Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pojakcs

senior tag

válasz Male #28 üzenetére

A GeexBox egy médialejátszó linux alapon. Egy boot cd, betolod, elindul róla a rendszer pikk-pakk, és becsücsül a memóriába. Kiköpi a boot cd-t, beteszed a filmedet, vagy kiválasztod akárhonnét, és már játsza is.

Megjegyzem picit drága ez a 41k ezért a lapért. Én egy éve vettem ugyanezt az M1000-est 256Mb rammal valami 30valamennyi volt.

Bocsi, most látom ,hogy tovább is van a fórum ,és megválaszolták a kérdést. :Y

[Szerkesztve]

• Bally

senior tag

válasz Male #39 üzenetére

Ja igen vannak a proci körül is, meg a chipsethűtő körül is, de elég egyedi elrendezés, én ki akarom házon kívülre vezetni a hőt, így elég egyedi cuccot akarok csinálni.....
    Jaja geexbox hasonló movix-hoz, bár azt még nem láttam, én az XBOX menüjéhez hasonlítanám, azt ismerem, vagyis az xbox evox menüjét.

TV-nézéshez: ha van helyed akkor olcsóbban is meg tudod oldani, de ezt te is tudod.
    Egyéb dolgokra: én használtam arra is, net, meg minden, megfelel, de nem épp a leggyorsabb, cserébe kicsi és zajtalan, főleg ezek a házak amiket kapni hozzá, csak egy adapter, meg egy nyák képezi a tápot bennük, vagy lehet kapni külön is ilyen tápot, 55W-os 13200+áfa, a procira egy nagyobb borda, és kész a zajtalan gép....

Via kapható itt: Bővebben: link és itt: Bővebben: link , érdeklődtem náluk régebben nano-itx után is (12x12cm) de akkor még nem volt kapható, most meg már nem érdekel annyira, gondolom elég drága lesz :U

• Bally

senior tag

válasz Male #28 üzenetére

A procihűtő és a chipsethűtő is ragasztott és ez a ragacs nagyon erős, a chipsethűtő leszedésénél majdnem eltörtem az egész lapot, de végül megadta magát ;]

Geexbox:
    Röviden: egy olyan oprendszer, ami cd-ről bootol, és a memóriába helyezkedik el (boot után nem kell a cd), és utána bármilyen film/zene/videocd/DVD nézhető vele, ezt fel lehet installálni hdd-re is, és akkor cd sem kell. a vinyón kell egy kis fat16 partíció (minimum 8Mb, ajánlott: 16Mb :DDD, maximum 1Gb), és erre megy fel a rendszer.
    A méretéhez mérve elég sokmindent tud, és csak grafikus menüje van, amiben választani lehet. Hálózaton keresztül ftp-n lehet rá másolni, stb.... Állítólag néztek vele 233mmx-en filmeket, de ajánlottnak 400Mhz-et és 64Mb ramot ír :U

Bővebben: Bővebben: link érdemes a screenshotokat megnézni

szerk: hát az op-rendszer elég erős kifejezés, de végülis nem kell alá semmi más :F
    Jahh, van magyar menüje is

[Szerkesztve]

• Bally

senior tag

válasz Male #23 üzenetére

Nekem ugyanilyen van, minden videólejátszással elboldogul, én Geexbox-al használom, ha teljesen kész a cucc, nyitok majd neki egy topicot is.
    Tv-kimenet minősége: sajnos csak ti4200-al tudom összehasonlítani, ahhoz képest sokkal szebb, egy dvd-hez képest én nem látok különbséget (persze biztos van, én egy sony 82cm-es tv-n nézem)
    A tv kimenetet már bios-ban be lehet állítani, tv-vga/tv-only/vga-only, felbontással együtt.
    Hang is tökéletes nálam, bár nincs nagyon összehasonlítási alapom sb128-hoz képest jobbnak tűnik.

Procihűtő cseréje folyamatban, persze hogy lehet létezik hozzá passzív Zalman is.

Nem maradt ki a hardveres mpeg gyorsítás? Vagy miaszösz? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés