltüntetését is. Nem véletlenül használunk viszonylag durva, majd egyre finomabb csiszolópapírt. Persze ahol a felületek megfelelően egyenesek ott a durva csiszolás elhagyható.
-
geolang
tag
válasz
#27483136 #10 üzenetére
A 2 mérés között az érintkező felületek nagyság a változott, ez okozta a jobb hőáramlást és az alacsonyabb üzemi hőfokot.
Természetesen tapasztaltam egyenetlen kopást a polírozás elején, ezért is írtam hogy a szóbanforgó proci kupakja nagyon egyenetlen volt (mikronosnál jóval nagyobb gödrök voltak). A polírozás vége fele a fényesedés már egyenletes volt, ami jelzi hogy a "huplikat" sikerült eltüntetni és nem csak a felület lett fényesítve.
A kezdeti kopás valahogy így nézett ki (a narancs szín a kopó rész)A paszta folyékonységa mindenképpen segíti a lehető legvékonyabb réteg kialakítását, de a végleges réteg üzem közben alakul ki. Ha sűrűbb is a paszta felvitelkor (pl: Arctic Silver) a proci melegedésekor lágyul és a felesleges mennyiség fokozatosan kiszorul a proci és a hűtő közül.
-
geolang
tag
Elnézést kérek ha a fogalmazásból máshogy derült vona ki, de egyszer se utaltam arra hogy a hűtőzsírt polírozás után nem kell használni. A polírozás célja a minél nagyobb felületen való közvetlen érintkezés létrehozása ami természetesen nem zárja ki a hűtőzsír szükségességét hiszen abszolút síma felületet "házilag" lehetetlen készíteni. A tesztkörnyezetben az Arctic Silver 5 jelöli a hűtőpaszta márkáját.
Teljesen azonosak voltak a körülmények polírozás előtt és után ezért az eredmény biztosan a polír következménye. Eredményessége technikai okokból bármely hihetelennek tűnik néhány hozzászólónak (természetesen szivesen látva) sztem nem vitatható.
Szívesen látnám más fórumozó eredményét, ha van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest