- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bally
senior tag
Nézz körül náluk: Bővebben: link vagy Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Bally
senior tag
Szerintem nem biztos hogy jobban megéri, drágább, mire mindent beállítasz rajta megőszülsz
(felvenni, tömöríteni stb...)
Talán annyival előnyösebb, hogy minden megy vinyóra, nem kell dvd/cd-zni.
Vagy a dvd-felvevőben is van vinyó? A vinyósak mintha drágábbak lennének, nemtom -
Bally
senior tag
OLvasd a #37-es hsz-t, nekem is M10000 van, és eddig mindent vitt
szerk: azért adok linket isBővebben: link
[Szerkesztve] -
Bally
senior tag
Szivesen
Nagyon én sem értek hozzá, de próbálok:
-csinálsz egy ~50Mb-os fat particiót a vinyó elején (nem tudom hogy ennél a verziónál az elején kell-e, de azt hiszem, igen)
-betolod a cd-t, boot-olás előtt nyomkodod valamelyik gombot, és ha bejön a prompt, csak beírod: install, innen már grafikusan megy asszem, egyszerű
egyébként ha akarsz, tudsz hátteret változtatni, az irányító gombjait is át tudod írni.....
szerk: a partícióra min 8mb-ot ír, ajánlott 16Mb, én csak ugy hasraütés után mondtam 50-et
[Szerkesztve] -
Bally
senior tag
Ugyanaz, csak ne iso-t tölts le, hanem iso-generatort, vagyis ezt: Bővebben: link
Csomagold ki (winrar simán viszi), és futtasd az bat kiterjesztésűt, és ott már egy egyszerű beállító felületet kapsz(language=magyar), ok-ra kattintva elkészül az iso, amit csak ki kell írni cd-re
Ha valmi gond van bátran kérdezz, talán tudok segíteni -
Bally
senior tag
Csak egy kis pontosítás: leht boot-olni vele: cd-ről, hdd-ről, külső usb-ről (vinyó, cd, pendrive), hálózatról, stb....
lejátszik:filmet, zenét, dvd-t videocd-t, képeket lehet nézegetni, ftp-n keresztül másolni/törölni, van magyar menüje, távirányítást is alapból támogatja...... -
Bally
senior tag
Ja igen vannak a proci körül is, meg a chipsethűtő körül is, de elég egyedi elrendezés, én ki akarom házon kívülre vezetni a hőt, így elég egyedi cuccot akarok csinálni.....
Jaja geexbox hasonló movix-hoz, bár azt még nem láttam, én az XBOX menüjéhez hasonlítanám, azt ismerem, vagyis az xbox evox menüjét.
TV-nézéshez: ha van helyed akkor olcsóbban is meg tudod oldani, de ezt te is tudod.
Egyéb dolgokra: én használtam arra is, net, meg minden, megfelel, de nem épp a leggyorsabb, cserébe kicsi és zajtalan, főleg ezek a házak amiket kapni hozzá, csak egy adapter, meg egy nyák képezi a tápot bennük, vagy lehet kapni külön is ilyen tápot, 55W-os 13200+áfa, a procira egy nagyobb borda, és kész a zajtalan gép....
Via kapható itt: Bővebben: link és itt: Bővebben: link , érdeklődtem náluk régebben nano-itx után is (12x12cm) de akkor még nem volt kapható, most meg már nem érdekel annyira, gondolom elég drága lesz -
Bally
senior tag
A procihűtő és a chipsethűtő is ragasztott és ez a ragacs nagyon erős, a chipsethűtő leszedésénél majdnem eltörtem az egész lapot, de végül megadta magát
Geexbox:
Röviden: egy olyan oprendszer, ami cd-ről bootol, és a memóriába helyezkedik el (boot után nem kell a cd), és utána bármilyen film/zene/videocd/DVD nézhető vele, ezt fel lehet installálni hdd-re is, és akkor cd sem kell. a vinyón kell egy kis fat16 partíció (minimum 8Mb, ajánlott: 16Mb, maximum 1Gb), és erre megy fel a rendszer.
A méretéhez mérve elég sokmindent tud, és csak grafikus menüje van, amiben választani lehet. Hálózaton keresztül ftp-n lehet rá másolni, stb.... Állítólag néztek vele 233mmx-en filmeket, de ajánlottnak 400Mhz-et és 64Mb ramot ír
Bővebben: Bővebben: link érdemes a screenshotokat megnézni
szerk: hát az op-rendszer elég erős kifejezés, de végülis nem kell alá semmi más
Jahh, van magyar menüje is
[Szerkesztve] -
Bally
senior tag
Nekem ugyanilyen van, minden videólejátszással elboldogul, én Geexbox-al használom, ha teljesen kész a cucc, nyitok majd neki egy topicot is.
Tv-kimenet minősége: sajnos csak ti4200-al tudom összehasonlítani, ahhoz képest sokkal szebb, egy dvd-hez képest én nem látok különbséget (persze biztos van, én egy sony 82cm-es tv-n nézem)
A tv kimenetet már bios-ban be lehet állítani, tv-vga/tv-only/vga-only, felbontással együtt.
Hang is tökéletes nálam, bár nincs nagyon összehasonlítási alapom sb128-hoz képest jobbnak tűnik.
Procihűtő cseréje folyamatban, persze hogy lehet létezik hozzá passzív Zalman is.
Nem maradt ki a hardveres mpeg gyorsítás? Vagy miaszösz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- Ryzen 8500G+ Kingston 32Gb+1Tb 980pro NVME SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM -1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ - INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest