Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Az megvan, hogy a K80-on nem GK110 van, hanem GK210, szoval nem lehetett hipp-hopp felrakni belole kettot, hanem kulon fejleszteni kellett chipet? Szoval nekem valoszinutlen, amit mondasz, es ez nem is gamer gpu, hogy erdekes lenne a gpuk szama. Masreszt most adtal linket, ahol a GK110 kb. egalban van a Hawaii-val, a K80 meg legalabb 50%-kal erosebb, de csak 25%-kal fogyaszt tobbet, szoval teljesitmenysuruseget tekintve eppen jobb, nem rosszabb. Es ez is amugy OpenCL-ben van, cudaval hatekonyabban mukodik, szoval en nem latom a folenyt, amit mondasz, inkabb pont forditva van a valosagban. De amugy HPC benchmark eredmenyt nem lattam meg, azert is kerdeztem, hogy mire alapozod, amit irsz, de ezek szerint semmire.
-
ukornel
aktív tag
"Igen, ott mind a ket gyarto csokkentett orajelekkel megy, mar helybol a kisebb DP oszto miatt is, ugyanis az ad egy szigoru freki korlatot."
Nem vagyok biztos benn, hogy jól értem, amit írsz. DP = kétszeres pontosság? Úgy érted, a kétszeres pontosságot nagyobb arányban tudó számolók korlátozzák le szigorúan a frekvenciát?
#46 Abu85
"Szerintem profi szinten kimarad a Fiji. A Hawaii FirePrót sem érték még ott utol."Persze, de miért kell azt megvárni? Itt van a Fiji, kézzel fogható, kis reszeléssel és némileg visszafogottabb órajelekkel igazi HPC nagyvas lenne, amiért jó sok pénzt el lehet kérni. Ehelyett meg kell várni az új Xeon Phi-t meg a következő nVidia architektúrát?
Ez most meglepett.
Annyiban talán látom ennek értelmét, hogy HPC-re úgyis soványka lenne a 4 giga HBM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest