Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz dwiki #64 üzenetére

"Úgyhogy tényleg ezen nincs értelme vitázni - de azt is kár volt írnod, hogy találok ilyet a piacon jópárat, mert nem - ..."

Bocsi, de azt írtam, hogy azoknak a kritériumoknak megfelelőt lehet találni, (nem találnod) amiket felsoroltál és én beidéztem. Pont ezért nem azt írtam, hogy NEKED nem jó.

"- jó pár évig velem marad
    - jól néz ki
    - nagyon jól bővíthető - főleg winyókra gondolok
    - nagyon jó a kábelezés"
    Ez mind olyan indok, ami nem egy házra érvényes a piacon.." Konkrétan erre értettem.

Remélem, sokáig örömöd leled benne. ;) (Egy ilyet valóban nem érdemes az asztal alá besúvasztani..:DD)

:R

• Geller72

veterán

válasz dwiki #51 üzenetére

"Párat azért írhatnál, mert mint cikkben is írtam, nem találtam más alternatívát."

Ez azért nem lenne reális és vitaalapot adna egy értelmetlen vitának, mert mások a te elvárásaid és mások az enyémek. Sőt, még mi is változunk, az ízlésünkkel együtt.

Példának okárt nagyjából öt éve még Chieftech nagy toronyháza(ka)t vettem kizárólag normál ATX lappal. Ma ez megváltozott. Megpróbálok minél kisebb házikót venni, maximum mATX lappal. Persze, a teljesítmény ma is fontos. Ezért én inkább belül törekszem a kompromisszumokat mellőző részegységekre. Nem vagyunk egyformák. ;). Hülyének meg végképp nem néznélek a döntésed miatt, maximum nem értek vele egyet.

• Geller72

veterán

válasz dwiki #39 üzenetére

A példád valóban sántít...DD. Felhozol egy márkát, ami drága, de szar..és említesz mellé egy másikat, ami olcsó és jó..:DD. Hol itt a logikai párhuzam?.:D.

Egy picit idézlek:

"Ellenben (ezt) a házat én nem sznobságból vettem, hanem mint említettem:
    - jó pár évig velem marad
    - jól néz ki
    - nagyon jól bővíthető - főleg winyókra gondolok
    - nagyon jó a kábelezés"

Ez mind olyan indok, ami nem egy házra érvényes a piacon.. Az utolsó, és egyben kihagyott érved azért nem idéztem, mert annak megitélése egyéni.
    Nem állítottam sehol, hogy sznob lennél, mert ilyen házat vettél. Csak annyit állítok, hogy ár/érték/funkcionalitási mutatók alapján sok érte ez a pénz. Ennek kinyilatkoztatása nem irigység. Ha te ezt részünkről irigységenk látod, akkor mi joggal mondhatnánk el rólad, hogy te meg fel akarsz vágni vele. De nem mondjuk, mert bizonyára nem így van.
    Ezen remélem, nem sétődsz meg, mert nem ilyen céllal írtam.;).

• Geller72

veterán

Ha akármennyire is tetszene és lenne rá 70-100k-m, akkor sem költenék ennyit egy házra. Egyszerűen én úgy gondolom, hogy nem 100k kérdése jó házat csinálni. Hiába dícsérik itt többen az elrendezését..stb..rengeteg ház van a piacon, ami legalább ezt tudja és legalább ilyen minőségben. Nálam a lélektani határ kb 25k egy üres, táp néküli házért. Sokan már így is hülyének néznek. De tudom, hogy a minőségi - mind anyagában és kialakításában - házak nem öt ezer forintért vannak. De az is tény, hogy a határ egy normál PC esetében (és nem szerver) valahol 25-40k közt van. Ha 25 körül kapok egy jó kis házat, még mindig marad kb ennyim egy tápra. Ez a két dolog, ami azért pár évig megmarad.
    Sajnos nekem irreális egy házért ennyi. És nem találkoztam még elfogadható magyarázattal. Ahogy írtam is, nem azért tartom irreálisnak, mert nem tudnám megvenni, hanem mert nem is venném meg. De természetesen a te dolgod, hogy mire költöd a pénzed. Inkább erre, mint piára, drogra, cigire..:DDD.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés