Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dwiki

senior tag

válasz Geller72 #61 üzenetére

"Ez azért nem lenne reális és vitaalapot adna egy értelmetlen vitának, mert mások a te elvárásaid és mások az enyémek."
    No igen, értelmetlen lenne, márcsak azért is mert mint mondtam én néztem, és a cikkben is megemlítetteken kívül nem találtam altarnatívát, és azokról is olvastam kiritkákat, és nem voltak olyan jók...
    Tehát szinte biztos vagyok benne, hogy nem tudnál olyat mondani ami NEKEM, a felsorolt követelmények mellett alternatíva lenne. :) ...
    Úgyhogy tényleg ezen nincs értelme vitázni - de azt is kár volt írnod, hogy találok ilyet a piacon jópárat, mert nem - ...

És nem csak azért mondom ezt mert húde elfogult vagyok, hanem tényleg per pillanat nem létezik ilyen.

(és még egy hasonlat, egy LG Arena a telom, mikor megvettem, ár teljesítményben nem volt jobb nála. Most már, bôven tudnék olyan készüléket mondani amin elgondokodnék, hogy azt venném inkább... De nem cserélem le, várok még 1 évet, aztán veszek valami jó androidos cumót, kb annyiért mint most az Arena... Ez egyrészt arra példa, hogy ha lenne olyan ház ami azt mondom "igen", akkor elismerném, másrészt arra is, hogy egy elektronikai kütyü milyen gyorsan veszti az értékét - míg egy ház, nem annyira - )

• dwiki

senior tag

válasz Geller72 #50 üzenetére

Az irigységet csak azért írtam, mert van aki konkrétan írta hogy irigyel. És nem is volt teljesen komoly a dolog részemrôl :) ...
    Ráádásul Te inkább a "hülyének nézô", kategóriába tartozol semmiképpen sem az irigykedôkébe... :) De ez sem vérkomolyan állítom, úgy látszik az nem nagyon jött át... :) ...

A hasonlatot csak arra hoztam fel, hogy nem sznobásgból vettem, nem a név meg az árak miatt, (mondjuk számtech példát is tudnék hozni, de nem akartam indulatokat kellteni :) )

"Ez mind olyan indok, ami nem egy házra érvényes a piacon.."
    Párat azért írhatnál, mert mint cikkben is írtam, nem találtam más alternatívát.

Teljesen korrekt amit írsz, miért sértôdnék meg, és azt is megértem, hogy szerinted "ár/érték/funkcionalitási mutatók alapján sok érte ez a pénz." Valahol még ez is igaz, hogy sok érte a pénz, de sajnos ez a legtöbb "prémium" kategóriás dologra igaz.
    Szóval a 100-at én sem adtam volan ki érte, 40-be került volna, akkor nagyobb tápot veszek mellé, gondolva a jövőre...

• dwiki

senior tag

válasz Geller72 #35 üzenetére

Természetes, hogy nem 100 k kérdése egy jó házat csinálni.
    De ugyan az igaz mondjuk egy felső kategóriás VGA-ra is... Meg úgy általában mindenre...
    (pl egy konkrét, de más jellegű - tehát kicsit sántító - példát had említsek, vettem egy állítólag eredeti - kamionról lesett - tommy hilfiger inget. Nos - én nem vettem észre, de egy "szakértő" (értsd profi varrónő + ruhaipari technikum - megnézte és azt mondta katasztrofális varrási hibák vannak rajta)
    Namost kiraknák egy boltba ezt olcsón, meg mellé mondjuk ugyanannyiért egy h&m-es inget - amik mondjuk olcsók és jól vannak megvarva ugyan ezen "szagértő" szerint - melyiket vinnék mint a cukrot? - gondolom nem is kérdés...)

Ellenben (ezt) a házat én nem sznobságból vettem, hanem mint említettem:
    - jó pár évig velem marad
    - jól néz ki
    - nagyon jól bővíthető - főleg winyókra gondolok
    - nagyon jó a kábelezés
    - nem találtam ebben az árkategóriában - vagy olcsóbban - számomra jobbat.
    Tehát nem fogsz nekem tudni olyan házat mondani 40 körül, ami miatt a fejemet a falba verem, hogy miért nem azt vettem meg
    (a stacker óta többé-kevésbé folyamatosan figyeltem az új házakat, és sokáig örömmel nyugtáztam, hogy egyikre se cserélném a stackert, pl az újabb kiadású stackerre sem...)
    De nyilván nem tudlak, és nem akarlak meggyőzni arról , hogy márpedig megéri, mert pl az ismerősöm akinek i7-e van, meg két 100e körüli VGA karija, meg 1000W-os Chieftec tápja, egy kb 20 e Ft-os , kicsit moddingolt házban tartja a cumót, hiába mondom neki , hogy ez azért többet érdemelne...
    Akár arról is tudnék képet felrakni, hogy van ilyen is, nem is vitás...

Új hozzászólás Aktív témák